URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2015, 14:24

Mang: repetent!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În timp ce liderul partidului dă semne că a învăţat din lecţia dură a prezidenţialelor, Ponta de azi părând să fi abandonat aroganţa celui de ieri, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, îşi plagiază vechile greşeli netulburat nici de recentul eşec, nici de perspectiva reiterării lui la anul, în alegerile locale (când va încerca să devină preşedinte de Consiliu Judeţean) şi în cele parlamentare (care, ce-i drept, tocmai din acest motiv îl lasă rece).

Cea mai recentă probă că întâiul pesedist al Bihorului s-a plagiat pe sine s-a produs pe socoteala orădenilor, care constată că - deşi le-a promis o sală multifuncţională - PSD i-a tras pe sfoară. Să fim bine înţeleşi: nu zic că investiţia promisă Oradiei a fost îngropată exclusiv din cauza lui Ioan Mang (principalul responsabil e totuşi prietenul lui, Liviu Dragnea), dar preşedintele PSD Bihor are, totuşi, vinile lui.

Prima e că niciodată n-a încercat să-şi lămurească mai-marii să ia în seamă această parte a ţării, aşa cum, de pildă, a îndrăznit senatorul de Maramureş Marius Bota. În plină campanie prezidenţială, când primăriţa Craiovei le reproşa tovarăşilor din Ardeal că nu au rezultate, Bota a pus degetul pe rană: lipsa performanţelor filialelor PSD din Transilvania se datorează în primul rând faptului că guvernele PSD n-au investit aici mai nimic.

O a doua culpă e că, după ce Dragnea s-a compromis în campanie, Mang continuă s-o facă şi după încheierea acesteia, preferând să se războiască cu primarul decât să ajute oraşul. În loc să facă din Oradea şi Bihor un scop, face din Bolojan o ţintă. Ditamai profesorul universitar comite o eroare primitivă: cum să obţină mâine alte rezultate, mai bune, cu aceleaşi metode de ieri, ale datului la gioale? Chiar crede că după ce alegătorii au respins demagogia vor vota, la următorul scrutin, sabotajul?

Din această perspectivă, aliatul său din conducerea Consiliului Judeţean, Cornel Popa, îi putea fi un exemplu util. Pe când era doar parlamentar, Popa a dat din coate pentru Bihor fie că era la putere, fie că se afla în opoziţie. Aşa a impus construirea autostrăzii (în ciuda opoziţiei guvernelor şi miniştrilor Transporturilor), a reuşit să "aducă" primul angiograf pentru Spitalul Judeţean, să doteze judeţul cu ambulanţe noi. Efectul? Deşi n-a strălucit deloc în campania din 2012, când a trebuit să-i sară în ajutor Bolojan, Popa a câştigat şi pentru că destui alegători şi-au amintit strădaniile sale.

Ratarea sălii polivalente l-a făcut pe viceprimarul Ovidiu Mureşan să încerce în ceasul al 12-lea un "lobby" pe la Bucureşti, în speranţa că doar-doar mai poate repara ceva. Dar ce şanse are un amărât de viceprimar care, spre deosebire de preşedintele organizaţiei judeţene, nici măcar nu face parte din conducerea partidului?

PSD Bihor e la răscruce şi nu-mi dau seama dacă pesediştii bihoreni simt asta. Poate că nu vor să-şi schimbe şefii, poate că n-au curaj, poate chiar n-au cu cine. Dar dacă tot sunt şefii de acum cei mai buni, barem atâta puteau înţelege, că energia pe care o cheltuie pentru a pune frâne şi-o puteau consuma la mersul înainte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
....
Ce gluma buna e acest articol :)) Domnule Adrian Cris dumneavoastra v-ati specializat pe distrugerea imaginii PSD Bihor ? Ca vad ca va plac foarte mult articolele acestea care nu prea sunt adevarate.
Postat 28 Ianuarie 2015, 12:28 de anghel
REPLICA
`PSD Bihor la rascruce `...a mai fost si in 2008 si de atunci se pierde alegeri dupa alegeri in Bihor!:))=)) Conducerea corupta PSD Bihor si Ioan Mang PLAGIATOR PSD tin cu dinti de functii si de cele din partid si de functiile publice pe care le ocupa si intr-o aroganta si un dispret total fata de ultimul membru simplu fanati PSD si ultimul simpatizant conduc filiala PSD Bihor.Simplii membri fanatici PSD Bihor au fost marginalizatisi exclusi din PSD Bihor numai si numai sa se aleaga vonducerea corupta si Ioan Mang pe lista defunctului USL cu functii publice platite,macar sa ne fi explicat oamnei buni suntem in alianta cu PNL Bihor si sa ne alegem si noi si staivoi stati linistiti ca nu va uitam .PSD Bihor nu mai reprezinta pe simpli membri fanatici PSD Bihor si simpatizanti ci reprezinta conducerea corupta PSD Bihor si pe Ioan Mang PLAGIATOR si intereselelor personale.Un partid sociual democrat PSD este un partid de militanti socialdemocrati pentru drepturile celor multi si saraci si NU este un partid de sefi si de patroni care isi irmaresc interesele lor personale ...citat Ion Iliescu presedinte de onoare PSD.SCHIMBARE IN PSD BIHOR! SCHIMBARE PLAGIATOR Ioan Mang!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 28 Ianuarie 2015, 08:08 de Romanul_Simplu
Care Autostrazi
Unde e autostrada lui Popa?? ca eu nu vad nimic . Poate e imaginara. Chiar daca sala nu e construita azi, in viitorul apropiat speram sa o avem.Iar Mang chiar a ajutat acest oras mai mult decat Popa.
Postat 27 Ianuarie 2015, 21:15 de bogdanel
Chirilă cel consecvent !!!
Popa rămâne "părintele" unei autostrăzi inexistente pe teritoriul bihorean, iar Mang nu are la rever un scop în sine ci o "ţintă" !!! În paralel, boul nu e bou destul dacă nu-şi arată "insistenţa" de caracter !!! Chirilă, tu observi că suntem din ce în ce mai puţini cei care intrăm pe site-ul tău ??? Oare de ce, că nu o fi vorba numai de consecvenţă în aprecieri ???
Postat 27 Ianuarie 2015, 17:13 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON