URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2012, 09:52

Eutanasiem câinii sau copiii?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sponsorul din Anglia al SOS Dogs s-a săturat să mai dea 12 mii de euro lunar pentru câinii comunitari din Oradea. Aşa că a propus ca măcar 8 mii să vină de la autorităţile locale. Primarul Bolojan şi-a zis însă că de banii ăştia preia el problema maidanezilor, lăsând cumva SOS Dogs pe dinafară. Abia atunci au început ONG-urile de ziua a opta şi protestatarii de profesie să facă circ în dezbateri publice.

Şi uite aşa, în loc să castrăm sau să eutanasiem câinii comunitari, era să suporte acest tratament viceprimarul Mălan. Discuţia privind rezolvarea problemei maidanezilor trebui să aibă o bază de pornire. În niciun loc civilizat nu există câini fără stăpân care să umble brambura prin oraşe. Prin urmare, nu mai trebuie să avem câini comunitari, ci doar câini cu stăpân.

Animalele nu trebuie eutanasiate, dar nici castrarea şi eliberarea lor pe străzi nu este o soluţie. Aşa cum însuşi patronul SOS Dog recunoştea, în Oradea sunt aproximativ 400 de câini care vagabondează, dacă nu mai mulţi. Cum iubitorii de animale sunt mult peste, soluţia cea mai la îndemână ar fi adoptarea lor. Dar nu aşa cum se făcea până acum, când oamenii mimau "înfierea" şi apoi slobozeau patrupedele din nou în oraş.

Abia aştept să văd blondele revoltate şi decoltate de la dezbaterile publice ieşind la plimbare pe toace, cu genţi de firmă şi corcituri în lesă. Să le spun că, dacă ne purtăm omeneşte cu câinii, nu avem niciun drept să ne comportăm câineşte cu copiii şi bătrânii atacaţi de haite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
@ maria
Domnule Maria, chiar nu înțelegeți întrebarea? V-am întrebat ce ați făcut dumneavoastră concret pentru toate lucrurile despre care vă dați cu părerea, ca să fiți îndreptățit să dați atîtea sfaturi. Cîti copaci ați plantat, cîte animale ați îngrijit (pentru că doamnele blonde de care rîdeți au fiecare mai mulți cîini acasă de care au grijă). Ce ați făcut în viață încît să fiți așa de superior și să tot comentați pe forumuri. Sînteți cumva angajat pe vreun post în administrație pentru că ați făcut joc de glezne în fața unui politician?
Postat 12 Septembrie 2012, 22:32 de Micia
bace, chirila...
bace chirila, vineri in cadrul preliminariilor pt CM din 2014, Romania a invins in Estonia cu 2-0. Azi jucam cu Andora, la Bucuresti. Un singur cuvant n-ati scris de aceste doua ev. Estonia si Andora nu sunt doua nume mari din fotbalul european, dar este vorba de Nationala Tarii, iar daca facem un pas gresit, amintiti si ponegriti romanii in fel si chip in toate articolele. Lasa ca vin si ungurii si nu putini vor clama iar \"erdely\", autonomie teritoriala, separatism, etc. Fir-ati ai dracului legati de ei, janghinosilor !!!
Postat 11 Septembrie 2012, 00:50 de C.M.
inteligenti
cred ca cei care iubesc animalele ar trebui sa le duca la ei acasa sa vada cum e sa tii un ciine cu mincare cind deabia supravietuiesti tu ca persoana sau sa fie ei muscati de ciini ca multi copii cind merg la scoala . uni ii prind si ii duc prin sate si le da drumul ce sa faca acolo sa distruga ce mai au oameni prin curte si gardurile rusine borbim dar nu facem nimic
Postat 11 Septembrie 2012, 00:09 de mia
desi se zice ca nu e bine sa te pui cu prostul ca te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta..
Dle fara nume @marie, marie, daca n-ar fi absurd ce propui, as risca intr-o intrecere " a tampitilor" cu tine, sunt constienta ca nu pot atinge nivelul tau ! Cat despre Micia, un exemplu ar fi sa ia fiecare protestatar un caine in grija si aproape ca s-ar rezolva problema cainilor comunitari !
Postat 10 Septembrie 2012, 19:56 de maria
@ maria
Domnule Maria, de ce nu ne dai dumneatale un exemplu, să ne spui cine ești, ce ai făcut de crezi că ar trebui să ne dai sfaturi? Să știm și noi pe cine să urmăm, că ești tare priceput la toate.
Postat 08 Septembrie 2012, 15:42 de Micia
@marie, marie....
Bravo, esti o cetateanca barbata, iei atitudine si ai idei pe care le sustii ! Ce te faci insa daca astia care acum au votat lichidarea cainilor maine vor vota lichidarea schiopilor, orbilor, batranilor.... ca nu aduc niciun folos societatii, mai mult incurca ?! Sau vor cere ca toti tampitii, indiferent de sex, religie, nationalitate, etc, sa fie impuscati ?! Pe unde vei scoate camasa, ca vei fi printre primii/primile ciuruiti ?!
Postat 07 Septembrie 2012, 11:34 de .
dati exemplu !
Mi se pare o cruzime fara seaman sa ceri sa ti se dea exemple de copii omorati de caini in Oradea ! Doamne fereste sa se ajunga acolo ! Cat despre "blonde" si alte "doamne" protestatare, pot sa spun ca puterea exemplului e cea care face minuni in orice domeniu, asa incat aratati-ne ca faceti ceva si lasati-va de demonstratii ieftine ! de fiecare data cand se incearca rezolvari de bun simt, apar iubitori de animale, plante etc., acestia insa sunt , de obicei, cei care n-au crescut un caine sau n-au plantat un pom - niciodata !
Postat 07 Septembrie 2012, 08:08 de maria
Fa "inventarul" complet - fii corect!
Mircea (si Chirila) dar "haitele" de "bronzati", "parfumati" de-ti muta nasul sub talpa, care isi fac veacul peste tot in "orasul nostru civilizat"??? In haita, urca in tramvai, il "parfumeaza", incep sa "discute" la un nivel de nu poti sa-i ignori... - evident, circula gratuit, umplu travaiul si obliga omul "de rand" (care are abonament platit sau bilet) sa coboare pentru ca... Pe acestia i-ai numarat??? Sunt sigura ca sunt mult mai multi dacat amaratii de caini. Sa-ti mai spun ca aceste "haite" te si ataca, fura, etc??? M-ai dezamagit complet - vorbesti de civilizatie? Mno, uite, iti dau eu o definitie: “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated”. Mahatma Gandhi Si gata, ca nu mai am a-ti spune nimic, dar nici a te citi sau urmari vreodata - m-am lamurit - nu mai existi pentru mine! PAAAAAAAAAAAAA!!!
Postat 06 Septembrie 2012, 22:36 de O oarecare
haitele de maidanezi....
nu este normal sa avem caini maidanezi pe strazi. sunt un real pericol pt toata lumea. "revoltatele decoltate", sa dea dovada de seriozitate. sa lase circoteca, pe alta data, cu alta ocazie.
Postat 06 Septembrie 2012, 21:22 de valhalla asgard
va place la kfc si mac, pitzi
oai ce as manca un hamburger! sau de la kfc! stiu ca-i carne buuuna in el. or de vita de la abator, ca tra sa moara ceva dobitoc sa ii ia carnea, dar si daca ar fi de caine, nu conteaza! sa transforme in abator SOSul si sa faca si profit primaria.
Postat 06 Septembrie 2012, 20:11 de oradean
Nuuuu !
Nu Mirciulica, nu eutanasiem nici copii (brrr ! ai visat urat ?!), nici cainii; doar idiotii, asa ca simte-te ,,amenintat'' !
Postat 06 Septembrie 2012, 17:49 de pinonel
Fugiti
Intr-o tara europeana nu e ok sa treci pe strada si sa iti fie frica ca in orice moment cainele maidanez care ti-a simtit mancarea din plasa si te urmareste , e oricand gata sa fuga cu plasa .
Postat 06 Septembrie 2012, 16:47 de adi
s-a intamplat recent
alaltaieri veneam pe jos pe Stefan cel Mare, dinspre blocul ANL spre Gara, impreuna cu fiica mea de 7 ani...am dat nas in nas cu o ceata de 3 maidanezi furiosi dintre care unul latra cu spuma la gura...aveam mainile pline cu bagaje...am preferat sa ne intoarcem pana la o trecere de pietoni si sa mergem pe partea cealalta a drumului pentru ca era prea periculos...era pe la ora 7 seara...LOCUL CAINILOR FARA STAPAN NU ESTE PE STRADA !!!
Postat 06 Septembrie 2012, 16:28 de BlackCrow
titlu jenant
Prin titlu, Chirila incearca sa ne induca ideea FALSA cum ca acesti maidanezi ne omoara copiii. Ca trebuie sa alegem: ori unii. ori altii. Eu il rog sa ne dea exemple, din Oradea, de cazuri cand cainii fara stapan au omorat copii. Dar cum acest subiect se pare ca aduce audienta, acest pseudojurnalist da bataie tot cu acest subiect, de parca ar fi singurul. De ce sa ne ocupam de cei care fac mizerie, distrug, de nenumaratii vitezomani, potentiali ucigasi? Cred ca toti cei ca acest Chirila ar trebui sa mearga la macelul anual al lui Tiriac la Balc(in calitate de haitasi evident), sau sa se angajeze part-time la un abator; acolo firile lor crude poate vor fi multumite vazand sangele animalelor curgand. Dupa ce latura violenta ii va fi satisfacuta, il asteptam pe Chirila sa caute solutii pentru acesti catei care sa-l apropie cat de cat de rasa umana
Postat 06 Septembrie 2012, 15:56 de adrian
comentariu
Cainii de pe strada sunt o mica problema comparativ cu problema pedofililor, a criminalilor, a violatorilor, a traficantilor de carne vie si a parintilor care-si abandoneaza copiii, care anual distrug viata a peste 20.000 de copii ce raman marcati pe viata, de cele mai multe ori fara sanse de recuperare psihica si fizica. Cu toate acestea, nu am vazut niciun ucigas de caini sa protesteze impotriva acestor infractori, dimpotriva chiar sunt sustinuti de acestia pentru ca sunt oameni si au drepturi. (intretinerea unui pedofil in puscarie ne costa 2400 lei/luna in conditiile in care nu poate fi reabilitat niciodata!). Atentia mare acordata acestei probleme a cainilor este pur electorala si tine de fondurile foarte mari care sunt inghitite de metoda uciderii cainilor, asa cum s-a dovedit timp de 22 de ani. Nu am vazut niciun primar sa aiba in capul listei de exemplu eradicarea problemei drogurilor (la mine in cartier, parintii care ies cu copiii in parc au surpriza sa constate ca jucarii devin seringile drogatilor). Dar, pentru ca si aceasta este o problema, trebuie rezolvata in mod eficient si uman! ANUAL: - peste 11.000 copii sunt violati, maltratati, abuzati sexual, psihic, emotional, exploatati sexual, neglijati - peste 9000 de copii sunt abandonati anual in spitale si altii sunt aruncati la closet sau la gunoi - o data la 4 ore o femeie este violata - in anul 2010 – 4800 de persoane au fost agresate violent in familie, 99 au decedat - in anul 2011 – au avut loc 9290 accidente grave de circulatie cu 2018 morti, 8768 raniti grav - mii de oameni mor anual din cauza diagnosticului gresit pus de medici (foarte putini medici sunt pedepsiti)
Postat 06 Septembrie 2012, 14:50 de lia
pt mirce chirila
bai..analfabetule schimba titlu ..ziarist de doi bani!!
Postat 06 Septembrie 2012, 14:49 de aa
pupincurism fara numar
Don Chirila, mai luati o pauza ca va moare sponsorul sprincenat si mustacios de placere de cit il mai gadilati saptaminal la anus. E prea de tot si jenant chiar si pentru matale.Chiar trebuie sa va suprimati total spiritul critic si sa va transformati in vuvuzela sprincenatului ca sa mancati o paine alba in orasul asta. aici nu e vorba de caini, copii si batrini asa cum vor unii sau altii sa ne prosteasca.it is all about the MONEY.Asta ii mana pe toti in lupta si mai ales pe primar si camarila din jurul lui .Au simtit miros de bani asa cum rechinii simt mirosul sangelui.Restul e tacere(citeste afacere).Astia sunt ei si asta e lumea lor.Restul suntem figuranti, masa de manevra si victime mai mult sau mai putin colaterale.
Postat 06 Septembrie 2012, 12:42 de un oradean
o blonda revoltata si decoltata
o blonda decoltata!!!!!!!sponsorul englez s.o.s nu s a saturat! nu mai poate sa suporte singur cheltuielile in orasul tau Mircea Chirila!!!!!!!!!!!! \'\'O.N.G urile si protestatarii de profesie\" nu in ziua a opta au facut circ ci de 10 ani!!!! iar \"blondele decoltate si revoltate de la dezbaterile publice\" isi plimba cu mandrie \"corciturile in lesa\"
Postat 06 Septembrie 2012, 12:19 de lia
ONG urile stiu doar sa ... latre
De acord cu eutanasierea. 90% din ONG urile canine doar latra 24 din 24...fapte zero!!!!!!!!! Cat au venit banii din Anglia toata lumea happy, acum cand trebuie sa puna osu numai sa dea cu pietre stiu. Bravo ONG urilor de cacao!!!!!!!!!
Postat 06 Septembrie 2012, 11:56 de cetatean
chirila-j-eg si spagar
ce titlu ai pus mai mize-rie de om chirila-spaga? cum adica pui tu problema asa mai trepadushule care soogi de la bolo pt 2 sute de ieuroi? stai la crasma si bea cinzeaca si lasa-te de scris,vandutule....
Postat 06 Septembrie 2012, 11:31 de radu
Atat stiu "liderii" nostrii : sa omoare !
Respectul fata de viata este dat de nivelul de civilizatie !!! Cum noi am fost acupati si corciti cu nomazii si ti.ganii nu putem sa sateptam mai mult de la "liderii" nostri !!!! Crima fata de viata este apanajul conducerii PMO !!!! Ei rezolva problema omorand !!! Atat stiu, atat gandesc , atat fac !!!!
Postat 06 Septembrie 2012, 11:08 de scortosul
ciudat
Cum zicea si autorul articolului, in nici o tara civilizata nu vezi patrupede fara stapan pe strada, cand solutia adoptatului nu este fiabila ramane doar solutia eutanasierii. Si eu sunt stapan de caine si nu mi se pare normal sa mai avem in anul 2012, 350 de caini care isi fac veacul pe strada fara stapan.
Postat 06 Septembrie 2012, 10:45 de vlad
Ce mimau??
Tu iubesti animalele Mircea Chirila? Ca asa mi se pare ca nu...Ce mimau oameni?"Infierea" ?Nu stii ce vorbesti...Haite?UNde? Impreuna cu politia comunitara au fost numarati 350 de caini,din care 60% sunt la diferite institutii,fabrici,benzinarii,firme iar abia restul sunt intre blocuri,unde oamenii le da mancare.Si 90% din ei sunt sterilizati,vaccinati,deparazitati.Si primaria din acesti 350 de caini face scandal....jalnic!Adica nu face scandal ci vrea sa faca BANI,ca doar de asta e vorba!de BANI,nu de altceva.Asa ca ia informeaza-te inainte sa scrii un articol de calibru 0.Inca ceva...Spune la mustaciosul hingher sa traga o fuga in Stei si sa vada ce e acolo...caini sterilizati peste tot,grasi si iubiti de cetateni.Oamenii de acolo si primarul de acolo sunt mai de treaba decat bolovanul oradean si cei 15-20 de oameni care il aplauda!!!
Postat 06 Septembrie 2012, 10:11 de nu ma las..prostit
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON