URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2014, 13:02

Loredana Magic - muzică, magie şi bucurie

Loredana Magic - muzică, magie şi bucurie (foto: cremeneanu.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă n-aţi ştiut de concertul Loredanei, de joi, la teatru, nu vă miraţi. Spectacolul a fost afişat în urmă cu câteva luni, în plină iarnă, când a început şi vânzarea de bilete. Artiştii din România încep să acţioneze ca aceia de afară. Nu toţi, ci doar cei care îşi permit. Iar Loredana îşi permite.

Eram curios cum arată publicul Loredanei. N-am avut surprize. Soţi veniţi pentru soţii, părinţi veniţi pentru copii, doamne şi domnişoare venite din pură admiraţie, cupluri de tineri şi mai puţin tineri deopotrivă. Public eterogen, oameni cu dare de mână (un bilet a costat 100 de lei). Dar, indiferent de motivele ce i-au adus în sală, Loredana le-a depăşit tuturor aşteptările.

A fost mai mult decât un concert, o simplă înşiruire de cântece. Loredana Magic a fost un spectacol complex, construit în jurul cuvântului "magic". Iar magia s-a creat prin orice: lumini, umbre, dansuri, costume, numere de magie, lasere, virtuozităţi instrumentale. Totul centrat în jurul personajului principal - Loredana, plină de energie, profesionistă până în detalii. Nimic improvizat, totul calculat la secundă şi la milimetru.

La fel ca Madonna, care se fereşte de cântecele ei din anii '80, şi Loredana s-a atins minimal de începuturile sale muzicale (O fată singură în noapte, Lasă-ţi mâna peste ochii mei şi Bună seara, iubito, la final). Diva pop a pornit în turneu cu un set proaspăt de cântece, produse şi promovate de industria ridicată în jurul ei (Vreau toată noaptea, Sunt femeia ta, Apa, Nu ştiu cine eşti, Lumea ta). Saltul în trecut s-a făcut cu reprizele folclorice, de mare priză la public, şi momentul de omagiu adus Mariei Tănase, un adevărat model artistic pentru Loredana.

Show-ul a avut mai multe momente de vârf, dar două au fost memorabile: cele în care artista şi-a ridicat publicul în picioare la hiturile Zig-Zagga şi Lele, puse în scenă cu intro-uri irezistibile. Atmosfera, un pic cam cuminte la început, s-a încălzit gradual. Momentele de explozie şi de acalmie au fost alternate perfect, la fel şi cele muzicale cu magia sau scamatoria. Invitaţii Loredanei, printre care Amir şi Marius Marin de la Vocea României, au completat spectacolul şi i-au dat divei câteva momente de respiro.

"Câte ţinute va schimba Loredana?", a fost una din curiozităţile mele. Am numărat 11, fiecare spectaculoasă în felul ei - o haină cu leduri albe, pantaloni scurţi şi bustieră negre, rochiţă albastră, vaporoasă, asortată la perucă de aceeaşi culoare, un costum cu tentă orientală şi perucă roşie ca focul, costume de inspiraţie folclorică, o rochiţă de dantelă albă, o haină neagră cu flori uriaşe brodate, năframă oltenească, costum de carnaval, bodysuit negru şi, la final, o rochie argintie ca de sirenă, cu solzi orbitori şi decolteu adânc, dar decent.

Timp de două ore, Loredana a dat tot - a cântat, a dansat, a levitat, a sărit, a bătut toba, într-un show perfect echilibrat, nici prea lung, nici prea scurt. O combinaţie de concert pop, iarmaroc balcanic şi petrecere românească. Un spectacol cu finalizare prelungită, la sfârşitul căruia Loredana a stors maximum de aplauze din cei 600 de spectatori. Un concept care, sunt convins, va schimba arta de a da un spectacol în România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON