URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2013, 13:05

Medicii şi Apeviştii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sătui să fie batjocoriţi cu salarii de mizerie, cu condiţii de muncă precare şi cu spectrul arestării pe motiv de ciubuc, medicii pleacă cu sutele din ţară. Guvernul priveşte tâmp la fenomen şi se mulţumeste să contabilizeze situaţia.

În schimb, aceiaşi conducători se chinuie să completeze pensiile militarilor, aflate oricum mult peste medie. Ce să mai spun de Oltchim, firmă ce a băgat o gaură de un miliard de euro la bugetul de stat, dar unde se găsesc resurse pentru salarii compensate? Asta, în vreme ce grosul disponibilizaţilor din sectorul privat, care e motorul economiei, trebuie să se mulţumească cu ajutorul de şomaj.

De la Revoluţie încoace, toţi conducătorii au avut derapaje marxiste. Mai întâi i-au favorizat pe mineri, de fapt o masă de manevră abrutizată şi alcoolizată. Apoi am asistat la pensionările juvenile din armată, unde până şi cei mai umili subofiţeri s-au ales cu salarii compensatorii uriaşe şi cu pensii de nivel occidental.

Nu pot pricepe cum de un tablagiu care se îmbăta la bufetul Oituz până dormea cu capul pe porthartă are o pensie de 30 de milioane, iar un medic munceşte şi 48 de ore încontinuu pe o leafă de 15 milioane.

Iubiţi conducători, dacă menţineţi politica asta salarială, peste câţiva ani o să vă vindece colegii voştri, tablagiii!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Serverul Bihoreanului sub monitorizare !?! Fiecare pasăre pe limba ei piere !?! Ha !?!
Chirilă ! Din câte se vorbeşte prin târg ţi se pregăteşte ceva, de când au revenit calomnia şi insulta ca fapte penale !?! Se pare că pe server ai cam lăsat multe minciuni, despre nişte indivizi care nu iartă nici cu ce i-ai acuzat şi nici data (cu oră şi minut cu tot) la care mai apar acele aşa zise "informaţii din sursă sigură". Google e de rău sau e de bine?
Postat 17 Iunie 2013, 18:51 de Carp III
Final gresit, Dle Mircea!
Afirmatia din final este complet gresita: pai guvernantii favorizeza pe apevisti si pe infractori TOCMAI ca sa le iasa lor shpaga, si sa NU fie nevoiti sa se trateze aici in Romania! Daca sutele de mii de Euro nu reprezinta o problema, poti foarte usor sa zboi la Viena si sa te tratezi cum trebuie, sa nu iti pese ca in tara nu au mai ramas medici buni. Cum din munca cinsitita este cam greu sa pui deoparte sute de mii, este firesc ca ai nostii conducatori sa aiba grija de buzunarul lor, nu de bunastarea localitatii sau a tarii ....
Postat 17 Iunie 2013, 14:28 de Cristian Ioan
excelent articol...
...asta e tara in care traim si sistemul asa lucreaza ...din pacate solutii nu exista doar divinitatea ii mai rareste...ce-i pacat ca astia rezista mai mult ca ei au si bani de medicamente
Postat 16 Iunie 2013, 02:08 de marius
zzzzzz
ba natura avea-ai copii si sa-ti fie tatzi frati :)))))
Postat 13 Iunie 2013, 14:27 de zorro
zzzzzz
corect!
Postat 13 Iunie 2013, 14:24 de zorro
de ce platim daca putem beneficia de servicii , asa spune LEGEA ?
cum vine asta ANALFABETUL raspunde daca nu cunoste legea si un MEDIC , NUUUU, rusineee mizerii sociale, aplicati discriminatoriu si favorizati infractorii ? UN MEDIC nu are voie sa comita INFRACTIUNI< se presupune caare Q dar el nu cunoaste LEGEA, ce lume de NEBUNI, fantastic !!!
Postat 13 Iunie 2013, 09:29 de legea
de ce platim daca putem beneficia de servicii , asa spune LEGEA ?
banii alocati alcoolicilor se datoreaza cotizatiilor ca CAS , plateste PRIMESTE asa spune LEGEA, ce mama lor de nesimtiti au facut PARLAMETARII de 23 de ani daca au lasat la VOIA intamplarii cine si cat sa SERVESCA, nu e IMBOGATIRE INJUSTA , ai cotizat de 300 lei si primesti servixcii de 9oo lei :))) EI pe ei se ajuta si pe restul ii FURA, e CARITAS :))) MEDICII nu au facut nimic LEGISLATIV , nu cunosc LEGEA dar sa respecte cetateanul !! EI se joaca de a D-zeu ceea ce este o tendinta de NEBUNIE masiva social, de ce ? AVEM academicieni falsi care iau sume FABULOASE si nu unosc LEGEA si cum trebuie CETATEANUL respectat daca PLATESTE , te obligi sa l SERVESTI nu sa mai incasezi SPAGA ,fara INSTIGARE si crima si instalre de panica nu OBTIN NIMIC , nu exista PROSTI , exista oamenii TERORIZATI de criminali si hoti !!
Postat 13 Iunie 2013, 09:26 de legea
@ghiril&metodiu
Ce-i mirceo, ai răcit un pic şi tre să-i speli un pic pe şpăgari ??? Dah mă, nişte şpăgari ordinari, 90 % dintre voi doctorii, asta sînteţi. Infractori care scriu reţete ca nişte secretare, care dau concedii medicale unor culturişti&manelişti în superformă sportivă, care tratează doar dacă le bagi plicu, care lucrează în trei locuri şi nicăieri, la spitalul de stat de unde iau tot inclusiv pacienţii, la cabinetele lor private, şi eventual şi profesori pe la Universitate ca şi Rikli hunu ăla ubicuu, care a reuşit să-l bage şi pe ginere pe filieră. Negustori veroşi care te lasă să mori dacă n-ai cotizat......din păcate. Cu apeviştii e altă manţocăreală. Da bine că ai identificat problema ghirilă. Nu ştiu de ce nu te faci guvernant un pic să ne dovedeşti ce aptitudini ai. Fac pariu că le-ai dubla pensiile apeviştilor, dacă ai ieşi şi tu bine.......Hăa ?
Postat 13 Iunie 2013, 08:41 de pistike
@treziti va , natura
Bah, sulica! In articol e vorba de banii pe care ii aloca statul pentru niste alcolisti din armata, care oricum Nu au facut si nu fac NIMIC pentru tara/popor, decit muta virgula spre dreapta pe cuponul de pensie sau pe fituica de plata.Tu? Decit sa mergi la medic, bine ai zis, du-te cu capra la pascut, pashte si tu cu ea, ia-o de nevasta si faceti progenituri demne de nivelul inteligentei pe care de fapt Nu o ai! Felicitari pentru articol lui Mircea Chirila!
Postat 12 Iunie 2013, 20:34 de doctor
treziti va , natura ne ofera totul nu MEDICI !!
dar noi nu sutem satui de ei ?!!! cum naiba nu, niste ORDINARI in spaga de milioane de euro in ani buni de profesie, nu ne intereseaza ca i a mancat, vacante , au fapte penale GRAVE in viata si necondamnabile, asta e FURIA noastra, nu merg la medic mai bine cresc o capra si mor langa ea , cati banii ne au luat astia pentru fleacuri , nu sunt carti care sa ti spuna ca nu trebuie sa fii taiat pentru o piatra la rinichi , etc.Mi e mila de cei care au murit cu cancer inchipuit ca sa consume fondurile banesti , mi e mila de copii batjocoriti cu otrava, suntem neoutinciosi in fata puhoaielor comuniste , treziti va , natura ne ofera totul nu MEDICI !! gandati va , cum sunt medici sunt alte bresle comuniste care ne limiteaza si ucid intentionat, gandti ca aveti minte !! D_zeu face dreptate la fiecare cat a UCIS , nu JUSTITIA ne face dreptate ci D-zeu! SUNT bolnavi de CANCER real :)))) nu inchipuiti, se usuca pe picioare, amin !
Postat 12 Iunie 2013, 16:26 de treziti va , natura
treziti va , natura ne ofera totul nu MEDICI !!
dar noi nu satem satui de ei ?!!! cum naiba nu, niste ordinari in spaga de milioane de euro in anii buni de profesie, nu ne intereseaza ca i a mancat, vacante au fapte penale GRAVE in viata si necondamnabile, asta e FURIA noastra, nu merg la medic mai bine cresc o capra si mor langa ea , cati banii ne au luat astai pentru fleacuri , nu sunt carti care sa sti spuna ca nu trebuie sa fii taiata pentru o poatra la rinichi , etc.Mi e mila de cei care au murit cu cancer inchipuit ca sa consume fondurile banesti , mi e mila de copii batjocoriti cu otrava, suntem neoutinciosi in fata puhoaielor comuniste , treziti va , natura ne ofera totul nu MEDICI !! gandati va , cum sunt medici sunt alte bresle comuniste care ne limiteaza si ucid intentionat, gandti ca aveti minte !!
Postat 12 Iunie 2013, 16:22 de treziti va , natura
just
O constatare pertinenta.
Postat 12 Iunie 2013, 14:22 de horia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON