URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2013, 08:31

Disidenţă? Normalitate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima oară după 1990, doi parlamentari bihoreni au fost săptămâna trecută vedete la toate televiziunile de ştiri, care - fie că ţin cu Puterea, fie că sunt în serviciul PDL - au titrat breaking-news la unison: "Doi senatori liberali îl fac dictator pe Ponta!".

Ce se întâmplase? Senatorii Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea anunţaseră că l-au interpelat pe vicepremierul Liviu Dragnea în calitatea acestuia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, reproşându-i secretomania cu care gestionează proiectul regionalizării. "Noi am numit Guvernul Ponta, noi va trebui să votăm regionalizarea, deci nu e normal să aflăm detalii doar din presă", spunea Bodea.

"Regionalizarea e o schimbare majoră. Tocmai de aceea, noi, parlamentarii care va trebui să o votăm, trebuie să cunoaştem detalii despre ce gândeşte Guvernul. Iar asta înseamnă că Guvernul ar trebui să comunice cu noi, să ne ceară părerea. Însă din păcate asta nu se întâmplă", îl completa Boeriu. "Prin faptul că nu comunică nici măcar cu noi, parlamentarii care l-au numit, Guvernul Ponta repetă aceeaşi greşeală a celor de dinaintea lor. Adică lucrează dictatorial, fără să dea socoteală nimănui, pierzând astfel contactul cu electoratul", a punctat Bodea.

Televiziunile s-au grăbit să susţină că senatorii liberali i-au cerut ministrului Dragnea să vină la Oradea ca să le explice lor cum vine cu regionalizarea (deşi, de fapt, cei doi îi ceruseră explicaţii în Parlament) şi, după caz, au jubilat ori s-au indignat că l-au etichetat pe Ponta drept dictator. În realitate, însă, au cerut doar lucruri de bun-simţ: Guvernul să răspundă de ce se impune regionalizarea (fiindcă, după cum arăta în aceeaşi zi un alt parlamentar bihorean, Cseke Attila, nicio directivă europeană nu impune aşa ceva niciunei ţări, iar accesarea fondurilor UE nu depinde de regionalizare, cum susţinea odinioară Băsescu, iar acum Ponta & Dragnea), de ce regionalizarea trebuie făcută anul acesta, dacă vor fi consultări publice pe temă, care sunt criteriile delimitării regiunilor şi stabilirii centrelor regionale, ce măsuri se vor lua pentru ca regionalizarea să nu devină pentru unele judeţe "mumă", iar pentru altele "ciumă".

Gestul celor doi liberali a fost perceput ca un mugur de disidenţă în USL din simplul motiv că de atâţi ani românii erau obişnuiţi ca parlamentarii PDL să fie simple bibelouri în vitrinele guvernelor Boc şi MRU. Or, acum, dintr-o dată, nişte aleşi ai Puterii îndrăzneau să funcţioneze nu ca roboţeii, ci în interesul alegătorilor, punând întrebări şi pretinzând răspunsuri.

Habar nu am dacă Boeriu şi Bodea au fost ori vor fi admonestaţi de Crin Antonescu, obsedat de tovărăşia cu Ponta şi de garanţia că PSD îi va sprijini la anul candidatura la Cotroceni. Am însă satisfacţia de a vedea, încă o dată, că nu toţi politicienii sunt la fel şi nu toţi merg ca oile, oriunde ar fi mânate, fără să ştie de ce.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
MARELE BAZAT
Directorul ARR țeparul sef (PETI) care nu-si achita datoriile spune executa pe orcine pt ca POPA il sustine la maxim si ca are prietenii in politie si la DNA cu care merge la BRACONAJ pt ca el spune peste tot HANIS ALIN marile politist a fost coleg cu el si il apara la maxim si prietenul sau bun din DNA CIPRIAN MAN..............
Postat 30 Martie 2013, 18:29 de ARR
odrasla inspectorului general
adriane daca tot ai curaj sa scriiii de PNL-isti de domnul negrean si patanile odraslei sale care este nr.1 in vestitul GOJDU de ce nu vreti sa relatati nimic? copilul dansului de ce are voie sa subestimeze lumea din liceu si de ce colegii sai sunt amenintati ca daca spun ce face el nu mai au zile bune in liceu?suntem curiosi ce rezultate va avea la simulari!!SA VEDEM CE POZITIE ARE BIHOREL?STIE MINISTERUL DE CAZ SAU AVETI MOTIVE SA NU AFLE?
Postat 10 Martie 2013, 22:00 de invatamantul bihorea
Asa-i ca am avut dreptate !
Cu Popa in frunte stiti chiar si voi unde duce drumul ! La GROAPA !
Postat 10 Martie 2013, 10:54 de BOT
replica la articol
`Disidenta?Normalitate?``NU!IMBECILITATE! la acestia 2 parlmentari din PNL Bihor , pentru ca platesc oalelel sparte de alti inainte lor , (Cornel Popa cu Tariceanul , etc etc bla bla bla ) sunt niste bieti papagali care repeta ca sunt liberi desi ei sunt in colivie!:))=))USL o alianta personala a Kakaraului Antonescu si Prostalaului Ponta, in rest astia membrii simpli din partide nici nu mai conteaza prostimea , conteaza doar ei si functiile lor de conducere !:))=))Jurnalistule Adrian Cris NIMIC!da chiar NIMIC personal , dar cit ai primit suma in lei ca sa faci reclama la acestia 2 parlamentari din PNL Bihor? Intrebam si noi acestia romanii simpli pe care-i faci` cretini, cretinei,` si te consideri tu de ca poti manipula informatia si pe romanii simpli bihoreni asa cum vrei tu.Jurnalistule Adrian Cris te inseli pretene , cinta la alta masa!:))=))NU asculta kakaraul Antonescu Crin pe acestia 2 parlamentari de Bihor , eventual le da un sout in fond si-i trimite la plimbare la taiat frunze la maidanezii din Bucale!:))=)) Adevarul este ca nu au fost pe nici un post TV, au fost doar mentionati jos in banda la breking neys si restul NIMIC!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Martie 2013, 14:51 de Romanul Simplu
dracu crede!
nu i-am auzit la Congresul PNL sa fie asa vocali, ca doar buba e la ei. ca doar antonescu nu canta in fata lui Dragnea. L-a făcut om. asa ca latră pruncii ăștia doi p-aci pa la Bihor, scrie nenea cris frumos la gazeta despre ei și Doamne ajuta! Băieții ăștia uita ca au și alte instrumente ca și parlamentari. Sa-i aud de la tribuna Parlamentului, unde e serviciul lor, și poate ma mai mișcă. Asa la gazeta, au marcat momentu și s-au retras. nu punem botul băieți. încercați sa mergeți la servici și sa faceți acolo. P.S. Ati votat bugetul de stat. Poate ne spuneți și noua ce beneficii aduce bihorenilor acest buget. Ati avea ce sa spuneți?
Postat 07 Martie 2013, 09:00 de oops!
prostimea va vota prostimea :)) dovedit 7 ani
PDL este MORT cei care il sustin sunt surzi si ORBI, de ce am avea incredere in MORTI ? orice GRESEALA rescunoscuta este un drept la o SCHIMBARE cu privire la CALITATEA VETII, toti gresim dar REMEDIEM GRESEALA sau excelam in ea ? in fiecare zi auzim : fura, fura, fura dar POPORUL nu poate nimici lacomia celor din varf !! ORICAND :))))) ii va \"UCIDE\" . POPORUL ESTE DECIDENTUL mortii/desfiintari oricarui partid .PDL a demonstrat ca a fost manipulat de PROSTIME inculta mirgatie masiva de la tara :)) le plac banii nemunciti acum la TAXE si IMPOZITE ca pomana s a DUS :)))), leneveala taranului trage o TARA in JOS !!!@
Postat 07 Martie 2013, 08:37 de sa nu ne mire nimic
dar FIRESC DE NORMAL :)))
PNL am impresia ca s a molipsit de la PDL exceptie TOCURILE si gentile :))) schimbare inseamna sa pui accent pe CALITATEA VIETII nu sa tragi BESINI si sa ragai !!!!
Postat 07 Martie 2013, 08:33 de rusinos
felicitari pentru obiectivitate
Felicitari autorului acestui articol. Fara a incerca macar a ascunde atasamentul de culoarea galbena si de cei doi parlamentari, acest ziarist echidistant drege busuiocul, spunandu-ne noua, celor prosti si creduli, ce doresc cei doi domni in realitate... Acum am inteles... Sunt absolut sigur ca Bodea si Boeriu doresc doar binele bihorenilor. Nu se tem pentru posturile galbenilor din structurile de conducere a administratiei judetene si nici nu urmaresc interesele lui Cornel Popa. Si intradevar, cei doi membrii ai Guvernului sau pardon ai Parlamentului se vor supara rau si nu vor participa la sedintele unde se va discuta si vota legea reorganizarii teritoriale pentru a-si spune un punct de vedere. PS. Dl Ziarist sa o tina tot asa. Ma incanta o asemenea atitudine a presei romanesti. Obiectivitate si verticalitate. Asa avem un viitor interesant. Bravo!!!!
Postat 07 Martie 2013, 08:14 de horia
adrian cris tine cu usl-ul
"fie că ţin cu Puterea, fie că sunt în serviciul PDL". Ahaaa!! Bine ca ne-ai luminat tu Adriane, acum stim adevarul. Deci, Antena 3, RTV si Realitatea tin cu puterea, dar asa....dezinteresat, probabil pe considerente doctrinare, pe cand nemernicii aia de la B1 sunt in serviciul PDL. Si chiar si ultimul prost USL-ist stie ca serviciul e pe bani, nu?! Ba da tu, apropos, mai tii cu Tarle?
Postat 06 Martie 2013, 23:37 de malpraxis
Marioneta
Intr-adevar,Victoras are-n comportament trasaturi caracteristice dictatorilor,ceea ce se explica-n general ca fiind urmarea unei copilarii nefericite.Situatia de fapt este nitel nuantata,rezumabila asa: Victoras e marioneta,a cazut tocmai in acea panza de paianjen de a carei urzeala nu-i defel strain.E parte din ceea ce se numeste "sistem".Un sistem care si-a sapat groapa si continua intr-o inconstienta vesela!...R.I.P.
Postat 06 Martie 2013, 10:38 de gyorgy tozser
traiasca democratia originala, specificul banditilor politici
Totusi ramane in discutie subiectul ridicat de cei doi parlamentari: "avem dreptul sa stim ce doreste Guvernul Ponta referitor la Regiunile care urmeaza sa se infiinteze"? Sau trebuie "sa lasam guvernul sa lucreze in liniste" asa cum cerea Ion Iliescu sa o facem cu Guvernul Vacaroiu si cu toate guvernele marioneta pe care le-a girat si care au jefuit Romania pana la os in acesti douazeci de ani de democratie originala, fir-ar mama lor sa fie de bolsevici tradatori!
Postat 06 Martie 2013, 10:15 de V.I.L.
Asa sa fie oare?
Sa dea Domnul sa fie bineintentionati, nu doar actori ai jocurilor de imagine specifice politicii romanesti!!!
Postat 06 Martie 2013, 10:02 de Girda
HOTIA
Acsti liberali ,nu trebuie considerati ,decat CORECTI ,SUNT SINGURII PARLAMENTARI CARE VOR CA HOTARARILE SA SE IA DEMOCRATIC. Felicitari.
Postat 06 Martie 2013, 09:49 de PNL
Avem si un dictator local
De acord cu ce au facut cei doi dar ar trebui sa-l faca dictator in primul rand pe liberalul Bolojan care mai nou nu asculta si nu tine cont nici de parerile colaboratorilor lui apropiati si nici macar de cele ale contribuabililor si alegatorilor cinstiti ai orasului.
Postat 06 Martie 2013, 09:31 de Contribuabil
Doi cretini cu notorietate sau, mai simplu, doi cretini notorii
Intr-o tara normala, s-ar fi titrat mai la obiect astfel ... "doi senatori bihoreni s-au facut singuri de panarama in propriul partid, criticand in fapt coalitia din care fac parte si liderul guvernului acesteia, la scurt timp dupa ce au injurat fosta putere ajunsa firesc in opozitie".
Postat 06 Martie 2013, 09:08 de Carp III
se vede luminita, daca te uiti atent
Surprinzator faptul ca se descopera doi politicieni romani vertebrati! Cu atat mai surprinzatoare este apartenenta lor politica! Iata un semn mic al sperantei ca PNL nu va ajunge langa PNTCD, cu toata stradania lui Cacarau, Ghise, Rusanu, Nicolaescu, Helvig, si a celorlalti retarzi care apar zilnic la Antene si Realitati.
Postat 06 Martie 2013, 08:57 de I.C.B.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON