URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Martie 2013, 10:34

De cine divorţează Bolojan?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consecvent cu sine însuşi şi cu convingerea că nu există subiecte tabu, BIHOREANUL nu putea ignora nici divorţul lui Ilie Bolojan anunţat joia trecută. Motivul e clar: oamenii au dreptul să ştie dacă vieţile politicienilor le pot afecta lor vieţile. Dacă un preşedinte sau un primar suferă de o boală ori are acasă un bai ce-l împiedică să-şi exercite plenar funcţia, cetăţeanul chiar trebuie să afle. Fiecare poate judeca apoi, cum îl duce mintea, inima şi conştiinţa, dacă acel politician îi mai merită sau nu încrederea.

Din acest punct de vedere, nimeni nu are a ne reproşa atenţia dată divorţului din familia Bolojan, chiar dacă, în ciuda mediatizării activităţii sale, primarul s-a străduit mereu să şi-o păstreze departe de orice expunere publică. Singura preocupare putea fi, aşadar, abordarea subiectului. O posibilitate era simpla consemnare a faptului şi atât, tocmai pentru că acest primar, care a evitat el însuşi să apară în lumina reflectoarelor mai mult decât l-a obligat funcţia, nu şi-a scos niciodată la înaintare soţia şi fiicele. Nici măcar când totul era în bună regulă şi imaginea de bun familist îi putea aduce puncte în confruntările electorale.

O altă ipoteză a fost, vorba francezului, căutarea Femeii. Căci, dacă în spatele unui bărbat de succes se află adesea o femeie, atunci când succesul creşte, şi numărul femeilor din viaţa sa ar putea fi mai mare. În cazul lui Bolojan, însă, deşi unii s-au chinuit (sub anonimat, desigur!) să insinueze că infama care i-a rupt mariajul ar fi o consilieră seducătoare, cel puţin până acum nu există niciun indiciu în acest sens. E drept, nimeni nu poate şti ce-o fi în sufletul sau în aşternuturile altcuiva, dar dacă nici măcar propria consoartă nu-l acuză de trădare, de ce să credem în adulter?

Supăraţi că plătesc impozite şi amenzi, probabil destui orădeni ar putea pretinde că, iată, primarul nu e un bun gospodar nici măcar la el în familie, ba chiar că dacă n-am avea un edil divorţat s-ar ieftini nu doar căldura, ci şi benzina. Alţii, obişnuiţi să vadă totul în ceaţă, pot sări să-i impute o lipsă de moralitate care poate chiar şi lor le lipseşte. Ce-ar zice, însă, dacă ar afla că pricina divorţului nu ar fi imoralitatea ci, dimpotrivă, o moralitate cu care nu suntem obişnuiţi, şi că ruptura din viaţa personală a primarului s-a produs pentru că omul, pus trup şi suflet în serviciul public, s-a neglijat pe sine?

Eu cred că i-am putea reproşa lui Bolojan ce face cu propria viaţă doar dacă i-am plăti noi pensia alimentară. Până atunci, însă, văd schimbările în bine din ultimii ani, evidente pentru orice orădean de bună-credinţă. Cei cărora aceasta le lipseşte, deşi adesea au văzut cu ochii lor lumină în biroul primarului la ore la care alţii îşi fac siesta, să se întrebe doar atât: s-au gândit vreodată, în loc de înjurături, să-i trimită în gând dojana "mai vezi-ţi, omule, şi de casa ta!"?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
lingau
Dle jurnalist, mare lingau mai esti. Toata ziua buna ziua il ridici in slavi pe Bolojan. Oricum esti un jurnalist foarte slab, nu ai imaginatie, nu ai subiecte despre ce sa scrii....... doar despre idolul tau ridicat pe piedestal: Bolojan
Postat 01 Aprilie 2013, 18:14 de oradean
felicitari
felicitarii domnului primar,daca ar fii avut oradenii asa primar de mai demult am fii intrecut financiar judete mult mai mari.altii nu au facut mai nimic ptr oras numai ptr ei.oare de ce nu i trage nimeni la rost
Postat 25 Martie 2013, 21:02 de relu
lustruitorul
Mai da mult mai poti linge curul primarului, autor de articol. Auzi la el, om pus trup si suflet in serviciul public, om care are lumina aprinsa in birou cand altii isi fac siesta. Poate a uitat-o aprinsa sau chiar intentionat sa ne para ca munceste. Oricum nu plateste el contravaloarea. Ma intreb si eu, cum un om care nu a fost in stare sa-si administreze un ABC in Alesd o fi in stare sa conduca un oras ca si Oradea. Eu personal ma indoiesc.
Postat 18 Martie 2013, 14:45 de gogu
pentru rautaciosi
Nu stiu de ce intereseaza pe cetatenii Oradiei viata privata a primarului ? Pentru oradeni, ar trebui sa conteze doar ce face el ca ales in fruntea Oradiei! Oare nu a facut destule lucruri bune? Nu sunt de acord cu divortul in nici un caz si mi e teama ca si acest lucru se datoreaza implicarii lui prea mari in problemele Oradiei, din pacate nimic si nimeni nu merita sa ti sacrifici familia pentru binele omenirii. Oamenii nu sunt recunoscatori, iar daca totusi sunt cativa, va rog sa-l sprijiniti pe d-l primar in tot ceeea ce face. Daca au luat o asemenea decizie, inseamna ca au avut motive intemeiate. Rog postacii sa se limiteze la un limbaj decent, si sa nu imprastie cu noroi in nimeni, daca nu pentru primar, macar pentru cele doua fete ale lui, care nu merita sa sufere din cauza lipsei de respect a unora. D le primar, si fosta lui sotie, sa va dea Dumnezeu tarie si intelepciune, ca sa treceti mai usor prin aceasta grea incercare!
Postat 18 Martie 2013, 08:24 de adriana
primaria
Si ce daca divorteaza?Asta este.Doar nu e singurul om care divorteaza.Dar nu inteleg ce va intereseaza viata privata a bietului om?Lasati-l in pace HIENELOR,nu va este rusine? Oricum nu va cotiza pentru nici un ziar ca sa-l ridice in slavi,asa cum el nu primeste spaga nici nu da spaga.
Postat 18 Martie 2013, 07:08 de dodo
primaria
Pacat ca dl primar a luat decizia aceasta de a divorta.Nu intereseaza pe nimeni viata privata a acestuia din moment ce isi dedica timpul primariei,face lucruri folositoare pentru comunitate.tot ce ati postat mai jos,sint minciuni,sint postate de persoane frustate.Domnul BOLOJAN este singurul primar competent pe care l-a avut Oradea.Tot ce a facut si face pentru oras este fantastic.Hadrian,soso,carp III,AB sinteti lingaii PDL.Spuneti ce a facut PDL pentru oras???
Postat 18 Martie 2013, 07:03 de trifa
Dunare
Fituica Bihoreanul : o armata de limbi catifelate bagate in fundul paros al \"marelui conducator\" ! Nu-i asa ca nu pierdeti nicio ocazie ? Ma intreb pana unde puteti merge cu manipularea oamenilor si servilismul total, aratat unei nulitati in materie administrativa ! Nu ma intereseaza viata de familie a primarului, dar ... omul asta a darmat un spital pentru a construi o parcare -caz unic in tara !!! Orasul este impanzit de hingeri de masini, platim amenzi de parcare nevinovati, iar drumurile arata ca dupa bombardament ! Sa ne amintim de \"eficienta\" companiilor care au efectuat deszapezirea ? De afacerile pe bani publici incheiate cu Selina ? Despre costul facturilor la intretinere ?? Sau despre faptul ca ne-au fost alungati copiii din scoli, pentru a satisface ambitiile partenerilor unguri din coalitie ? De faptul ca Primaria plateste chirie pentru scolile unguresti, iar copiii romani nu primesc nimic de la municipalitate ? Sau mega-realizarea \"turbogiratia\" din Centrul Civic, care a paralizat traficul in acea zona ? CHIAR NU VA ESTE RUSINE ????
Postat 17 Martie 2013, 22:21 de Hadrian
asteapta
Ceva-mi spune ca divortul bolovanului de lingaul cris , se apropie atunci voi fi atent, pina atunci lasa-l pe bolovan sa se simta barbat cu o faimoasa m===== care cica e consiliera....Apropo cris ,de ce nu-i aplici maimutei de bolojan tratamentul aplicat lui Seremi......Te-o fi lasat memoria sau buzunarul??? Esti gretos
Postat 16 Martie 2013, 12:10 de soso
Hoţ individul ăsta
Uitaţi-vă la mutra lui şi veţi înţelege că ăsta nu avea cum să divorţeze de cineva decât printr-o înţelegere ascunsă. E prea urât la poză ca să fie ţinut acasă doar ca să împută locul. Căutaţi canalul de scurgere a banului şi se va vedea că există schepsis ...
Postat 15 Martie 2013, 18:18 de Carp III
gibonu
o facatura, scapa de controlul ANI si isi transfera banii negri pe sotie, asa fac toti politicienii, traiesc bine mersi impreuna ...
Postat 13 Martie 2013, 23:23 de bolovan
Scinteia de Oradea
Asemenea articole de un pupincurism libidinos, numai in anii 80 am mai citit.
Postat 13 Martie 2013, 11:33 de AB
Oradean
Incredibil cata nesimtire poate zace-n unii, de apuca sa dea pe dinafara pe forumuri! Pai mai improscatorilor cu *, mare parte din "vina" pentru divort o poarta tocmai faptul ca si-a neglijat familia pentru a face bine pentru comunitate (din care cu regret constat ca fac parte si niste lichele ca voi)! Dar se pare ca proverbul ala cu facerea de bine e chiar adevarat si acum isi primeste "multamul" pentru ce a facut. Divortul e strict problema lui personala si mi se pare josnic sa profiti de o astfel de situatie pentru a incerca sa-l defaimezi, cu atat mai mult cu cat omul asta chiar merita apreciat, nu criticat. Dar cum poti cere bun simt de acolo de unde lipseste cu desavarsire?! Lichelele de aia-s lichele, ca sa se comporte ca atare!
Postat 13 Martie 2013, 09:49 de @lighioanele postace
cine arunca primul piatra ?
Tocmai autorul acestei jenante pupincuriade (ca articol nu-l putem numi !) vorbeste despre motivele despartirii unor oameni ? (...) Dumnezeu spune ca in curand urmeaza a treia ! Cat despre Balbajan, Dumnezeu sa-l ierte, ca oradenii nu-l vor ierta prea curand pentru proasta administrare a orasului, mascata sub vorbe sforaitoare si parcari cu plata !
Postat 13 Martie 2013, 08:09 de Abatele Prevost
Presa de presat !!!
INOCENTA clamata de BIHOREANUL in acest caz,este de ultima spetza. Acest Adi si conducerea acestui \"jurnal\" (?),dovedesc inca odata ca presa din Romania PROST REVOLUTIONARA nu mai are nici nici cel mai elementar bun simtz.Lipsa subiectelor ii fac sa apeleze la cele mai murdare tactici,pentru a \"castiga\" audienta.Dar din pacate si \"destinatarul\" este de vina. Ziare fara nici o noima,can -can-uri false si cu personaje grotesti,numita pompos \"vedete\" (??) se vand pentru ca multi le citesc. Daca nu le-ar citi nimeni,ar disparea urgent. Revenind la \"maretul\" subiect cu cine si de ce divorteaza Bolojan,cred ca opinia publica este interesata de ce face primarul pentru urbe si nu acasa. Sarkozi a divortat si natiunea franceza nu s-a intrebat de ce. Ce zici Adi ? Tu acasa cum stai ?? Esti ireprosabil ???
Postat 12 Martie 2013, 23:17 de CASANOVA
un cetatean
Locuiesc in aceasta urbe! Nu stiu viata particulara a acestui primar si nu stiu de ce divorteaza! Am incredere in el, fiindca spre deosebire de multi alti primari se vad foate multe lucruri bune in oras ca urmare a demersurilor sale. Important este sa isi respecte fosta sotie si fiicele, fiindca au trait alaturi foarte multi ani si sa aiba grija de ele.
Postat 12 Martie 2013, 19:56 de un cetatean
in viata privata e liber fiecare om sa faca ce vrea !!!! asa ca , terminati cu orice presupuneri care chiar nu-si au rostul si nu e cazul de tot felul de scenarii.
Postat 12 Martie 2013, 19:04 de raluca
WTF?
Bla, bla, bla! Sunt un cetatean si chiar nu ma intereseaza viata privata a primarului! Si ce treaba are viata privata a edilului cu increderea in el? Sau mai pe sleau, sa priceapa si "deontologul" din voi: ce are sula cu prefectura?
Postat 12 Martie 2013, 14:35 de Jon Bon Jovi
Men sana in corpore sano
Il credeam bolnav si fizic si psihic, dar am aflat ca fizic e sanatos.
Postat 12 Martie 2013, 14:34 de Contribuabil
???
de ce schimbari in bine vorbeste autorul articolului?uitativa la facturi si vedeti schimbarile
Postat 12 Martie 2013, 14:32 de luky
Buna intrebare !
Chiar, de cine divorteaza ? De un barbat, de o femeie ? Daca nici pupincuristii de la ebihoreanul nu stiu..... Si cine divorteaza, adica cine a introdus divortul ? @ adrian cris Nu mai incerca sa fii ,,spiritual", n-ai destui neuroni pt. asa ceva ! DA, NOI, ORADENII, II PLATIM (SI) PENSIA ALIMENTARA, CA E ANGAJAT LA PRIMARIA ORADEA, CARE NU-I FABRICA SI CARE ,,PRODUCE" DOAR DIN TAXE , IMPOZITE, AMENZI ! Daca era angajat la firma muierii sau la a ma-sii, ok, mai ziceam. Ii platim masina noua, ii plateam drumul pana la Alesd, soferul, benzina, ce sa-i mai platim, o funie si un sapun ?!
Postat 12 Martie 2013, 13:49 de Oradean
rabdare
aveți răbdare. timpul le rezolva pe toate. precum imperiile, și miturile se demolează din interior (...) mai săpați...și veți vedea adevărata fata a omului Bolojan. Trista și parșivă.
Postat 12 Martie 2013, 12:46 de oops!
Impartialitate fidela consecventa
Daca cea "care i-a rupt mariajul ar fi o consilieră seducătoare, (si) cel puţin până acum nu există niciun indiciu în acest sens", este o afirmatie corecta, sunt doua posibilitati. Ori ti-a picat si tie cu tronc "seducatoarea" (foarte dicutabil termenul, ori nu exista niciun indiciu. In acest al doilea caz nu stiu de ce stergeti comentariile la dresa sedusei. Daca nu le stergeti voi, atunci este si mai grav pentru ca inseamna ca exact ea, din functia pe care o ocupa cenzureaza in ziarul vostru tot ce vrea. De ce de cand a inceput scandalul, Primaria nu are nimic de comunicat oficial prin "goarna" despre nimic? nu ii platiti voi pensia alimentara, asta este sigur. Dar el nu va plateste voua nimic?
Postat 12 Martie 2013, 11:43 de PR manager
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON