URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2018, 10:11

Iureș la Gojdu

Iureș la Gojdu foto arhivă, generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal mare cu absolvirea de la Colegiul Gojdu. Au fost plângeri că sumele ce trebuie achitate, după socotelile comitetului de părinţi, sunt exagerat de mari. Au fost prevăzute carduri cadou pentru profesori, ba chiar şi bani de taxi ca aceştia să poată ajunge la banchet.

Din start trebuie să spun că, aşa cum s-a pomenit de Gojdu, se puteau nominaliza cam toate liceele din oraş sau din ţară. La fel se strâng bani pentru cadouri inclusiv la şcolile generale şi la grădiniţe, doar componenţa comitetelor de părinţi diferă.

Reacţia a fost mai puternică pentru că la Gojdu se aglomerează elevi cu părinţi potenţi financiar, iar aceştia au impresia că totul li se cuvine. Dascălii s-au simţit ofensaţi, deşi n-am auzit nicio reacţie fermă din partea lor împotriva acestor vechi practici.

Ba, un profesor de cruci şi rugăciuni a ameninţat chiar că bagă boicot la banchet, aidoma celui care-şi bate cuie-n cap ca să-l enerveze pe frizer.

Sumele uriaşe se regăsesc însă nu la banchete, ci la meditaţii. Într-o şcoală unde elevii iau meditaţii s-ar crede că profesorii sunt incompetenţi. Asta în cazul fericit, căci s-ar putea să existe dascăli care fac intenţionat pe proştii, pentru a avea muşterii în privat.

N-au decât să facă meditaţii gratuite la şcoală, căci nu e normal să ia bani de două ori pentru acelaşi lucru! Acum, când salariile în învăţământ au ajuns cât de cât decente, ar trebui să renunţe la metodele binecunoscute de rotunjire a veniturilor, nu să se victimizeze când sunt acuzaţi că primesc cadouri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Raspuns.
Am mers peste hotare dupa ce am terminat liceul. Am plecat deoarece am prins o bursa la o facultate din afara si mi se parea interesant sa cunosc o alta cultura. Cat despre domnul adevarat, ai o ipoteza foarte buna si bazata pe multa cunostiinta de cauza. Eu sunt un fost absolvent al acestei scoli, nu l-am cunoscut niciodata pe domnul director actual , la clasa mea nu preda si cand eram in scoala era director domnul Tifor. Fosta mea clasa a fost una de elita si pot spune ca da, fara a minti, colegii mei au ajuns bine ,unii au familii si sunt raspanditi pe tot globul . Despre chirie, din cate stiu, doar unul a stat in chirie cand a facut ASE-ul. Dupa s-a mutat la casa lui in Anglia. Multi dintre colegii mei si-au cumparat o mica garsoniera pe unde au ajuns in perioada facultatii si dupa s-au mutat in alte orase la casa lor. Dar , poiu, nu cunosti sau nu ai auzit de niciun profesor dedicat la aceasta scoala? Pe unii i-am enumarat si eu.
Postat 23 Mai 2018, 11:43 de Quastar
Oscar66...
... când absolvi (cu tot cu bal) clasa a II-a o să înveți să scrii "a-ți". Dacă vei citi cu atenție o să afli că excelul ăla mai are o pagină.
Postat 23 Mai 2018, 09:29 de ineuanul
QUASTAR DE ROMANIA
Acest QUASTAR DE ROMANIA este insusi NICOARA FLORIN, care acum nu mai posteaza pe Facebook ci se ascunde sub acest nume.L-am vazut ieri la Digi24.Sunt convins ca toti cei nemanjiti i-au dat dreptate jurnalistei.Mârlănia acestora a atins cote maxime.Ce mai cauta asta in fruntea Colegiului Emanuil Gojdu?Mai suna si Baduleasca sa-si arate prostia.Ca de, toti profii care au copiii in Gojdu, MUSAI trebuie sa-l sustina pe acest IDIOT.Cata MÂRLĂNIE!In Gojdu sunt rezultate bune pentru ca acei copii sunt constiinciosi si mult mai inteligenti decat acest IDIOT.Cei care nu fac fata nivelului din Gojdu, se retrag, transferandu-se la alte scoli.Face pe prostu la TV. De 8 Martie bani, de Craciun bani, de Ziua lor de nastere bani, fondul clasei, fondul scolii, de sfarsit de an carduri si taxi.Florine(barbate), sa fiu in locul tau mi-as depune demisia.Sa vina BAKO!
Postat 23 Mai 2018, 09:22 de adevarat
Quasare
Lauzi atata gojdu si educația de acolo, dar tu ai mers peate hotare. Esti unu din aia ce nu si-au gasit locul aici asa-i? "Atata timp cat locuiesc si traiesc in Romania" ce ar vrea sa insemne? Eu ma vad ca o divada clara ca se piate trai si munci legal si decent in Romania pe salarii mai mult decat decente si suficiente, alaturi de parinti si familie. Si asta cu toate ca am avut oferte "din afara" scrise si in 6 cifre Eur/an inclusiv guvernamentale, corporatii sunt deja ceva comune. Spun de nita pt ca gunoiul ala era un ordinar si in facultate. Si spun de nita ca am facut, ca student, efortul sa merg cu alti colegi la Cluj sa il vedem judecat. Cel cu spagi care inca profeseaza, sau cel putin inca profesa, cu toate ca era divedit si el si nevasta-sa. Pai scuza-ma, un liceu care permite asta e discutabil. Apoi apare asta cu cadourile exagerate. Exista la marile companii (daca tot ești afara, sigur ai auzit) praguri si de cadouri, pe care daca le depasesti esti pa. Ai habar cat e un astfel de prag? Cele mai multe il pun asa: in UE 30€, US 58$. Restul nu le stiu ca de astea m-am lovit eu. Revenind la burse. Sunt burse de studiu pe care unele universitati le dau elevilor din tari mai slab dezolvtate. Si Universitatea din Oradea dadea burse basarabenilor, asta nu insemna ca sunt ceva straluciri. Una e o bursa de studiu, alta e o bursa universitara, cu care sa mergi sa studiezi. Ziceai de olimpici medaliati. Pai la olimpiadele internationale, jumatate din ei primesc medalii, fara sa fi fost primul, al doilea sau al treilea. Cu alea ne laudam? Mergem mai departe, ai colegi in toata lumea care traiesc bine. Sa imi spui ca Vasile sau Gheorghe traieste bine, dar "in lume", da-o incolo. Unde traieste bine? Are acoperisul lui deasupra capului? Pai chirias nu traiesti bine ca mori maine si nu ai lasar nimic in urma ta. Iar daca dupa 4-5 ani de salarizare oriunde in State, Canada sau orice tara civilizata, tu imi zici ca are un apartament macar al lui, minti. Cu nerusinare chiar. Sau ai fost tu mintit grotesc. Zic 4 5 ani ca pari tanar dupa cum legi cuvintele. Si ecuza-ma ca intreb, dar ce job poti avea unde sa fii si stapan si sluga? Legal ma refer? Poate fi doar undeva un S.O.D. nu exista si unde fisa postului e un rah.. pe bat. Ori vrei sa epatezi de pe undeva si esti aici doar sa faci reclama.
Postat 23 Mai 2018, 06:52 de poiu
Fake news/autorul articolului este frustrat
Am mai acumulat încă un cont care o sa îmi umple căsuța de spam din email și la care o sa ii uit parola în 15 minute doar ca să comentez aici. Domnul care scrie aceste articole despre gojdu, se pare ca are o refulare a frustrărilor și se folosește de persoanele care ii citesc articolele toxice pentru a arunca cu noroi în școală. Am fost elev la gojdu, și pot sa spun ca nici un profesor nu a pretins sau cerut vreun cadou, iar în a 12a nu am plătit sume astronomice menționate în aceste articole. Si aceste articole mi se par niște manipulări de genul curentului fake news care e prezent peste tot acum. Unele probleme pe care le vad cu aceste articole. 1. De unde știm ca fișierul excel este chiar real și nu este făcut de autor sau dacă persoana anonima care a predat acest fișier chiar are vreun copil la gojdu. 2. Sumele în articol sunt exagerate 700 lei. Dacă stai mai mult de 3 secunde sa studiezi acel fișier (lucru pe care nu l a făcut autorul articolului) se ajunge în jurul sumei de 450 lei. 3. Tonul articolelor nu este obiectiv ci agresiv. Agresivitate îndreptată spre gojdu. 4. Ce vina au copii și profesorii ca 2 părinți au tendințe comuniste și vor sa dea cadouri. Și dacă dau nu le ia nici un profesor. 5. Nu a-ți făcut o investigație obiectiva și normala ca orice jurnalist adevărat. A-ți apărut în birou la Domnul Nicoara și I ați spus că se dau bani la profesori și salut. Bai fraților mai terminați cu gojdu, deja este evident cine este agresorul și victima. Toată lumea din oraș știe ca aceste articole sunt fake news și ca sumele is exagerate, și dacă ii întrebi de gojdu sau de orice alt liceu nu prea le pasa. Mai terminați cu frustrările astea, și asa a-ți făcut rău destul unor copii care nu au nici o vina. Rău din cauza unui fișier în Excel care nici nu știm dacă este real. Singurii care is de-acord cu aceste articole îs frustrații ai căror copii nu au fost în stare sa intre la un liceu de nivelul gojdu, Eminescu etc.
Postat 23 Mai 2018, 06:50 de Oscar66
Si a lu' Micula a terminat la Gojdu?
??????
Postat 23 Mai 2018, 00:59 de Sandu1201
@poiu
Am avut norocul de a-mi alege o meserie grea, dar in care eu sunt propriul meu stapan dar si propria sluga. Ceea ce am invatat la aceasta scoala mi-a prins bine peste hotare ,unde acum pot profesa in voie. Nu ma intereseaza nici salariul tau , nici functia , atata timp cat tu inca locuiesti si traiesti in Romania. Spui ca Adrian Nita este un corupt, dar totusi acest om are calitati si stie sa isi predea materia, insa eu nu prea aveam tangente cu informatica . Toti profesorii erau asa? Spui ca nu ai fost la Gojdu dar se pare ca mai cunosti cate ceva. Profesori buni nu sunt? De domna Luncan Anita ai auzit? De domna Iederan, domnul Petruta Gelu? Ei si altii sunt oameni care isi iubesc meseria si nu o fac pentru bani, sau faima , ci pentru ca elevii lor intr-o zi sa fie oameni de succes , asa cum sunt majoritatea. Cu un an inainte sa termin eu, 14 copii dintr-o clasa de bio chimie au obtinut burse sau au fosti admisi la Universitatea Manchester si nici nu mai vorbesc de altii. Liceul conteaza , dar conteaza si mai mult cum iti planici viitorul. Nu o lua in nume de rau , dar unele dintre afirmatiile dar chiar nu sunt valide, am colegi peste tot in lumea asta care traiesc bine si au ajuns oameni invatati.
Postat 22 Mai 2018, 23:49 de Quastar
Quasare
Ai pierdut bacul si ai ramas la Giurgiu? Termina cu aberatiile astea de gojdisti. Vii sa iti arat 2 fluturasi de salarii de la mine, un terchea berchea cu liceu de cuca macaii si un gojdist? Si cum gojdistu inca suspina, nu dupa salariu ca nu mi-l stie, ci dupa funcție, iar noi lucram in acelasi loc? Eu prunc de oameni munciti ce faceau sacrificii sa faca si plodu lor o facultate, fie ea si la Oradea? Iti arat mai multi ce vorba aia nu isi gaseau locu in Oradea si au mers peste hotare sa castige... mai puțin?!? Esti gojdist pana la bac, de acolo incolo se vede cat iti serveste invatatura de baza, daca abia poti sa prinzi elementarele din facultati. Nu acuz aici pe nimeni, nu e doar in gojdu asta, e in orice liceu din tara. Olimpicii nostri nu se aud nicaieri. Vrei sa iti spun ca un absolvent din Roman este angajat Google si face training pe Google BigQuery in corporatii? Roman (orasu), nu gojdu. Si altii si altii. Toti de la licee de *. Ca la urma urmei ala e un nume pe o foaie din care maxim poti face origami. Hai la mine la interviu sa vezi cat dau pe diplomele tale si cat cantaresc problemele de gandire analitica, vorba francezului "out of the box". Nu e un cliseu, cliseu e ca gojdistu o sa invarta pamantu, asa se credeau multi si pe vremea mea in facultate. Si uite unde ajung multi, inclusiv profesori și foști directori. De nita si procesul sau de spaga la bacalaureat ce se mai aude? Gurile ziceau ca luase echivalentul unei masini noi in cativa ani de supraveghere din partea autoritatilor. Acelasi gunoi nita ce la studenții care terminau la el le zicea ca pot sa nu se prezinte in sesiune ca au 9 asigurat. Prezentarea la examen asigurandu-le un 10. Asta era cinstea gojdu, mândria de atunci, steaua de la rasarit...care apunea la proces la tribunalul Cluj. Si doamne frumos tacea si smerit pleca fata aia de Moss din IT crowd. Iar tu quasare, pune mana pe carte, nu de alta da sa nu ajungi sa ma intrebi "sa va aduc nota?". Mai faci purici pana sa iti dai seama cum se mananca viata asta.
Postat 22 Mai 2018, 22:16 de poiu
Articole peste articole
De o saptamana de cand ziarul acesta a deschis subiectul Gojdu , parca in tot orasul s-a iscat un fel de razboi intre taberele contra si pro ale acestei scoli. Multi spun ca Gojdu este o scoala de fite si ca acolo nu s-ar face carte , dar atunci unde este mai bine dupa dumneavoastra? La Eminescu , Lazar, Blaga? Si daca vorbim despre invatamant de ce criticati atat de mult aceasta scoala, nu a intrat plodul sau nepotelul dumneavoastra iar acum simtiti ca institutia este vinovata? In fiecare an daca va uitati pe site-ul Evaluarii Nationale sau cel al Examenului de Bacalaureat o sa observati ca cele mai mari medii din acest judet sunt ale eleviilor care si-au sustinut studiile la aceasta scoala, de ce oare? Acum ar putea sa vina cineva si sa imi spuna ca notele acestea mari se datoreaza meditatiiolor particulare ,dar cate ore suplimentare poti face pentru aceste note? Fiecare elev este diferit ,unii putand asimila mai usor,iar altii mai greu , asta nu inseamna ca daca elevul nu are chef de invatat si primeste note mici, sa ataci profesorul ,care la urma urmei,isi face datoria. Sustineti ca Gojdu ar fi o scoala de pilosi si oameni cu fite , dar va intreb, cunoasteti fiecare elev din fiecare clasa , pentru a va putea da cu parerea sau vorbiti asa, din auzite, sau cunoasti doua-trei persoane cu masini de lux care invata la scoala respectiva si pe asta se bazeaza teoria? De cand eram in clasa a IV a si trebuia sa aleg o scoala gimnaziala, ni se spuneau povesti ca la Gojdu este o mare de seringi pe coridoare , este o mizerie groaznica si apoi, peste cateva zile cand am facut primul pas in acea scoala si pot spune ca absolut nimic nu era adevarat. Clasele erau frumoase , curatenie,table albe , fiecare clasa si sala de curs cu proiector. In urma cu ceva timp a trebuit sa sustin un examen la Eminescu si din cate stiam, acesta era un liceu frumos , dar cand am intrat si am vazut tencuiala care cadea de pe pereti, salile de clasa mici, unele clase doar cu un geam , table cu creta si atmosfera aceea dezolanta ,am stiut ca ceva nu era atat de frumos cum mi se povestise. Insasi actuala directoare a recunoscut ca Eminescu a pierdut mult si nu mai este atat de bun precum Gojdu. Imi plac acesti oameni care pana acum au tinut totul in ei si ovationeaza aruncarea cu noroi intr-o instinutie. Cat despre banchet si costuri va plangeti ca profesorilor li se plateste mancarea si nu si-o platesc ei, dar va intreb, cand dumneavoastra aveti un musafir , il puneti sa isi aduca mancare de acasa? Multi mai spuneti ca se duce tara de rapa , ca se da spaga, dar totusi, acei oameni isi fac datoria,nu stau in fata unui monitor o zi intreaga si se plang de o institutie la care ei sau generatiile ce vor urma nici nu viseaza. Elevii din clasele a XII a din acest an au invatat bine si vom vedea asta peste cateva saptamani, cand se vor publica rezultatele admiterii si bacalaureatului, dar normal ca si atunci se va spune ca notele au fost luate cu pile. Pacat de ei, ca sunt copii despeti , disciplinati care acum isi contruiesc drumul in viata, dar care sunt atacati de presa deoarece doresc sa faca un gest frumos la final de liceu. Lasati acest egoism tenace , caci si voi cand ati fost la liceu ati avut parte de un final de an frumos si v-ati simtit bine, acum este randul unei noi generatii sa faca la fel. Sunt profund dezamagit de acest ziar, care pentru a-si mai creste vanzarile s-a coborât atat de jos ,incat a atacat o institutie de elita si indirect pe directorul, profesorii si elevii ei, pe baza informatiilor unei mamici la fel de frustrate ca cei care ovationeaza acest articol.
Postat 22 Mai 2018, 20:43 de Quastar
Supraestimare
S-a intretinut mitul ca Gojdu este un fel de sorbonica (mai degraba Bastilia), dar la nivel de liceu/scoala generala. Un fel de construct in mentalul colectiv local. Incep sa iasa bubele, mucegaiul si adevarul, pana la urma. Gojdu nu a fost cu mult mai mult, sau altceva decat majoritatea scolilor din Romania. Spaga,angajarea pe criterii din cele mai subiective in acest stabiliment, clasele pe spranceana,si colosul industrial numit "meditatii" sunt stiute de tot orasul.Se stie de ani intregi ca unii profesori aplicau proceduri dintre cele mai imorale, nedeontologice (extemporale din lectii nepredate, nu predau, amenintari etc.) pentru a forta mana parintilor sa-si trimita copiii la ore particulare, bineinteles, pe sume imense si nefiscalizate. Este un win-win, deoarece parintii n-au interesul sa recunoasca, iar profesorii pot incasa banii fara batai de cap.Se pare ca o parte din acesti profesori si-au construit chiar si locuinte separate unde adunau clase intregi intr-o singura zi. Nu toti profesorii s-au dedat la practici de tipul acesta, dar o parte buna, e posibil. A se scuti si cu mitologia olimpicilor, care la scara totala a absolventilor se inscrie intr-o derizorie irelevanta.
Postat 22 Mai 2018, 18:42 de Cetatea
Galerie
Pe Facebook, sotia directorului, profesor Nicoara Corina îi face galerie de pe margine sotului ei.PENIBIL!Doamna, lasati pe cei in masura sa-i aprecieze(sau nu) aberatiile.
Postat 22 Mai 2018, 15:42 de adevarat
Diversiune
Nu, meditațiile nu sunt impuse, dar SUNT NECESARE, atunci când profesorii iti cer sa stii o lectie pe care nu au predat o, sau când profesorii predau în asa fel încât nici macar olimpicii clasei sa nu înțeleagă ce li s-a explicat, sau când exasperați de aceste practici, elevii cer lămuriri suplimentaresi li se livreaza aceeași "poezie". Asta numai invitații la meditații nu sunt! :)
Postat 22 Mai 2018, 14:59 de Amelia
Fiti profesionisti!!!
D-le Chirila, daca tot ati simtit nevoia de a scrie un articol si, fiindca ati vazut ca incercarea cu banchetul si contributiile parintilor a luat o turnura care nu serveste scopului REAL al articolelor scrise pe acest subiect, ati cotit-o pe subiectul meditatiilor. Dar si aici in mod total suspect va centrati atentia pe un singur liceu, adica Gojdu. Dar daca tot faceti asta, analizati mai indeaproape subiectul. In primul rand ar fi corect sa mentionati ca meditatiile nu sunt nici impuse, nici obligatorii, ci este pur alegerea parintilor si uneori a elevilor. Notarea este de la 1 la 10 dintr-un motiv si nu scrie nicaieri ca elevii trebuie a aiba note de 10. Intotdeauna la Gojdu s-a muncit enorm pentru o nota de 10, spre deosebire de majoritatea scolilor, pe vremuri nota de 10 era aproape inexistenta la unele materii mai grele. Apoi, se stie ca profilul liceului este unul real, de mate-fizica. Prin urmare, daca copilul tau nu e inclinat spre acest domeniu, te orientezi spre alta scoala. Daca totusi doresti sa fie la un liceu precum Gojdu, e clar ca iti asumi multa munca suplimentara pentru a face fata la rigorile unor domenii spre care nu are o inclinatie nativa. Dar nu obligatoriu nimic. Performanta, in orice domeniu, cere multe sacrificii, cere mult efort suplimentar. Si daca tot scrieti asemenea articole, de ce nu mentionati si de faptul ca unii profesori chiar dau meditatii gratuite. Insa uneori acestea se adreseaza unui grup restrains de elevi, selectati pe baza unor criterii de performanta, asa cum se intampla si in alte domenii. Sau daca nu doriti sa aprofundati un subiect si sa fiti echidistant...cu alte cuvinte profesionist...mai bine va schimbati profesia sau va abtineti...e doar un sfat, eu asa as face
Postat 22 Mai 2018, 14:17 de Citadela
@raluca
ce instanta a stabilit acest lucru? sau vorbesti ca sa te afli-n treaba?
Postat 22 Mai 2018, 12:40 de ineuanul
TIGANIE
Sunt ingrozit de comentariile de pe Facebook ale unor viitori absolventi de Colegiu Emaniul Gojdu.Consider ca Toni Chis, Oana Pantea, Maria Ginga, DARIA SARCA, DARIUS SONI, Alex Trandafir,Raluca David, Iulian Paval, Dia Fodor si altii se plictisesc si sunt GAITELE COLEGIULUI EMANUIL GOJDU.Daca au nesimtirea si tupeul sa afirme ca, clasele lor nu au strans bani pentru profi propun sa se autosesizeze organele abilitate pentru a demonstra contrariul.Iar de director si profi, ce sa mai zicem?Are el timp sa-si scrie aberatiile pe Facebook, lovind intr-o singura clasa.Daca acea clasa ducea la bun sfarsit ceea ce si-au propus, de fapt toate clasele , erau favoritii lui?Cata IPOCRIZIE SI FATARNICIE.
Postat 22 Mai 2018, 11:43 de adevarat
Unde s-a publicat replica parintilor?
Unde s-a publicat replica parintilor? S-a cerut sa se publice in conditii egale de vizibilitate ca aceste articole.
Postat 22 Mai 2018, 11:31 de raluca_david
libertatea de exprimare
Raluca, ţi-am răspuns şi la comentariul făcut articolului de luni. Articolul al doilea cuprinde ideile principale din aşa-numitele replici. Chiar şi primul articol cuprindea opinia părinţilor. Nu avem obligaţia de a publica replicile integrale, am extras din ele ce anume era relevant. Articolul de luni şi editorialul lui Mircea Chirilă reprezintă articole de opinie, ce prezintă poziţia ziarului tocmai în raport cu aceste luări de poziţie din partea unor părinţi, elevi, profesori de la Gojdu faţă de dezvăluirile noastre. Din punct de vedere deontologic, noi ne-am făcut datoria. Am semnalat un derapaj care este cel puţin imoral, dacă nu şi ilegal. Scopul nostru a urmărit informarea publicului larg şi atenţionarea cu privire la un act pe care-l considerăm incorect. Este punctul nostru de vedere, argumentat, cui nu-i convine nu are decât să nu-l împărtăşească. Am ataşat la articolul de luni şi cele două "replici" în format integral, pentru cei dornici să le parcurgă.
Postat 22 Mai 2018, 12:53 de Florin Ciucas
IPOCRIZIE
Ce părinți ipocriți. Ei sunt cei care susțin acest lant murdar al cadourilor si al meditațiilor în privat. În loc sa ia atitudine in fata profesorilor, care nu au răspundere si responsabilitate fata de materiile pe care le predau ÎN CLASĂ, ei ii înfundă cu bani si cadouri scumpe! Frumos exemplu si buna educatie le transmiteți copiilor vostri! Dacă ii intrebi unde le sunt copiii la scoala, iti raspund plini de ei si mândri nevoie mare, zici ca ar fi intrat la MIT sau oxford! Dar NICI UNUL dintre ei nu ar recunoaște cate zeci de mii de lei arunca intr un an scolar pe "invatamantul paralel" din meditatii, ca sa isi susțină copiii la aceasta magnifică scoala. Ori daca gojdu a asa o scoala buna, de ce mai este nevoie de meditații "elitiste" ale elevilor sai acasa la profesori, prin cluj sau prin alte centre universitare?! 50 de ani de comunism ne au întunecat COMPLET mințile si ne au transformat intr un popor de slugarnici si de penibili! Vai de noi!
Postat 22 Mai 2018, 11:05 de Amelia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON