URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2012, 08:58

Lucescu = Mourinho?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marţea trecută mă întorceam de la "mitingul intelectualilor" din Parcul Traian când, pe caldarâm şi pe parbrizele maşinilor, prin centrul oraşului am văzut o mulţime de fluturaşi cu "Alianţa USL=Alianţa zdrenţele" şi "Ponta şi cu Antonescu, slugile lui Iliescu". Instantaneu, mi-am amintit de afişele PDL lipite hoţeşte peste tot în noaptea dinaintea alegerilor prezidenţiale 2009, înfăţişându-l pe Mircea Geoană ca "slugă" a aceluiaşi Iliescu, a lui Năstase şi a lui Vanghelie. Ce slugă a fost, s-a văzut abia anul trecut...

Tot instantaneu, am realizat că strategia PDL va fi aceeaşi şi în 2012: nu să spună că ei sunt mai buni şi mai curaţi decât ceilalţi (ar avea curaj?, cine i-ar mai crede?), ci să inducă "român'lor" (cum ne zice Preşedintele) convingerea că politicienii "sunt toţi la fel". De porci, de ticăloşi, de hoţi, de curve, de blonde şi de analfabeţi. Numai aşa, scârbiţi, alegătorii vor sta departe de urne, iar ei s-ar ocupa de vot să iasă tot ei.

Eu pun, însă, o întrebare simplă: este Mutu=Hagi? Amândoi au faultat şi scuipat pe teren, dar nu în mod egal. Unul a mai "păcălit" fotbalul, celălalt n-a furat pe nimeni. Sau: a fost Angela Similea Tina Turner? O fi falsat şi una, şi cealaltă, dar Tina n-a făcut playback!

Logic, nici politicienii nu sunt toţi la fel, oricât s-ar căzni propaganda să-i niveleze pe toţi, ca-n comunism. Să privim în jur: nici măcar în PDL Corcheş nu e ca Matei, după cum Groza n-a fost Filip! De asemenea, Tokes nu e Kiss! Florica Cherecheş nu e totuna cu Rozalia Biro! Mai departe: Duţă de la CAS nu-i ca Arafat de la SMURD! Adomniţei număra greşit stelele de pe steagul UE, dar Roberta numără "greşit" voturile, iar Udrea "greşeşte" banii Mega-Ministerului Sub-Dezvoltării. Bolojan nu e Antonescu, după cum nici USL nu e "aceeaşi mizerie" cu PDL! Opoziţia are bubele ei, dar cele ale Puterii sunt mortale!

Activiştilor portocalii le-ar conveni să creadă tot omul că "ce mi-e galben, ce mi-e roşu". Dar Tăriceanu a îngenunchiat Parlamentul în faţa Guvernului şi Guvernul la picioarele Preşedintelui? Năstase i-a tăiat pe bugetari? Ciorbea a ratat intrarea în Schengen? Pe Ponta l-a pus Băsescu premier după demiterea lui Boc 2, sau pe Boc 3? Antonescu a umilit medicii, profesorii, pensionarii, militarii, funcţionarii? Constantinescu ne-a spus să ne cărăm din ţară? Nu toţi politicienii au furat, iar dintre cei care au făcut-o unii s-au lins pe degete după ce au umblat cu mierea, în timp ce alţii au furat tot borcanul!

Adevărul acesta atât de simplu îl ştiu şi românii care au protestat toată săptămâna trecută, că doar nu degeaba, dincolo de abolirea taxei auto sau de protejarea Roşiei Montane, au cerut într-un cor uriaş acelaşi lucru: "Jos Băsescu!" şi "Alegeri anticipate, nu comasate!".

Oricât de proşti i-ar vrea Partidul, oamenii au intuit corect: comasate=pe jumătate furate! Şi atunci de ce mai trage Puterea de timp? Să treacă supărarea pentru ca, la toamnă, să voteze din nou găleţile şi morţii?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@touser
tarimana-te ma touser cu boloni tau. esti praf. boloni a facut stomatologia, camataru ASE-ul, etc. esti penibil.
Postat 30 Ianuarie 2012, 06:40 de book
incredibil
cat de platit poti sa fii sa il lauzi pe nastase ca "nu i-a taiat pe bugetari"??? ce ai fumat mai omule bun? inteleg ca esti pe statul de plata la USL...dar vii cu nastase?regele spagilor care a vandut Romania si zacamintele si tariceanu a ante-vandut rezervele din largul marii.... e varza si boc si guvernul lui dar Romania s-a dus in jos din 90 nu de cand e boc.... am o intrebare , te rog sa fii sincer d-le cris.... CAT MA COSTA SA FACI UN ARTICOL IN CARE SA MA LAUZI? PRIMESC SI FACTURA? si inca ceva pentru @tozser giorghii BOLONI A castigat CUPA CAMPIONILOR EUROPENI.....NU IL COMPARATI CU PANARAMA DE MUTU....mutu e mai talentat , dar per total,nu a avut nici un rezultat , si va muri speranta (din pacate) cris,sper sa nu mori tonomat , sau si mai rau,prostituata....
Postat 28 Ianuarie 2012, 20:46 de radu
incredibil
cat de platit poti sa fii sa il lauzi pe nastase ca "nu i-a taiat pe bugetari"??? ce ai fumat mai omule bun? inteleg ca esti pe statul de plata la USL...dar vii cu nastase?regele spagilor care a vandut Romania si zacamintele si tariceanu a ante-vandut rezervele din largul marii.... e varza si boc si guvernul lui dar Romania s-a dus in jos din 90 nu de cand e boc.... am o intrebare , te rog sa fii sincer d-le cris.... CAT MA COSTA SA FACI UN ARTICOL IN CARE SA MA LAUZI? PRIMESC SI FACTURA? si inca ceva pentru @tozser giorghii BOLONI A castigat CUPA CAMPIONILOR EUROPENI.....NU IL COMPARATI CU PANARAMA DE MUTU....mutu e mai talentat , dar per total,nu a avut nici un rezultat , si va muri speranta (din pacate) cris,sper sa nu mori tonomat , sau si mai rau,prostituata....
Postat 28 Ianuarie 2012, 20:41 de radu
Scazand cocaina
Asa-i.(Nota zero la copiere).Daca Boloni lua ceva cocaina la bord,parea mai serios.Asta nu din cauza facultatii de Stomatologie ci,pur si simplu,pe motive de calciu in sira spinarii. Mah.
Postat 26 Ianuarie 2012, 12:06 de gyorgy tozser
@tozser
mah toser, de exemplu pt ca boloni nu ajunge nici macar la genunchiul lui mutu, ca sa nu mai spun de glezna lui hagi.
Postat 25 Ianuarie 2012, 23:59 de @tozser giorghii
Semne de-ntrebare
Paul Valery scria:\"Creierul meu e un ogor plin de semne de-ntrebare\"...Daca le-ntindem nitel obtinem semne de exclamare...Siiigur:numai daca vrem.Ar fi cazul ca raportarea sa se faca fata de cateva ETALOANE,macar pentru a parasi cercul vicios in care ne-ncorseteaza articolul.Decat sa-l comparam pe Hagi cu Mutu,sa-i comparam pe-amandoi cu Boloni sau,de ce nu?,chiar cu Pele. Nici acestia din urma nu-s tocmai din Antichitate... Nu-i defel sigur ca cei definiti drept POLITICIENI chiar merita apelativul.I.H.Radulescu scria:\"Cea mai buna politica e Literatura\".Nu-l pot contrazice,dar pot intreba: Care?Care Literatura?...Si sa observ doar ca \"politicienii\" nostri sunt paraleli cu \"sportul\" acesta.Unii-s chiar clei de Manciuria,tufa de Venetia....Se poate si mai rau.Si nu-i cazul sa comparam operele jurnalistice de azi cu cele realizate de Eminescu.Nici macar pe cele compuse de CTP.Pentru ca-i posibil sa ne-apuce scarba vestita a lui Emil Constantinescu. Morala?-Printre pigmei e mai inalt cel care-i incaltat.
Postat 25 Ianuarie 2012, 20:10 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON