URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2016, 13:07

Mircea Matei cu fustă

Mircea Matei cu fustă foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu are Urmuz nici pe departe atâta umor absurd pe cât produce PSD în încercarea de a se preface că dă doi bani pe Oradea şi pe orădeni. Săptămâna trecută - când abia apucaserăm să constatăm ridicolul atât al desemnării, cât şi al anunţării drept candidat la Primărie a "iepuraşului" Ionel Ghib, pretins deasupra altor şase competitori din partid şi lansat printr-un comunicat de presă - viteazul de mucava născocit de Ioan Mang s-a şi retras din cursa în care acesta l-a băgat, motivând muiereşte că nevasta îi fusese făcută uşuratică pe forumul unui site.

În aceeaşi seară în care eBihoreanul.ro dezvăluia suceala la stânga-mprejur a acestuia, acelaşi Mang a comandat o celulă de criză care a scos din bască alt personaj ce demonstrează deficitul de cadre al partidului. Nimeni alta decât "Udrea de Bihor", Adelina Coste (foto stânga), favorita fostului primar Petru Filip, convertit şi el senator PSD (dar prin coclaurile Moldovei, unde nu-l ştie nimeni), înfiptă de acesta vicepreşedintă la PDL Bihor şi mână dreaptă a copreşedintelui PNL Bihor Gavrilă Ghilea pe vremea când acesta conducea Prefectura, aprigă lăudătoare a guvernării Boc şi a căpitanului Băsescu, avocată pe de-o parte a austerităţii, tăierilor salariale şi închiderii spitalelor, iar pe de alta profitoare de pe urma contractelor de consultanţă încheiate prin metoda copy-paste cu primăriile conduse de edili PDL şi UDMR.

Pentru toţi ceilalţi competitori, fie că e vorba de primarul în funcţie Ilie Bolojan, fie că sunt challengeri precum Ştefan Herchi de la ALDE ori, cum se ghiceşte, Horea Vuşcan de la PMP-ul rămas fidel lui Băsescu, va fi floare la ureche doar să amintească biografia portocalie a noii candidate PSD. Dacă o să mai şi adauge vreunul cum vitriola Adelina Coste contra PSD şi a plagiatorului Mang, problema ei va fi nu cum să-şi continue campania, ci cum s-o încheie fără să fie făcută zdrenţe-zdrenţe pentru tot restul vieţii politice.

Mărinimos, sau poate doar interesat, Mang îi laudă acum, desigur, iscusinţa de a face "proiecte europene", dar orădenii nu-s chiar aşa de proşti încât să nu se întrebe la ce au folosit pretinsele "proiecte" derulate de consultanta Adelina, în afară, evident, de propria bunăstare.

PSD a ratat lamentabil în tentativa de a găsi un oponent autentic şi serios primarului în funcţie. A ales o guralivă care se pricepe doar să spună că Bolojan e naşpa, ceea ce ştie tot "antipatizantul" acestuia, fără însă a propune nicio alternativă. Aţi auzit cumva să fi pus pe masă vreun "program" social-democrat de administrare a oraşului? Eu, unul, am aflat de la noua Ecaterină Teodoroiu a PSD-ului local doar că Bolojan e aşa şi pe dincolo, dar nu şi ce ar face ea şi noii ei tovarăşi pentru urbe. Şi nu demagogic, ci raţional şi cu sorţi de izbândă, adică finanţabil cu puţinii bani existenţi şi cu resursele umane nu prea dispuse să-şi dedice capacităţile în folosul comunităţii.

Mă tem, aşadar, că Adelina Coste e doar un Mircea Matei cu fustă. Şi ştim cu toţii cu cât folos a "lătrat" şi acest "pitbull" contra "Bolovanului"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Aşa este!
Nu mai avem nici o şansă
Postat 15 Aprilie 2016, 11:07 de eutanasiu
Primaria Oradea.
Numai niste naivi sau interesati material sau prosti sau ,..., pot crede ca au vreo sansa la Primaria Oradea atat timp cat candideaza impotriva lui Bolojan.
Postat 14 Aprilie 2016, 15:08 de Dorel2016
TDSeule
Fa-ti tata buletin de bucale sa o votezi pe GABY...
Postat 13 Aprilie 2016, 22:49 de zorro
bine punctat
bravo d-le Cris. bun articol. pacat de latraii psd care posteaza in nestire si in necunostinta. stiu doar sa dea in primar exact ca si adelina in loc sa vina cu ceva constructiv. ma intreb ce parere avea TDS daca ii ieseau ploile cu impactul. tot asa de stanga ar fi fost? sau poate merge unde e si filip. no matter what!
Postat 13 Aprilie 2016, 09:00 de User anonimizat
EU CU CINE VOI VOTA ?
eutanasiu are din nou dreptate !"si eu ( mai de stanga ) spun ca Adelina este o....PORTOCALA ! De ce a preferat PSD-ul local un astfel de candidat NU PRICEP ! Ca s- retras Ghib pot intelege ! Dar de ce nu Bekesi ? De ce nu Tara ? Nu stiu ce voi face pe 5 iunie...Bolojan - exclus , Coste - exclus , PMP - oricine ar fi , exclus !
Postat 12 Aprilie 2016, 20:47 de TDS
Având în vedere ”aplecările” lui Adrian Criș ...
... e firesc că-l preferă pe Bolojan. Nu e nevoie să stea cu capul atât de aproape de sol !!!
Postat 12 Aprilie 2016, 19:19 de WinDos
„Simpatizantul”
Fără îndoială că doamna Coste, momentan candidata PSD, este portocalie. Prin comportament şi exprimare pare şi puţin mov. Nicidecum nu o putem considera „o fat(ţ)ă nouă”. Citind articolul de la un capăt la altul, constat că doamna Adelina nu a avut nimic important de comunicat. Ba chiar nu a spus nimic! Să scrii vreo 50 de rânduri ca să relatezi ceva ce ştiam cu toţii dinainte, şi anume că respectiva doamnă PROVIZORIU este candidata PSD. Dar de aici şi până la a face apel la memorie, tocmai de către autor, mi se pare echivalentul instrucţiunilor de aplicare a ordonanţei (de urgenţă) în ceea ce priveşte eliberarea bonului fiscal pentru bacşiş. În rest, la umbra lui Urmuz (cam îndepărtată pentru a putea fi utilă în vreun fel), e plin cu bârfe şi locuri comune, cu atitudine nepotrivită, politicianistă, de mahalagiu. Atitudine care ridică serioase semne de întrebare în legătura cu capacitatea de a percepe şi evalua realitatea. În timp ce scandalul „cât casa”, generat de pocinogul făcut de DNA în curtea liberalilor (a căror lumină este chelia edilului, ridicată la rang de oglindă a performanţelor necesare candidatului pentru Bucureşti – identificat nu demult prin evaluarea sondajelor de opinie, cu bricheta pe întuneric), e în plină desfăşurare, era important să citim o „ştire” deja publicată de alţii. Si domnul Criş face umbră, dar e o mare greşeală să pretindă (subliminal) că se ridică la rangul de copie, chiar şi palidă, a lui Urmuz. Cel mult, asta într-o ipotetică conversaţie cu „luminata intervievată”, ar câştiga dreptul de a-şi trece pe bon cuvenitul bacşiş impozabil. În contul primăriei desigur.
Postat 12 Aprilie 2016, 17:12 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON