URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2011, 10:25

Salve, Delphin, Caritas

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În natură trei lucruri sunt eterne: apa, aerul şi fraierul. România stă foarte bine mai ales la ultimul capitol. La noi, oamenii abia aşteaptă să fie înşelaţi, duşi cu zăhărelul, amăgiţi, păcăliţi, escrocaţi, chiar dacă se mai şi supără când le spui că-s papagali.

În perioada Caritasului, dacă scriam că "jocul" piramidal va falimenta, riscam să fim linşaţi. Şi de cine? De nenorociţii care-şi vânduseră casele pentru a îngrăşa sistemul. Dar tot noi, presa, eram de vină, că am subminat încrederea oamenilor în invenţia lui "Papa" Stoica.

În urmă cu câţiva ani, alţi escroci au inventat Delphin-ul. Aici punerea în scenă era halucinantă. Îmbibat parcă în ideologia nord-coreeană, câte un agent năimit se ridica din când în când în picioare, la adunare, şi urla ca descreieratul: "Trăiască Delphin-ul, el ne va îmbogăţi pe toţi!".

Acum a apărut altă escrocherie la drumul mare, numită Salve. De data asta sunt racolaţi muşterii pentru viitoarele asigurări de sănătate private, despre care însă nimeni nu ştie nimic. Şi de această dată hienele care deţin poziţii fruntaşe în sistemul piramidal au avut reacţii şocante. Ură, ameninţări şi o încredere nestrămutată că elementul fraier va dăinui indiferent ce zice presa.

Dacă statul i-ar fi pedepsit sever pe primii escroci, precis că următoarele ţepe n-ar fi fost cu putinţă. Dar cine să fi tras la răspundere clica de la Caritas din moment ce foarte mulţi dintre beneficiari erau politicieni, poliţişti, procurori şi judecători?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
offf doamnee
Toronto MIHAI FERARU In prag de moarte si foarte saraci, o familie de romani cu boli cardiovasculare grave se lupta sa-si salveze zilele, Singura lor speranta este Dumnezeu si ajutorul concret al crestinilor de pretutindeni. Sa intindem o mana de ajutor acestei familii! Bunatatea si milostivirea lui Hristos este in fiecare dintre noi, si prin actele noastre de milostenie si caritate, fata de semenii nostri ne vede Mantuitorul si ne va aduce mantuirea. Contactati familia MIHAI FERARU din Judetul VASLUI: Contul ce la deschis ptr a primi ajutorul de la dvs este la RAIFFAISEN BANK, cod swift >RZBRROBU: Romania nr cont in euro. ro72rzbr0000060004438690 Domnul Mihai Feraru a trimis Redactiei Las Vegas Romanian Journal copii dupa documente care dovedesc starea precara a sanatatii dumnealu. DOAMNE AJUTA..Dumnezeu si Maica Domnului ,sa va ajute si sa va inmulteasca Darul, cu mult folos ptr HRISTOS.
Postat 18 Mai 2012, 23:48 de jiuk
...
Cei care se lauda, ca a recuperat taxa de inscriere si nu mai au ce pierde, inseamna ca e constient 100% ca este intr-un sistem piramidal si stie ca doar prin atragerea altor persoane poate recupera taxa. In MLM exista macar 1 produs sau serviciu, pe care poti intermedia la pers fizice si juridice. Aici? E un ra.at de \\"seminarii\\" care strica piata adevarata al trainerilor autorizati. Ei vand vise. Asa ca vise placute, odata o sa deveniti bogati, mai mult sau mai putin in dusmani! Sherlock Holmes = Calin Donca. Marketing de 2 bani.
Postat 20 Decembrie 2011, 10:35 de Stefan L.
Carita$$
Ati uitat de imobiliare, cel mai bine mascat Caritas. Dovada ca hienele s-au cizelat.
Postat 19 Decembrie 2011, 10:39 de daisycutter
Trist, dar adevarat!
In realitate zilelor noaste exista 2 categorii sociale: smecheri si fraieri. In tot raul exista si un bine, deoarece intre ele nu exista gard, se poate trece dintr-o categorie in alta pe baza de tupeu sau prostie, difera doar doza.
Postat 17 Decembrie 2011, 12:05 de safe
ionut
Ionut, cu tot respectul, una e MLM-ul cu produs (cosmetice, filtre apa, electrocasnice, etc)si alta e Salve Club, unde iti recuperezi suma investita doar daca aduci 5 oameni. Nu exista produs ca in MLM-ul cu cosmetice, electrocasnice, sau orice altceva...in Salve Club se vand VORBE!!!! daca esti manager cred ca sti sa faci diferenta dintre MLM si Schema piramidala, daca nu, inseamna ca nu esti manager, sau..esti un manager rau intentionat... :))
Postat 16 Decembrie 2011, 01:17 de Rares
cata probitate jurnalistica!! :-)
Compararea actiunii SALVE cu Caritas sau Delphin nu face decat sa demonstreze cat de departe de cunoastere este autorul. ;-)
Postat 14 Decembrie 2011, 18:52 de Valentin
X
Pentru gaste, v-am atasat o pozitie oficiala a Ministerului Sanatatii. Spor la munca!
Postat 14 Decembrie 2011, 13:18 de X
zice bine
zice bine. n-am niciun fel de mila de cei care, sperind sa se imbogateasca peste noapte, si-au vandut tot ce au avut sa-si inmulteasca banii. a fost caritas, delfin, FNI si multe altele. si romanul la fel de prost ca de fiecare data. crede in cuvinte neamul asta. ne mai miram ca sintem unde sintem si nimeni nu da 2 bani pe noi? sigur, as prefera sa-i vad in inchisoare pe cei vinovati. dar nu pot avea compasiune de cei care, deloc orbi, s-au lasat orbiti de stralucirea 'aurului'. asa ceva se intampla doar in rindul popoarelor analfabete, sarace, asuprite si proaste. un popor de oi condus de 'baietii destepti'! in rest......traiesc in romania si mi se face SCIRBA!!!
Postat 13 Decembrie 2011, 15:44 de big bang
eternului chirila
incet incet treci si matale - ca apa si aeru\'- in eternitate,ouand astfel de proza scolara jignitoare la adresa unor oameni simpli si latrand mai mult contra victimelor decat a celor vinovati.Ori nu intelegi esenta meseriei pe care o stalcesti inca ori ai d-ta o strategie ascunsa pt a falimenta Bihoreanul indepartandu-ti cititorii.Auzi : \"daca scriam ca va falimenta Caritas \".pai trebuia sa scrii ! nu te linsau oamenii daca nu-i injurai cum o faci azi.trebuia sa ataci coruptia si legile,nu populatia nevinovata,saraca si manipulata.Asta nu pricepi matale;preferi sa-ti insulti concetatenii (implicit cititorii) in loc sa duci o campanie inteleapta,civilizata si credibila prin limbaj si idei contra unor practici indoielnice.Daca vrei sincer ca \"elementul fraier\" sa dispara inarmeaza-te cu rabdare,pedagogie si respect ! \"Fraierii\" ( dar multi !) nu se educa cu bata,cine seamana insulte recolteaza revolta : \"cuvintele nu-s joc de artificii,ele sunt arme care pot ucide sau inalta \"
Postat 13 Decembrie 2011, 13:42 de angela
@yaru
Care parte din "schemele piramidale sunt ilegale" nu intelegi?
Postat 13 Decembrie 2011, 12:37 de cetatean
nea chirila...
cu regret constat ca esti mai prost ( inclusiv crescut ) decat al din urma cititor de al tau,daca nu pricepi ca n-ai dreptul,nici deontologic nici moral,sa-i insulti pe bietii oameni,asa naivi si creduli cum or fi ei,cand de fapt ar trebui sa fii tare-n clanta contra legislatiei gaunoase care permite astfel de inselaciuni.Cum dracu' te-ai prasit redactor in sef la un jurnal,fie el o foaie de varza gen Bihoreanul ? articolul tau iti claseaza profesionalismul undeva intre "fraier" si "papagal",daca l-as proiecta pe o scara ad-hoc a jignirilor !
Postat 13 Decembrie 2011, 12:33 de paul
link de vazut
http://www.ziare.com/stiri/politie/tunul-anului-o-escrocherie-piramidala-cu-asigurari-medicale-11393
Postat 13 Decembrie 2011, 12:24 de zzz
nu va speriati
Legea va aparea in scurt timp iar cei 60 de lei nu se vor pierde pentru ca prima intermediere o faci cu tine insuti si ai luat comosionul iar pe urma faci cu mama, tata si cu cei apropiati. Ziaristul e rau intentionat in acest articol; nu stiu daca si in altele pentru ca nu citesc presa locala
Postat 13 Decembrie 2011, 12:16 de yaru
Seful Erste: Masurile de austeritate din Romania au fost BRUTALE si de NEIMAGINAT!
Masurile de austeritate luate de Romania au fost \"brutale\", de neimaginat in tari din Vest precum Germania sau Franta, dar oamenii din Est sunt \"obisnuiti cu brutalitatea\", a declarat, directorul general al grupului austriac Erste, Andreas Treichl, informeaza Mediafax."Da, are dreptate nene ERSTE asta. Asa este. Romanii sunt invatati sa sufere si sa rabde orice. Dar nu de 20 de ani ci de secole. A fost vreodata altfel ? I-am rabdat pe romani, pe tatari, pe turci, pe rusi, pe austrieci, pe nemti, iar pe rusi, acum iar pe austrieci, americani, absolut toate imperiile care au poftit ceva de pe meleagurile astea. Dintotdeauna am avut conducatori care s-au pliat pe dorintele vreunui imparat de oriunde ar fi fost el. Tari mai mic ca a noastra, de ex. Portugalia, Olanda, Danemarca ... in decursul istoriei lor si-au construit imperii mai mari sau mai mici de pe urma carora s-au imbogatit si traiesc bine si azi. Noi, am fost obisnuiti, din cele mai vechi timpuri sa lasam totul, sa dam foc lanurilor sa ne otravim fantanile si sa fugim in padure pana cand se termina toata treaba. Dupa care ne-am aliniat la cine s-a pus in frunte. Slugarnici cu strainii si cruzi cu cei de neam cu noi. Astia suntem. Strainii au facut ce-a fost mai bine pentru ei. Noi ... invers (pentru noi). Culmea este ca Romania a luat masurile astea dure din ultimii 3 ani pentru ca n-a avut incotro. Din moment ce tara a fost guvernata cu picioarele de cateva zeci de ani de catre tot felul de imbecili care habar n-au ce trebuie fact intr-o economie, nu prea au ramas multe parghii, cu care sa poti face ceva. Au ramas obligatiile financiare dar susrsele de bani s-au mutat pe la ERSTE, PETROM, APANOVA, cimentul la francezi, si cate altele asemenea.... Prin tarile alea despre care vorbeste nenea ERSTE, evaziunea fiscala nu e ca in Romania ...
Postat 13 Decembrie 2011, 11:37 de huuuuuuuuuu PDL
daca se incalca DREPTURILE OMULUI, noi ce suntem VITE!!!
de ce va mirati ca s au nascut mutanti de a frauda ? asta e nimic luati in calcul si crimele care se produc pentru a HRANIIIII caracterul marsav al unui conducator de TARA. CAND chiooooooooooooooorul rade prevesteste! Romania a fost condamnata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) la despagubiri de 36.000.000 de euro, conform unei statistici oficiale. Aceasta demonstreaza ca tara noastra, in cei 12 ani de cand a ratificat acordul cu instanta de la Strasbourg, a platit in medie cate 3 milioane de euro pe an, pentru incalcarea grava a drepturilor omului sau a altor drepturi . De fapt, platim „greselile” magistratilor. Tara noastra este pe primul loc in Europa la numarul de plangeri pe cap de locuitor din cauza neincrederii romanilor in justitia interna. Astfel ca Romania a achitat pana acum aproape 36 de milioane de euro, drept despagubiri . Mai mult, conform aceleiasi statistici, cel mai mult a cerut despagubiri familia Sturza, care a declarat instantei de la Strasbourg ca solicita despagubiri morale si materiale de 65 de milioane de euro, urmat de fostul lider al minerilor Miron Cozma, care a cerut sa fie despagubit pentru cei doi ani de inchisoare cu 2 milioane de euro.
Postat 13 Decembrie 2011, 11:22 de STATUL este fraier
deci si cetateanul.
nu exista fraier exista INSTIGATOR care are un singuuur NUME : STATUL. ROANUL este abuzat de tradatorii de neam care ii trateaza si umileste la rangul de CERSETOR in propria tara, abuzurile comise prin Birocratie determina epuizarea cetateanului si caderea in capcane intinse de STAT.SINGURUL fraier in ROMANIA este STATUL adika totii cetateani ca sustin pun PRESEDINTE adika un conducator cu caracter MARSAV, cum e liderul sunt si subordonati.STATUL este un FRAIER:))))))) daca statul e fraier automat si cetateanul.HUUUUUUUUUUUUUUUUU stat interlop neam de interlopi :))) ROMANIA este o tara , un neam de cersetori si atentie INTERLOPI precum conducatorul lor, nu putem fi vazuti bine daca avem caracter pe masura conducatorului. ORICE sociolog si analist politic iti spune acest lucru, daca avem parte de un caracter mizerabil nu ai ce sa prosperi si sa dezvolti decat sa fraieresty.
Postat 13 Decembrie 2011, 11:16 de STATUL este fraier
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON