URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2013, 11:59

Generalul armatei moarte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la o vreme societatea civilă s-a coagulat în jurul militarilor în rezervă şi face front comun pentru apărarea statuii lui Mihai Viteazul. După o săptămână de propagandă a ieşit la rampă şi generalul Mihai Lungu.

Omul nu s-a sfiit să treacă direct la ameninţări, folosind un stil belicos. Probabil o fi văzut isprăvile omologilor săi din statele bananiere, unde orice tablagiu care are 10 subordonaţi şi o puşcă pun de un puci.

Domnul Lungu susţine că amplasarea statuii lui Mihai Viteazul în centru a avut girul Consiliului Local. Ce nu spune, însă, e că şi mutarea ei are girul Consiliului, astfel încât nu înţeleg de ce atunci decizia a fost legitimă şi acum nu ar fi.

Adevărul e că generalul, care îl ameninţă voalat pe primar, a găsit o excelentă ocazie de a se răzbuna pe acesta. Când Bolojan a ajuns prefect, domnul Lungu lucra în Prefectură, la Biroul de Integrare Europeană. Nimic anormal, că doar şi-a făcut specializările pe la Tratatul de la Varşovia, condus de ruşi. Era firesc, deci, ca după lăsarea la vatră, pe lângă pensia babană şi salariile compensatorii consistente primite, să mai ia bani şi dintr-un post unde ar fi fost mai potriviţi nişte tineri vorbitori de limbi străine. Cert este că actualul primar al Oradiei l-a ejectat din Prefectură, iar de atunci între ei a rămas o dragoste eternă.

Aşadar, dragi concetăţeni, dacă vă veţi trezi într-o dimineaţă cu tancurile pe străzi, să ştiţi că generalul Lungu a dat o lovitură de municipiu. Pentru apărarea statuii lui Mihai Viteazul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
SERGENTU
E plina lumea de personaje care mai de care calificate in journalism de balta.Dle Chirila,nu va cunosc am citit din intamplare articolul care este mediocre,nu ma deranjeaza acest lucru,atata puteti,ma deranjeaza faptul ca jignit un general al armatei romane,a carui subordonat am avut onoarea sa-mi servesc patria ca militar in termen,ascensiunea d-lui general Lungu Mihai Corneliu a inceput de jos si a ajuns acolo unde pretentiile dvs.de ziarist nu vor ajunge vreodata.D-l general a fost si este prin excelenta militar de exceptie,comandat de unitati,mari unitati,armata culminand cu ceea de sef al inzestrarii armatei romane,acest OM nu si-a pus singur vipusca la pantaloni,a obtinut-o prin multa munca si daruiere fata de ceea ce dvs.nu cunoasteti-Dragostea de tara,si Onoarea de militar de cariera.Cu multa scarab vis a vis de articolul dvs.
Postat 22 Iulie 2013, 15:45 de ioan
ti-e frica de armata?
D-le Chirila ti-e frica de armata? De multe ori am vazut multe articole catranite impotriva armatei!! Si ce daca generalul Lungu a facut studii la rusi? Sa stii ca pe rus nu l-a invins nimeni si nici nu-l va invinge si au conducatori mai destepti ca toti!! Pt. cat isi fac de cap ungurii cu romanii, apoi ar trebui tancuri, sa stii!! Nu irita armata, ca sunt multi si nu stiu......Eu am dat bani pt statuia aceea si aveam doua fete studente si numai eu stiu cum m-am descurcat!! De aceea nu sunt de acord s-o dea jos!! Poate o vor pune pe a lui Horti!! atunci e bine? Cat de generalii armatei romane, lasati-i in pace si vedeti-va de unii reporteri ai dvs, care dau in gropi de prosti!! Iar Bolovan face prostii, inca se mai baga si prin alte parti sa-si puna acolitii in posturi!! Asa de mult am crezut in el dar acum.......bleah!!!! nu va mai capata voturi!! sa se duca la Alesdul lui!!
Postat 19 Iulie 2013, 18:17 de MIKA
nea mircioi cat un coi
bai hahalera imputzita, oportunista.... carpaciule, sa te ia dracu' legat de jigodiile tochesiste, leprele iudemeriste si bineinteles, legati toti de bolovan coada de ciocan (alta "pramatie locala").
Postat 19 Iulie 2013, 14:42 de GMT
de ce va legati de D-l Lungu
Ramona Ardeleanu esti sigura ca d-l Gen.Lungu si-a facut specializarile in vechiul URSS,s-ar putea sa o dai in bara poate ar trebui sa te informezi prima data inainte sa mananci cacao multa! S-ar puitea sa ai mari surprize. Iar impotriva mutarii statuei lui Mihai Viteazul sunt si Eu ,nu pentru ca sunt in preajma D-lui Gen.Lungu,Pentru Ca L-am Votat pe Dobitocul asta din Alesd!
Postat 19 Iulie 2013, 14:29 de quiltiman
KAGHEBISTUL LUNGU SA FACA CIOCUL MIC!!
PUTINI STIU CA TOV. GENERAL LUNGU SI-A FACUT STUDIILE SI SPECIALIZAREA IN FOSTUL URSS SI ESTE BANUIT CA A FOST RACOLAT PENTRU A FURNIZA INFORMATII DESPRE ARMATA ROMANA SERVICIULUI MILITAR SOVIETIC DE SPIONAJ GRU. ASA CA MAI LUNGU, CIOCUL MAI MIC, TOVARASE, CA S-AR PUTEA SA AI SUPRIZE CU CV-UL!..
Postat 19 Iulie 2013, 13:15 de ramona ardeleanu
dictatura militara
HAI ARMATA !!!
Postat 19 Iulie 2013, 11:16 de man
dictatura militara
Macar un an de dictatura militara dupa revolutia din '89 nu le-ar fi stricat romanilor.Nu si-ar mai fi permis nimeni in ziua de astazi sa scuipe armata romana si oamenii de cariera.Daca se intampla asa ,d-le chirila,acum erai ordonanta la g-ral si atata lustruiai la cizme de-ti vedeai mustata aia rara ca-n oglinda si nu mai aveai timp de scris prostii.
Postat 19 Iulie 2013, 11:12 de apevist
generalul
Generalul cunoaste 2 limbi sträine, dar le si vorbeste sau doar le cunoaste?
Postat 17 Iulie 2013, 18:58 de ade
Mai are susţinători în Oradea.Dl.General!!!
-Credeţi cumva că este singura pers.din Oradea care îl are la "SUFLET" pe actualul Primar al Oradei,Bolojan Ilie -Găvril din Satul.Birtin Comuna. Vadul-Crişului ??? Nu fraţilor...... sunt-em mulţiiiiiii !!!
Postat 17 Iulie 2013, 16:47 de Cotrău Alexandru-Ovi
Generalul Armatei moarte
Rusine sa va fie pentru acest articol.Este jenant cum tinerii fac bascalie de cei varstnici, in acest articol despre generalul Lungu.Observa ca tinerii au un comportament necivilizat, aproape tot timpul sunt pusi pe harta sau vorbesc -la misto.Generalul Lungu nu are dreptul la o opinie?Iar opinia lui este avizata datorita educatiei pe care o are.Daca Bolojan l-a demis din functie cand a devenit primar, banuiesc ca are o nota de fundamentare pentru acest lucru, probabil pentru alte considerente decat cele intelectuale, fiindca generalul Corneliu Mihai Lungu cunoaste cel putin 2 limbi straine-a absolvit Colegiul NATO de la Roma, a fost atasat militar la Budapesta iar inainte de pensionare a fost in functia de Inspector general la M.Ap.N.Iar daca in cariera a absolvit studii, cursuri sau alte asemenea, in cadrul Tratatului de la Varsovia, cu ce va deranjeaza?Macar a avut posibilitatea sa faca niste comparatii avizate cand a fost plecat in occident, avand experienta in domeniul militar.Domnule Chirila, esti rau intentionat in articol si nu ai scoala cata vacanta a avut generalul Lungu.Cum nu vii tu Tepes Doamne.................
Postat 17 Iulie 2013, 14:30 de Petre
gogosari pentru pensionari
si parerea mea e ca ziaristii nostrii cu diplome de ingineri ar trebui sa fie mai temperati, sau ca sin televiziuni rating-ul se face din aruncatul cu kk? cine arunca se murdareste
Postat 17 Iulie 2013, 10:31 de adeline
gogosari pentru pensionari
daca omu nu a pus mana sa faca ceva in toata viata lui, acuma la pensie se plictiseste si nu mai are pupincurist, asa ca ii cauta
Postat 17 Iulie 2013, 10:28 de adeline
Lungu om de valoare?
Stimate Sorin! Noi, cei care am trait pe vremea comunismului, stim foarte bine ce fel de om trebuia sa fii ca sa ajungi general in armata romana! Nu-i pasiunea mea sa arunc cu noroi in nimeni, dar fostii securisti au cel putin o moralitate indoielnica... si cred ca am fost foarte bland cand am spus asta.
Postat 17 Iulie 2013, 09:36 de militar
statuia
Eu zic sa ne adunam toti oradenii, sa aparam statuia, sa organizam paza cu schimbul, sa nu ne-o fure bolojan
Postat 17 Iulie 2013, 09:28 de bau bau
Cam gresesti, domnule Chirila
Domnule Chirila, in majoritatea timpului esti un tip meserias si scrii articole faine, pline de umor, dar cam la unul din zece, cam sari calul si de data aceasta te pot asigura ca ai dat-o in bara din nou. Imi pare rau ca te tragi de sireturi cu un OM cum este domnul Mihai Lungu. A fost o persoana respectabila si respectata, un om de valoare care nu a facut niciodata de rusine imaginea orasului Oradea. Un om fin, cult care niciodata nu s-a bagat in troaca sa il manance parazitii. Are dreptul la opinie asa cum ai si matale, doar ca de matale nu s-a legat pentru ca nu se coboara la acel nivel. Sa tinem cont ca Mihai Lungu a ajuns atasat militar la ambasada din Budapesta. Nu oricine ajunge sa lucreze in ambasadele lumii si nici Romania nu face exceptie la acest capitol. Am cunoscut acest om prin parintii mei si de multe ori ne-a calcat pragul, insa in atatia ani nu am auzit nimic de rau despre el. Ba dimpotriva! Iar tie Mircea Chirila, sa iti fie jena pentru acest articol. Poate ar fi bine sa iti ceri scuze daca mai ai o urma de demnitate. Esti inginer pe diploma, insa ai imbratisat penelul. Tie cum sa iti spunem? Ai ochi inteligenti, dar nu stii sa faci si altceva? Cum am spus, ti-ai batut joc de un om de valoare. Mai gandeste-te! E bine din cand in cand sa ti se dea si tie peste nas pentru ca nu detii autoritatea in acel oras. Nu o detine nici Mihai Lungu, dar macar are omul un cuvant de spus si are demintate. Tu ce ai in afara de penel?
Postat 17 Iulie 2013, 01:58 de Sorin Bogdan Bartos
generalul
Mäi @mircioi! Bine ai zis, pentru tine cititul este o piedicä, se vede din " stil".
Postat 16 Iulie 2013, 23:44 de adi
???
Bagati-l pe regim de zama de curechi! Putoarea....
Postat 16 Iulie 2013, 22:20 de Roman
Lungu vs. Boul
Votez Lungu, cu tot Pactul CAER cu tot, decat un primar "european" via Vadu Crisului si Alesd, care a scos Oradea de pe harta Europei.
Postat 16 Iulie 2013, 20:23 de Juji
???
M-am mai împiedicat de comentariile tale antiromâneşti şi pe la alte texte de pe aicea. De data asta n-am mai putut să mă abţin şi e musai să te să abţigui la neuronu' ăla obosit. Din păcate, părinţii n-au prea reuşit să te educe. E plin de boi ca tine care comentează de parcă ei prea n-ar fi români, şi cînd se denigrează românii, n-ar fi vorba şi despre ei, mamele lor, prietenii sau cunoştiinţele lor .... Însă dacă eşti doar un hun cu creierul atrofiat, e explicabilă reacţia.... Ipochimenii ca tine nu mai au nici o speranţă, şi nu au ce căuta în România. Emigrează ghimpe, ştim că nu te merităm, varză de brucsel..... Poştaşul jurnalistic de ghirilă nu înţelege că e interzisă atingerea simbolurilor naţionale. Da' cu el ne-am obişnuit singura lui logică e cea a şpăgiiiiii. Daţi-i domle o sticlă de uischi mustăciosului, să vedeţi cum se schimbă şi tonul şi conţinutul.....SCÂRBĂ
Postat 16 Iulie 2013, 19:20 de @mircea
comentatori
Bihoreanul...Ziarul care isi comenteaza singur articolele!
Postat 16 Iulie 2013, 15:37 de elder
multilateral
sa nu uitati ca generalul Lungu era si mare priceput infotbal fiind cel care il consilia pe Ienei in perioada in care acesta a fost presedinte la FC Bihor. Din fericrea Filip si Kiss si-au dat seama de incompetenta acestora in manageriat si i-au dat afara!
Postat 16 Iulie 2013, 14:28 de jan
...
un comunist sinistru, care se baga-n seama cu tupeu. si desigur multi prostanaci spalati pe creier care-i tin isonul. asta-i tara, asta-i boboru!
Postat 16 Iulie 2013, 13:41 de mircea
bibanu vorbeste
ce Piata Unirii a aia fara cei care a facut unirea ? Acolo ara trebui sa fie statuile celor care au lupta pt aceasta. Sau au vrea sa pui ceva conlocuitori ca ti-ar place sa te unesti cu Ungaria ?
Postat 16 Iulie 2013, 13:31 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON