URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2013, 09:26

Oradea Mare. Sau moare...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am avut noroc că Dragnea e mai mult pe la DNA, iar Ponta şi Băsescu se bat şi ei ca chiorii pe cine să pună la Parchet ca să nu le fie arestaţi hoaverii. Aşa că deocamdată s-a mai pus batista pe ţambalul regionalizării. Indiferent că se va face sau nu, Oradea merită însă alt destin, şi nu e bine să se lase pe mâna unor puşcăriabili ajunşi vremelnic la conducerea ţării.

Ca Oradea să devină un oraş mare, aşa cum îi spune şi numele, are nevoie de o populaţie pe măsură. Pentru asta, oamenii au nevoie de locuri de muncă. Locurile de muncă sunt în fabrici, iar fabricile au nevoie de spaţiu. Dar terenurile pentru viitoarele parcuri industriale depind de nişte semnături de la Bucureşti care tot întârzie să apară.

Strategia normală de dezvoltare a Oradiei ar fi să înglobeze în graniţele sale comunele limitrofe - Oşorhei, Sânmartin, Nojorid, Sântandrei. Dar nu formal, cum sunt acum incluse în fantomatica Zonă Metropolitană, ci efectiv, cu legături puternice cu Oradea, asta însemnând transport, şcoală, canalizare, termoficare, asistenţă sanitară.

Sigur că va fi greu să-i lămureşti pe primarii şi consilierii din comune că de la stadiul de Dumnezei la ţară vor trece doar la cel de sfinţi la oraş. Dar o aglomerare de 250.000 de locuitori ar pune Oradea Mare pe harta oraşelor cu adevărat importante!

Pentru realizarea acestui proiect ar fi nevoie de oameni care să vadă dincolo de interesul personal. Se nasc oare şi la noi asemenea oameni?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Ştirea mandatului !?!
Am aflat de ce boală suferă primarul Bolojvan. Este vorba, în termeni de specialitate, de ADHD, sindrom pe care încearcă să-l ţină sub control printr-un tratament permanent !?!
Postat 11 Octombrie 2013, 18:30 de Carp III
Nu va mai incredeti in oameni!
Mi -e mila de oamenii tarii acesteia. Avem o tara frumoasa, bogata dar din pacate nu stim sa ne alegem conducatorii. Secole intregi am fost condusi de straini. Am fost robi in propria tara. Problema e ca si acum cand avem conducatori romani, pe care noi ii alegem, ramanem aceiasi robi. Cei veniti la guvernare nu vor decat sa se giftuiasca. Nu ii intereseaza de semenii lor, nu isi respecta promisiunile, sunt niste oameni care te mint uitandu-se in ochii tai. Vin vremuri grele. Pe plan mondial va fi o mare saracie. Va sfatuiesc sa fiti intelepti si sa nu va mai puneti increderea in oameni. Puneti-va increderea in Dumnezeu. E singurul care nu minte, nu inseala, nu fura si ii pasa de oameni. Lasati-l pe Isus Christos sa va conduca viata pt ca oamenii va vor dezamagi intotdeauna. Faceti ce este bine intotdeauna si binele vi se va intoarce. Dumnezeu sa aiba mila de sufletele noastre.
Postat 11 Octombrie 2013, 11:34 de EL ESTE
Re: punct
Daca vrei sa stii, in noiembrie 2007, Filip a prezentat in sedinta de consiliu exact acest proiect pentru centura zonei metropolitane. Asa ca Bolojan e un hot de idei care crede ca toata lumea le-a uitat si acum si le poate aroga. Asa a facut primarul cu toate proiectele din 2008 incoace, pe care altii din vremea lui Filip le-au fumat demult.
Postat 10 Octombrie 2013, 16:24 de Bean
ipocriti
pupincuristii... lingaii oportunisti ai celor care au furat sistematic si ai incompetentilor care au avut fraiele orasului in mana in "era post lovilutie", se vor acum "fete mari", curati... "albiti din cap pana-n picioare". Realist vorbind, e bine ca e si cat e (datorita investiilor din perioada lui Ceausescu). in rest stim cu totii cum s-au desfasurat lucrurile si cum se desfasoara si in prezent...
Postat 09 Octombrie 2013, 19:35 de manglitorilor
cine vorbeste
"Pentru realizarea acestui proiect ar fi nevoie de oameni care să vadă dincolo de interesul personal. Se nasc oare şi la noi asemenea oameni?" cat poti fi de idiot Mircea Chirilă ! cu oameni ca tine Oradea moare....esti penibil, deprimant, ai un cv jalnic , nu ai facut nimic concludent pt societate. asta e, ne omori prin articole scurte, superficiale si deprimante.hai pa
Postat 09 Octombrie 2013, 14:31 de gigi
a
@a: cine a scos centura in afara orasului? Centura de oras a fost afara din totdeauna, doar ca acum s-au pus si semnele la locul lor. :)))) Esti foarte bine informat. Iar, sincer, stimabilii chiar au facut ceva cu orasul acesta, chiar se vede ceva in urma. Nu zic ca se putea mai mult de atat, ma bucur si cu cat s-a facut. I-ai vrea din nou pe Filip si pe Bar? Ca dupa aia in loc sa fie macar la fel, au cam disparut lucruri. Nemultumitu-le.
Postat 09 Octombrie 2013, 13:10 de punct
e bine ca e si atat cat au construit-o cei dinainte de 1989
de murit nu moare dar nici mare n-are cum sa fie. dupa ce de peste 20 ani s-au perindat pe ciolan incepand cu depanatorul oportunist si acolitii lui, continuand cu restul camarilei de incompetenti ciolanari, asta avem. lucrurile nu s-au schimbat. fiecare incearca sa traga spuza pe turta lui. vedem ce se intampla si acum. doi la mana, ati tot mistocarit "sorbonica", sist de sanatate, etc... lucruri prin care s-ar fi putut ridica orasul. normal ca in atare situatie, multi s-au orientat spre Cluj sau Timisoara iar acum dintr-o data v-ati trezit ca v-ati vrea mari musculosi asa cum si soarecele s-ar vrea elefant. inclusiv Satu Mare ne depaseste. asa ca...
Postat 09 Octombrie 2013, 00:16 de book
a
Ce dezvoltare a orasului vreti cand "stimabilii" au scos inclusiv centura orasului din oras. Daca vrei sa ajungi la RAR, la OSC, sau la Bricostore iti trebuie rovigneta.
Postat 08 Octombrie 2013, 23:50 de a
Fara o Universitate sanatoasa...mai greu.
Postat 08 Octombrie 2013, 21:23 de kaboom
33 lei/oră este un salariu mult prea mare faţă de rezultate !?!
La fantomatica zonă metropolitană s-a înfiinţat, în septembrie 2008, postul de jurist pe care l-a ocupat, fără concurs evident, doamna Pop-Coţ care, împreună cu soţul care este funcţionar public la una dintre instituţiile judeţului, numără lunar în casă salarii lunare cumulate de 2.200 Euro. Ambii sunt liberali "convinşi" de propria valoare încă nedemonstrată. Doamna Pop-Coţ ocupă atât funcţia de jurist "metropolitan" cât şi cea de jurist-colaborator contractual la Parcul Industrial, care dă salarii prin sistemul de buget ai zonei metropolitane, fiind plătită pentru întreaga şi prodigioasa activitate depusă cu suma de 33 lei, pentru fiecare oră "pierdută" ca să gireze juridic fantomatica metropolă a Oradei. Să iei ca această individă cu nume predestinat de Pop-Coţ, fără să faci şi să răspunzi de ceva concret, suma de 1.250 Euro lunar pentru că eşti "foarte aproape" de primarul Oradei, care este şi preşedinte metropolitan în acelaşi timp, pare o mare neruşinare pentru beneficiari, dar şi pată pe obrazul celor care se fac că supraveghează utilizarea banului public.
Postat 08 Octombrie 2013, 15:08 de Carp III
replica la articol
Corect!Ne meritam soarta daca suntem condusi de incompetenti!:))=)) Oradea centru regional !:))=))Ar fi bine numai ca nu ai cu cine ?Cu cine? Cu astia care ne conduc judetul Bihor care sunt la butoane de 20 de ani esalonul 2 al PCR , cu cine? cu astia care ne foura si nu dau seama de decizii ?Asa ca mai bine sa stam deoparte si sa ne multumim cu statutul de targ prafuit de tzara ` Oradea mare ` Oradea moare .Oradea targ de tzara indepartata!:))=)) Astia care ne conduc NU au fost in stare sa mearga la Bucale si sa bata cu poumnul in masa ca vor sa fie regiunea autonoma Crisana ,asa ca ne-au manipoulat si prostit pe aici prin presa locala bihoreana ca ne vor binele si sa fim regiunea Crisana , poate binele lor vor , ca al nostru al bihorenilor NU!!SICTIR da-va dreacu de politicieni corupti spagari hoti profitori !:))=)SICTIR da-i dreacu!:))=))Cu ZMO mai tre discutat ca nu este asa OK cum se crede , mai bine taran necivilizat decat orasean poluat!:))=)) Ce-i ZMO?O mare tzapa pe care sa o conduca Oradea cu 180000 loc,dar pana la 300 000 pt ZMO mai sunt!MC mai informeazate , de la 250 000 la 300 000 este diferenta de 50 000 mai i:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu .
Postat 08 Octombrie 2013, 14:39 de Romanul Simplu
REPLICA
JOS CENZURA DE PE FORUMUL EBIHOREANUL .ACEASTA ESTE OPINIA LUI ROMANUL SIMPLU.
Postat 08 Octombrie 2013, 14:38 de Romanul Simplu
Imi place articolul!
Imi place sa citesc astfel de articole! Ma bucur ca avem si jurnalisti care gandesc, si ma bucur ca avem adevarati patrioti locali!
Postat 08 Octombrie 2013, 13:26 de Sebi
@adi oradeanul
Felicitari penmtru postare !! Se potriveste de minune. Parna azi scrie acest Caragiale. Din pacate nu mai putem rade la spectacolele semnate de el, plangem si scrasnim din dinti !!!
Postat 08 Octombrie 2013, 12:21 de scortosul
Oradea capitala Crisanei
Oradea trebuie sa fie capitala de regiune, regiunea Crisana nici nu ma intereseaza daca va cuprinde doar Bihorul sau si Salajul sau Satu-Mare, important e sa nu ajungem sub Cluj ca va fi de rau, iar transportul in zona meetropolitana ar trebui sal faca OTL. nu tot felul de srl. inainte de 89 pana prin 95 era asigurat transport regulat pana la 20 de km in jurul Oradiei, acum nimic ... dar avem zona metropolitana pe hartie dominilor ...
Postat 08 Octombrie 2013, 11:55 de Gelu
la luptaaa!!!
@David: Da il sustin pe "antevorbitorul" meu... SA LUPTAM ORADENI! Zice Tipatescu "Rușine pentru guvernul vitreg, care dă unul din cele mai frumoase județe ale României pradă în ghearele unui vampir!..." (indignat) Eu vampir, 'ai?... Caraghioz! PRISTANDA (asemenea) : Curat caraghioz!... Pardon, să iertați, coane Fănică, că întreb: bambir... ce-i aia, bampir? TIPĂTESCU: Unul... unul care suge sângele poporului... Eu sug sângele poporului!... PRISTANDA: Dumneata sugi sângele poporului!... Aoleu! TIPĂTESCU: Mișel! PRISTANDA: Curat mișel! TIPĂTESCU: Murdar! PRISTANDA: Curat murdar! TIPĂTESCU: Ei! nu s-alege! PRISTANDA: Nu s-alege! TIPĂTESCU: Cu toată dăscălimea dumnealui, cu toată societatea moftologică a dumnealui... degeaba! să-mi rază mie mustățile! PRISTANDA: Și mie!" MUSTATI NU MAI AVEM!!! Deci la LUPTA in continuare: "ZOE (cu toată energia) : A! nu se poate! Vom lupta contra oricui... Vom lupta contra guvernului!... (Tipătescu a căzut obosit pe un scaun.) TRAHANACHE: Ai puțintică răbdare! ZOE: Da, nene! vom lupta contra guvernului! CAȚAVENCU: Da, vom lupta contra guvernului! (Cațavencu, Zoe și Trahanache de o parte, Farfuridi, Brânzovenescu frecându-și mâinile cu satisfacție de altă parte; Ghiță în fund; Tipătescu obosit pe scaun, ca și cum n-ar lua parte la ce se petrece; Cetățeanul turmentat în mijloc)” Deci acum ma simt in pielea Cetateanului turmentat (ce am votat si ce am primit, in 2008): „CETĂȚEANUL (târât de curent) : Da! vom lupta contra... (sughițănd și schimbând tonul)… adică nu... Eu nu lupt contra guvernului!…”
Postat 08 Octombrie 2013, 11:01 de Adi Oradeanul
Oradea
Oradea merita sa fie resedinta de regiune. M-as bucura sa vad mai multe asemenea articole, si mai des, chiar si pe alte site-uri.
Postat 08 Octombrie 2013, 10:47 de un bihorean
Hai Oradea
Chiar asa...nota 10 pentru articol. Ar trebui insa ca factorii locali de decizie sa se impuna mai mult in atingerea acestuia deziderat, fie prin implicarea efectiva si cu rezultate in plan local(...vezi Aeroportul), fie printru-un Lobby mai agresiv la Bucuresti. Este inadmisibil ca orase gen Focsani sa se poata impune si noi nu. HAI ORADEA
Postat 08 Octombrie 2013, 10:46 de Dan
.
Nota 10 pentru articol. Trebe sa ne trezim si sa facem ceva pentru Oradea. A fost si este printre cele mai frumoase si active orase ale Romaniei dar depinde numai de noi daca o sa si ramana... Provoc toti oradenii sa luptam pentru ce avem !
Postat 08 Octombrie 2013, 09:43 de David
Ma mir ca nu-i mai rau !
A ajuns tara pe mana hotilor, a puscariabililor, a incompetentilor... Prim-ministru plagiator, adica hot, ministrii cad ca popicele cand da DNa cu dosarele in ei, deputati/senatori condamnati definitiv (!!!) stau bine mersi pe banii nostri in parlament. Bihorul/Oradea e condus de niste nulitati, cum sa mearga treaba?! Mang_litorul, hot dovedit, kiss, un depanator radio-tv, ciordel, un preofesoras, sluga chimistilor, bolovan, alt profesor de tara, pus sefulet de repetentul tariceanu si tras pe linie moarta de celalalt (bi)repetent, cacarau. Licitatiile le castiga pe banda un sofer si un prapadit care-si confirma lucrarile de la fosta Sinteza cu palinca de Salaj. Sefii din primaria Oradea sunt in marea lor majoritate niste pupincuristi, a caror pregatire, atata cata au, n-are nimic de-a face cu functiile pe care le ocupa. Asa ca ma mir ca nu-i mai rau.
Postat 08 Octombrie 2013, 09:35 de oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON