URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2013, 12:57

Judeţ cu strategie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ne-am scos! Cei de la Consiliul Judeţean pot dormi în continuare liniştiţi. Strategia direcţiilor de dezvoltare a judeţului pe următorii 6 ani va fi făcută de o firmă de specialitate din Bucureşti pentru numai 90.000 de euro. Sigur că deocamdată e greu pentru câştigătoarea contractului să identifice pe hartă judeţul Bihor, darămite problemele acestuia, dar ce contează, de vreme ce boşii Consiliului au fost degrevaţi de poate singura problemă care le tulbura liniştea!

Interesant e că vechiul proiect, cel valabil până în 2013, nu a fost citit de nimeni, dar sper că măcar a fost folosit, dacă autorii au avut inteligenţa să-l scrie pe hârtie igienică. CJ este condus de şefii a trei mari partide. Toţi au venit în campania electorală cu o strategie de dezvoltare a judeţului. Oare de ce nu încearcă acum să o pună în practică?

Totuşi, trebuie să recunosc că studiul de la Consiliu e pe bani mărunţi faţă de cel din Primăria Oradea, făcut acum mulţi ani. Mai ţineţi minte cum pe vremea lui Petru Filip venise un neica nimeni de la Bucureşti să belească oraşul de milioane de euro pentru nişte terfeloage numai bune de aţâţat focul?

Nu pot să nu mă întreb când se vor organiza şi licitaţii pentru firme care să asigure conducerea operativă a judeţului, cea de zi cu zi? Astfel ca în seama şefilor să rămână exclusiv activităţile de socializare şi de reprezentare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
dacian
Exista un tip destept in Bihor care poate face orice STRATEGIE-Dacian Paladi,de ce nu este consultat.?
Postat 28 Mai 2013, 09:11 de goron
Slugă şi hoţ eşti tu
Dacă asta e percepţia ta despre tine, părinţii tăi, prietenii tăi, strămoşii tăi atunci nu mai e nimic de făcut. Ar să procedaţi la o sinucidere ritualică.....Slugă şi hoţ eşti tu şi toţi complexaţii care repetă la nesfârşit tâmpeniile astea propagandistice, de sorginte bozgorească / rusească.
Postat 26 Mai 2013, 20:45 de @sclefi
BASESCU ....
Basescu a facut castigatoare o alianta castigatoare ,,fosta DA " prin vot infavoarea sa si a facut o alianta castigatoare ,,USL '' prin vot impotriva sa. Corect ,el face pe cine sa caistige . Asa ca ,,ciocu mic '' si mergeti la scoala !!
Postat 26 Mai 2013, 18:52 de politicos
Popor de slugi.
Ce sa-i faci daca suntem un popor de hoti si de slugi asa ceea ce functioneaza foarte bine pe scara ierarhica asa ca sefii din teritoriu îi slugesc foarte bine pe sefii de la centru (nu pe alegatorii din circumcriptiile electoarale care i-au votat cum ar fi normal) iar sefii de la centru se pricep sa bage mana adanc in buzunarul contribuabilului ca doar viata e scumpa in Bucuresti. Dupa atatia ani de socialism - comunism ar fost normal ca populatia sa aiba un spirit civic mai dezvoltat si sa reactioneze atunci lucrurile nu functioneaza dar uite ca nu se intampla asa si oamenii prefer sa isi bage capul in pamant ca strutul in loc sa reactioneze.
Postat 26 Mai 2013, 11:06 de Sclefi
Strategia lui Popa Prostu şi a lui Xerox University !?!
Iar după regionalizare şi terminarea scriptică a noilor viziuni administrative ori economice, o vom amenda (strategia statului degeaba) şi apoi actualiza, pentru a o putea traduce din română în maghiara şi invers. Asta va dura până în 2016, după care o luăm de la capăt cu alţi "papagali" care, la rândul lor, vor înţelege în sfârşit că aceste instituţii (consiliile judeţene) sunt în plus.
Postat 25 Mai 2013, 14:34 de Carp III
Coruptii
Aceeasi bosorogi corupti, plagiatori si unsi cu toate mizeriile. Vrem alti oameni! Astia ne fac de rusine. Nu sunt capabili decat de promisiuni si sa isi faca imagine proprie. Sedinte, costume, chermeze si nimic concret. E mizerabil ce se intampla in Romania!!!
Postat 23 Mai 2013, 20:00 de Bogdan
Dezamagitului de mai jos
Tu nu esti dezamagit de USL!Tu esti pur si simplu PD-ist care-ti continui misiunea ta anti-USL.Daca-l regreti si pe Tarle spui totul!
Postat 23 Mai 2013, 07:44 de Elena
regrete tardive
ASTIA au reusit in mai putin de un an sa plaseze BIHORUL pe ultimul loc nu pe primul loc cum era promisiunile d-lui POPA CORNEL,IN CAMPANIE,nu reusesc sa stabileasca dupa un an o strategie de dezvoltare a judetului,cel mai probabil nici urmatorii trei ani nu le ajung sa termine cu planurile si strategiile,personal am ajuns sa-l regret pe d-l RADU TARLE,care este cu zece clase peste POPA CORNEL ,dar noi bihorenii am votat in 10 iunie 2012 impotriva unui sistem ,impotriva unuui partid si am votat U.S.L.indiferent de om si capacitatea acestuia,daca era un catel candidat U.S.L.la presedentia C.J.,in urma votului acela era presedinte,acum regretam si o sa tragem 4 ani asa cum am votat.Nu o sa mai votez cu P.N.L. niciodata in viata mea ,astia sunt mai incompetenti ca si oamenii P.D.L-ului ,a-ti vazut ce *profesionisti * au numit pe la deconcentrate,o adunatura de Pe.Na.Li si infractori ,o sa am multa vreme pe constiinta votul pe care l-am dat U.S.L.-ului in 10IUNIE ,respectiv in 9 DECEMBRIE.
Postat 22 Mai 2013, 18:43 de dezamagit de U.S.L.
USL-PNL=PSD2013
Cand s-a intrat in Europa, a existat o strategie facuta pana in 2030, pe localitati, judete, regiuni si pe toata tara, la care au lucrat cu sutele de asa zisi specialisti, dar care a fost insusita de Bruxelles, ca altfel nu ar fi fost posibila aderarea. Adica ar trebui scoasa o lege prin care aceste strategii sa fie respectate, ca doar sunt pe zeci de ani, indiferent de cine e la putere. Prostii astia doi nu inteleg ca strategia lor, si daca ar costa 2 lei, nu va avea nici o valoare practica, fiind o aiureala totala, daca ei nu sunt in stare sa aplice strategia existenta si care nu contine mai mult de jumatate de aiureli?
Postat 22 Mai 2013, 18:31 de Pole
UDMR ramane singura cu strategie valabila pe termen lung
90.000 euro pentru copy-paste dupa lucrarea care a stat la baza listei globale de proiecte pentru fonduri europene si care a fost facuta in urma cu 6 ani iar apoi inaintata inclusiv la ministerul de resort si delegatia europeana din capitala ... cam mult nu-i asa Mang ? Ca Popa o fi aflat deja ca e degeaba, in conditiile in care consiliile judetene se cam duc pe copca dupa regionalizare, iar strategiile vor fi la scara mai mare !
Postat 22 Mai 2013, 18:25 de Pole
gresit...
Astia doi tristi din poza,nu luau voturi daca nu era ura pe base,boc,udrea si eba...ata-i realitatea,parerea mea,hac...
Postat 22 Mai 2013, 16:20 de nicu,cumcare?vacaroi
Strategie
Ce stiu acesti pitecantropi politici despre strategie? De fapt pe ei ii intereseaza numai colecta de la directorii numiti in functii...Oameni buni, am facut o mare greseala cand am votat astfel de scursori....din pacate nu avem o societate civila responsabila care sa sanctioneze politicul murdar si pe reprezentatii lor jalnici.
Postat 22 Mai 2013, 16:11 de Sima
GUNOAIE U.S.L.-ISTE .....
GUNOAIE U.S.L.-iste moarte dupa SPAGA ! POPA CORNEL sa-ti fie rusine ,te-am votat ,ne-ai mintit ,tu cu lingai tai si cacatii tai pe care i-ai cocotat pe functii ,spune-i la gunoiul ala de la A.R.R -s-a mai lase din spaga ca pentru asa drumuri cere prea mult ,el zice ca trebuie s-a o imparta cu POPA CORNEL ,mai exact ca tu mai CORNELE vrei mai mult de jumatate , apropo nu ai gasit o zdreanta mai mare decat asta in tot judetul bihor sa numesti la A.R.R. PE CE LOC PUNEM BIHORUL ACUM S-AU NU MAI ESTE VALABILA AFIRMATIA DIN CAMPANIA ELECTORALA CUM CA : \"PUNEM BIHORUL PE PRIMUL LOC\".,DAR LOZINCA \"OAMENI DE CUVANT\"SA-TI FIE RUSINE D-LE POPA CORNEL =ESTI UN MINCINOS NOTORIU !
Postat 22 Mai 2013, 15:58 de Bihorean
STRATEGIE
astia vorbesc de strategie ,inclusiv cuvantul *strategie *,nu le spune nimic ,au nevoie de D.E.X.,in special POPA cornel ,daca ar fi chefuri si petreceri la astia ,acolo sa vedeti strategie!
Postat 22 Mai 2013, 14:42 de DEX
Ce isi doresc ei !?
POPA CORNEL ,CE MAI FACE ,DACA STRTEGIA DE DEZVOLTARE A JUDETULUI BIHOR ,NU .!? DE CE L-AM ALES ,SA VINA ,,MITICI''SA NE TRASEZE VIITORUL !? DEMISIA ATUNCI !? SI SA VINA UN ALTUL CARE ISI ASUMA STRATEGIA .
Postat 22 Mai 2013, 14:07 de politicos
Mirceo, ti-a raspuns deunazi senatorul boeriu
„Am greşit şi în campanie. Am fost şi populişti, spunând că aducem bani pentru Bihor”... După ce în campania electorală candidaţii uslamisti le promiteau orădenilor şi bihorenilor susţinerea proiectelor judeţene, acum boeriu recunoaşte că în campania electorală politicienii, inclusiv el, au forţat nota, de dragul voturilor. Senatorul se întreabă dacă votul uninominal şi-a atins cu adevărat scopul, dat fiind că orice candidat care a purtat sigla uslamului a şi fost ales. Inclusiv „toţi derbedeii” !!!
Postat 22 Mai 2013, 13:34 de bh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON