URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2017, 08:31

Mândri de Bodog

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cunosc medici care pe 11 decembrie au votat în premieră PSD. Dar să nu credeţi că au înghiţit gogoaşa lui Dragnea că până în 2020 stagiarii vor avea lefuri de minim 1.250 euro şi primarii de 3.600 euro. Explicaţia e alta: în ultimii ani, mulţi confraţi le-au fost săltaţi pentru şpăgi primite de la înălţimea catedrelor universitare, de la studenţi, din secţiile de spitale, de la bolnavi, din birourile manageriale, de la furnizorii de produse şi servicii. Logica lor a fost ruşinoasă, dar "sănătoasă": şi PSD, şi ei au aceiaşi duşmani naturali - procurorii. Iar dacă PSD câştigă, capătă şi ei "imunitate" la anchete.

Dacă nu trăiam şi înainte de 1989 poate le-aş fi crezut socotelile raţionale. Atât doar că în epoca în care Partidul nu-şi băga oamenii la zdup, Miliţia avea totuşi "liber" la doctori, ca la chelneri, adică la "halatele albe" care trăiau mai degrabă din "ciubuc" decât din leafă. Deci măcar medicii mai vârstnici ar trebui să rămână în gardă, oricât de blând ar fi noul regim. Nu de alta, dar în lipsa politicienilor cineva tot va trebui aruncat la lei când se vor cere vinovaţi.

În orice caz, medicii, toţi (fie votanţi PSD, fie de "dreapta", fie pasivi care au făcut posibilă actuala guvernare prin simpla absenţă de la vot), s-ar amăgi dacă ar avea aşteptări mari de la concitadinul ministru al Sănătăţii, de care un jurnal ne îndeamnă cu provincialism să îndrăznim să fim "mândri" pe considerentul că e "de-al nostru". Argumentul? Cum Florian Bodog e al treilea ministru bihorean al Sănătăţii, iar predecesorii Cseke Attila şi Ritli Ladislau au "adus" fonduri în Bihor, sistemul sanitar local va intra într-o nouă epocă de aur.

Eroare! Aprecierea sa prezumtivă în acelaşi registru cu Cseke şi Ritli e greşită în primul rând din cauza contextului: cei doi udemerişti au facilitat într-adevăr alocări financiare spitalelor din Bihor, dar cel mai mare merit al lor a fost că au scăpat Ministerul de grija acestora, pasându-le primăriilor, care le administrează cu infinit mai multă grijă. Sigur, formal Bodog are posibilitatea să orienteze fonduri spre Bihor, dar nu văd cum.

Ştiaţi că PSD s-a angajat să facă în Bucureşti un mega-spital "Republican" cu 1,6 miliarde euro? Plus opt spitale regionale dotate ca-n Vest? Dar că dotările marilor centre oncologice din Capitală, Cluj, Timişoara şi Iaşi "crapă" şi trebuie înlocuite? Că Dragnea vrea 3.000 de ambulanţe, în fiecare comună câte una? Şi atunci de unde resurse pentru dotări pe la Marghita sau Nucet, altele decât vreun stetoscop ori stroboscop? Mai ales în condiţiile în care Bihorul nu e un judeţ prioritar pentru PSD, filialele din Moldova şi Oltenia fiind mult mai "productive" decât cea condusă de Mang...

Cine crede că "bihoreanul de la Sănătate" va descărca aici tolba cu bani a Ministerului se amăgeşte, iar cine îi amăgeşte pe alţii minte de-a dreptul. Şi, repet, nu pentru că Bodog n-ar vrea, ci pentru că nu poate, nu are de unde, iar pentru asta nici nu va trebui judecat aspru. Nu pentru asta!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Recunoscator dlui dr Bodog
Acest om in 2008 a facut tot posibilul sa-mi salveze ochiul stang in urma accidentului rutier grav suferit... si mi l-a salvat ! Ii multumesc lui Dumnezeu pentru acest om minunat care s-a ocupat exemplar si a facut enorm de mult pentru a ma reface complet... Un om deosebit, caruia ii raman recunoscator ! Si va marturisesc ca nu a luat bani !!! Stefan Sarbu, pacient din Oradea
Postat 17 Ianuarie 2017, 21:50 de Stef
@unu
Deci...tati., io am fost tratata de acest Om (dr Bodog ) si dr Urda la modu exemplar. Nu sunt postac nici PSD,nici PNL, nici USR ma c...c pe ei in general. DAr Florian Bodog s-a comportat cu mine la modu exemplar, incercand sa -l "scape " pe geniul chirurgiei oradene Gherman sau German nu mai tin minte cum dracu' l-a chemat, medic primar de garda chirurgie cand eu am venit ca urgenta chirurgicala pe care asta ,sef de garda , s-a .... Acuma intelegi cam cum sta treaba ? Fala mare egal straita goala, ma refer la German, bineinteles. ....
Postat 17 Ianuarie 2017, 19:56 de Iness
trolli la slujba
Ia ma, cum sar postacii din organizatiile pesediste cu comentarii. Culmea, desi articolul e intr-adevar critic la adresa guvernului, il scuza pe Bodog de o sigura neimplinire a unuia din obiectivele sale de la minister. Iar postacii socialisti tot nu vor sa accepte: sa va vad peste 4 ani daca nu modifica PSD-ul sa fie centru de regiune in oradea, spital regional in oradea in loc de cluj, si daca nu aduce Badoc mai multi bani in judetul bihor decat in cluj cum il aparati atunci. Editorialul e opinie nu e o relatare de stire, insa e decent si bun. Dar puteti voi sa va aparati plagiatorul a 2 doctorate, impostorul de profesor universitar cu 6 publicatii stiintifice lipsa, expert in parvenire sociala in continuare. Dupa atitudinea voastra, inteleg de ce isi permite majoritatea PSD-ista sa propuna legea gratierii tuturor coruptilor si infractorilor, ca voi sunteti de-acord sa nu faca puscarie hotii care iau averi cu forta, prin taxare, isi fac partea lor iar apoi impart prada cu voi, prin ajutoare sociale.
Postat 17 Ianuarie 2017, 18:09 de unu
pentru Cris
La cat de multe stie acest Adrian Cris sau persoana care scrie "articolele lui" si ii pune numele pe ele am ajuns la concluzia ca nu are rost sa se mai faca alegeri ci pur si simplu ar trebui numiti cei de la Bihoreanul in functii in locul persoanelor criticate si s-ar rezolva problema. Uite, de exemplu, Adrian Cris sa fie numit Ministrul Sanatatii pentru ca "el le stie pe toate de acolo mai bine". Bravo Cris. Oare ce mari bazaconii mai puteti scorni despre acest om ? Nu de alta, dar deja deveniti penibili. Atata atac la persoana si nici un rezultat. .....
Postat 17 Ianuarie 2017, 17:46 de PMO
Dottore, cura te ipsum !
Io nu stiu decat un lucru, in sanatate sunt bani berechet, si de ambulante, si de salarii, si de boabe, si de aparatura si de ce mai vrea muschii lor. REPET, sunt bani BERECHET !!! Problema noastra, a populatiei nevoiase, este ca nu sunt doctori si asistenti medicali . Faptu ca dam ciubuc cite-o cafa, cate-o ciocolata, cite-o galita, niste oaua nu ne deranjeaza deloc. SA fie mai multi doctori, asta vrem, sa mariti numaru de studenti la medicina peste tat in tara, da' io ma refer amu la BH. Ca noi, poporu ,avem nevoie totusi de doctori , nu de filosofi si poeti, clar ?Doamne ajuta !
Postat 17 Ianuarie 2017, 16:51 de Iness
presa libera
textele care nu va impartasesc parerea sunt sterse. BRAVO|asa se face presa sub domnia lui mircea
Postat 17 Ianuarie 2017, 14:48 de mircea54
RE: presa libera
Nu, mircea54, sunt înlăturate doar comentariile care conțin mesaje ofensatoare, atacuri la persoană, injurii, ameninţări șamd, adică fix așa cum a fost și cel postat de tine anterior. Dacă mai ai astfel de dileme, te invit să citești regulamentul de postare a comentariilor pe site - http://www.ebihoreanul.ro/regulament
Postat 17 Ianuarie 2017, 17:41 de Moderator
De acord ...
..Mircea 54!Abrudan et Chirila au 2 tinte fixe PSD si Universitatea Oradea...! ... Stai sa vezi cenzura care vegheaza,asteapta insultele si vorbele de bine..!Sanatate Mircea 54!
Postat 17 Ianuarie 2017, 11:20 de grigore
...
mai da melte ineptii poti debita. pacat ca mai sunt indivizi ca tine pe aceste meleaguri
Postat 17 Ianuarie 2017, 08:56 de mircea54
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON