URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2014, 17:24

Retrocedările penale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Aflat în vizită la Oradea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor a spus că, prin risipirea nejustificată a averii statului, am asistat la cel mai mare jaf din istoria ţării.

Eu cred că retrocedările cinstite au fost necesare şi inatacabile. Dar în Bihor mi-a fost dat să văd nişte minuni care frizează nu doar Codul Penal, ci şi orice tratat de psihiatrie. La Judecătoria din Aleşd nişte urmaşi ai urmaşilor urmaşilor nu se ştie cui au primit mai multe păduri decât are întreg judeţul.

Era destul să găseşti un individ care are acelaşi nume cu fostul proprietar şi cumpărătorii de drepturi litigioase se îmbogăţeau la umbra legilor tâmpite date de parlamentarii noştri.

Liceul Eminescu a intrat în colimatoriul samsarilor de clădiri, abil mascaţi în sutane preoţeşti. Deşi Justiţia a dat dreptate Statului Român, cei care au vrut să pună mâna nejustificat pe importantul patrimoniu nu au păţit nimic. Cred că dacă unii indivizi care umblă cu acte măsluite ar fi fost depozitaţi pentru o vreme după gratii, le-ar fi scăzut drastic şi altora apetitul pentru revendicări fantomatice.

Acum e „pe ţeavă" o altă clădire importantă din oraş, Policlinica Mare. Profitând de neglijenţa autorităţilor, dacă nu cumva o fi fost o chestie deliberată, aceiaşi samsari vor să se îmbogăţească punând sub semnul întrebării nu numai naţionalizarea făcută de comunişti, aşa cum precizează legea, ci şi Tratatul de la Trianon.

Reţeta pentru stoparea jafului e simplă: o justiţie corectă şi nişte politicieni patrioţi. Judecători de calitate există, cu politicenii e mai complicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
clanul UDMR
In legatura cu retrocedari ilegale am doar atat sa spun un utilizator de pe Facebook (Oradea cu mai multe fete)zilnic trimite cu cite o cladire din Oradea si explica a cui a fost cine a construit-o, binenteles toti sint unguri adica ne dau de inteles ca Oradea a fost a unugurilor nici din greseala nu se gaseste printre proprietari un roman.La cadastru sefii sint unguri, acolo se fac cele mai mari falsuri,In perioada de dupa revolutie s-au inscris in cartile funciare diferiti proprietari maghiari, daca DNA ar trimite niste specialisti si ar verifica sint sigura ca ar gasi multe falsuri,multe retrocedari ilegale.Culmea este ca tot noi poporul roman trebuie sa reparam aceste cladiri As vrea sa stiu cine plateste impozit pt.cladirea fostului muzeu?
Postat 31 Octombrie 2014, 15:16 de trifa
Nea Pircea
Spui dar doar cu jumatate de gura si te invarti in jurul cozii fara sa spui ca urmasii hortystilor vor sa dea (in unele cazuri au si reusit) MEGATUNURI IMOBILIARE IN TRANSILVANIA !
Postat 30 Octombrie 2014, 17:14 de Ghirila
udemeristii si "retrocedarile"
Astia da, mizerocordieni ! huuu................ POLICLINICA INAPOI !
Postat 30 Octombrie 2014, 17:11 de huu...........
PMO prin Bolojan Ilie trebuie să pună în aplicare nişte sentinţe judecătoreşti !?!
Iar dacă nu le pune, discutăm local degeaba despre retrocedări şi primarul confirmă că este penal !?! 804/16.07.2004 JS, 8/10.01.2005 TS, 283/09.05.2005 CA Suceava şi 2523/111/2005 CA Oradea, investită în toamna anului 2009 !?! Sunt decizii penale care pune Primăria Oradea în calitate de reprezentant al Muncipiului Oradea în situaţia obligatorie a recupărării prejudiciului de peste 29.000 mp şi de anulare a tuturor actelor care au condus în fals la acele retrocedări !?! Beneficiarii: Sterian, Micula, Dacin, Filip, Maghiar, Ciursaş, Tomulescu, Leucea, etc, etc, etc, trebuie să dea terenurile înapoi, PMO să ceară rectificarea CF-urilor într-un proces formal şi să susţină despăgubirea proprietarilor de drept !?! Cu toate acestea, pe terenurile furate se construieşte în draci, cu autorizaţii emise sub semnătura primarului Bolojan, sau fără autorizaţie pentru că Poliţia Locală joacă la comanda edilului !?!
Postat 30 Octombrie 2014, 10:26 de Ca®p III
re: indignatul
Asta cu CITADELA UNIVERSITARA e cea mai tare gluma pe care am auzit-o de la infiintrea Fabricii de Diplome din Oradea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 29 Octombrie 2014, 21:49 de Relaxata
haideti ma !!!!
micula la parnaie!!!!!!!!!!!!!! cu tot cu judecatori....LA PARNAIE................Ce faci bolovan????parca spuneai altceva???!!! au murit oameni din cauza supararii...si umflatii sfidaza in continuare....ce faci DNA BIHOR....ESTI SINGURA SECTIE DIN TARA CARE NU MISTI NIMIC....Si har domnului are balta peste ....DE CE////cald si bine la voi??
Postat 29 Octombrie 2014, 10:50 de stoica
D-le dragos...
D-le dragos(ai scris cu b mic numele tau): esti un OM RAU tu il ai pe Dumnezeu? poti compara ce a facut Familia MAGHIAR pentru BIHOR,ca au schimbat acest judet dintr-un judet cu un Institut Pedagogic de 3 ani...intr-o CITADELA UNIVERSITARA,iar copii nostri nu au trebuit sa plece(decat cei mai avuti)sa studieze in TM sau CJ..? eu nu spun sa patesti tu nimic..dar Dumnezeu sa-ti plateasca dupa cum meriti...dupa faptele tale...ce fel de om esti tu? Nu permite spatiul aici..dar dute in urma cu 25 de ani...cate familii nu sau imbogatit prin evaziuni fiscale,furturi,escrocherii,pe seama altora si platindu-si proprii salariati cu salarii de mizerie?ce au facut astia pentru Bihor?vrei sa-i stii? uita-te pe sit-ul finantelor judetene sa vezi numai primele 100 de firme dupa cifra de afaceri...vei constata cu amaraciune ca au manevrat sute de miliarde de lei..iar unii sunt firme de apartament...care din ei...sau mai bine zis spune cateva realizari lasate de acestia in Bihor sau Oradea....poti sa spui? esti si RAU si INVIDIOS si CLEVETITOR...NU JUDECI INAINTE DE A SCRIE CEVA....eu doresc sa ai sanatate si sa nu ajungi niciodata in corhaze...
Postat 29 Octombrie 2014, 10:49 de indignatul
pe cand clanul maghiar
de clanul maghiar nu zice nimeni nimic? au nenorocit familli intregi. mancaiar corhazu
Postat 29 Octombrie 2014, 07:16 de dragos
Un serial cu retrocedari ar relansa moral Bihoreanul!
De la 1998-1999 incoace, cu topografi, notari, avocati, magistrati, alesi locali, sefi de partide si de institutii, oameni de afaceri si tot felul de alti beneficiari ai retrocedarilor nelegale de tarenuri si cladiri. Ar fi curatenia morala necesara macar dar sunt convins ca Bihoreanul o sa inceapa asa ceva doar pentru a santaja pe unii dintre noii latifundiari, pentru a obtine bani in schimbul nepublicarii informatiilor!
Postat 28 Octombrie 2014, 18:48 de Strattera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON