URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2013, 08:46

Ruşine, UDMR!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am apreciat sincer preocupările parlamentarilor UDMR pentru "bunul mers" al societăţii româneşti în ansamblul ei, adică pentru binele cetăţenilor români indiferent de etnie, dar tot ei au zdruncinat serios, săptămâna trecută, stima pe care le-o purtam.

Motivul? Deşi de la alegeri încoace senatorul Rozalia Biro plus deputaţii Szabo Odon şi Cseke Attila au făcut zeci de conferinţe de presă, lăudându-şi eforturile pentru îmbunătăţirea a diverse legi, n-au suflat niciun cuvinţel despre o şmecherie pe care au pregătit-o muţeşte, împreună cu toţi ceilalţi aleşi UDMR: propunerea de modificare a OG 94/2000 privind retrocedarea bunurilor bisericeşti, înregistrată în martie şi supusă dezbaterii Senatului lunea trecută.

Despre asta nu a scris nimeni nimic, niciun ziar, niciun site (decât cel al Senatului), nicio televiziune nu a făcut vreun talk-show, deşi viza să modifice radical legislaţia în materie de retrocedări. UDMR voia să se retrocedeze şi bunurile congregaţiilor "care nu au fost reînfiinţate" în mod legal, precum şi ale "fondurilor, depozitelor şi altor forme de organizare specifice cultului solicitant, indiferent dacă au fost sau nu reînfiinţate". Altfel spus, Statul Român să retrocedeze ceva ce există cuiva care nu există! Lesne de priceput, inadmisibil de conceput!

În Oradea sunt cel puţin două ordine călugăreşti care nu au legal calitatea de persoană juridică. Cel Mizericordian e reprezentat de un singur ins, vicarul episcopal romano-catolic Fodor Jozsef, iar cel Premonstratens la fel, de un anume Fejes Rudolf Anzelm. Ambii au fost numiţi de fostul episcop Tempfli Jozsef, deşi conform dreptului canonic nicio congregaţie din lume nu e subordonată niciunei episcopii.

Un Ordin (cel Mizericordian) a pretins fosta Policlinică Mare, imobil construit ca Palat al Finanţelor de Statul Maghiar şi trecut în proprietatea Statului Român în baza Tratatului de la Trianon. Celălalt (Premonstratens) vrea localul Colegiului Mihai Eminescu, plus 1.000 de hectare de sub şi din jurul Băilor Felix, deşi le pierduse, în justiţie, în favoarea Statului Român, în perioada interbelică, atunci când Onisifor Ghibu şi avocaţii Ministerelor Instrucţiunii Publice şi respectiv Muncii, Sănătăţii şi Ocrotirii Sociale demonstrau că pământurile nu au aparţinut niciodată călugărilor, ci Statului.

Tupeul UDMR a primit răspuns corect în Senat, modificarea legii fiind respinsă. Din fericire, pentru că altfel ar fi primit averi pe care nu le-au avut nicicând nişte organizaţii care nu există legal pe teritoriul Statului Român nici acum, darămite în perioada interbelică, când unele funcţionau chiar contra Statului Român.

Pentru că au mers "pe burtă", crezând că românii nu meritau să ştie despre intenţia lor decât atunci când urma să devină literă de lege, parlamentarilor UDMR poate să le fie ruşine!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
48 Comentarii
Adevarul
ungurii, au fost rand pe rand cateii lui stalin si ai lui hitler, doi dezaxati, crezand ca respectivii le vor da lor, migratorilor asiatici, o tara mare si bogata in Europa. pana la urma au ramas cu ce vedem cu totii. oricum la cat au adus cu ei din Asia, au ramas cu destul. da, ungurii au pierdut toate razboaiele e perfect adevarat.. slaba armata, slabi conducatori.
Postat 23 Septembrie 2013, 15:09 de @book
Putina istorie,cetateni !
....de Hitler pana la sfarsit plasandu-se,din nou,in tabara celor invinsi.Astfel,ei au pus,din nou,loialitatea personala fata de Hitler inaintea interesului national sacrificandu-si poporul si teritoriile tarii lor.Daca ar fi castigat razboaiele si bataliile diplomatice,acum romanii,slovacii si sarbii ar plange amintindu-si de Tratatul de la Trianon.Iar cei care doresc "Ungaria mare", ar trebui sa se gandeasca la faptul ca in cazul in care Transilvania ar fi cedata Ungariei,aceasta s-ar trezi cu 10 milioane de romani care la primele alegeri ar vota cu Vadim (inevitabil ar aparea un partid roman de nationalisti, pe cand voturile maghiarilor ar fi impartite intre partidele pe care le au).Astfel,guvernul ar fi dominat de romani.Oare asta isi doresc? Dar nu gandesc.Doar cer.....
Postat 23 Septembrie 2013, 09:56 de Sofia
Putina istorie,cetateni !
In ultimele mii de ani,granitele au fost trasate de catre invingatori sau diplomatii.Regatul maghiar,incepand cu batalia de la Mohacs,a pierdut toate razboaiele.Primul razboi mondial a fost pierdut de imperiul austro-ungar si Germania,granitele fiind trasate de catre invingatori.Astfel,Tratatul de la Trianon este consecinta pierderii razboiului,iar,pe de alta parte consecinta diplomatiei paguboase si ineficiente a maghiarilor.Ungaria a fost batuta si pe campul de batalie si in saloanele de diplomatie.In consecinta,maghiarii nu trebuie sa fie suparati pe romani,ci pe generalii si diplomatii lor,ei fiind cei care au pierdut teritotiile guvernate de eiRomania a avut oameni de stat si diplomati mai inteligenti (Regele Carol I si Ferdinand,desi erau rude cu Kaiserul Wilhelm,au pus interesul natiunii pe care o conduceau inaintea gradului de rudenie cu acestia).In al doilea razboi mondial,cand era evident,in 1944,ca Hitler va pierde razboiul,Regele Mihai si camarila regala au intors armele la 23 august,salvand Romania de trecerea frontului sovietic care ar fi distrus tara,situandu-se in tabara invingatorilor la sfarsitul razboiului.Amiralul Horty,apoi Szalasi,au ales sa lupte alaturi de H
Postat 23 Septembrie 2013, 09:47 de Sofia
LARRY WATTS, ISTORIC MILITAR AMERICAN:
\" IN 1989 IN ROMANIA A FOST ORCHESTRATA DE CATRE \"PRIETENII\" VECINI, O LOVITURA DE STAT, CAREIA TREBUIA SA-I URMEZE DEZMEMBRAREA TARII. Ungaria a fost primul stat cu care Rusia a încheiat un tratat bilateral de ţară, în decembrie 1991, pregătit anterior la ambasada Ungariei de la Moscova. Moscova şi Budapesta au stabilit atunci relaţionarea oficială a disputelor etnico-teritoriale cu România, semnând în noiembrie 1992 o declaraţie comună de cooperare pentru Asigurarea Drepturilor Naţionale, Etnice, Religioase şi Lingvistice ale Minorităţilor, document desemnat de ambele părţi drept un punct de cotitură în relaţiile ruso-maghiare. Liderii postcomunişti din Ungaria au susţinut cu insistenţă autonomia teritorială a maghiarilor din Transilvania, reminiscenţă a campaniei revizioniste de decenii, lansată de Budapesta după primul război mondial. Într-adevăr, cei doi care, în 1987, au întemeiat ceea ce urma să devină primul partid conducător al Ungariei post-comuniste – Forumul Democratic Maghiar – au fost Sandor Csoori, preşedinte al Federaţiei Mondiale a Maghiarilor, înfiinţată în 1927 pentru a forţa pretenţii teritoriale, şi un proeminent iredentist, Istvan Czurka\".Anul trecut s-au împlinit şase decenii de la înfiinţarea experimentului stalinist \"regiunea autonomă maghiară\". bolşevismul rusesc şi iredentismul unguresc... duşmanii de moarte ai românilor din Est, respectiv din Vest .Regiunea autonomă maghiară între propunerea sovietică şi opoziţia romanească.
Postat 23 Septembrie 2013, 05:16 de book
Revizionismul unguresc, e boala veche.
Suntem, iata in Mileniul III, anul 2013, iar revizionismul unguresc, organizat pe toate nivelurile, e in floare. Ataca pe toate fronturile !
Postat 23 Septembrie 2013, 02:13 de V-5
Ati vazut ? V-ati convins.
Asta colcaie in ei.
Postat 22 Septembrie 2013, 22:33 de Traiasca Trianonul !
ungurii, vor separatisme, segregationisme ?
sa plece in pusta sa faca separatism, segregationism, si alte tampenii primitive, retrograde. cat despre marlanii astia votati constant de unguri, sa mearga sa dea tunuri imobiliare tot in pusta !
Postat 22 Septembrie 2013, 19:06 de @partidaetnobusiness
Rusine,udmr!
O PERIOADA DE TIMP POTI MINTII MAI MULTI OAMENI ,MAI MULT TIMP POTI MINTI MAI MULTI OAMENI ,DAR NU POTI MINTII TOT TIMPUL TOTI OAMENII...BAGATI BINE DE SEAMA SI LUATI AMINTE LA ACESTE CUVINTE SPUSE DE UN CELEBRU PRESEDINTE AMERICAN...A.L.
Postat 22 Septembrie 2013, 18:18 de SIMUT IOAN-IONEL
Rusine,udmr!
UDMR nu a fost ,nu este si nici nu va fi niciodata un partid politic ,pentru simplul motiv ,ca nicaieri in lume nu exista un partid format pe criterii etnice...Ei sunt o simpLa organizatie civica care nu are ce cauta in parlamentul ROMANIEI....In ROMANIA trebuie sa existe 2 (doua)partide politice ,unul de stinga si unul de dreapta ,iar toti cetatenii romini indiferent de etnie sa se inscrie in cele 2 pertide...Ca noi romanii suntem toleranti si democrati si permitem fiecarei etnii sa aibe un reprezentant in parlament este corect ,tolerant si de bun simt....Si maghiarii diN ROMANIA POT avea un singur reprezentant in parlamentul ROMANIEI....Un partid politic functioneaza pe o doctrina si nicidecum pe criterii etnice...deci maghiarii din ROMANIA se pot inscrie in cele doua sau mai multe partide pe criterii de doctrina ...Daca nu vor sa plece sa faca politica in hungary si sa vada acolo daca pot forma un partid pe criterii etnice...never fratilor....Cine nu stie si nu vrea sa invete limba romana in ROMANIA SA NU MAI POATA FI ANGAJAT NICAIERI ASA CUM E IN S.U.A. SI IN TOATE TARILE DIN LUME...
Postat 22 Septembrie 2013, 18:09 de SIMUT IOAN-IONEL
european
tov.ZIARIST ,sau cine esti cine te plateste ptr minciunile ce scri insulti oamenni unu pe altu pptr ce?? il scotii uraa din oameni ce a fost inplantati de comunisti si mosteenit si de copiilori lorri . exp.ion romanul--ion maciuca---la pirnaie cu ei ?! lepre ung,, xfiles-- jiji si RASISTT- voi vorbiti de ceva ce habarr nu aveti vorbeste ura din voi .! multumite de tov. ziarist! voi vorbiti de demnitate de eroism.de varsare de singe de moldovean. oltean. ca ce drepturi au unguri etc.erc. citeva lucruri nu ar strica sa stiti -1 daca nu era unguri linga eroismul ce aveti ? astazi sub conducerea PCR in frunte cu secretarul sau general TOV .azi poporul romin ar fi jumatate mort de FOAME! -2-fara bozgori azi nu aveai gura asa de mare ca astupa comunisti -azi nu erai cetetani EUROPEAN! ! -3-si cum se vede ca habari nu aveti de istorie si cum se vede nici nu vreti e mai placut sa traiiti in minciuna cititi o carte de istorie Nu (minciuna)-Ro .si nu maghiara (sa nu spui tu ca minciuna)sa vezi adavarul -care ar fiii durerosi.! 4-nici un hoti nu e bucuros cind trebue sa dea inapoi ce a furat!!!.se apara cu MINCIUNE.Ce lagature are turci? nici istoria mincinoase nu stiti.
Postat 22 Septembrie 2013, 17:43 de grof alex
Mey..
...ghiurika...cind e ma-ta acasa????
Postat 22 Septembrie 2013, 13:51 de ion ROMANUL
Vai,vai...
Subscriu dle reporter!Udemeristii nu se mai satura..Cite spitale a inchis si desfintat Atila CSEKE??????????????
Postat 22 Septembrie 2013, 13:49 de ion maciuca
etno-business
mari escroci.... toti aliniati, unul langa altul..
Postat 22 Septembrie 2013, 08:07 de etno-business
Raspundere penala
In legatura cu aceste falsuri organele abilitate: DNA, etc, ar trebui sa se autosesizeze. @alm... nu a zis nimeni ca sunteti toti escroci, hoti, delapidatori, etc. chestia e ca indivizii astia sunt votati de unguri (peste 90%). deci, aveti o mare problema de moralitate in interior. E putred. Pute foarte tare.
Postat 22 Septembrie 2013, 08:03 de La parnaie cu ei !
anomalie
escrocii astia sustinuti de buda, actioneaza impotriva Statului Roman, platiti fiind si de catre Romania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 21 Septembrie 2013, 19:56 de lepre udemeriste @
alms
pt. votul ungurimii are ceea ce merita ! Nu toti suntem hoti...asa cum nici voi nu sunteti toti tepari, hoti si manelisti :)
Postat 21 Septembrie 2013, 18:22 de alm
Trista realitate: România, o ţară (intens) segregată
1. Faptul că avem o Opoziţie obeză, deci grupuri parlamentare UDMR şi redistribuiţi ca Szabo Odon în Parlamentul României, este şi meritul unor pseudoamazoane şi ”călugăriţe” nomenclaturiste din USL Bihor: a) care au trimis în BSV-uri tot felul de traseişti şi reprezentanţi fără experienţă care nu au sesizat modul în care alegători de etnie română erau trimişi la plimbare de reprezentanţii UDMR, PPMT şi PCM, pierzânduse astfel nu puţine voturi pentru USL; b) cu responsabilităţi pe linie de serviciu în actualizarea listelor electorale şi delimitarea SV-urilor care nu şi-au făcut datoria în mod conform; c) fac afirmaţii iresponsabile de genul: ”Şi ce dacă, am [mai] pierdut un vot!” 2. Pentru liderii USL Bihor şi nu numai: ”Somnul raţiunii naşte monştri” - Francisco Goya. Continuaţi să aveţi grijă de nomenclaturiştii&activiştii Opoziţiei şi mai puţin de adevăratul popor USL.
Postat 21 Septembrie 2013, 07:56 de anonymus
@votul ungurimii are ceea ce merita !
S-au prins romanii in legatura cu ce fel de oameni sunt ungurii astia ! RUSINE SA VA FIE !
Postat 20 Septembrie 2013, 17:18 de jos lepra udemerista
@gyurrica
bai frustratule, daca e asa bine "la ungurrica", de ce nu mergi acolo ? de ce mai stai aici ca sa inmputzi aerulu (tu si cei asemeni tie) ? ar fi asa de liniste si de frumos fara voi aici, HOTILOR !!!
Postat 20 Septembrie 2013, 17:16 de @gyurrica
Frustrati...
uite un video care din pacate va cam reprezinta, asta sunteti voi si sa nu va mirati ca Fratnta si alte tari nu prea vede aceasta superba tara plina de oameni "minunati" in Schengen. Tara unde manele infloresc si cultura este la pamant si nu doar.... naspa e ca acest video apare in stiri si vad si altii, cei care decid.... http://goo.gl/P71GF5
Postat 20 Septembrie 2013, 13:28 de Gyurika
Frustrati...
Dragilor mei prieteni rromanasi, degeaba sunteti voi asa patrioti daca parlamentarii vostrii se cam kk pe voi, nimeni nu vede ce se intampla? voi va zbateti aici cu ungurii ca nu cumva sa va ia pamantu` si intre timp politicienii va fura oricum tot ce aveti:) pana si sanatatea scumpind medicamentele, mai rau, mai rau unele nici nu existand. kktzeilor, pai de ce tot vad lidl si restu magazinelor apropiate de granita plin cu romani, daca voi iubiti asa mult superba voastra tara??? Voi in loc sa va lipiti mde occident, sa mai evoluati, voi emigrati in sens opus...precum Base, prin MD.
Postat 20 Septembrie 2013, 13:22 de Gyurika
roman
Sint roman1100% dar sint de admirat romani de etnie maghiara Noi romani romani nu stim in afara de a ne barfi si injosi unul pe celalalt nimic POATE AR FII BINE SA INVATAM CEVA DE LA CEI CU ETNIE MAGHIRA SA FIM MAI UNITI UNUL CU CELALALT SI PROBABIL VOM REZOLVA MAI MULTE DAR NOI SINTEM TOT ROMANI......astept comentariile rautaciose sint curios acuma cu ce am mai gresit
Postat 20 Septembrie 2013, 11:39 de roman
@gyurika
bai gyurika, daca vrei iti fac si eu o prezentare de-aia de gradinita, sa te uiti la ea lingand o acadea. Ia sapa mai bine sa vezi cine a facut animatia, megapinochio ce esti!
Postat 20 Septembrie 2013, 11:24 de AdaMilea
pt michiduta ... la creier
MIchiduta, nu ai putut dormi azi noapte din cauza mea? hahaha, ce dobitoc te-a fatat mata. Postarile tale sunt pentru articole? esti praf mai saltimbancule. Tu stii ca cineva vomita cand se uita in oglinda? nu vomita, mai lake, in oglinda, vomita din cauza ta si a vecinilor tai bozzz gori.asa ca mars la treaba, RER-ul a inceput treaba de dimineata.
Postat 20 Septembrie 2013, 09:43 de vecinul
@vecinului
Bei CRETINITA POSTARILE SINT PT ARTICOLE NU POSTARI IMPOTRIVA POSTARILOR.......SI APROPO..NU CA AR FI RUSINOS, DAR RAMURA FAMILIEI MELE ESTE CLEAN...,......SI NICI MACAR N-AM FOST PLATIT SA SCRIU ARTICOLE IMPOTRIVA ROMANILOR HAI SICTIR TAMPIT/A CE ESTI TU.......HAHAHAHAHAHA T e doare pt ca am dreptate si ti-e cam scarba de tine ..Stii tu ...doar nu-i prima data cind vomiti uitandu-te dimineata in oglinda
Postat 20 Septembrie 2013, 08:31 de MICHIDUTA ....
votul ungurimii
Dar ce credeai ca pe jigodiile astea ii doare capul de romani ? Leprele astea sunt tot cu ochii dupa furat. Nu-i intereseaza decat propriul scaun si cascavalul. Se cearta intre ei tocmai pt aceste lucruri (tokesisti si udmemeristi de-a valma). Functii cat mai multe si accesul la ciolan-$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...... instigati si sustinuti fiind de budapesta !
Postat 20 Septembrie 2013, 02:31 de Kaput partium
mda
pai, cate proprietati si cate terenuri au adus ungurii cu ei cand au venit din Asia si au navalit in Romania (Transilvania) ?!?
Postat 20 Septembrie 2013, 02:15 de migratorii
Tarziu... dar mai bine mai tarziu decat niciodata
Foarte tarziu ti-ai dat seama cu ce gunoaie trebuie sa traim in jurul nostru. Gunoaie revizioniste care abia asteapta in complicitate cu unguriidin pusta sa distruga tot ceea ceea ce e roman si romanesc in Transilvania Romana ! Escroci din tata-n fiu educati in cultul furtului bunurilor si pamanturilor altora. Nemernicii au incercat pe toate caile sa-i saboteze pe romani si Romania, tara care I-a facut oameni si care le plateste inca salariile si privilegiile.
Postat 20 Septembrie 2013, 01:11 de @jeguriungurestirede
In Salonta
Ungurii(adica Torok&Co) ne-au dat afara din scoli in Salonta,si din pacate nineni nu a sprijinit demersurile romanilor din Salonta,pt a vea si noi scoli cu sali frumoase ,etc,ne-au modernizat scoala din Gacso care are vreo 10 clase ,restul copiilor isi desfasoara activitatea in sali...vai de ele.RUSINE POLITICIENILOR ROMANI DIN SALONTA!!!!
Postat 19 Septembrie 2013, 22:20 de salontanul
salut
din pacate din ce in ce mai mult ungurii sunt indoctrinati.ca ardealul este al lor si ca romani sunt imigranti...ma mir ca nu merg in mongolia sa faca scandal si acolo
Postat 19 Septembrie 2013, 19:39 de salut
@gyurika
Esti complet idiot, singura data cand Ungaria a fost "mare" a fost cand a fost pasalac turcesc, numai ca mare a fost Turcia nu Ungaraia. A te face ca nu stii ca stramosii tai au fost niste migratori nespalati si hoti veniti de pe unfeva din Mongolia si a spune ca romanii au venit din Albania inseamna ca mai trebuie sa citesti mult ca altfel mori prost.
Postat 19 Septembrie 2013, 19:24 de Dan
@individ
Cum vrei sa plece fosfogenii in Ungaria, nu vezi ca nu-i vrea nici dracu: nici ungurii, nici slovacii, nici bosniecii, nici sarbii, nici ucrainienii, nici slovenii, nimeni nimeni, nici macar mongolii. Si normal ca nu-i vrea nimeni pe acesti nimeni de nicaieri care nu stiu nici cine sunt nici de unde vin !!!!
Postat 19 Septembrie 2013, 19:01 de Raul
@avocat
Bai avocat agramat, Ardealul nu l-am primit cadou ci l-am platit cu sange, inclusiv cu sange de moldoveni si olteni, care au murit aici ca sa putem noi vorbi romaneste! Tu ori esti venetic, ori esti corcitura, ori esti prost!
Postat 19 Septembrie 2013, 18:08 de xfiles
@ Gyurika
Legat de video. Daca bine vad incepe din 1100. Toata lumea stie ca Transilvania era sub ocupatie maghiara.. Culmea este ca eu cunosc foarte multi unguri nascuti si rezidenti in Ungaria si nici unul nu se agita si nu se consuma cand vine vorba de subiectul "Ardeal" ca si sovinii nostri maghiari. Eu sincer tot nu inteleg daca tineti asa de mult sa faceti parte din Ungaria de ce nu va mutati in loc sa va tot agitati atata si sa tot puneti paie pe foc cand vine vorba de subiectul Ardealului. Sunteti nascuti in Romania desi aveti etnie maghiara. Invatati sa vorbiti limba tarii in care traiti si nu va plangeti atata. Nu exista tara in lumea asta sa dea atatea drepturi minoritatilor, ba chiar sa le faca scoli cu predare exclusiva in limba maghiara. Si te miri ca dai de "romani" care nu stiu sa lege 2 cuvinte in romana. Vai si amar. Si ca raspuns la remarca ta "inteligenta" cu fugitul dupa munti, nu cred ca ungurilor din Ungaria le-ar conveni sa apara un imbecil turc (cum este cazul tau, scuze dar nu pot sa te incadrez altundeva desi am incercat) sa inceapa sa isi sparga caramizi in piept ca Turcia isi vrea pasalacul inapoi, sau alt austriac cu aceleasi pretentii. Asa ca te rog vezi-ti de
Postat 19 Septembrie 2013, 17:46 de Un individ
hotul striga hot
Dupa 1920 noi romanii am primit cadou Ardealul ,dar aceasta nu inseamna s-a devenim si hoti ,zicand azi ca terenurile ordinelor bisericesti erau ale noastre .Dreptul la proprietate este un drept a fiecarei cetatean indiferent de etnie. Hotul striga hot mai Chis ?
Postat 19 Septembrie 2013, 17:08 de avocat
Un video de milioane
liveleak.com/view?i=14d_1348362692#tXuJojgqOlZOGGRI.01 Eu cred ca ascet video spune tot ce e de clarificat, deci "vecine" ia trage o fuga de dupa munti, acasa de unde provii!
Postat 19 Septembrie 2013, 15:45 de Gyurika
PIsta
B*, ce vad eu in linkul ala arata excat ce sunteti voi, niste cotropitori urati mirositori. de la 1142 ati venit si ati pus kuru la bataie sa va faca altii si voua un stat, poate asa va veti pierde originile nomade de criminali puturosi. valea nemernicilor, gura mica
Postat 19 Septembrie 2013, 15:44 de jiji
pt michiduta ... la creier
"Bei" creier michiduta, esti un ungur indobi tocit de conducatorul vostru, Tokes. ai vecini unguri? I-ai de mana si plecati in Mongolia. Nici eu, nici Kriss si nici ceilalti nu o sa va rugam sa ramaneti. Ciumpalacule
Postat 19 Septembrie 2013, 15:29 de vecinul
Vreau sa revad ungaria mare
NU, nu cred ca ungurii vor sa distruga, precum multi afirma, eu personal as vrea ca transilvania sa fie lipita de ungaria, oradea devina panat unguresc, defapt asa cum si a fost si este. Pe mine nu ma deranjeaza cine ramne aici si cine pleaca in moldova inapoi, dar as vrea sa nu mai depindem de Bucuresti, de Base, Ponta and CO! Voi, astia batuti in cuie de ce tot insistati daca si voua v-ar merge mai bine, aici se scumpesc toate, mai putin painea:) care intradevar a avut o ieftinire spectaculoasa:) de 10-20 bani! In schimb apar taxele noi. Acei unguri pe care voi ii urati asa tare tocmai ieftinesc carenea, scad TVA ul, au scazut pretul energiei, curent, gaze, gigacalorie. Scad preturile a 700 medicamente de baza, majoritatea cele ptr cardiaci si diabetici, etc, la noi se anunta cu mare tamtam ca CAS ul, asta de ne sctoarce de banii de chirii, nu mai compenseaza decat pastilele ieftine, Aspirina?! pai voua frati romani, asta va place ???? Deci nu inteleg....
Postat 19 Septembrie 2013, 15:25 de Funar
da
@RASIST Da esti rasist si hot. Cu neamul tau tiganesc din Asia.
Postat 19 Septembrie 2013, 15:25 de @RASIST
ia priveste aici ....
Atasez o pagina, un video, care nu a fost facut nici de roman nici de ungur! Holbati-va ochii si nu tot intrebati de ce si de ce.....o sa vedeti exact cine si unde era si mai ales cand?! liveleak.com/view?i=14d_1348362692#tXuJojgqOlZOGGRI.01
Postat 19 Septembrie 2013, 15:17 de Gyurika
Lucrurile nu se vor opri aici
In timp ce noi, romanii, suntem preocupati de problemele legate in general de rutina dar si de dorinta de a ne arata toleranti, prea toleranti as spune, etnicii maghiari, la orice miscare vor sa castige cate ceva, pas de furnica sau de urias, dar sa fie inainte! Si noi, pe teritoriul nostru, am inceput sa ne comportam ca o minoritate, totul ca sa " fie bine" si ca UE sa nu ne judece ca neacceptanti ai altor etnii sau ca avand un comportament discriminant. Vreau sa semnalez o problema care pe mine ma deranjeaza foarte tare: in Oadea sunt organizate aproape saptamanal activitati de defilare a celor de etnie maghiara chiar pe Corso, in inima orasului.Acestia vin in grupuri organizate si canta, danseaza, ori practica diverse activitati de jocuri de teatru, mascate sau nemascate. Problema este ca cineva ii autorizeaza pentru asemenea activitati, autoritatile locale, desigur!! Si ma intreb Primaria Oradea, in contextul politic si social etnic actual, DE CE AUTORIZEAZA astfel de manifestari??!!!! Felicitari jurnalistului Adrian Chis pentru articol, vrem mai muti oameni ai presei cel putin la fel de indrazneti!
Postat 19 Septembrie 2013, 14:25 de Adela
pe cuvantu'tau
Bei golani, luati administatia locala la comentat...aveti atatea subiecte......dar nu puteti putoi pt ca santeti cumparati...Eu am vecini unguri care ma si ajuta daca e cazul, si invers..sI TU cRIS CEL AGRAS MAI TACI DREAC DI HONK ,ca ai spalat la dosurile lor ca femeia de serviviciu
Postat 19 Septembrie 2013, 14:19 de michiduta
praf
may analfabetilor!, din cauza udmr-ului nu avem drumuri si suntem ultimii din Europa la toate capitolele?! Nu va crapa obrazu de rusine?!, natie de hoti ...
Postat 19 Septembrie 2013, 13:46 de cineva
Foto relevant: Grup statuar de complexaţi flămânzi, aşteptând covrigii de la vecini !?!
Curând (după 2016 conform CE), tot ce este bun imobil (teren sau clădire) urmează să se actualizeze conform legislaţiei europene ce trebuie aplicată şi de România în materie de proprietăţi. Când o să vadă revendicatorii ce pedepse vor fi în cazul declaraţiilor false privind deţinerea, provenienţa şi folosinţa curentă, dar şi ce impozite se vor achita la categoria de utilizare, suprafaţe, etc ... atunci vor renunţa de bună voie la toate pretenţiile. Ca exemplu, la un spaţiu comercial de 100 mp în zona urbană A, taxele şi impozitele totale pe proprietatea respectivă se estimează a ajunge la peste 150.000.000 lei vechi anual (peste 3.000 Euro, ceea ce înseamnă aprox. 30 euro/mp) dacă imobilul este utilizat în regim de închiriere şi cca. 50.000.000 lei (10 euro/mp anual) dacă se foloseşte în regim propriu sau personal.
Postat 19 Septembrie 2013, 13:43 de Kriss
AFARA DIN TARA !!!
Ce nu vor nomazii astia defapt ? Tot cer ei drepturi, institutii, cladiri etc , pana le bagam pumnu-n gura ... definitiv. Cum iese lumea in strada pt Rosia Montana, mii de oameni .. asa o vor face si cand vor iesi la iveala anumite lucruri de la UDMR. Asa ca .. mai chill cu afirmatii de cacat si legi ascunse. Nu uitati cand au venit acum la Buc 2 mii de unguri, au plecat acasa doar 1.000 , restul fiind batuti de romani , sau arestati.
Postat 19 Septembrie 2013, 12:22 de RASIST !
Ungurii vor sa distruga RO
Poi normal ca ungurii se gandesc sa distruga RO si as puna ei mana pe cladiri si terenuri, ca azi maine sa nu mai avem loc de ei.Consiliul local si judetean trebuie sa fie mai fermi , sa aiba avocati buni in procesele de retrocedare, ca altfel astia iau totul cu japca.
Postat 19 Septembrie 2013, 11:52 de Ioan
zgori urat mirositori
Astia se incapataneaza sa dispara din Romania. In curand se vor inflama lucrurile si nu vor mai apuca sa treaca granita. Mult nu ma aveti, scumpilor, poate o sa va intoarca romani favoarea pt Ip, Traznea, etc.
Postat 19 Septembrie 2013, 11:42 de jiji
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON