URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2013, 14:44

De 13 ani cu BIHOREANUL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

13 ani, 671 de numere, mii de personaje ori situaţii încondeiate. La cât de mic este oraşul, e puţin probabil ca vreuna din mărimile judeţului să nu-şi fi sporit celebritatea datorită BIHOREANULUI. Vă daţi seama câţi duşmani, dar şi câţi prieteni, ne-am făcut în acest timp!?

În 25 octombrie 2000 aveam în spate un trust redutabil şi nişte profesionişti de nivel naţional. Primul tiraj, de 12.000 de exemplare, a fost epuizat în câteva ore, motiv pentru care a fost nevoie de o suplimentare. Mă întreb oare ce mare subiect trebuie să apară azi ca să fie nevoie de o asemenea măsură...

În timp, influenţa ziarelor tipărite a scăzut în favoarea televiziunilor şi a internetului. Variantele online ale ziarelor au avantajul că pot livra ştirea instantaneu, şi în plus nici nu îl costă nimic pe cititor. Ce poate fi mai minunat decât să obţii un produs de calitate la preţ moca?

Totuşi, cred că printul nu va muri aşa de curând. Şi asta nu neapărat pentru că mai există cititori nefamiliarizaţi cu mânuirea calculatoarelor. Sau că românii au nevoie de ziare la aţâţat focul şi şters geamurile de Paşti. Ci pentru că mai sunt cititori adevăraţi, nostalgici, care vor să adulmece cerneala tipografică, care vor să simtă foşnind paginile, să admire aspectul unei paginări de ziar.

După 13 ani, nu-mi rămâne decât să ne urăm La Mulţi Ani, să ne gândim cu drag la zecile de ziarişti care s-au perindat în această perioadă prin redacţia noastră şi la miile de cititori care sunt alături de noi. Iar de dorit nu-mi doresc decât ca BIHOREANUL să apară atât timp cât vor mai exista tipografii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
pt "alina"
Bai da prost esti, hudemeristule
Postat 06 Noiembrie 2013, 06:54 de Safety
@halina
ASA-I CE FERICIT AI FI, BAI, TERCHEA-BERCHEA, DACA N-AR SCRIE NIMIC DIN ESCROCHERIILE FACUTE DE udmr ?
Postat 06 Noiembrie 2013, 06:08 de RUSINE udmr !
ZIARISTI SECU
NU VA STIMEZ CA PROFESIONISTI, NICI PE DUMNEATA, NICI PE INCULTUL SI PATIMASUL adrian cris. CUM SE FACE CA LA TOATE CHEFURILE VA BAGATI IN SEAMA SI LINGETI TROACA DIN CARE MASE INFRUPTA PRIETENII VOSTRI SECURISTI? DESPRE EI, IN TOATE ARTICOLELE DOAR DE BINE. NU SUNTETI ONESTI, SUNTETI CORUPTI SI MICI.
Postat 04 Noiembrie 2013, 08:23 de alina
ia d""äici
Si ce vrei tu, bei gunoi????la cate laturi ai imprastiat????TORT???? Sa-ti dea al de sus....cat meriti
Postat 01 Noiembrie 2013, 17:16 de marianel
Aldoilea
La multi ani Monser, sa iti traiasca Bihoreanul, fie pe hartie fie plutind in mediul electronic ! Sunt bune amandoua si inca si mai buna este o echipa pe cinste ca aceea pe care o aveti ! Sa traiti si infloriti, pe banditi sa-i priponiti !
Postat 01 Noiembrie 2013, 13:12 de Sancho
la multi ani
La multi ani! Nu inteleg, domnule Chirila, ce aveti cu printul... adica ce daca va supravietui sau nu, desi e clar ca nu va supravietui. nici motoarele cu abur n-au supravietuit sau dischetele de pc ori telefoanele cu disc, de exemplu. Totul e sa fiti in pas cu moda... sa aveti o strategie buna de marketing si sa faceti bani mai departe din ceea ce stiti cu adevarat, adica vanzarea de informatii locale. Acum, va mai adaptati si voi suportul, deveniti mai eco :) , ce daca nu se mai poarta hartia. Sunt atatea moduri acum de a ajunge la cei interesati... In fine. La multi ani!
Postat 01 Noiembrie 2013, 08:57 de vasi
REPLICA
Lauda de sine nu miroasea bine ...proverb romanesc simplu!:))=))Presa este a 4 putere in stat si ea trebuie ca sa pazeasca DEMOCRATIA si sa scrie ADEVARUL si DREPTATEA faptelor facute de politicieni si cetatenii simpli romani, NU trebuie ca sa fie subjugata si aservita partidelor politice , intereselor de grup, mafiotilor ,conducerii locale trebuie sa fie INDEPENDENTA, trebuie ca sa informeze corect si cinstit cetateanul roman simplu , NU tre sa-l manipulezeopinia publica bihoreana .NIMICda chiar NIMIC personal ... da as avea multe de reprosat personal,romanul simplu bihorean atata-i bun pana cumpara saptamanluBihoreanul in fiecare saptamana si-l citeste , cand are o problema ramanane cu ea nerezolvat daca apeleaza la voi,daca vacontyreaza si daca mai aveti cititori sa-i pastrati integrii si nu-i manipulati cum vor partridele politice si interesele de grup , Primaria Oradea ... alte persoane politice in functii de conducere din Bihor .ADEVARUL si DREPTATEA intodeauna spus in fata ca sa se cunoasca supara intodeauna!:))=))La cat mai multe editii ale saptamanalului `Bihoreanul` si la cat mai multe vizualizari ale siteuluiEbihoreanul!:))=)) .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Octombrie 2013, 13:46 de Romanul Simplu
la mai mare !
La multi ani ! Succes in demascarea numerosilor escroci care isi duc traiu prin oradea !
Postat 28 Octombrie 2013, 23:14 de Cipri
13 ani de mercenariat !?!
Să vă fie cu "noroc" şi să aveţi cât mai multe ghinioane din al 14-lea !?! Aleluia !?!
Postat 28 Octombrie 2013, 18:42 de Carp III
urare
...si cate vieti ati distrus. nenorocitilor!
Postat 28 Octombrie 2013, 18:02 de urania
La multi ani
La multi ani!!!
Postat 28 Octombrie 2013, 17:11 de Corbu Corado
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON