URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2017, 09:23

România, Cosa Nostra

România, Cosa Nostra foto: Administrația Prezidențială
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În sudul Italiei, naşii locali ai Mafiei sunt aşa numiţii padrino, proveniţi din popor şi prin urmare, fireşte, populari. Locuitorii aşezărilor înapoiate le acordă respect pentru că din ceea ce iau de la bogaţi "dau" şi la săraci, ba le şi stipendiază serbările locale. Guvernul pus de "capo" Liviu Dragnea nu mi se pare prea diferit de mafia tradiţională din Sicilia, Calabria şi Sardinia, oricum s-ar numi ea.

Format din "soldaţi" fără personalitate recrutaţi din provincii, mulţi cu figuri pe măsura CV-urilor tenebroase ori în cel mai fericit caz lacunare, inexpresive, taraţi de evidente dificultăţi de exprimare (dacă vi se pare neimportant vă amintesc că, apud Humboldt, limbajul e motorul gândirii), noul Guvern a aruncat din prima zi poporului tăieri de taxe şi sporuri la pensii şi salarii, pentru ca din a doua să recupereze o parte din bani de la "obezii" cu venituri mai mari. Altfel spus, îndestulează nevoile fiziologice ale maselor, o "dresează" cu zăhărelul aşa încât să accepte, eventual să nici nu sesizeze, când marii boşi vor dezlănţui marele jaf.

Faptul că destinele naţiunii sunt la mâna unor miniştri fără nicio anvergură intelectuală şi profesională, mult sub nivelul celor ai lui Văcăroiu din anii ’90 şi chiar sub Bocii anilor 2000, mi se pare o ruşine pe care cândva o vor consemna manualele de istorie. Veţi spune, probabil, că fac un nedrept proces de intenţie unui guvern nou, deşi cutumele mioritice ar impune clasica "perioadă de graţie" de 6 luni. Dar, serios, să ne prefacem că nu ştim ce va urma, mai ales că viitorul a şi început deja?

Imediat după alegeri, mafia PSD şi-a şi arătat adevărata faţă, atent fardată în campanie. Votul bate legea, a decretat Dragnea, ţipând obsedant că i se cuvine funcţia de premier, dar legea strâmbă ţine cont, nedrept, de cazierul penal, împiedicând un piroman să devină şef peste Pompieri şi un violator să ajungă director la şcoala de fete. E strâmbă legea? Nu-i nimic, o va îndrepta "consigliere" Ciorbea şi, poate, Cuppola de la CCR!

N-a reuşit să-şi pună premier pupila din Constanţa, dar a făcut-o chelăreasă peste un mega-minister ce va cheltui o treime din bugetul ţării. L-a ameninţat pe preşedinte ca un derbedeu plin de testosteron în spatele şcolii. A predicat cu patos mistic "programul de guvernare" încât acesta a ajuns ca o Biblie ce conţine în ea însăşi răspunsurile la toate întrebările fundamentale, luminând inclusiv cum poţi lua la nesfârşit monedele din puşculiţă fără să pui nimic în ea. Crede şi nu cerceta, aceasta e esenţa "programului"! Tot imediat după preluarea ministerelor a aruncat diversiunea că tehnocraţii cei răi ar fi închis 100 de spitale de nu se pogora Mesia, deşi El Însuşi şi-a luat aliat PSD-ul unguresc care chiar a închis, pe bune, 69 de spitale.

Petarde, fumigene, artificii, adică circul, vor defini politica autohtonă cel puţin în acest an, dacă nu cumva în toţi cei patru ce urmează. Cum majoritatea alegătorilor, 62%, nu s-a urnit la vot, considerând că politica "nu e treaba noastră", România a devenit o "Cosa Nostra" a unor guvernanţi cu uitături şi apucături deloc de bun augur.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ASADAR...
@unu: Eu zic ca in fapt nu ne certam dar mai scriem si ironii !! Ba as zice ca e bine ca existe opinii contrare ! Da, sunt extrem de suparat pe Bolojan dar nu ca am avut ( am ) probleme personale PE CARE nu le-a rezolvat ! Nu exista asa ceva ! Sunt suparat pentru ca S-A RASUCIT ! Cinci ani a spus una DUPA CARE A FACUT PE DOS ! Nu suport PNL pe cele doua componente : PDL din prima si la cpte maxime, PNL pentru ca a tradat USL. Si DA, cu ezitari in trecut azi ma declar simpatizant al PSD !
Postat 11 Ianuarie 2017, 22:09 de TDS
oameni cu opinii
TDS, la cat tot repeti ca nu esti tot una cu TSD (tineretul social democrat), te cred... doar un cetatean normal ca toti ceilalti, cu anumite suparari personale care primarul nu a fost in stare sa le rezolve, care a devenit simpatizant al opozitiei primarului, fan al celor ce ti-au zis cu empatie ca iti inteleg suferinta si c-aveti dusman comun pe bolojan, asa ca-ti place de Mang si chiar crezi ceea ce zici si comentezi… Nu stiu cat esti tu de socialist si de stanga, dar stiu ca esti anti-PNL. Apoi, ce pot sa-ti fac atunci, sa ne certam noi votantii pentru ei politicienii? Vorbim civilizat, ne respectam… (desi consider ca uneori gresesti) Multa sanatate iti doresc!
Postat 11 Ianuarie 2017, 12:00 de unu
Interzis
Pt autorul articolului: va rog sa nu mai scrieti de rau de PSD, de guvern sau de parlament. In urma alegerilor, parlamentul va da o lege in acest sens. Orice parere impotriva lor, va fi catalogata drept fascista, terorista, iohanista, pnlista si orice altceva nu este cu ei ... Unde este oare dreptul la opinie? Unii se pretind doar simpatizanti ai PSD si aparatori ai libertatii de opinie, dar de ce acest lucru se manifesta doar cand e vorba despre ei ? Vad ca se aplica principiul "ba pe-a mati", adica si aialalti au facut. Ca orice roman care se respecta, sa speram ca va fi mai bine ...
Postat 11 Ianuarie 2017, 11:49 de oradea_mea_si_a_ta
Dac-ar fi doar mafioți ce ne e nouă ?
Dar vom fi din cauza lor , atacați de teroriști !
Postat 11 Ianuarie 2017, 11:28 de vocilebihoreanului29
Auleuuuuuu
Pupila,chelareasa PSD unguresc,Cosa Nostra.......Iarta-l Doamne ca deja devine fascist cu ce scrie!!!!!!!!!Fereasca bunul Dumnezeu de asemenea ...exponent al nu stiu cui partid!Ciuma galbena a mai facut o victima...ps nu sterge,lasa lumea sa citeasca ,sa vada cit de ...valoros esti!Doamne,Doamne ce rau ti-am facut...!
Postat 11 Ianuarie 2017, 11:09 de grigore
... asa ceva? uffff, din nou canal?
oricarui roman care are cel putin un neuron in posesie ii vine greu sa citeasca elucubratiile enuntate mai sus. Iei termeni basisti, PSD-isti, iohanisti, binomisti si ce-or mai fi ramas expunandu-i intr-o logica numai de tine inteleasa, adica zero, precum realizarile cioloniste iconizate in tine. However, pe limba marelui aliat, spala-te pe maini data viitoare cand scrii, se pare ca se ia cand scrii. Sanatate la toti!
Postat 11 Ianuarie 2017, 10:48 de Klaus_Sebastian
ANVERGURA ep. 2
Umblă vorba prin târg că la oncologie Bolojan ar avea o....fină ! În primul moment am crezut că e vorba despre o eroare ( m-am gândit că este vorba despre altcineva că...deh ! ). Iar fina e o bună....informatoare. Că așa e normal pentru un primar, să afle din surse tot ce mișcă !
Postat 11 Ianuarie 2017, 10:33 de TDS
ANVERGURA ep. 1
Conform DEX , anvergura = Cadru, amploare, grad până unde se întinde spiritul și inteligența cuiva sau cuprinsul unei opere (științifice);……… Înțeleg că „ branconierul” Igaș era extrem de inteligent ! Sau Claudia Boghicevici. Sau subinginerul Bodea ( Sălaj ). Dar ce ar fi să ne referim la actuala conducere a municipiului ?! Bolojan „ bubuie” de anvergură ! La fel Birta ! Sau patroana de taxiuri. Popa LORD’ s la fel ! Lipoveanu care nu e arhitectă dar face pe arhitectul șef ( din pozitia de director adjunct )! Există totuși o excepție, Mihai Maci, dar nu știu cât de bine este ancorat în probleme economice. Dar ce „ Cosa Nostra” este la Oradea. Și dau din nou același exemplu, OBSESIV. De ce îl tot dau? Pentru că vine chiar din „ Bihoreanul”. Așadar, scrie NEGRU PE ALB în „ Bihoreanul” despre o țeapă de 22 milioane euro dată municipiului Oradea, Bolojan susține că așa e, se mai vorbește de niște falsuri și....ce să vezi, Bolojan promovează o TRANZACȚIE exact cu cei care au dat ȚEAPA prin care aceștia sunt rezolvați ca la carte. Acum Bolojan susține că a avut votul Consiliului local ! Ceea ce este adevărat ! Au votat TOȚI !
Postat 11 Ianuarie 2017, 10:24 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON