URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2018, 10:25

România anului douăzeci optişpe

România anului douăzeci optişpe sursa foto: gandul.info (Mediafax Foto, Alexandru Dobre)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vorbeam cu şeful resurselor umane dintr-o multinaţională importantă. Mi-a explicat că e o criză de forţă de muncă uriaşă, de-au ajuns să aducă oameni de dincolo de Beiuş. Altă firmă aduce muncitori din judeţul Arad, iar şantierele Oradiei sunt pline de meseriaşi aduşi din Secuime.

Criza forţei de muncă, mai ales a celei calificate, va duce clar la scăderea dezvoltării industriale a oraşului. Că tinerii pleacă încotro văd cu ochii este deja un fapt normal. Dar mai nou se constată că mulţi dintre cei până în 50 de ani îşi pun şi ei traista în băţ. Spre deosebire de tineri, aceştia au reuşit să mai agonisească ceva, poate ar reuşi să supravieţuiască cumva în Republica Asistată România. Dar cei mai mulţi nu de foame pleacă, ci de scârbă!

Până acum, când călătoream în străinătate, ne plângeam că ţiganii cerşetori ne fac neamul de râs. Acum ne fac de ruşine cei care ne conduc, analfabeţii din Guvern şi nesimţiţii din Parlament. Pe mine cel mai tare mă enervează când aud că se vorbeşte de Guvernul Dragnea sau Guvernul Dăncilă. Guvernul nu este nici al infractorului de Teleorman, nici al sărmanei petroliste. Guvernul este al Românei, nu al PSD, PNL sau USR, iar dacă în fruntea acestuia punem neghiobi analfabeţi, tâmpeniile lor se răsfrâng asupra tuturor românilor.

Vă daţi seama cum se uită la noi străinii când văd că în fruntea ţării avem asemenea penali şi incompetenţi? Mulţi spun că nu ar trebui să facem mişto de Viorica Dăncilă, că e o biată femeie. Dar de ce ne-ar fi milă de ea, dacă n-a avut bunul simţ să refuze un post în care nu are ce căuta?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
30 %
Cu atât au crescut taxele locale în Oradea pe motiv de zvon de inflație. Orădenii au început să emigreze nu din cauza guvernului ci din cauza sărăciei și a lipsei locurilor de muncă. Faptul că firmele care plătesc minimul pe economie se plâng că nu își găsesc angajați ar trebui sa le de-a de gândit. Pe oradeanul care pleacă oricum nu-l mai interesează că aceea firma își închide porțile din moment ce veniturile lui se duc pe taxe, utilități și ceva mâncare fara sa rămână cu mare lucru.. Asta e Oradea ultimilor 10 ani, din care într-adevăr, mai mult că altădată, orădenii se duc fara sa se uite în urma.
Postat 17 Aprilie 2018, 19:01 de User anonimizat
@psd
tds-ule eu zic sa nu te chinuiesti cu schimbarea nick-ului. Prostia nu are nume sau nick. Cat despre intentia de a induce ideea ca daca in orice partid sunt prosti, atunci astia care conduc acum au un fel de scuza sau scutire de la prostie, las-o balta. Nu faci decat sa confirmi ca astia sunt cel putin la fel de prosti ca exemplele pe care le-ai dat (doar unele fiind valide). Si deoarece sunt prosti, astia trebuie schimbati. Iar daca ai fi onest, ai recunoaste si tu asta, insa nu este cazul.
Postat 17 Aprilie 2018, 18:20 de oradea_mea_si_a_ta
mă rog
@suporter_oradean: Nu știu exact cui te-ai adresat, probabil și mie ! Da, nick-ul meu aduce cu numele judecătorului ( că nu e procuror, mami lui, M.M. a fost prcouroare ceaușistă ! ) dar am explicat în alt comentariu că nu are vreo legătură cu Domnia sa ! ). Am vrut să fac un joc de cuvinte cu elet ( maghiară )= viață. Asta a fost intenția ! Dar pot să-l modific. Nu știu dacă e posibil tehnic. Să vedem.
Postat 17 Aprilie 2018, 15:06 de dani-e-let
Cristi Danilet nu se supara
Tds da e frumos asa un nick name, oare Cristi Danilet in calitate de procuror se distreaza cand stie ca iti bati joc de el ? E corect acuma nu,domnul Sarca ? Eu personal te consider de departe cel mai penibil postac si evident mega egoist...Ai fost blocat si esti atat de bolnav cu nervi ca ai alt cont.Crezi ca Bolojan iti citeste comnetariile,saracu tot tremura,le citeste prin avioane,la masa In cantina primariei....Marepet din nou : ai imbatranit degeaba,pacat ca prostia nu doare deloc......
Postat 17 Aprilie 2018, 14:37 de suporter_oradean
Ctrl_Rum
No, ce nut' pla-ke?! Multi? Gradu'? Etc.?
Postat 17 Aprilie 2018, 13:56 de Maricel
Mari cselu analistul (t)laba0giu si gradele de comparatie
Pe un alt site local, la un articol despre coruptie, un cetatean a scris ceva de genul: "Se poate si mai rau", moment in care doi insi s-au ratzoit la el: "Cum adica se poate si mai rau" ? Cetateanul a dat exemplu Ungaria, tara aflata pe locul trei in UE la coruptie (Bulgaria e prima, Grecia a doua). A mai spus si despre depopularea accentuata a Ungariei (ungurii emigreaza in numar mare), moment in care cei doi care s-au ratzoit la el prima data, au facut o criza de isterie (probabil erau lipitori loco de afise unguresti ale partidului de guvernamant din pusta). Au inceput, (cum altfel ?)cu sudalmile.
Postat 17 Aprilie 2018, 13:38 de Control_Room
felicitari
@Maricel: Nu știu cum ai scos-o dar e demențială ! ARAGAZUL TIMPULUI ! Este de domeniul SF !
Postat 17 Aprilie 2018, 11:41 de dani-e-let
toti...
...o apa si un pamant. Multi si (prosti?!) rabdatori, mai sunt romanasii ca popor. Libertatea ne-a dat noua ocazia de-a...barfii capra vecinului, si cu asta suntem tinuti la foc mic, pe aragazul timpului. Umor prostesc, minte-n colturi si (t)laba0gii cat incape pe noi. In rest, hai p-afara la munca, sau dupa caz la cersit, ca doar si rromulanii ''e'' decat romani. Pfff...IQ-ul nu s-a mostenit ca nu avem de unde.
Postat 17 Aprilie 2018, 11:35 de Maricel
dreapta ne-dreapta
Dancila e " proasta proastelor ", Macovei e buna ! Udrea a fost buna ! Anca chilotei a fost simbolul culturii mondiale ! Profesori asociati la UO care nu cunosc gradele de comparatie ! Astea nu se pun !
Postat 17 Aprilie 2018, 11:12 de dani-e-let
zece gafe de dreapta !
Anal fabeți din alte guverne+ Președinte: 1. “ Președintele Norvegiei ” 2. „ Aviara gripa” ( Boc ) 3. „ Românii primesc servicii medicale mai bune decât ar merita şi că dacă doresc servicii ca afară, să muncească mai mult.” ( Achimaș Cadariu ) 4. „ După ce a declarat că salariul minim nu se va majora, Dragu a amintit de oamenii din Brazilia sau India care muncesc și pe doi lei „ ( Anca Dragu ). 5. “…..i-a ironizat pe cei fără loc de muncă și i-a numit ”fantome” care trebuie ”scoase la lumină”. ( Biriș ) 6. "Nu sunt pregătită, dar o să mă pregătesc", a promis atunci ministrul desemnat al Justiției, după ce a mărturisit că a trăit o experienţă "umilitoare". ( Guseth ) 7. Nici manechinul de 29 de ani în lenjerie intimă și care este rezident nu s-a putut așeza pe scaunul de la Sănătate. Cioloș a motivat că nu vrea să ”păteze” imaginea Guvernului și a spus că nici nu știa că este rezident înainte de a-l nominaliza. ( Baciu ) 8. Procurorul general DNA ( Iohannis ). 9. Iohannis i-a propus lui Merkel înființarea unei agenții care există deja!". 10. La Palat, președintele a susținut și un discurs în care a atacat clasa politică, mai ales pe cei din PSD și ALDE. Înainte de a lansa atacurile, președintele ales a comis o gafă revoltătoare în opinia multor jurnaliști, politicieni și români care au comentat pe rețelele de socializare. Astfel, președintele Iohannis a spus că românii ”comemorează” Mica Unire, în loc să spună că celebrează.
Postat 17 Aprilie 2018, 11:09 de dani-e-let
De scarba clar, nu de foame
Si tot de aia nu au plecat multi in timpul lui Basescu si guvernului Boc. Abia acum, mai exact de la ultimele alegeri ce au inceput romanii sa rupa usa de la tara, cand ne-am ales si cu o femeie premier. Iar dupa 20-20, vreo 3,6 milioane au iesit intr-o zi din tara. Chirila tu chiar faci analize pe bune. Apropo l-ai intrebat pe seful ala de multi pe ce salar angajeaza firma aia?
Postat 17 Aprilie 2018, 10:46 de OradeanADN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON