URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2015, 12:32

Nicio masă fără peşte!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O reclamă dinainte de 1989 îi îndemna pe români să consume peşte din sculare în culcare, la micul dejun, prânz şi cină, prăjit, fiert, copt, crud. De câţiva ani, aşa face şi "chef" Liviu Dragnea: când se află la Oradea, ne trânteşte invariabil aceeaşi mâncare de peşte.

La fel cum în Epoca de Aur peştele era vârât pe gât consumatorilor pentru că Statul nu băga în galantare nici pui, nici porc, nici alte cele, în zilele noastre Dragnea scoate din bucătăria de campanie vechea plătică stricată, fiindcă pur şi simplu Partidul nu are altceva de oferit.

Într-o perioadă în care propriii activişti simt de-a dreptul fizic picajul PSD, "Doar Dragnea" umblă prin judeţe să-i dopeze cu iluzia că, fie şi cu Ponta pitit de frica DNA la loc de linişte şi odihnă, tocmai la Stambul, lucrurile sunt sub control. Avem 40%, suntem cel mai grozav partid, suntem la butoane, nici "interesul naţional" nu ne clatină! - asta le-a spus tovarăşilor bihoreni convocaţi joia trecută în fosta sală ARLUS (Asociaţia Română pentru strângerea Legăturilor cu Uniunea Sovietică, în caz că aţi uitat).

Dacă se mulţumea cu atât, filozof rămânea. Dar, aşa cum a făcut de fiecare dată la Oradea, în loc să demonstreze sprijin pentru oraş, prietenul lui Ioan Mang s-a coborât doar să-i ia la ţintă primarul. A invocat pretinse nereguli la referendumul pentru Oradea Mare, culmea ironiei, cu doar o zi înainte să apară motivarea sentinţei prin care a încasat un an de închisoare cu suspendare pentru ilegalităţi comise la referendumul din 2012. Pe probe, nu pe vorbe de clacă! La fel de şerpeşte a vorbit şi despre pricina pentru care PSD nu se ţine de cuvânt în chestiunea sălii de sport, zicând că Primăria nu a pus la dispoziţie terenul, cu toată că, dimpotrivă, a oferit 8 hectare exact în acest scop.

Să-l credem pe el, ne-a cerut Dragnea! Dar ce temei am avea? Cum s-o facem dacă "mincinosul" Bolojan n-a avut orgolii să mulţumească public oricărui oficial PSD care a sprijinit proiectele locale (de pildă lui Duşa când Ministerul Apărării a cedat fostul tancodrom ori lui Neaga când CNADNR a inclus legătura cu centura metropolitană în proiectul autostrăzii)? De ce să credem că un amărât de edil l-a sabotat taman pe ditamai vicepremierul?

Cum să-l crezi pe unul care a crezut că poate cumpăra primari cu nişte chei de microbuze, dar a uitat să le aloce fonduri pentru lucruri serioase, pentru apă, canalizare şi drumuri? Pe unul care nu poate explica de ce nu apar şi în Oradea blocuri ANL ori de ce şoseaua de Beiuş e mai ciuruită după trei ani de "reabilitări" decât înainte?

Nefiind atât de creduli precum teleormănenii care l-au ţinut 12 ani în fruntea lor fără să se fi ales cu nimic din asta, orădenii şi bihorenii îşi pot da singuri răspunsul. La fel cum pe vremuri nu puteau sări nicio masă fără peşte, nu vor putea evita nicio vizită de-a lui Dragnea fără tromboane.

Citiţi pe această temă articolul Dragnea la Oradea: "Bolojan nu se lecuieşte şi minte în continuare" (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
altii pot manca balene si tot...
TDS parca ar veni de la un motor pe motorina, turbo diesel sport, parca, oricum ceva motor de autoturism destept la vremea lui, dar depasit acum, in fine, poate nu-i asha. revenind la articol, cred ca exista o ciudata legatura intre pesti si multzimea saracita..., si la nord coreeni li s-a dat peste...
Postat 07 Iulie 2015, 13:09 de vg
VREI?
@anticomunist: Te mai provoc o data! Hai sa ne infruntam pe F.B.(in prima faza!). Dar cu numele tau real! Dupa care ne putem si intalni ! Poate stabilim si cine este platit si de catre cine !
Postat 30 Iunie 2015, 20:42 de TDS
@TDS
Scuze pentru nume. Mi-a "scapat" de data asta. N-ai nici cea mai mica idee despre "zona" din care provin, te asigur.
Postat 30 Iunie 2015, 19:25 de User anonimizat
LIMBA NOASTRA-I O COMOARA...( daca o stapanesti )
@TC: Multumesc pentru limbajul elevat ( de tip dreapta )si plin de greseli!
Postat 30 Iunie 2015, 17:51 de TDS
VICTORAS, UNDE E BUGATTI-UL DIN BANII ANGAJATILOR???
IA ZI VICTORASE??? CUM E CU NU PLATESC SALARIILE LA ANGAJATI O LUNA CA VREAU SA IMI IAU BUGATTI?? VEI AJUNGE COLEG DE CELULA CU CELALALT VICTOR - PONTA - !!! PUSCARIA DIN ORADEA E PREGATITA PENTRU TINE!!! SI VEI FI FRECAT CU NISIP (daca nu stii ce inseamna, intreabati bodyguarzii burtosi fosti puscariasi care la fel ca tine nu au luat bacalaureatul!!)
Postat 30 Iunie 2015, 16:28 de milu_copilu
s-au reactivat cei ca tds ,fsn ,dos..
..va rog sa nu-I mai suparati pe acesti semnatari ai statului de plata la psd... seful lor puscariabil si cel sifonar (expert in sistemele Xerox), au dat alarma dupa numitul emilian sa aduca strategia pt. zona Oradea & outhers, pt. ca minciunile lor nu le mai crede nimeni. O ceata de bicotisti fara coloana vertebrala si cu ultimul neuron distrus in conferinta de presa. Rusine psd : mere-ti la furat!!! in Teleorman
Postat 30 Iunie 2015, 14:52 de TC
PERSOANELE
Dacă însă te referi strict la lideri nu văd nici o diferență! PONTA, ȘOVA vs GORGHIU! Păi nu e cam la fel? Știi ce-a fost tac su lu Gorghiu? BLAGA vs DRAGNEA/ Dumnezeule Mare! De un milion de ori îl prefer pe Dragnea ( EADS, Microsoft/chiar dacă încă Blaga nici nu a fost întrebat ceva ). ANDRONESCU vs CRISTIAN BODEA . PLUMB vs TURCAN ,care o fi mai bună? FIREA vs SULFINA, care o fi mai bună? BĂNICIOIU vs PREDOIU, care o fi mai bun?
Postat 30 Iunie 2015, 14:35 de TDS
RASPUNS
@moise Penibil sau nu, asta e! Nici eu nu consider că PSD-ul este in corpore un partid de îngerași( pot da și aici o listă întreagă ) dar la fel ca tine, prin comparație mie mi se pare că PSD-ul este net superior celorlalți! Fiecare cu părerea lui! Cei care însă îi fac pe PSD-iști comuniști cred că nu cunosc cum trebuie despre ce este vorba! Ceea ce diferențiază modurile de producție este NATURA PROPRIETĂȚII ! Cum însă la noi PROPRIETATEA PRIVATĂ este dominantă nu mai poate fi vorba despre comunismul despre care vorbiți voi!
Postat 30 Iunie 2015, 14:26 de TDS
TSD
esti penibil, jenant daca sustii asemenea personaje, ca dragnea, iliescu, nastase, ponta .. nu or fi pnl-istii cei mai buni oameni ai tarii, dar nu se compara cu infractorii enumerati mai sus .. cand s-a votat in turul II de prezidentiale, daca iesea ponta presedinte, tara trebuia parasita de locuitori, asa, cu ionahis asta, mai este o sansa.. .. daca pds-ul sta la guvervare pana la alegerile parlamentare, nu vor avea nici 10%
Postat 30 Iunie 2015, 14:16 de moise
DE CE?
"Luna trecută, municipalitatea a mers mai departe. Directoarea juridică a Primăriei, Eugenia Borbei, a înaintat Parchetului Bihor o plângere penală împotriva........., solicitând stabilirea persoanelor de la care Primăria să recupereze un prejudiciu de aproximativ 100 milioane lei, adică 22 milioane euro, provocat în principal prin vânzarea fictivă a locuinţelor.". Deci de ce să scuip pe cineva când singur recunoaște...?
Postat 30 Iunie 2015, 13:58 de TDS
PORTRET
@suporter_oradean: "gargara multa,logoree verbala, promisiuni garla,autostrazi invizibile,lupta impotriva coruptiei (asta ii chiar buna),minciuni ca romanul nu judeca si uita repede ". Adaugă și un pic de ISTERIE și o voce pițigăiată și îți iese un excelent portret al ALINEI GORGHIU! Deci, Pa! PS Să știi că eu nu scuip pe nimeni!
Postat 30 Iunie 2015, 13:54 de TDS
Dragnea,Ponta si Sova un trio formidabil
Cred ca in urmatori 50 de ani nu pupa PSD-ul primaria in Oradea,mai bine primar ungur decat comunistii deghizati ,iar Oradea are in fruntea socialistilor un alt specimen deosebit Mang care de plictiseala face politica.Asa cum in orice meserie sunt oameni slabi si in politica avem exemple destule,cele mai multe in PSD e clar.Calitatile politicianului socialist sunt urmatoarele : gargara multa,logoree verbala,promisiuni garla,autostrazi invizibile,lupta impotriva coruptiei (asta ii chiar buna) ,minciuni ca romanul nu judeca si uita repede.Chiar daca sare imediat TDS-ul sa-l scuipe pe Bolo cu cazu Impact,istoria va demonstra ca Bolo e cel mai tare primar (asa cum e el ) din Oradea din ultimii 50 de ani.
Postat 30 Iunie 2015, 13:44 de suporter_oradean
@antcomunist
FENECHIU , UIOREANU, CHILIMAN (chiar dacă încă este la prima fază ) ! Aceste nume îți spun ceva?
Postat 30 Iunie 2015, 13:22 de TDS
@TDS
nu ma intereseaza noul PNL, asa cum nu m-a interesat in mod deosebit nici vechiul PNL. Diferenta dintre noi conta in aceea ca eu constat niste niste evidente deja "infaptuite" pe cand tu faci supozitii. Nu stiu daca noul PNL se va imprumuta la FMI ca sa poata fura, dar stiu sigur ca vechiul PDL (fosta fractiune a FSN din care s-a "zamislit" si PSD-ul) a facut acest lucru. Daca ar fi sa fac si eu supozitii, as putea spune ca poate or sa invete (pdleii) de la vechii liberali ca prima data se creaza bunastarea si dupa aceia urmeaza furaciunea.
Postat 30 Iunie 2015, 13:17 de User anonimizat
MOALE
@anticomunist Nu știu de ce și se pare o victorie să-mi spui numele! Mai rău faci! Că astfel îmi dau seama eu mai bine din ce zonă ai putea fi!
Postat 30 Iunie 2015, 13:13 de TDS
ORADEA MARE
@anticomunist A spus clar CEI CARE CREDEȚI ÎN PROIECTUL ORADEA MARE! Păi aceștia erau clar cu DA!
Postat 30 Iunie 2015, 13:12 de TDS
@TDS
A indemna pe cineva sa-si exercite un drept fundamental, dreptul la vot, nu este sanctionabila in nici o lege, nici macar in cea din Romania. Daca s-au primit SMS-uri cu indemnul de a participa la vot, desi personal n-am primit si nici vreo cunostinta de-a mea, daca nu s-au dat "indicatii" cum anume sa se voteze, atunci toate acuzele sunt frectii la picior de lemn. Dar, domnu' Dan stii si matale la fel de bine ca si mine acest lucru, da' atunci cum l-ai mai acuza pe Bolojan!
Postat 30 Iunie 2015, 13:10 de User anonimizat
DOAR PENELI
@anticomunist: Conform propriilor declarații NU MAI EXISTĂ PDL și PNL, există doar new PNL ! Așa că sugerezi că new PNL s-ar putea împrumuta ( dacă ajung la putere ) de la FMI? Scenariul este chiar credibil! Comparații clare nu pot să fac pentru că Oradea nu a avut niciodată primar PSD-ist! A avut o singură dată primar USL-ist dar și-a dat repede arama pe față! Dacă mă găndesc bine Oradea a avut NUMAI primari PNL ! Filip era la PDL iar PDL-ul s-a vârât în PNL ! Și oricum Filip nu poate fi perceput sub nici un chip PSD-ist! Cel puțin nu de către mine!
Postat 30 Iunie 2015, 13:10 de TDS
BOLOJAN vs DRAGNEA
"Cei care credeți în proiectul Oradea Mare să vă prezentați la vot " a spus Ilie Gavril BOLOJAN în mesajul de la ora 19,30 din 14 iunie! Păi era evident că îndemnul de a se prezenta la vot echivala cu votați "DA" ( chiar dacă nu a spus-o în clar ). Nici nu știu cum a zis Dragnea, probabil ceva de genul " Cei care dorițí demiterea lui Băselu' să vă prezentați la vot" ! Deci cam tot pe-acolo!
Postat 30 Iunie 2015, 13:04 de TDS
@TDS - Serios?
Chiar ai crezut ca aberatiile lui Dragnea ti-au ridicat mingea la fileu sa "tragi" in liberali? Nu ca as crede ca liberalii sunt un fel de Maica Tereza, nici intr-un caz, dar spre deosebire de psdei, au in "doctrina" partidului inscris ca daca vrei sa furi prima data trebuie sa creezi plus valoare, ca sa ai de unde fura. In schimb psdeii si fratii lor de tata (Iliescu) pdleii, cand nu mai au de unde fura se-mprumuta la FMI. Chiar vrei sa compari ce au facut liberalii pentru Oradea si pentru judet cu ce au facut psdeii?
Postat 30 Iunie 2015, 13:03 de User anonimizat
????????????
"Instanţa arată, în motivarea deciziei, obţinută de MEDIAFAX, că nu este ilegală îndemnarea cetăţenilor de a merge la vot chiar şi în ziua referendumului, ci transmiterea de mesaje privind modul cum ar trebui să se voteze, iar pentru aceste mesaje a fost condamnat Liviu Dragnea". Păi în cazul Referendum-ului orădean nu s-au făcut îndemnuri destul de clare în favoarea Unificării? este adevărat că s-a pedalat mai degrabă pe prezență ceea ce echivala CLAR cu un DA!
Postat 30 Iunie 2015, 12:56 de TDS
RAHAT CU AP[ RECE
Uneori e mai bună o plătică sau chiar un stavrid în loc de * cu apă rece ( oferta liberală ). Plăticasau stavridul mai țin de foame , rahatul îți poate provoca greață iar cu apa rece, nu știu, să ne "îmbătăm" eventual!
Postat 30 Iunie 2015, 12:51 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON