URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2011, 13:58

PDL între Blaga şi Boc: dead or alive

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Îşi mai aminteşte cineva de deputatul Emil Boc, despre care, pe vremea lui Năstase, nu se glumea că e pitic, ci că-i bondoc? Nimeni nu-şi închipuia atunci că împiedicatul de la emisiunea lui Gheorghe va conduce Partidul Democrat (şi Liberal, fie!), necum ţara, şi cu atât mai puţin că o va face ca un roboţel teleghidat care calcă totul în picioare.

Cocoţat prim-ministru peste noapte (doar răzgândeala lui Stolojan l-a făcut din primarul Clujului premierul României), Boc a plonjat în rolul de marionetă a preşedintelui. I-a poruncit Băsescu să guverneze cu PSD-ul? S-a întovărăşit cu socialiştii fără să-l deranjeze că erau corupţi de stânga! A decretat apoi Zeus că pesediştii-s răi? Răchiţeanul i-a "reevaluat", continuând guvernarea doar cu cei regrupaţi în UNPR! I-a ordonat Comandantul să rămână în Palatul Victoria şi după moţiunea de cenzură? A rămas, chiar dacă Băsescu mai scotea la mişto o sperietoare gen Lucian Croitoru (BNR) ori Liviu Negoiţă (sectorul 3)! A vrut Reformatorul să taie lefurile "bugetarilor obezi căţăraţi pe spinarea privatului"? Le-a tăiat, ba a cosit şi pensiile!

Până acum o săptămână credeam şi eu că Boc nu-i decât o marionetă şi atât. Fulgerătoarea lui trecere prin Oradea, însă, miercurea trecută, m-a convins că l-am subestimat: Boc nu e un instrument, ci un complice. L-am urmărit descinzând ţanţoş de parcă avea statura lui Ghiţă Mureşan şi turuind o declaraţie cum că Guvernul a băgat în Bihor 550 de milioane de euro. Pe moment, credeam că nu am auzit bine ori că a încurcat moneda. Apoi, ţintindu-i privirea, l-am urmărit cum repeta ca un tonomat cinic cu ochii gri: "450 de milioane euro din fonduri europene, structurale şi pe agricultură, şi încă 100 şi ceva de milioane pe drumuri, e bine!".

Asta după ce în campania din 2009, ca să adune voturi pro Băsescu, promisese finalizarea centurii, lărgirea podului Densuşianu şi continuarea Autostrăzii, fără ca nimic din toate astea să se fi întâmplat. Emil Boc a minţit, deci, cu bună ştiinţă. Întrebat de unde scoate fabuloasa sumă, a băgat imediat placa cu "sunt singur împotriva tuturor, a mogulilor, a presei şi a liderilor Opoziţiei".

După mine, acest om, care minte privindu-te în faţă, nu are ce să mai caute la conducerea PDL şi a ţării. Şi nu fiindcă nu-mi place mie sau pentru că alternativa Blaga vine din Bihor şi ar repara o parte din nedreptatea făcută acestui judeţ. Din păcate, însă, cred că în PDL "căprăria" incriminată de maidanezul Băsescu pitbulului Vasile porneşte de la liderul suprem şi e aşa de bine exersată încât tot bichonul Boc va ieşi din joben.

Nu de dragul acestui partid mă roade grija, totuşi, ci pentru că doar aşa, cu Boc în frunte, USL va câştiga la anul prea zdrobitor. În lipsa unui PDL cât de cât credibil, riscul e ca alţi patru ani să ne pricopsim cu o opoziţie la fel de debilă şi cu o putere la fel de discreţionară precum avem acum.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Paralela
Si asa cum Boc este marioneta lui Basescu, si tu, Adi Cris, esti hartia igienica a lui Bolojan...
Postat 16 Mai 2011, 14:51 de unu' oarecare
pt asa-zisul \
Bai, tu esti orb sau nu stii sa citesti? Uite ca Cris tocmai ghicise ca Boc iese din nou sef peste PDL. Daca nu crezi, reciteste ultimul paragraf: \"Din păcate, însă, cred că în PDL \"căprăria\" incriminată de maidanezul Băsescu pitbulului Vasile porneşte de la liderul suprem şi e aşa de bine exersată încât tot bichonul Boc va ieşi din joben.\"
Postat 16 Mai 2011, 10:09 de cititor
greu de invins
O noua lovitura marca Basescu. Numai Cris visa cai verzi pe pereti. Si vreo cativa de prin PDL. Oamenii astia nu au inteles inca nimic. Si ce ma bucur....
Postat 14 Mai 2011, 23:32 de bihorean
Sa ne fie de bine!
Trei candidati pentru presedintia PDL si un singur invingator: TRAIAN BOC.
Postat 13 Mai 2011, 21:20 de safe
boc, un cd player stricat
boc poc e un fel de panasoanic sau sany al cd plaierelor. el stie sa zica doar ce ii da basescu sa invete pe de rost. un tocilar de 2 lei, pres al piratului. de aia il si vrea chioru sef la pd, ca sa comande in continuare, sa fie presedinte jucator, adica si presedinte si primisinistru si presedinte de partid si presedinte de parlament si tot. adica DICTACHIOR.
Postat 13 Mai 2011, 15:37 de unu
ascundeti-va in canale, lichele portocalii!
a facut pa dracu ghem piticu pede! mai duceti-va naibii lingai portocalii! si crapati ca nu va mai suporta pamantul!
Postat 11 Mai 2011, 11:31 de mircea
realizari
asa mic cum este a facut ceea ce idolii tai galbeni si rosii nu au facut in 20 de ani. daca si noi suntem nemultumiti dar si ceilalti sunt la fel in seamna ca pe fond boc este un om corect. eu unu nu mai vreau sa fiu cocosata de bugetari. cred mai mult in dreapta. care vrei sau nu vrei se inmulteste pe zi ce trece.
Postat 10 Mai 2011, 15:12 de Boc
da!
ce ironie un om mic reuseste sa faca ce nu a reusit un urias! lupta , lupta si nu renunta vrea sa elimine evaziunea, munca la negru si altii se straduiesc sa o insotesca, eu nu sunt multumita de sistemul poitic din trecut, voi sunteti? deci consider ca schimbarea trebuie sa vina, altfel totii cad in aceiasi oala, totii politicieni reparati va greslile ca nu iertam pe nimeni.Sunt satul de demagogie si putere care promoveaza interesul personal nu comun al tuturor, noi totii vom decide soarata oricarui politician nu doar un grup.
Postat 10 Mai 2011, 14:59 de radu
daca...
ce bine ar fi daca boc ar fi "mic" doar prin statura(asta ar fi cea mai nesemnificativa problema). el este "mic" in tot ceea ce face! ma tot intreb daca totusi atat boc(cat si ceilalti)realizeaza gravitatea situatiei sau nu. inclin sa cred ca NU. ei chiar cred ca "masurile" luate sunt cele corecte. si nu sunt. 2012? sper sa nu fie prea tarziu!
Postat 10 Mai 2011, 14:27 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON