URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2015, 13:44

O haită fără reguli

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vă imaginaţi cu câtă vrăjmăşie ar fi tratat Oradea, dacă pe 16 noiembrie 2014 Victor Ponta ar fi fost ales preşedinte, un guvern condus de un Liviu Dragnea care prelua şi şefia PSD?

Lovit în orgoliu de faptul că după spargerea USL primarul liberal al Oradiei refuza să-i pupe papucul, la început l-a ridiculizat pe edil, apoi l-a insultat de-a dreptul. Mai grav, însă, a blocat orice investiţie pentru oraş ce-i atârna de pix. Amintiţi-vă doar că proiectul blocurilor ANL, pregătit de Eduard Hellvig în 2012, care finalizase inclusiv licitaţia pentru desemnarea constructorilor, n-a fost nici acum pornit.

Cu toate astea, trebuie să admitem că Dragnea are 100% dreptate când s-a contrat cu Victor Ponta asupra succesiunii în fruntea PSD.

Trei săptămâni l-a aşteptat poporul pesedist pe şeful Guvernului şi al partidului, fugit de frica DNA să-şi repare genunchiul tocmai la Istanbul. Speriaţi că "interesul naţional" al vicepremierului Gabriel Oprea se dovedea mai tare decât ei, pesediştii l-au aşteptat pe Ponta ca pe Mesia. Ce proşti! Barosanul le-a dat cu tifla întorcându-se fără să-i anunţe, iar în prima duminică, tot fără să-i fi prevenit, le-a scris "pa!" pe Facebook (terenul ostil pe care a pierdut prezidenţialele), zicând că se retrage de la şefia partidului. Niciun ştab pesedist n-a fost ultragiat că Ponta nu renunţa la conducerea Guvernului, ţinând de ea cu preţul unor daune fără precedent pentru reputaţia ţării, ci doar că Ponta i-a fentat, că a mimat retragerea şi, încredinţând funcţia ştersei Rovana Plumb, de fapt şi-a păstrat-o.

Preşedinţia PSD n-a adus-o însă Ponta de acasă, nici n-a primit-o de la tata-socru, a răbufnit Dragnea, invocând statutul partidului care nu pomeneşte nimic despre funcţia de preşedinte interimar şi ameninţând că el, condamnatul, ar putea intra în arenă pentru a pune mâna pe puterea supremă. L-a înverşunat chiar tata-socru, care i-a scuipat obrazul amintindu-i că-i un nimeni, însăşi poziţia lui de "coordonator politic" al partidului fiind la fel de nestatutară.

Cohorte de analişti fac avancronica măcelului ce se întrevede pentru "moştenirea" lui Ponta. O să fie spectaculos şi răcoritor pentru cei care nu suportă PSD, dar mie asta îmi pare totuşi secundar. În calitatea mea de contribuabil la prosperitatea pesediştilor (şi din taxele mele trăieşte PSD), altceva mă frapează, şi anume că această formaţiune a ajuns mai rău ca PCR-ul. Vechii comunişti îşi puneau partidul mai presus de ţară şi urmau orbeşte preceptele interne, dar pesediştii nici măcar atât respect nu au, pentru propriul statut.

Abia înţelegând grozăvia asta ne vom dumiri de ce nu avem a ne aştepta din partea lor la mai mult. De ce nu dau nici doi bani pe Constituţie, pe legi, reguli şi principii, şi de ce, oricât l-ar pomeni în ani electorali, n-au niciun Dumnezeu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
@grigore
Ba 'telectualule, ca sa te raman in acelasi registru cu postarea ta, spune-mi ce-o sa-i faca Dragnea lui Bolojan, de o sa aiba probleme cu camasa? Cat despre consideratiile tale vis a vis de postarea mea, eu iti propun sa te abtii, chiar esti ultima persoana de pe forum, care sa-si exprime consideratii de ordin estetic despre celelalte postari!
Postat 27 Iulie 2015, 09:01 de User anonimizat
?????????????????????
@anticom..anti oradea..Ba ce glume de santier ai!Iti place la nebunie capu la peste,el se impute primul!Jalnic,penibil,fecaloid bancul tau...!
Postat 26 Iulie 2015, 14:44 de grigore
@grigore
Si ce o sa-i faca Dragnea lui Bolojan? O sa-l pupe chiar in cur..sul zilei de miercuri saptamana viitoare?
Postat 23 Iulie 2015, 12:57 de User anonimizat
Auleuuuuuu
Ce te faci mey Ilie birtinutz?LIVIU DRAGNEA e noul sef de la PSD...Pe unde scoti camasa Ilie?Alooooo?
Postat 23 Iulie 2015, 12:29 de grigore
In schimb PSD
Fata mare, maica Tereza in persoana, neprihanitii din Romania.
Postat 22 Iulie 2015, 15:24 de User anonimizat
Inca TREI
1. Criza economica din 2008. 2. Razboiul din Ucraina; 3.Incalzirea globala
Postat 22 Iulie 2015, 15:23 de User anonimizat
.
haita de 2 lei in frunte cu ponta si dragnea. In plan local avem un * pe nume mang. Din pacate pentru ei, pesede-ul o ia la vale si curand o sa manance toti *
Postat 21 Iulie 2015, 23:44 de David
Haita PSD...
PCR, FSN, PSD, TDS..reminiscnte comuniste, boicotisti, mincinosi si plagiatori - purtati prin guvernele Romaniei de securitatea lui Ceausescu. Era vaisiamar de poporul asta daca ramanea condus de fugaretul inculpat (s)ponta si seful mafiei dragnea...nu departe e si invatacelul plagiatorilor bihoreni...mang(alita) care tine aproape. Se va alege praful de voi la anul, cei din Ardeal nu va vor da ocazia sa treceti pragul de 5 la suta..poate ragatenii si dambovitenii care v-au salvat de fiecare data...RUSINE!!!
Postat 21 Iulie 2015, 16:41 de TC
insolatie
Sigur nu ai probleme de la caldura TDS ? O hidratare mai abundenta poate ti-ar prinde bine...
Postat 21 Iulie 2015, 14:39 de suporter_oradean
ALT ( E ) ZECE
1. TRANZACȚIA 2. TURBOGIRAȚIA răsucită în subteran 3. EUTANASIEREA 4. BATJOCURA constantă la adresa Statuii lui Mihai Viteazul 5. OPȚIUNEA pentru Huszar 6. MENȚINEREA ÎN FUNCȚIE A EUGENIEI BORBEI 7. BOTEZAREA ARBITRARĂ A PODURILOR ( de ce nu s-a făcut și pentru asta un Referendum?) 8. PASAJUL VULTURUL NEGRU 9. POLUAREA CU BUNĂ ȘTIINȚĂ A PÂRÂULUI PARIS 10. CLIENTELISM
Postat 21 Iulie 2015, 14:25 de TDS
ZECE
Oh, da! Nea Ilie și cohorta penelistă dau foarte mulți bani pe reguli, principii și bani! 1. De ani de zile la Primărie NU EXISTĂ ARHITECT ȘEF! Instituția arhitectului șef este condusă de un director adjunct de profesie inginer dar fidelă penelistă și om de încredere pentru Bolojan! De ce nu organizează CONCURS pentru acest post? Dacă vorbim de legi, principii și reguli! 2. După ce ani întregi a zis într-un fel despre un agent economic Ilie Gavril Bolojan S-A RĂSUCIT BRUSC și a zis exact pe dos! Un astfel de om are PRINCIPII? 3. Ilie Bolojan NU LUPTĂ PENTRU PMO în tentativa de a recupera o sumă consistentă de 1.500.000 E! Dacă ar lupta ar merge până în pânzele albe pentru a recupera o astfel de sumă! 4. Dacă ar avea principii ( măcar MORALE ) Ilie Gavril BOLOJAN nu ar fi folosit ( nu ar folosi ) un autoturism cumpărat în leasing de....OTL! 5. Dacă tot a fost în DELEGAȚIE în Germania în numele TRANSPARENȚEI clamate inclusiv de Eduard Augustin FLOREA, Ilie Gavril BOLOJAN ar fi informat contribuabilii despre ce DEELEGAȚIE a fost vorba și care au fost costurile ei! 6. Dacă Ilie Gavril BOLOJAN și PNL-ul aferent ar avea respect pentru LEGE, ce să vezi, ar fi respectat LEGEA și în cazul stejarilor tăiați din fața palatului Vulturul Negru 7. Dacă tot a făcut praf circulația din oraș promovând ODIOSUL PROIECT PIAȚA UNIRII, Ilie Gavril BOLOJAN ar fi trebuit să se ghideze după PRINCIPIUL Contribuabilii trebuie respectați și ar fi trebuit să se preocupe de asigurarea unui confort minim pentru călătorii din mijloacele de transpor în comun pe perioada desfășurării lucrărilor! 8. Dacă respecta Constituția Ilie Gavril BOLOJAN ar fi înțeles din prima că ORĂDENII au refuzat Unificarea cu Sânmartin-ul și nu era nevoie de o nouă consultare într-un timp atât de scurt! 9. Dacă respecta Legea Ilie Gavril BOLOJAN NU AR FI TREBUIT SĂ IMPUNĂ OTL-ului PUBLICITATEA AGRESIVĂ PENTRU REFERENDUM! Sau dacă a încheiat un contract ( NU CRED! ) să ne explice cine a negociat, care a fost tariful negociat și temeiul legal pentru această cheltuială! 10. Dacă avea principii Ilie Gavril BOLOJAN nu s-ar fi înhăitat cu oameni de tipul Horia SIMU ȘCHIOPU sau Adrain ANDRICI1 Știe el de ce!
Postat 21 Iulie 2015, 14:07 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON