URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2016, 11:18

Politrucii din CA-uri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă aveţi probleme financiare, băgaţi-vă în Consiliul de Administraţie al Distrigaz Vest! Afacerea asta o să vă aducă 10.000 lei pe lună, fără să vă bateţi capul. Ah, nu vă pricepeţi la distribuţia gazului? Păi ce, credeţi că alţi membri se pricep?

Văd că există o cutumă interesantă: preşedintele CSM Oradea este numit şi în CA-ul Distrigaz. Până recent era juristul Florin Birta, care între timp a fost uns viceprimar. Crezusem că Birta a ajuns la Distrigaz în calitate de consilier local, dar el era de fapt judeţean. Abia după înlocuirea lui cu managerul CSM Şerban Sere mi-a fost clar că a contat, de fapt, doar... criteriul sportiv.

Probabil că absolvenţii de Sport sunt atât de bine pregătiţi încât frizează genialitatea. Că doar nu-i uşor să faci trei facultăţi deodată: Educaţie, Fizică şi Sport. Dar oare, totuşi, cadoul cu Consiliul de Administraţie nu e prea mare, mai ales când echipele oraşului mai şi mănâncă la localul familiei tale?

Concursul naţional de sărituri în apă s-a anulat pentru că n-au fost bani pentru trambuline. Păi uite unde sunt banii: cu cât câştigă un membru în CA din partea Primăriei, în doi ani se putea utila bazinul de sărituri!

Sigur, numirea unor sinecurişti nu e doar apanajul PNL-ului, dar lumea aşteaptă parcă altceva de la liberalii orădeni. Primarul e încântat dacă lămureşte câte un agent economic să facă o sponsorizare de 30-40.000 euro pentru amenajarea unui parc de cartier. Dar de ce nu aplică acelaşi tratament şi oamenilor săi de prin CA-uri?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@scortosul
Fiecare isi scuza lasitatea in felul sau...
Postat 28 Iulie 2016, 22:56 de continental
@continental-ul Birta un CINEVA !!!!!
... Nu am vrut sa iti arat numai faptul ca nu ma intereseaza nici un partid politic in general iar punctual ca PNL-ul e un partid de "curve" , putori , o adunatura pe "interes" asemeni ca toate gruparile partinice netionale numite PARTIDE !!! Nu a fost o chestie de lasitate, barbatie ci de GREATA . ...
Postat 28 Iulie 2016, 22:38 de scortosul
@scortosul, un oarecare
Chiar te lauzi cu ce barbat de succes puteai tu sa fi daca acum 26 de ani ti s-a aratat o oportunitate dar tu nu ai avut "barbatia" sa iei o decizie verticala si sa profiti de oportunitate? Si datorita acelei lasitati de moment ai ramas un simplu oarecare... Vezi tu batrane, asta e ceea ce face diferenta dintre un om de succes si un oarecare... Oarecarele nu are "barbatia" sa ia o decizie la un moment critic. Iar apoi, dupa 25 de ani, se lauda in fata copiilor sai ce barbat de succes ar fi fost el daca accepta propunerea aceea... dar nu a acceptat-o... Nu batrane... barbat ori esti, ori nu esti. Asta cu "barbat erai daca"...
Postat 28 Iulie 2016, 21:55 de continental
@continental....intercontinental... mondial
1 - nu sunt PSD-ist, 2- nu traiesc in Sanmartin, 3- nu sunt PNList si nu aspir la nici o functie. . Birta, cand s-a format primul PNL in Oradea dupa evenimentele din '89 am fost invitat sa fac parte edin initiatorii locali dar am refuzat caci initiatorii... initatoarele eru niste...(curve) putori feminine si nu ma puteam alatura lor. Actea ca sa vezi cat de prost continui sa fii si dupa toate aparentele esti chiar in crestere !! Lingere spornica !
Postat 28 Iulie 2016, 21:27 de scortosul
@anticomunist
Nu faceam referire la Distrigaz in postarea mea initiala. Sincer sa fiu, nici nu stiu cine sunt asociatii Distrigaz. Eu vorbeam la modul general despre CA-urile intreprinderilor de stat. Personal, libertatea mea e MUUUULT mai valoroasa decat chiar 100 000 euro pe an!
Postat 28 Iulie 2016, 15:19 de continental
@scortosul * mica
Initial am vrut sa nu raspund, dar apoi mi-am dat seama ca doar constat o stare de fapt, si nu intru in polemici cu un frustrat: analizand informatiile am ajuns la 3 profile posibile ale lui scortosul, toate 3 reprezentand un individ frustrat, invidios si mizer. 1. Este reprezentant al PSD Sanmartin, negru de invidie ca e un mizer de 2 bani plin de noroi pe ghete pentru ca lui ii place la tara, desi peste jumate din concetateni ar fi preferat ca statiunea lor sa fie integrata in Municipiul Oradea. Cel mai probabil profil de utilizator, considerand cantitatea mare de frustrare refulata legat de subiectul Sanmartin. 2. Un simplu postaci al PSD, frustrat de viata lui banala pe care o traieste. Cand era in liceu isi dorea sa ajunga Presedinte, CEO, sa conduca lumea. A ajuns postaci la PSD cu salar de 920 net / luna. 3. Un membru PNL, care saliva la pozitia de viceprimar sau chiar cea de viitor primar, si care acum e plin de venin rezultat din frustrarea ca a ajuns... pe linie moarta. Varianta interesanta, dar totusi putin probabila, considerand aceleasi refulari de frustrare, dar si frica pe care incearca sa o ascunda prin trimiterile permanente la Unirea Sanmartinului cu Oradea, eveniment care l-ar transforma peste noapte din smecherul de la sat in cizme de guma murdare de noroi, intr-un simplu taranus de oras, in cizme de guma, murdare de noroi.
Postat 28 Iulie 2016, 15:15 de continental
@continental
... Nici nu stii ce atributiuni ar trebui sa aibe un consiliu de administratie , asa pe bune nu unu politruc pus pe capatueala . Nu numai la Distrigaz este aceasta situatie si la CET, TERMOFICARE, OTL, asta cu PIETELE si CIMITIRELE.... ADP... toate sunt doar pe capatuela semneaza doar statele de plata in rest..... vacanta prelungita !
Postat 28 Iulie 2016, 11:56 de scortosul
@continental
Esti intr-o "mica" eroare. Din cate stiu, DISTRIGAZ VEST, nu e companie de stat!
Postat 28 Iulie 2016, 09:39 de User anonimizat
trebuie sa fi inconstient sa fi membru al unui CA de stat in Romania
Daca e careva inviduios pe membrii CA ai societatilor de stat il invit sa verifice ce s-a intamplat cu membrii fostului CA ai AVAS. Pentru abuzurile facute de membri unei comisii de evaluare al unor terenuri toti membrii CA au facut arest si acum sunt judecati pt faptele penale pe care le-au facut cu totul alti angajati ai institutiei respective. Totusi, membrii CA, desi nu au semnat nimic, nu au decis favorabil nimic in favoarea comisiei si nu au aprobat sau avizat deciziile comisiei care a comis faptele, totusi membri CA raspund solidari. Atunci vin si va intreb: dumneavoastra pentru cati bani vi-ati asuma "in alb" raspunderea faptelor unor functionari publici???
Postat 27 Iulie 2016, 12:24 de continental
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON