URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2013, 12:58

Pasaj făcut praf

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am asistat la recepţia lucrării din Pasajul Vulturul Negru. Cunoşteam executantul, firma Marconst, după modul scandalos în care câştiga licitaţii în nordul judeţului prin descalificarea abuzivă a concurenţei. Este evident că atunci când eşti obişnuit să dai parăîndărăt edililor, iar aceştia semnează ca primarul la insistenţele şefului său de partid, nu-ţi pasă de calitatea lucrării.

Partea proastă nu e că Marconst vine din Marghita ci că nu are meseriaşi în realizarea de mozaicuri. Fenomenul este întâlnit foarte des, iar la ţară mai toate lucrările sunt fuşerite, o adevărată batjocoră a banului public. Asta pentru că orice vameş, politician sau alte categorii de infractori s-au obişnuit să-şi facă firme de construcţii având doar o roabă şi două lopeţi, dar câştigând licitaţii cu dedicaţii.

M-a surprins şi poziţa dirigintelui de şantier, fostul consilier UDMR Ladislau Jakabffi. Acesta încerca să lămurească asistenţa că de fapt lucrarea nu e chiar ca porcu', mizând probabil pe faptul că recepţia va fi făcută de cei de la Asociaţia Nevăzătorilor.

Cred că şi edilii orădeni au partea lor de vină, pentru că dau la toţi ciuri-buri lucrări în care respectivii îşi rup apoi gâtul, spre disperarea oamenilor. Ultima variantă e că Pasajul va trebui refăcut în trei luni de zile. Sper totuşi că Primăria va avea delicateţea să ofere birtaşilor de sub Pasaj, dacă nu sfoară, măcar săpun, ca să se poată spânzura din cauza falimentării afacerilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
am fost, am vazut,.... rusine
Am fost, am vazut si.... si ma repet. Lucrarea este groaznica dar si mai groaznic mi se pare proiectul. Toata lucrarea in ansambul PROIECT-EXECUTIE este o jena totatla pentru ceea ce se vrea marele punct de atractie al centrului orasului " PASAJUL VULTURUL NEGRU" O tragedie !!! O mizerie !!!! Finantatorul o facut o magarie amestecan reparatia budelor cu reamenajarea pasajului !!! Acum ar trebui refacute fatadele calcand in picioare tot mozaicul. Ditectia tehnica si de management a fondurilor comunitare un gunoi total !!! Capacele la camine........ O RUSINE totala !!! Totul e facut fara bun gust fara o viziune doar de DORU LELII pentru a cheltui niste bani !!! RUSINE PMO in frunte cu primasul .... HANDICAPATUL BOLOVAN !!!!
Postat 15 Iulie 2013, 11:48 de scortosul
@scortosul plagiator
Un impostor se semneaza cu numele meu si nu stiu de ce !? Ultima postare nu imi apartine si nu reprezinta parerile mele! Chiar nu esti in stare sa iti gasesti un pseudonim? Esti handicapat mintal? Nu te duce mintea? Esti prost ? Uite ai putea sa te numeste "prostovalanul".
Postat 15 Iulie 2013, 11:40 de scortosul
Atentie!
politucii ungurri sunt cei mai vinovati ! cei care ii aleg sunt in aceiasi oala!
Postat 10 Iulie 2013, 22:26 de scortosul
bravo Mirceo,
da' cum mai faci tu pe inocentu şi nu ştii cine făcea şi desfăcea, cu complicitaea criminală a celorlaţi consilieri români..... Cel care vă şpăguieşte şi pe voi, marele depanator unguresc CHIŞ ŞANYI, e cel care distribuia lucrările finanţate cu bani publici, direct la parandărătarii de tipul Marconst. Chirilă sau celălalt fătălău, Abrudan nu suflă o vorbă rea despre inegalabilul, XXXL conducător hun şi cărătorii lui de geantă: Odeon, Ceche sau Rouji. Şi articolul în care l-a zdrenţuit un pic pe popa toecheoş, l-a făcut tot la comanda lui Chiş..... Vă daţi seama, dacă erau la butoane, ar fi plătit demult lucrarea, başca ar mai fi dat şi nişte premii. SCÂRBĂ...
Postat 10 Iulie 2013, 18:32 de fred
HOTII UDMRisti !!! Atentie maghiari !!!
La cate tepe a dat MARCON-sul bugetelor locale si nationale acoperit de BORBELI si KISS nici nu vor simti in bugetul lor pierderea suferita aici. UDMR-ul este firma care a "aprovizionat" MARCONS-ul cu lucrari si bani cu galeata. Sunt niste tepari incapabili sa faca o treaba buna numai sa jefuiasca. Prin BORBELI si KISS au acaparat tot nordul judetului si nu numai au talharit ca numai de asta sunt in stare. Politrucii unguri alaturi de cei rromani au furat de s-au spetit din TAXEle si IMPOZITEle platite de amarasteni !!!! Atunci cand nu mai pot fura incita la VIOLENTA ETNICA sa recastige pozitiile de hoti nationali si locali. GREATA !!!
Postat 10 Iulie 2013, 09:17 de scortosul
Aia arata mai degraba a VANDALIZARE, nu a RENOVARE
niste neserioasi, impusi cu forta de o nesimtita: rouji...
Postat 10 Iulie 2013, 00:49 de unguru bulan
replica la @unul
BAH @unul sa te bag la mataa in chizda ! Hai SICTIR da-te dreacului!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Iulie 2013, 14:57 de Romanul Simplu
pt romanul cam simplu
dar care e opinia ca eu n-am inteles ce vrea sa zica nebunul asta?
Postat 09 Iulie 2013, 13:55 de unul
replica la articol
DA!DA! `Primaria Oradea sa de-a sfora si sapun bisrtasilor din Pasajul Vulturull Negru nu de alta da sa se spanzure din cauza falimentarii afacerilor` si a birtului !:))=) Caz real si intamplare reala pentru ca eu un roman simplu @Romanul Simplu mi sa intamplat asta , era ploaie afara si m-am adapostit sub pasaj Vulturul Negru la o masa la un birt , si vine chelneritza ca sa i-a comanda si ma masoara de sus pina jos si vede ca sunt imbracat modest , si d-au comanda la o cafea, si chelnerita asta nerusinata imi induce ideea ca sunt sarac si nu am cu ce plati spalatura aceea de cafea, NU m-am simtit bine in orgoliul meu de roman simplu sarac si cinstit.Referitor la mozaic si scandallul mozaicului , pe Malan Mircea viceprimar PNL, data viitoare-i intoarcem galeata rosie de apa in cap ca sa se racoreasca !:))=))Induce in eroare opinia publica oradeana , pt ca sa treaca proiectul P-ta Uniri de dezbaterea publica obligatorie care trebuieste facuta cu oradenii,Orice roman simplu bihorean cit de modest este imbracat poate fi un client al birturilor din pasajul Vulturul Negru. SICTIR da-i dreacu si sa falimenteze cit de repede !:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Iulie 2013, 13:49 de Romanul Simplu
sunt Malan deci ma pricep
Norocul orasului Oradea are un nume: Malan, care este viceprimar responsabil cu aceasta lucrare de la atribuire pana la respingerea receptiei. Aseara la TV Malan explica faptul ca lucrarea a fost inevitabil ratata din start, dar ca el nu a avut cum sa intervina! Apoi a explicat ca lucrarea Pietei Unirii, care va presupune in varianta "Malan" finisaje superioare si materiale scumpe va avea o soarta complet diferita de cea a Pasajului Vulturul Negru si va fi perfecta deoarece va fi supravegheata de acelasi Malan!
Postat 09 Iulie 2013, 13:41 de Malan Mare
:D
sa le dea...daca nu sfoara, macar sapun si un mop, poate mai curata si aia cacatul lasat de clientii lor in pasaj, sa se poata vedea ca lumea fisurile si decolorarile alea!
Postat 09 Iulie 2013, 13:22 de ina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON