URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Septembrie 2014, 17:39

Oameni ca-n Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vestea mutării Regionalei Vamale la Cluj a stârnit o emoţie generală. Lumea a sărit, speriată că rămânem un oraş de provincie prăfuită, iar politicienii, aflaţi deja în campanie electorală, s-au simţit nevoiţi să reacţioneze, chit că durerea lor pentru problemele concetăţenilor se situează de obicei în spate, undeva la turul pantalonilor.

Ne plângem că ia Clujul tot caimacul, dar oare noi n-avem nicio vină? Deşi preşedintele CJ Cluj Horia Uiorean şi fostul primar napocean Sorin Apostu sunt la locul potrivit, adică la pârnaie, Clujul are mereu o artilerie grea, transpartinică, capabilă să deschidă orice uşi la Bucureşti. Ioan Rus, Emil Boc, Vasile Dâncu, Daniel Buda şi alţii pot face şi desface orice în folosul urbei şi judeţului lor.

Imaginaţi-vă, în contrast, eficienţa trioului de legendă Kiss, Mang, Popa ca să vedeţi diferenţa de calibru. Şi, cum o nenorocire nu vine niciodată singură, mai intervine şi firea păcătoasă a bihoreanului. Parafrazând cântecul lui Ciurar din Aştileu: "Oameni ca-n Bihor nu găseşti niciunde / De ei nu poţi scăpa, nici nu te poţi ascunde". Altfel spus, mentalitatea conducătorilor noştri e că dacă tot nu sunt în stare ei să facă nimic, măcar să nu-i lase nici pe alţii să performeze. S-au apucat să-l faulteze cu orice ocazie pe primarul Bolojan fără să vadă că acesta are în subordine destui angajaţi care îl ajută să se luxeze singur.

Cu un Mang umil la Bucureşti pentru că în partid a jucat cartea lui Geoană în 2009, cu un Kiss care merge mai des la DNA decât la serviciu şi cu un Popa al cărui singur scop este să se agaţe de funcţie, nici nu cred că merităm mai mult. Pe conducătorii de partid din Bihor nu-i văd aşezaţi împreună la o masă pentru a rezolva marile probleme ale judeţului decât dacă pe ea se află o damigeană de vin şi nişte cărţi de cruce.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
PENTRU ADINA
Cu acestia de mina a 2-a sa rezolva problemele,mai sunt si altii, nu stiti proverbul: PINA la dumnezeu te maninca sfintii!!!!! Cu aceasta ocazie vreau sa aduc la cunostinta tuturor ,in numele celorlalti care sunt mai comozi sau fricosi ca atit timp cit voi avea casa la Paleu la dist de 15ml fata de blestematul de restaurant , cu orice pret nu il voi lasa sa functioneze numai daca respecte legislatia in vigoare. AVIZ FUNCTIONARILOR( spagarilor). DIN PRIMARIA PALEU. Eu nu cred ca un om care va acepta un restaurant in aer liber linga el ESTE INTREG LA MINTE!!!!!
Postat 18 Septembrie 2014, 15:38 de CIULI
PENTRU ADINA
Cu acestia de mina a 2-a sa rezolva problemele,mai sunt si altii, nu stiti proverbul: PINA la dumnezeu te maninca sfintii!!!!! Cu aceasta ocazie vreau sa aduc la cunostinta tuturor ,in numele celorlalti care sunt mai comozi sau fricosi ca atit timp cit voi avea casa la Paleu la dist de 15ml fata de blestematul de restaurant , cu orice pret nu il voi lasa sa functioneze numai daca respecte legislatia in vigoare. AVIZ FUNCTIONARILOR( spagarilor). DIN PRIMARIA PALEU. Eu nu cred ca un om care va accepta un restaurant in aer liber linga el ESTE INTREG LA MINTE!!!!!
Postat 18 Septembrie 2014, 15:23 de CIULI
PENTRU LAURA GAL(continuare)
De aceeasi incompetenta profesionala ai dat dovada si in art. despre asa zisul rest. COLIBA LU ....DRACU. Ai scris ca ne-am facut casele linga restaurant ,FALS: rest. a fost constr.dupa ce vecinii aveau casele locuibile si conf legii 50/1991 este nevoie de acordul vecinilor(NICI un om intreg la minte nu ar accepta constructia unui rest. in aer liber in vecinatatea lui)----ai afirmat ca am chemat mascatii, FALS: acesti a au fost soloicitati de al doilea echipaj de interv. a politiei pentru a opri distractia executorului judecatoresc:GIRDAN MARIUS FLORIN ce a amenintat echipajele cu darea de telefoane la pers.sus puse,i-a dat afara din curte si le-a spus ca\" muzica va cinta cind vreau eu si cit vreau\",la sosirea mascatilor acestia au disparut ca potirnichile asa ca dupa ora 01.45 ni s-a permis si noua vecinilor(unul din ei are 2 copii mici)sa ne odihnim----ai scris ca am chemat politi mereu,DAAAA pentru ca voiam si noi sa ne odihnim dupa orele 22.00 la casele noastre de vacanta si relaxare......si multe alte calomnii care le-ai scris la adresa noastra.Dovada este faptul ca rest.este inchis de o coms. de ctr. a prefect. pt. funct. ilegala.NU DORIM ACEST REST.IN LOCATIA RESP,Rusineee
Postat 18 Septembrie 2014, 10:26 de CIULI
Politicieni de cacao
Ai punctat foarte bine, domnule Chirila! Mi-e lehamite numai cand aud numele celor trei politruci. Se duce dreqului totul. La asa oameni, asa tara. O sa ajungem rusinea Europei. Asta daca n-am ajuns deja.
Postat 17 Septembrie 2014, 23:00 de Unul care-i detesta
Pentru chirila mircea(un nimeni)
Chis-fostul depanator cu care cooperam pe vremea epocii de aur-si Tirlea i-au intins o mina de ajutor patronului asa zisului rest. Coliba lu.....dracu din Paleu in obtinerea unor aprobari ilegale de la Inspt.de Stat in Constr. Bh. pentru constructia lui, acum daca saracul Chis bate drumul pe la DNA acest patron care face ce vrea cu primaria de la Paleu , DE CE ????? mai chirila daca esti asa "destept" si le stii pe toate nu ii intinde macar o PALMA de ajutor sa-i mai rareasca plimbarile lui Alexandru la DNA. Sa stii ca am sesizat ITC-ul BH. de construirea ilegala a restaurantului in aer liber dar nimeni nu a luat nici o masura!!!!!!!DE CE MAI CHIRILA LAMURESTE-MA SI PE MINE????????
Postat 15 Septembrie 2014, 09:26 de CIULI
@lazlou cheover
udemeristii au vrut "sa palmeze" pana si Felix-ul plus vreo cateva mii de hectare de teren din imprjurimi. bine, asta pe langa vreo cateva cladiri de patrimoniu din Oradea. astia ciorditori... nu gluma.
Postat 10 Septembrie 2014, 18:23 de ceke otila
i-ai uitat pe udemeristi (iar) !!!!
pai la cate piedici ne-au pus si i-au pus udemeristii lui Bolojan, azi eram departe. kiss, este tartorul lor, iar cseke, biro & comp. caratorii lui de valiza, gata sa palmeze tot ce vad cu ochii !
Postat 10 Septembrie 2014, 18:15 de Lazlou cheover
Foto grafie
O fotografie cu valoare de simbol: Trio arestatus...DNA lucrează pentru orădeni.
Postat 09 Septembrie 2014, 23:06 de Votatzel
lideri de doi bani
Din pacate,de aceasta data ma vad nevoit sa va dau dreptate:popa e pe contrasens cu actuala conducere a pnl,mang e prea ocupat sa-si mentina postul si nu are curajul de a da cu "pumnul in masa"la bucuresti,kiss e deja un perdant in udmr iar ghilea e prea slab ptr o asemenea functie,asa ca vom lua resturile cazute de pe masa celor care le impart!
Postat 09 Septembrie 2014, 20:34 de bihorean
.............
Da stati sa vedeti ca acuma ne vor baga pe gat si un spital regional de urgenta construit tot la Cluj cu multe milioane de euro.Si de ce ar fi asta o problema? Pentru ca probabil vor baga in el daca nu toti atunci majoritatea banilor alocati pentru infrastructura in sanatate alocate regiunii de NV.Din cate stiu in regiunea de V ( tm,ar,cs,hd) s-a renuntat la ideea de spital regional pentru ca s-a optat pentru o dezvoltare a mai multor spitale si nu doar unul pana ce la noi in NV bineinteles se face unul si ala la Cluj.E foarte putin probabil sa gresesc si as fi curios de parerea domnului Florian Bodog pe aceasta tema.Poate il intrbati candva.
Postat 09 Septembrie 2014, 19:18 de x
un umflat cu o-pinie
da pe Balbajan il vezi in stare, umflatule ? da, ma, Chirila, tu ! cand te vede lumea cu silueta aia a ta de pigmeu pe holurile primariei, stie ca iar te duci la lins DOS-ul chelului, asa ca mai lasa-ne cu "opiniile" tale valoroase ! vezi ca ai uitat sa-l pomenesti, la nemernici care n-au facut nimic pentru Bihor, pe Blaga, iar la cei care au ajutat judetul asta mai mult decat birtineanul caruia te-nchini, pe Cseke !
Postat 09 Septembrie 2014, 18:23 de Agentul Termic
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON