URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2018, 14:31

Dottore Bodog, Naşul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul trecut pe vremea asta, când Partidul l-a uns ministru, orădenii care îl ştiu pe Florian Bodog s-or fi întrebat pentru ce merite. În PSD, doară, sunt destui posesori de diplome... Până la momentul astral, omul se pricopsise cu o pregnantă faimă de arivist, în timp ce profesionalismul său de chirurg plastician era doar o butaforie, ca nişte silicoane peste un decolteu metastazat.

Student târziu, cărător de geantă al primului decan al FMF Oradea, iar apoi, când Mircea Ifrim a căzut în dizgraţia rectorului Teodor Maghiar, reorientat spre clanul acestuia, cerând şi primind năşia unuia dintre cei doi fii ai Unchiului, Bodog a urcat fulgerător în ierarhia Sorbonicii, parvenind de la statutul de "negrişor" la cel de "somitate". În doar câţiva ani devenise ditamai profesorul universitar, cu două doctorate mai abitir ascunse decât dacă ar fi fost comorile Băncii Angliei.

Un impostor şi un arivist. Asta era Dottore până la mirungerea ministerială. O vreme, a planat sub radar, netulburat nici de moartea prin nevaccinare a zeci de copii (bilanţul tocmai a ajuns la 39), nici de criza cronicizată a medicamentelor (inclusiv oncologice) pe care Partidul le-a ieftinit până la dispariţie, nici de nerespectarea promisiunii că face spitale regionale şi un mega-spital republican. Inclusiv a aceleia că "aduce" la Centrul Oncologic din Oradea al doilea accelerator de particule, dar a auzit cineva să fi făcut ceva pentru vreun spital din judeţ?

La trântirea Guvernului Grindeanu, când chiar Partidul a evaluat că nu şi-a făcut treaba, Bodog şi-a dezvăluit caracterul, votând moţiunea de cenzură asupra lui însuşi, doar pentru a reocupa acelaşi post în Guvernul Tudose. Au urmat luni în care noul şef al executivului l-a miştocărit în preambulul fiecărei şedinţe de Guvern, reproşându-i, chiar dacă în limbaj brăilean pe drept temei, plenara incompetenţă.

De atunci, pare că rostul ministrului Bodog e doar cel de bufon de serviciu, precum Daea, precum Liviu Pop, precum destui alţi tovarăşi din acelaşi aluat şi acelaşi Partid. Unul sinistru, care distruge destinele tinerilor rezidenţi, neasigurându-le locuri de muncă în ţara cu cel mai mare deficit de medici, care asistă cum Daddy minte senin că medicii nu mai fug din ţară fiindcă au salarii de mii de euro, deşi nu zice nici câţi au plecat, nici câţi au rămas.

Dar nu, utilitatea lui Dottore e cu totul alta decât cea de măscărici. O demonstrează conduita de după izbucnirea scandalului Lucan, când până să-l acuze predecesorul său că îl protejează pe sinistrul urolog s-a ascuns, pur şi simplu. „Lucruri nereale”, a zis apoi Dottore, mizând că nimeni nu ştie nici cum a angajat-o pe nepoata lui Lucan şi pe soţul acesteia la Spitalul Judeţean, nici ce „relaţie de năşie” are cu sora respectivei. Sfidând întreaga opinia publică, prin refuzul de a-l zbura pe amicul orădean proptit la şefia Corpului de Control şi care a muşamalizat mârşăviile funebre din cuţite şi pahare. 

Nu, oameni buni: e limpede că Dottore nu-i un simplu diletant cu alură de bufon, ci unul dintre Naşii sistemului, interesat nu să scoată la lumină şi să extirpe puroiul, ci să acopere alţi Naşi. Un cioclu al celor care tot speră în deparazitarea lui, operaţie imposibilă cu prădători ca Lucan şi protectori ca Bodog...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
O părere
Mă un cuvânt inventat de odiosul personaj Băsescu, care am îndoieli, că a făcut ceva lucruri bune pt poporul român în afară să-l dezbine prin acţiunile sale, nu ar trebui să fie folosit de jurnaliştii noştri. Plagiatele au început să înflorească din epoca socialistă când de ex promovarea bacalaureatului era o simplă banalitate. Desigur că ar trebui pus capăt fenomenelor negative din învăţământu universitar şi şcolilor "doctorale", dar la noi o minte bolnavă foloseşte aceasta în scop politic cum l-a folosit şi cel menţionat mai sus, e vorba de DOCTTORE. Interesant că după mazilirea lui PONTA mai puţin se pomeneşte de plagiat şi atunci în scop politic ca în prezentul articol.
Postat 18 Ianuarie 2018, 17:21 de Iancu_Remus
Foarte simplu
Ăsta popor suntem şi vom fi cât e lumea:avem nevoie de persoane cum noi suntem şi pentru noi în autorităţâli de stat.Morala şi bunul simţ e nişte vise care nu ţin de noi.
Postat 10 Ianuarie 2018, 23:34 de crisan
o rusine
Mare rusine pentru Universitatea din Oradea sa-l aiba pe individul asta angajat. Si pe functie de conducere.
Postat 10 Ianuarie 2018, 19:40 de andreimagheru
Trebuie sa va vaccinati
Vaccinarea e obligatorie, doar asa o sa vedeti tara in roz, doar asa puteti latra ca niste schizofrenici de postaci fara creier, (nu ii nominalizez, apar ei imediat ce e vb de vaccinare) , care nu inteleg ca totul e o afacere MAREEEEEEE, dar noi trebuie sa o privim ca pe un bine in folosul nostru. Acestia sunt oameni care se lupta pt bine nostru. Ajutati-l pe Dottore sa ii sanctioneze pe cei cu reclame anti-vaccin, e va vrea binele, tata smecheriilor e marele iubitor de copii, la fel ca si politistul din lift. Sa sara vaccinatii in sus, sa urle ca turbatii, tatal lor e in primejdie. Hai @sasi, urla cat poti, fa spume, tactu nu poate lupta singur pt vaccinarea obligatorie, are nevoie de tine, latra tare, fa si spume ca are el antirabic in stoc, iar daca se intampla sa crapi te valorifica el cu Lucan, si dintr-un om de nimic, te vinde jumari pe zeci de mii de euro, e singura ta sansa sa fii folositor la ceva.
Postat 10 Ianuarie 2018, 17:45 de detectiv
Toate
astea se întâmplă, în principal, fiindcă prea mulți, au marșat la slogane gen "psd, pnl, aceiași mizerie". Data viitoare ieșiți naibii la vot, dacă nu vreți să vă conducă bodogii, liviumureșenii, tudoșii, hunorchelemenii și carmendanele@dragnea.hu
Postat 10 Ianuarie 2018, 17:42 de Vlaicu
PSDizarea tarii
Intre timp inlatura din sistem(spitale)profesionistii ,inlocuindu-i cu PSD-isti infocati care nu au avut nimic deaface cu spitale in viata lor.Vezi directorii financiari contabili din spitalul din Felix si Stei.Oameni care si-au facut treaba aici o viata intreaga .
Postat 10 Ianuarie 2018, 16:09 de Viorica61
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON