URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2014, 12:54

La bani mărunţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Politicienii noştri dispun de banul public de parcă l-ar fi adus de la ei de-acasă. Pe când încă nu bănuia că se va împuşca în gât, Adrian Năstase punea pariuri cu Ion Ţiriac pe câte săli de sport va construi, fără a conta că le făcea în scop electoral şi financiar. Nu de alta, dar Compania Naţională de Investiţii aranja licitaţiile pentru constructorii de partid cum voiau Arogantu' şi baronii. După el, Tăriceanu a început să brăzdeze ţara cu şantiere pentru apă şi canalizare fără a se întreba dacă le va şi finaliza cineva. Adevărata şefă a guvernelor PDL, Elena Udrea le-a abandonat cât ai zice Boc, pentru a plăti gondole, piscine, gale de box şi reclame cu frunze.

Nici pe Victor Ponta nu-l frământă grija corectei chivernisiri a bugetului. La TV turuie despre o autostradă care să ajute exporturile Dacia, dar la partid se gândeşte la una pentru Teleormanul din care l-au votat şi morţii. Mai nou, a scumpit benzina promiţând că din încasări va face drumuri, după ce deja a ameninţat că fără banii ăştia n-ar putea mări pensiile celor mai naivi alegători, care nu realizează nici că li se fură căciula pentru a li se înapoia doar o parte din valoarea ei.

Apucăturile şefilor din teritoriu nu sunt, fireşte, altfel. Periodic aflăm, de pildă, că Mazăre face festivaluri de samba în timp ce constănţenii au cea mai scumpă gigacalorie din ţară.

Bihorenii, deşi se dau mai cu moţ, sunt la fel de rupţi nu numai de realitate, ci şi în fund. Poate pentru că nu avem baroni de talia fraţilor mitici, ai noştri se mulţumesc să împartă sărăcia fără a face nimic ca s-o schimbe pe prosperitate. An de an, în loc să pună ceva în locul activelor "măritate" încă din anii 90 de înaintaşii lor, politicienii perindaţi în ultimul deceniu la şefia CJ, indiferent de culoare, doar au feliat banii, ruşinos de puţini, reveniţi din colectarea de TVA şi a impozitului pe venit. Folosesc sume meschine ba ca nişte cubuleţe de zahăr cu care îşi păstrează propriii primarii aproape, ba ca nuieluşe pentru a-şi ţine adversarii la colţ.

Rezultatul e că de ani şi ani şefii aceloraşi partide împart banii aceloraşi edili, lăsând fără niciun sfanţ localităţile cu primari PDL, la fel cum făceau, la rându-le, guvernele portocalii cu edilii celorlalţi. Nici măcar nu e semn de putere, de pricepere ori de caracter. În felul ăsta, pedepsesc nu doar edilii PDL (unii gospodari de ispravă), ci pe toţi locuitorii din comunele şi orăşelele acestora, ca şi cum între aceştia nu s-ar afla şi votanţi de-ai lor, de parcă aceştia n-ar fi tot bihoreni.

Procedând aşa meschin, cei trei crai din fruntea Bihorului nu realizează nici măcar că roata se învârte şi că, după următoarele alegeri, oricare s-ar putea trezi în opoziţie şi calic. Ar şi merita, dacă laolaltă cu ei nu ar urma să sufere şi cei cărora acum le aruncă firimituri cu aerul de mari seniori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Si tot au realizari
Cel putin la aspect. Vedeti cum stau in ordine descrescatoare la inaltime si crescatoare la m. burta? Niste clowni :D
Postat 02 Aprilie 2014, 14:09 de Obsy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON