URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2012, 10:52

N-avem "cadre"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finele săptămânii trecute, când tot oraşul îl înjura pe primarul Bolojan pentru zăpada de pe drumuri şi trotuare, singurii care lucrau erau PDL-iştii bihoreni. Cu "buldogul" Vasile Blaga desantat de la Bucureşti, căutau de zor să-i găsească actualului edil un potrivnic suficient de credibil, dacă nu pentru a readuce Primăria în Parcul Traian, măcar pentru a le asigura o prezenţă onorabilă în următorul Consiliu Local.

Logic era ca viitorul candidat să fie Dorin Corcheş, şef pe organizaţia municipală şi lider al actualilor consilieri PDL, dar omul s-a "scos". Motivând probleme personale, Corcheş a renunţat la ceea ce oricum nu putea obţine, preferând o iluzorie deputăţie, pe care se vor năpusti, însă, toţi greii locali. Ca urmare, cum nu era să se jertfească însuşi liderul pe judeţ, pe postavul portocaliu s-au înşirat alte trei cărţi: un popă, un juvete şi un şeptar.

"Popa" e Lucian Silaghi, şeful Direcţiei de Cultură, un tip onest, depozitar al unui atu greu de ignorat în ordine sentimentală: fost director al Teatrului de Stat, a căpătat o aură de "martir" după mazilirea sa, când cu separarea etnică a instituţiei. Şi, cum totdeauna se vor găsi naţionalişti, unul ca el ar magnetiza cel puţin voturile foştilor PRM-işti.

"Juvetele" e junele Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu, care îşi şi doreşte candidatura, ca pe o chestie cool, de pus în CV, precum un masterat. Gură bogată, Mocan are însă şi slăbiciuni: tolerarea porcăriei de la Palota ce împute oraşul, totala lipsă de experienţă în administraţia locală şi, nu în ultimul rând, adversitatea unor camarazi ce văd în el eternul pupil al lui Seremi.

În fine, pe "şeptarul" Mihai Groza partidul ar mai paria o dată (chiar dacă o sumă mult mai mică decât în 2008): deşi atunci a pierdut, măcar ştie cum e cu organizarea. Păţit, "omul de omenie" a declinat totuşi oferta colegilor care şi atunci au aruncat toată răspunderea asupra sa, nu a lui Petru Filip, în locul căruia a încasat înfrângerea.

Spectaculos e că, în final, PDL-iştii n-au reuşit să-şi găsească niciun om de sacrificiu, ceea ce spune totul despre o organizaţie în care, mai bine de un deceniu n-a fost nimeni încurajat să se afirme pe bune, pentru a nu-l concura pe Şefu', şi ai cărei membrii se tem acum până şi să mimeze lupta.

Spectaculos, dar nu productiv, căci nici în curţile celorlalte partide nu creşte mare lucru. Dacă PSD-iştii nu s-ar fi obligat să-l susţină pe Bolojan drept candidatul unic al USL, cine s-ar fi găsit să-l înfrunte? Tot Claudiu Pop? Cât despre UDMR, parcă nici nu se mai pune problema primului loc, mai ales că alegerile se vor tranşa dintr-un singur tur de scrutin, iar românii îşi vor da sufragiile pentru cel de-al lor care are cele mai mari şanse. Iar de Vuşcan ce să zic, nici primar de sector în Ioşia nu va mai fi la vară, pe căldură.

Aşa stând lucrurile, mă şi întreb dacă va mai sări cineva să se "bată" cu Bolojan, în eventualitatea că acesta vrea încă un mandat. Căci, să nu uităm, deocamdată nu şi-a anunţat intenţia. Ar fi chiar de râsul curcilor să nu se "bage", iar ceilalţi să fie luaţi prin surprindere până şi de una ca asta...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
VOTEAZA BOLOJAN SI USL
VOTATI BOLOJAN SI USL! NU ZICE NIMENI CA A FOST PERFECT DAR DECAT PD-L-ul...NU VEDETI CE INSEAMNA CODUL PORTOCALIU? GRESELILE PUTINE POT FI CORECTATE! VOTATI BOLOJAN VOTATI USL
Postat 13 Februarie 2012, 15:33 de TDS
NU VOTA BOLOJAN
NU VOTATI BOLOJAN [05.02.2012, 10:52] SE VEDE CLAR CE FEL DE DIRECTORI IMORALI A NUMIT POCAITUL BOLOJAN, FEMEI DESFRINATE, DIRECTOR CARTOFOR CARE FAC AFACERI IN INTERES PERSONAL SI NU AL OBSTEI.CUM SA ADMINISTREZE ASTIA CORECT BANII PUBLICI ? BOLOJAN STIE NUMAI SA PUNA TAXE SI IMPOZITE PE CAPUL ORADEANULUI PE CARE SA II FOLOSEASCA PENTRU INVESTITII FARA NICI UN ROST (DEAL cIUPERCA, DRUM RAPID VELENTA ONCEA) FARA A INVESTI IN TRECEREA INCALZIRII ORASULUI PE APA GEOTERMALA IEFTINA CARE AR ADUCE BENEFICII PENTRU TOT ORADEANUL,, SE STRADUIE SA DEA DE LUCRU CELOR DE LA SELINA DE UNDE IA COMISIONUL(PARANDARATUL) DE 10 %.. ASA CA ORADENI NU VA LASATI PACALITI SI NU IL VOTATI PE BOLOJAN CARE NU ACTIONEAZA IN INTERESUL VOSTRU CI AL SAU PERSONAL postat de: NU VOTATI BOLOJAN
Postat 13 Februarie 2012, 11:06 de NU VOTA BOLOJAN
Tulai....
PTreLe nu are resursa umana? Of mamica....ce durere. Dintre atatea loaze nu se gaseste una mai sclipicitoare, care sa se bata cu Bolojan cel rau? No ce-om face? Declaram stare de necesitate? PS Da' oare nu s-a afla tare securist tanar, ase ca MuguRU?
Postat 12 Februarie 2012, 22:52 de kaboom
DA
@moromete: DA!
Postat 12 Februarie 2012, 00:03 de TDS
Doar o clipa,cum zize Matilde
@tds Te scriu cu litere mici,ca maruntel esti,precum sifonul,care nu poate urca dealul .Daca nu esti sifon:AI CURAJ? Sa urli!? TRAIAN BASESCU ESTE UNTIRAN!
Postat 11 Februarie 2012, 19:08 de moromete
efort
@moromete: chiar nu poti face un efort sa scrii cat de cat corect in limba romana? "pruncii de taran" sa stii ca scriu corect! pe mine ma cheama victor petrini iar pe sotia mea, matilda. puteam sa jur ca pe tine te cheama ilie, nicidecum ion. de ce sa trec dealul? nu mai bine ne vedem in resedinta de judet?
Postat 11 Februarie 2012, 13:01 de TDS
Esti "membru"precum el?
@TDS Am uitat ceva:Esti cumva acelasi"membru"au,sunteti "membri pupincuristi"cu acest jurnalist lamentabil,care se semneaza Adrian Cris. Doamne mare-i folclorul bihorean..... Iar pupincuristi,precum voi,cat inacpe!
Postat 10 Februarie 2012, 20:34 de moromete
EU NU GLUMESC!
@TDS Ma cheama Ion Moromete.Locuiesc in satul Paleu,str principala,cum intri,prima pe dreapta(toti ma stiu nea Nelu).Tu!,in schimb tat pui da curva ramai (TDS=marca da varcolaci).Vrei Face To Face?Nu cred ca ai curaju sa treci dealu. Iti dau un sfat:daca tat nu poti depasi "stadiul" da sifonar,macar taci.I-os prunc da taran si nu mi rusine.Tu in schiumb ?Tat sifonar?Pupincurist,da cand te stii?Incestoman nonpenitetial?Asa faci glume si cu mata,cand i-o pui'
Postat 10 Februarie 2012, 16:12 de moromete
hahahahaha
:)))) tds = mooystul lui touser ghiorghi
Postat 10 Februarie 2012, 15:19 de nail
PUPINCURISTUL LUI BOLOVAN
ODE LUI BOLOVAN..... LINGAUL LUI BOLOVAN
Postat 10 Februarie 2012, 15:15 de Rusine crisz baaci
Aceeasi Marie cu alta palarie
@Zoom: Ai pus punctul pe i. Si la Arad primarul Falca (PDL+finul lui Basescu) face ca Bolojan: taie copaci, pune tomberoanele de gunoi in custi, planteaza panselute, scumpeste tot ce se poate scumpi, taxeaza ceea ce inainte era gratis etc. Totul pt profit, totul pt victorie! Iata explicatia: la fel ca Tarle si Bolojan e pdl-ist vopsit, adica egali cu Falca. E drept ca baptist, nu penticostal. Dintre cei enumerati ca posibili candidati as vota cu Silaghi. A manageriat bine Teatrul.
Postat 10 Februarie 2012, 14:27 de Achim
atunci, bine
@moromete: OK, dar pentru asta ar trebui sa fim fata in fata, nu?
Postat 10 Februarie 2012, 10:43 de TDS
MA COPILE:::
@TDS Daca-ti dau o palma cu picioru?....EU sunt prunc din popor!
Postat 10 Februarie 2012, 10:37 de moromete
scenarite
Apropos de ce zice ,,scortosu" si de zvonurile care bantuie : PDL-ul e linistit in urma acestui targ ! Bolojan in parlament iar ei la primarie !
Postat 10 Februarie 2012, 07:33 de cartita
multumesc
@moromete: cred ca tot nu te-ai prins ca BISISICA era o OAIE(a familiei moromete) si eu facusem o gluma pornind de la pseudonimul tau! asta e!
Postat 10 Februarie 2012, 00:31 de TDS
CEL MAI BUN
D-LE CRIS DE CE NU II PUTEM FACE DOMICILIUL PE ORADEA ILUSTRULUI P OPUS.DACA TOT IL PROTEJATI ATAT DE MULT ,IN CIUDA FAPTULUI CA IL CUNOASTETI FOARTE BINE DE CE ESTE IN STARE.CRED CA AR AVEA O PRESTATIE BUNA AVAND IN VEDERE CA IN JURUL LUI LA TREI METRI SE USUCA SI IARBA.AM SCAPA SANMARTINUL DE O PACOSTE.ATUNCI SA VEDETI CAIETE DE SARCINI SI LICITATII.
Postat 09 Februarie 2012, 20:54 de POPUSAR
ESTI "UN MEMBRU"
@TDS Esti \"un membru\" paduchios care trebuieste dus la deratizare.Precum plodul care traia sub puterea luiThenardier,pe care-l credea tatal-sau,fiind fratele lu masa.Deci,\"te-am anticipat\" bine vizavi de incesturile nonpenitente ale celor de teapa sifonarilor,precum esti.
Postat 09 Februarie 2012, 15:11 de moromete
CLAR! ESTI SIFONAR
@moromete: BISISICA e o OAIE! dar ca sa stii asta, trebuia sa fi citit Opera lui Marin Preda!
Postat 09 Februarie 2012, 11:57 de TDS
CLAR! ESTI SIFONAR
CENZURAT
Postat 09 Februarie 2012, 11:43 de moromete
hai, ma!
@moromete: chiar nu stii despre cine intrebam? Zau asa!
Postat 09 Februarie 2012, 10:40 de TDS
FIIND CINE?
Bisisica fiind cine:mata,sau sobolanul de sub perna ta?
Postat 09 Februarie 2012, 09:43 de moromete
miorita
@moromete: si Bisisica ce mai face? e bine?
Postat 09 Februarie 2012, 00:10 de TDS
MAI ADI DE PE CRIS:::
Mai jurnarel,jurnaricel,pupancuriscel,...sau cum te-i fi numit,ca numele tau adevarat estem cu totul si cu totul altul! DE PE LUNA se vede ca "ESTI MEMBRU",nicidecum "cadru" JURNALIST PUPINCURIST!!! P.S.:CARE-I NUMELE TAU ADEVARAT?
Postat 08 Februarie 2012, 17:00 de moromete
In atentia pedelistilor!
Pedelisti, oriunde v-ati afla, nu uitati! "Cand esti domn si-ti merge bine, toata lumea-i neam cu tine. Doamne, cand ajungi la rau, nu-i mai neam nici neamul tau." Trista realitate!
Postat 08 Februarie 2012, 16:23 de SAFE
nu aveti cadre?
N-aveti cadre,dar aveti pupincuristi si inca la toate nivelurile ca doar astia au fost promovati in functii,pt ca astia stiau sa le spuna sefilor de partid cat de frumosi si destepti sunt.Daca unul indraznea sa-si spuna o parere si nu era pe placul cui trebuia atunci ala nu e bun si hai sa scapam repede de el ca ne enerveaza si mai este si obraznic pe deasupra.Cine este el sa-si dea cu parerea si cum indrazneste sa-si sustina o parere daca eu ca sef DORESC ALTCEVA. Eu sunt sef si numai eu stiu cei bine sau rau pt partid,nu conteaza ca tu ai ani multi de scoala,de experienta in mediul adevarat de afaceri(PRIVAT),ai respect din partea comunitatii din care faci parte,conteaza doar daca nu iesi din cuvantul sefului de partid si mai ales daca nu ai tot felul de pareri.Deci la astfel de partid,astfel de cadre...Rezultatele o sa le vedeti la vot.
Postat 08 Februarie 2012, 09:28 de unul
comparatie? NU!
@marian: comparatie intre filip si bolojan oricum nu se poate face! sau se poate dar tot bolojan iese castigator! daca va candida(sper sa o faca), oricum va fi votat. daca nu, eu unul mai degraba as vota-o pe biro!
Postat 08 Februarie 2012, 08:33 de TDS
Problema
Intradevar este o problema foarte mare cu cine va candida la functia de primar . Cu PDL-ul ne-am lamurit la nivel national de ce sunt in stare . Cu actualul primar asisderea . Nu-i cu nimic mai bun ca Filip . Doar in mintea lui se crede mai bun . Problema mare pentru Oradea este ca intradevar nu ai ce sa votezi . Oare nu exista o persoana , sau mai multe pentru ca sunt necesari si consilierii , care sa poata face fata situatiei ? Chiar cu riscul sa nu faca parte din nici un partid , dar sa faca curatenie in orasul nostru .
Postat 08 Februarie 2012, 08:27 de marian
surprize, surprize !!
Surpriza nu ar fi mare daca Ungurul-bolojan ar vrea, ar dori sa candideze pentru parlament sau daca ar dori o fonctie in viitorul guvern!! Atunci ar fi o p[roblema serioasa pentru Oradea care acum se scalda in mocirla lasata de cei plecati la capitala !!!!
Postat 07 Februarie 2012, 22:16 de scortosul
Chiar va e ...frica ?
Da, chiar va e frica de dl. Groza ? Daca iese Primar si el nu vrea .... ce spuneti voi internautilor in frunte cu Abrudan Cris ? Chiar e ..."septarul" .....? DA, doar pt. Bihoreanul e ..... pt. oradeni e mult mai ...mult .....
Postat 07 Februarie 2012, 21:57 de SIMON
solutia
Le dau eu un cadru de bicicleta, aia veche, din beciul blocului, e mai buna decat oricare jeg pedelist, inclusiv indopatul asta cu facies lombrozian, Blaga bichonul de Petrileni.
Postat 07 Februarie 2012, 18:52 de solutionistu
Gura pacatosului
A descoperit dl.senator Vasile Blaga secretul lui Polichinelle.Strigatul de lupta N-AVEM "CADRE"! ar trebui sa-l repete,zilnic,in fata oglinzii.Pentru ca lipsa de cadre -indiferent despre care partid politic din Romania discutam-se datoreaza,evident,celor care ar fi avut vreme-n vreo doua decenii sa EDUCE cadre.N-au facut treaba asta pentru ca nici nu si-au dat seama despre ce se vorbeste-n fraza.Bravos! Dramatic-ridicola este inclusiv "achizitia" recenta-dl.Radu Tarle...Ceea ce intareste adevaraciunea N-AVEM "CADRE".Cu astfel de "transferuri" nu vor exista cadre nici peste un secol.
Postat 07 Februarie 2012, 15:53 de gyorgy tozser
Caut candidat !
Ce e aşa de greu de înţeles ??? Omul lui Blaga este chiar Bolojan. Treaba este parafată deja cu Seremi şi Ghilea. Aţi auzit voci evident contrare de la PDL în consiliul municipal care să-l deranjeze pe primar ???
Postat 07 Februarie 2012, 13:52 de Zoom
eu nu stiu, eu nu eram
@Oradean:cam astea sunt cele mai des folosite cuvinte de catre mihai dan groza! mi le-a spus in 2008, desi stia, desi fusese! stia pentru ca fusese prezent in prezidiu la festivitatile organizate de un dezvoltator pe santierul(atunci)al unui cartier....european! stia perfect despre matrapazlacurile lui filip in legatura cu acest cartier, acoperite cu sarguinta de parintele(pe vremea aceea personaj din lumea laica)care diriguia AIO. Stiau toti ca s-a incalcat o LICITATIE PUBLICA si ca astfel sunt pagubiti destui oradeni dar n-au facut nimic(pozitiv)pentru ca in sens negativ au facut(mai exact au fost de partea dezvoltatorului si nu a cetateanului/asa cum se scria negru pe alb in contractul de asociere in participatiune dintre CLO si dezvoltator)! acesta este exemplul meu pentru a sublinia coruptia din PDL. la nivel national sunt mii(de fapt cred ca sute de mii)de alte exemple, mai grave! de aceea a iesit lumea in strada si va iesi in continuare(ca pana la urma tot vine primavara)! asa ca PA, PDL! PAduden!
Postat 07 Februarie 2012, 13:45 de TDS
wow
Ce munca o fi fost,2-3 sticle wisiki dar nu J&B(datorita Pietei Universitatii).De ce nu candideaza Matei ca tot se baga in seama cu CET-ul.
Postat 07 Februarie 2012, 13:35 de tero
Sa vina GROZA.
Daca va candida Groza are sanse foarte mari sa cistige,, Votez Groza,,
Postat 07 Februarie 2012, 12:50 de 0radean
toata lumea munceste fizic sau miseleste
""La finele săptămânii trecute, când tot oraşul îl înjura pe primarul Bolojan pentru zăpada de pe drumuri şi trotuare, singurii care lucrau erau PDL-iştii bihoreni"" bai frate da cine p**la soarelui e seful comandamentului de iarna in judetul asta, care raspunde pentru deszapeziri? o fi cineva din PDL? Cum dreq nu- e Ghilea care nu cumva ar avea un interes sa mai cada oleaca in sondaje bolojan? ia meditati oleaca pe seama asta!
Postat 07 Februarie 2012, 12:14 de porches primar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON