URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2012, 13:46

Neruşinarea doctoriţei Pantiş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vi-l imaginaţi pe Horea Vuşcan votându-l pe Bolojan Ilie la Primărie? Ei, bine, eu am început să cred că este perfect posibil ca Mucenicul Gigacaloriei Gratuite să facă aşa ceva, după cum sunt tentat să bănuiesc că şi candidatul PDL îl poate vota pe cel al UDMR. În aceeaşi "logică", nu m-aş mira să aud că Radu Ţîrle a lăsat baltă comunitatea penticostală şi s-a botezat întru ortodoxie... 

Motivul pentru care nu mai sunt deloc sigur că asemenea aberaţii ar fi cu neputinţă e un detaliu şocant aflat săptămâna trecută (www.eBihoreanul.ro a publicat şi ştirea): fosta manageriţă a Spitalului Judeţean, Carmen Pantiş, care acum trei săptămâni apărea public ca membră a echipei de susţinere a candidatului UDMR la Primărie, s-a învârtit ea însăşi de o candidatură, dar nu pe lista roşie-alb-verde, ci pe cea portocalie, atât la Consiliul Local Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean. Imediat ce am aflat vestea "pe surse", am şi sunat-o, să văd dacă era o informaţie sau o intoxicare. Şi, surpriză-surpriză, cea în cauză a confirmat: aşa era.

Mai mult, întrebată dacă îşi menţine declaraţia că îl va vota pe Cseke la Primărie în condiţiile în care ea pretinde onoruri din partea PDL, anestezista a răspuns cât se poate de senină că da, şi că în atitudinea ei nu e nicio contradicţie. Iar chestionată de când e membră PDL, a zis cu tupeu că "încă" nu s-a "înscris oficial", adăugând că atunci când o va face "va comunica". Pentru ca, după nici cinci minute, să aflu de la şeful PDL Oradea, Dorin Corcheş, că Pantiş e PDL-istă cu acte de două luni. Altfel spus, când s-a prezentat de mână cu Cseke şi a zis că votează UDMR, avea carnetul portocaliu în poşetuţă.

Colac peste pupăză, după numai o zi aflu că PDL a oferit un loc pentru Consiliul Local şi unui om altminteri respectabil, Emeric Jenei, fostul selecţioner al Naţionalei de fotbal din anii de aur, dar care, la rându-i, face parte din susţinătorii aceluiaşi Cseke şi care a declarat la fel, public, că îl va vota pe UDMR-ist.

Absolut nefiresc e că liderii PDL nu realizează gravitatea situaţiei. Păi, oameni buni, dacă nici măcar cei puşi să devină consilieri democrat-liberali nu îl sprijină pe candidatul PDL la Primărie, atunci pe Mihai Groza cine îl mai votează? Nu ar fi normal şi corect ca Pantiş şi Jenei să fie obligaţi ori să-şi retragă declaraţiile pro-Cseke şi să spună răspicat că îl susţin pe Groza, ori să fie eliminaţi din echipa PDL? Cu atât mai mult cu cât, tocmai intrat în opoziţie după trădări de răsunet, partidul nu are nevoie de alţi cai troieni în rândurile sale!

Până la gestul proaspeţilor candidaţi PDL-votanţi UDMR, credeam că cei mai detestabili politicieni locali sunt traseiştii gen "liberalul" Octavian Bot şi "social-democratul" Petru Filip. M-am înşelat. Conştient sau nu, pe interes sau din neştiinţă, Pantiş şi Jenei i-au întrecut fără să fi ajuns în prealabil la talia primilor doi pomeniţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
idiot
daca un tembel dornic de publicitate are tupeu sa scrie asa ceva fara sa pateasca nimic despre un om care a salvat atatea vieti atunci nu imi ramane decat speranta ca poate Dumnezeu o sa il cafteasca ...cretionid oligofren..p.s. sunt unul din cei salvati de d-na doctor Pantis
Postat 11 Mai 2012, 13:03 de claudiu
Neruşinarea doctoriţei Pantiş
vieti [03.05.2012, 12:52] Oare cate vieti a salvat aceasta femeie? cate familii sunt fericite datorita ei? E usor sa ataci din toate partile dar cand vine vorba de apreciat o persoana uitam tot ce a facut bun. postat de: cetatean.AICI AI DREPTATE TREBUIA SA STEA PE FUNDUL EI ca doctorita si ar fii fost apreciata asa ....asta este politica ...O MARE CURVA.
Postat 09 Mai 2012, 12:49 de pop
Neruşinarea doctoriţei Pantiş
vieti [03.05.2012, 12:52] Oare cate vieti a salvat aceasta femeie? cate familii sunt fericite datorita ei? E usor sa ataci din toate partile dar cand vine vorba de apreciat o persoana uitam tot ce a facut bun. postat de: cetatean.AICI AI DREPTATE TREBUIA SA STEA PE FUNDUL EI ca doctorita si ar fii fost apreciata asa ....asta este politica ...O MARE CURVA.
Postat 09 Mai 2012, 12:48 de pop
pentru eu
Se face transplant de organe la Oradea? Promotorii transplantului in Romania sunt cu totul alti medici , nicidecum din Oradea , cu atat mai putin dr. Pantis.
Postat 07 Mai 2012, 10:09 de aida
asta-i tare
Cine vorbeste de nesimtire...chiar intruchiparea ei...nesimtit de gras nesimtit in abordari...ce mai ....nesimtit de felul lui.....
Postat 07 Mai 2012, 08:59 de soso
exact
@Eu: nu stiu cat de mare anestezista este dar citeste totusi cu atentie! a fost facuta nerusinata pentru partea politica!
Postat 06 Mai 2012, 00:45 de TDS
Aiure
Eu sunt curios de acest domn Adrian Cris care-i sunt interesele. Ma mir cum un jurnalist mediocru are nesimtirea de a afirma despre unul din promotorii transplantului de organe ca e nerusinat. Jenant si tipic romanesc... un om de care nu a auzit nimeni (n.r. Adrian Cris) un gazetaras de provincie incearca si el marea cu degetul.
Postat 05 Mai 2012, 22:12 de Eu
”Epoca zöld-portocalie.” Ep. Specialitatea ”casei”: recuperator de organe!
I. ”...atunci pe Mihai Groza cine îl mai votează?” 1. Nu îi întreb pe candidaţii Cseke şi Pantiş cu cât a scăzut populaţia judeţului/României, sau de ce starea de sănătate a populaţiei s-a deteriorat accentuat de când sunt la ”butoane”, mă întreb dacă nu cumva PDL = UDMR (psedo)românesc? Ce aveţi de zis dle candidat (de sacrificiu) Groza, Mihai? II. Unde sunt cei 23 milioane de români ai ”Epocii de aur”, tovarăşi ”portocalii”? Szervusz.
Postat 05 Mai 2012, 20:51 de stefan
trojan spam
de la nea imi puteai sa te astepti, desi nu era cazul sa se mocirleasca. cat despre doctorita respectiva, vai de picioare unde nu-i cap... filip si bot au fost net depasiti.
Postat 03 Mai 2012, 16:05 de oradean
hal de muiere
NERUSINATA !!!
Postat 03 Mai 2012, 15:55 de palme d'or
@petrache
sau poate ca a suferit brusc o "luminare a spiritului". sa vedem cat il tine.
Postat 03 Mai 2012, 15:49 de curs valutar
@petrache
ai dreptate. de la unul ca abrudan asta te poti astepta la orice.
Postat 03 Mai 2012, 15:45 de curs valutar
@blur
taci, mah, udemerist \'strolimbat\'! sunteti mai rau ca ciuma!
Postat 03 Mai 2012, 15:42 de sky
Nu minciuni
Grija voastra nu e Groza, ci voturile in plus pt Cseke. E clar ca Groza nu are nici o sansa, iar PDL-ul nu are nici un interes sa castige Gibolonul, deci e un mod de a-si comunica intentiile. Deci, care e problema? Cei doi, Pantis si Ienei, au avut curajul sa spuna pe fata intentiile, dar voua va place in continuare sa auziti minciuni. Mi se pare un act de demnitate, din partea unor persoane care de fapt nu sunt poloticieni. A-si vrea sa fie mai mult oameni sinceri, din care sa putem alege, caci de cei de acuma, toti ne-am saturat.
Postat 03 Mai 2012, 13:14 de Blur
DESPRE CE NERUSINARE E VORBA ?
Nu cred ca Pantis e un bun politician dar asta nu înseamnă ca nu are calitatile ei. Părerea mea E ca își putea aduce aportul in administrația locală, mai ales ca Bolojan a distrus destule prin Oradea
Postat 03 Mai 2012, 13:00 de Petre Ion
vieti
Oare cate vieti a salvat aceasta femeie? cate familii sunt fericite datorita ei? E usor sa ataci din toate partile dar cand vine vorba de apreciat o persoana uitam tot ce a facut bun.
Postat 03 Mai 2012, 12:52 de cetatean
negociere
Citesc in text ca ,,a negociat ,, posturile de consilier judetean sau municipal! Ca sa negocieyi, trebuie primesti si sa dai ceva. De primit stim ce vrea sa primeasca doctorita, dar de DAT , ce are ea de dat atat de valoros cat un post de consilier ? CE poate ea negocia? Asta trebuie sa se afle ! PDL de bihor risca sa piarda voturi multe din aceasta numire !
Postat 03 Mai 2012, 11:22 de ada
.....
Nu ştiu cum se face, dar de vreo două editoriale opiniile exprimate de abrudan, coincid cu părerile mele politice. Încă n-am vreo explicaţie însă, nu uit că tot el e cel care a produs cîteva texte memorabile pentru vorbele grele şi chiar imprecaţiile adresate României şi românilor. Până una alta, cursul euroilor se pregăteşte să atingă cerul, consecinţă directă a accederii la butoane a favoriţilor lui uslamişti. În special pesedeii sunt după mine cea mai coruptă şi ineptă adunătură de hoţi, din ansamblul unei clase politice, la rândul ei contaminată de tâlhari. Băieţii lui ilici@KGB - Ponta, vă vor face să regretaţi epoca "echilibrată" a lui Boc şi MRU. Cît despre Pantiş, o poză face cît 1000 de cuvinte...
Postat 03 Mai 2012, 08:47 de petrache
mama ce umflata !
la ce umflaaaaa e si dereglata oare de la alcool is tragee, raspunde un membru PDL ? in PDL nu vezi decat STAN si BRAN ca marimi , echilibrat nu cred:)))
Postat 02 Mai 2012, 22:31 de de bine sau rau :)))
cadou
prost nu e cel care primeste ci cel care ofera. Credeti ca si-a luat singura pozitiile? Singura nu trecea de pragul usii de la intrare in sediul PDL. Partidul nu are nicio vina? Oare ce zic PDL-istii fraieri care urmeaza sa intre in campanie electorala? Imi inchipui ce curaj mai au. Sau mai stii? Or fi bagati in transa de Pantis. ha,ha,ha.
Postat 02 Mai 2012, 19:14 de pdl-ist
Bine zis !
traseistii bot si filip sunt copiii, pe langa ce sunt in stare sa faca udemeristii.
Postat 02 Mai 2012, 18:57 de oradean
nea Imi
un trecut glorios, un prezent rusinos. ai ajuns si dumneata sa te scalzi in mocirla. nasol. mai bine juca-i o miuta ca filosof ramanea-i.
Postat 02 Mai 2012, 18:26 de javre.udemeriste@
Lepre udemeriste
Lepre udemeriste
Postat 02 Mai 2012, 18:21 de Lepre udemeriste
hal de muiere
hidroasa cechista e hotarata sa ingurgiteze bolojvanul. scrie, nene ! pa ei ca manca pui ! ai dreptate si cand spui ca udemere e radicalismul-iredentist cu gulere de mafihoti.
Postat 02 Mai 2012, 18:20 de asa da
RUSINE ? LA ASTA ?
Ma faceti sa rad.... Uitati-va la ea....... Oportunista prin toti porii de grasime...e dupa chipul si asemanarea hudemeristilor.... falcile cat casa....
Postat 02 Mai 2012, 17:41 de vai, ce fatzau' are
Nesimtire penticostala.
Tirle, Jolta Ilie si Pantis sau nesimtirea politicii exprimata in stil penticostal.
Postat 02 Mai 2012, 17:09 de SAFE
Marian
Asta e o alta proasta pocaita care ravneste si ea la niste functii. Mai bine si-ar vedea de sectia ei de la spital femeia asta ipocrita!
Postat 02 Mai 2012, 16:38 de O ipocrita
ipocrizie
Cand au fost numiti directori PDL urlati ca din gura de sarpe. Politruci. Lasa ca va arata dr. Pantis ce inseamna moralitate in politica. Cred ca sunteti in dificultate. Pana mai ieri laudatio pe toate drumurile. Acum, cand va aratat fata adevarata, va mirati. Imi pare rau de PDL. Ce-a fost si ce-a ajuns organizatia asta.
Postat 02 Mai 2012, 16:15 de oradean
Euforia
Euforia anestezistei se poate trage de la anestezice,halucinogene,toxine,virusi etc.Naturalia non sunt turpia.
Postat 02 Mai 2012, 15:18 de gyorgy tozser
dorele, probleme ma?
cine credeti ca-i facea "LAUDATIO" lui filip, vineri 27 aprilie 2012 la un post TV? DOREL SANDOR, fostul(oare?)capitan de securitate, fostul cadru de nadejde al Academiei Stefan Gheorghiu, fostul consilier al lui Radu Campeanu(pe care l-a terminat), fostul consilier al lui Petre Roman(pe care l-a terminat), pe Calin Popescu tariceanu nu a reusit sa-l termine. DOREL SANDOR are si legaturi cu oradea fiind casatorit cu fosta secretara UTC de la Ramura Comert, Maria S.
Postat 02 Mai 2012, 14:37 de TDS
lepra suprema
"lepra suprema"ramane totusi Petru Filip. Eventual Pantis ar fi imediat sub el. Inca o data ma bucur ca PNL nu l-a primit pe filip(cum parea la un moment dat). Pentru cine nu stie inca mai este de spus ca ministresa propusa la Educatie, Corina Adriana Dumitrescu este originara din Oradea. Este fondatoarea Univ. Crestine Dimitrie Cantemir si avea(are)anumite interese in zona universitatilor private. drept pentru care Filip a initiat la un moment dat o lege favorabila acestor universitati. unde credeti ca mai "preda" filip? da, ati ghicit, la Cantemir! cata parsivenie ste in omul asta si reuseste cu dezinvoltura sa-i pacaleasca mai pe toti! zici ca e un "inger"pogorat pe pamant sa faca numai bine cand in realitate este un nemernic. D-le mang, spalati-va cu valoarea lui pe cap. daca ajungea in PNL eram capabil sa nu mai votez USL. asa, ma rog, fac si eu un compromis. Insa de ce nu MARGA la Educatie? PS Stie cineva, alin l-a urmat pe nemernic la PSD sau a ramas la PDL?
Postat 02 Mai 2012, 14:07 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON