URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Septembrie 2014, 12:22

Mutanţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cum ar reacţiona un microbist dacă ar fi convins să-şi cumpere abonament pentru meciurile echipei favorite prin faptul că aceasta are măcar doi-trei sportivi devotaţi culorilor clubului, care se mişcă bine în teren, care driblează elegant, fără a-şi faulta adversarii cu grosolănie, care nu vând meciuri şi care, chiar şi atunci când pierd, o fac cu eleganţă, mulţumind publicului pentru susţinere şi încercând ca data viitoare să fie mai buni, dar care - de la o etapă la alta - constată că unul-doi-trei jucători au dat bir cu fugiţii taman la clubul rival? Că, ajunşi acolo, ridică degetul spre peluza foştilor suporteri? Că, imediat ce se văd cu un contract mai gras la adversarii de până mai ieri, îşi spurcă foştii coechipieri, foştii antrenori, culorile clubului care a investit în ei încredere, care le-a dat şansa să se afirme, titularizându-i în detrimentul altora, poate nu chiar la fel de talentaţi, dar mai muncitori şi, mai ales, mai tari în caracter?

Cam aşa ar fi îndreptăţiţi să se simtă şi alegătorii când află că senatorul, deputatul, primarul ori consilierul judeţean pe care l-au votat ieri pe lista unui partid, căruia îi propovăduia doctrina, valoarea resurselor umane şi dedicarea în serviciul public, a "optat" pentru o altă formaţiune, despre care deja jură că este singura salvatoare de neam, unica aptă să ridice economia, să asigure progresul social, pacea, suveranitatea şi independenţa statului.

Traseismul politicii noastre este forma de cancer cea mai letală pentru că anulează şi ultimul criteriu care mai deosebea un partid de altul, care îi despărţea pe "ai noştri" de "ai lor". PSD-ul tocmai de asta a şi legiferat prostituţia politică: pentru că, neputând învinge altfel echipa adversă, o slăbeşte prin racolarea jucătorilor. Te întrebi, fireşte, dacă Partidul-Stat, odată îngrăşat cu mii şi mii de noi primari, consilieri locali şi judeţeni, va fi în stare să satisfacă toate aceste "curve". Evident, nu are nici potenţa (cât timp va putea curta mai mult, de pildă, şeful PSD Bihor, un primar nou, gelozindu-i pe cei vechi?), nici banii necesari (cum ar putea, de pildă, să îi dea mai mulţi bani unui proaspăt ex-pedelist decât unui veteran al familiei?).

Eu cred că, dată fiind neruşinarea PSD, care invocă mereu că şi alţii, înaintea lui, au primit traseişti (uitând, însă, că nu au ridicat traseismul până la rang de lege), "microbiştii", adică alegătorii, au o singură şansă de a conştientiza pericolul cameleonismului oficializat. Oricât de îndrăzneţ pare, aş propune ca, profitând de Ordonanţa Curviei ticluită de Ponta & Dragnea, toţi aleşii actualei Opoziţii - fie parlamentari, fie primari ori consilieri locali - să se înscrie, peste noapte, în PSD, pentru a arăta cât îi este de PCR-istă conduita.

Poate doar aşa, dacă va constata că în "teren" a mai rămas, de fapt, o singură "echipă", alegătorii vor simţi tentaculele Caracatiţei. Poate numai aşa, având opoziţie în propriile rânduri, se va putea lăuda chiar şi PSD-ul însuşi că a ajuns un partid democratic, în care există, iată, atâta diversitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
ciocu mic...
ba...tu sa mai taci ...ca numa dobitocii iti debiteaza mintea...ne-am lamurit si cu tine....
Postat 17 Septembrie 2014, 14:00 de observ
Tactica politica
Separatismul unguresc, "doctrina" prezenta in toate partidele unguresti.... ungurii voteaza in masa pt separatism, pt enclavizarea ungurimii. Indivizi fara caracter.
Postat 09 Septembrie 2014, 17:46 de Esichier politic.
Gunoaiele iredentiste, revizioniste unguresti
Separatismul unguresc... De fapt aceasta este politica de baza a tuturor partidelor politice unguresti. Separatismul, enclavizare ungurimii, autonomia teritoriala, etc. Ce mai, o adunatura de cretini.
Postat 09 Septembrie 2014, 17:38 de Transpartinic
tactica politica
DE CE PLATIM TAXE daca SUVERANITATEA POPORULUI nu si face PREZENTA in ISTORIE ? ELENA UDREA/ VICTOR PONTA , etc . cu ce milioane isi face CAMPANIA , milioane MUNCITE de EA/ EL =EI , fiti SERIOSI si poporul nu poate spune da sau NU ?!! BINE ca le plateste altora campaniile :))))))) (Y) . VREM si noi sa l DEMITEM sau NU pe TRAIAN BASESCU , nu ne intereseaza alegerile, VREM sa apara in ISTORIE SUVERANITATEA POPORULUI :))) NU MAFIA POLITICA : ). NOI facem ISTORIA nu EI :) . TARICEANU este un OM DE DREAPTA care cere unui alt FOST POLITICIAN DE DREAPTA (E absent 10 ani conform CONSTITUTIEI ) SA RESPECTE SUVERANITATEA POPORULUI (Y), asa DA .
Postat 09 Septembrie 2014, 16:40 de TARICEANU
NU va e ...... oricum nu aveti minte si voua va e rusine, genele
PRESEDINTELE nu poate fi MEMBRU POLITIC, deci nu poate avea apartenenta POLITICA . NU INTELEG ce sustinere, credibilitate OFERA el candidatului PMP daca zece ani e EXLUS din POLITIC ! Poate ne spune JUSTITIA daca PRESEDINTELE, SUSPENDAT de peste 7 milioane de ROMANI in actiunea "DEMITE-l" , incalca sau nu CONSTITUTIA ROMANIEI, nu ?! OPINIA LIBERA si politica nu l i da DREPTUL sa faca si campanie ELECTORALA pe bani nostri, timpul nostru , unui CANDIDAT, NU ?!!
Postat 09 Septembrie 2014, 14:11 de tragic
Aiureli bihorenesti si de peste tot !!!
NU exista stanga sau dreapta, nu exista conservatori sau liberali, socialisti sau nationalisti !!! Nu exista nici macar traseism in adevaratul inteles al cuvantului !!! Exista doar oportunism si transfer 'in interes personal' de la un grup de interese la altul, care se numesc generic partide !!! Restul e prostia de care da dovada natia noastra cea lipsita de caracter !!!
Postat 09 Septembrie 2014, 14:02 de WinDos
Damele de moravuri usoare PeNaLe
PeNaLele li frica ca le pleaca din membre. Cele versate cunosc avantajele legii, exact cum au cunoscut-o si in 2006 candnau propus chiar PeNaLele. Stati linistite. Doar cele cu experienta au loc, alea stiu meserie. Restul incepeti sa lingeti acadele, ca de "ciolan" nu veti mai avea loc de a voastre.
Postat 09 Septembrie 2014, 13:16 de Sandu
coloana de plastelina a PNL
Traseism, dar sa stim si noi. In istorie, cine deschide cutia Pandorei, risca sa fie mancat de ea. Asa cum PNL au legiferat in 2006 traseismul, acum au dr castigat cei din PSD din el. Atat spun. Sa castige cei mai buni. PSD
Postat 09 Septembrie 2014, 13:11 de Vlad
Descrie perfecta pentru senatorul Bodea PLM
In primul paragraf, Senatorul Bodea PLM a fost descris perfect. In echipa cu altii, 2 ani de zile doar a injurat si a bagat strambe. Din PSD acolo ar trebui inlocuita idea cu cea in care apare senatorul Bodea PLM.
Postat 09 Septembrie 2014, 13:06 de Sergiu
PNL-PDL sau cum sa provoci VOMA
Oricum cea mai cea PROSTITUȚIE este a PNL-ului care s-a rupt de PSD și s-a dus exact la ..rva PDL! Mai departe nici nu mai conteaza!
Postat 09 Septembrie 2014, 13:00 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON