URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2015, 12:00

Datul la gioale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Datul la gioale a devenit sport judeţean. De trei ani se duce o luptă deschisă între corifeii de la Consiliul Judeţean şi şeful Primăriei Oradea.

Pentru finalizarea proiectului Aparegio, perceput ca fiind al primarului Ilie Bolojan, unul dintre conducătorii CJ l-a răsucit cu cheiţa pe un amărât de primar, pentru a torpila investiţia. Nu mai contează că în joc sunt milioane de euro sau că locuitorii din Finiş ar avea în sfârşit ocazia să bea şi altceva în afară de apă cu mormoloci.

În replică, Bolojan i-a atins pe cei de la Judeţ unde-i doare mai tare. A suspendat ajutorul pentru jalnica echipă a FC Bihor, club care vreme de două decenii a fost cea mai bună şi comodă vacă de muls.

A vrut Bolojan ca între proiectele strategice ale judeţului să fie şi centura Zonei Metropolitane Oradea? Hop şi Consiliul Judeţean cu ridicolul drum Şuşti-Moneasa! Vrea Oradea să se unească cu Sînmartinul? Lovitura a venit de la colegii de partid, chiar organizaţia de ţărani liberali din această comună fiind cea care a decis să se opună proiectului.

Domnul vicepreşedinte Ioan Mang are dreptate să se revolte la aflarea veştii că urmează să fie schimbat. Păi tocmai acum, când e atât de lucru şi când avem mari speranţe de bani de la bugetul de stat, omul partidului de guvernământ să fie dat de pământ? Problema este că la fel de mult de lucru e acum ca la începutul mandatului, pentru că şefii de la CJ au reuşit uluitoarea performanţă să doarmă în birouri aproape trei ani fără să facă nimic.

Şi uite aşa, din acest ping-pong care pe măsură ce se apropie campania electorală se va transforma în meci de box, noi rămânem doar cu circul.

P.S. M-a înduioşat delicateţea domnului Mang, care a spus într-o conferinţă de presă că speră ca DNA să nu se autosesizeze cu privire la instigarea la şantaj făcută de Bolojan (cea privind oprirea alocării de bani de la CJ către comuna Finiş). E ca şi cum Bolojan ar ieşi în public să spună că e îngrijorat ca nu cumva să se repună pe tapet cazul de plagiat al lui Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Corifeii ăştia sunt unul şi unul !!!
Un mediocru şi un amator, care au ajuns să facă politica judeţului ... jenant !!! "Minţile deschise s-au confruntat întotdeauna cu opoziția minților închise. Minţile mediocre sau amatoare sunt incapabile să înţeleagă că omul inteligent refuză să se supună orbește prejudecăților convenționale, alegând în schimb exprimarea opiniilor sale cu curaj și sinceritate." (Albert Einstein) ... !!! Voi, cei de la Bihoreanul, foarte rar aţi reuşit să exprimaţi sinceritatea ori curajul !!! Trebuia să măturaţi pe jos cu ăştia doi până se colora asfaltul !!!
Postat 26 Ianuarie 2015, 17:29 de WinDos
Bolovan
Mai nou Bolojan e si Presedintele consiliului Judetean, atat de important se crede incat se razbuna pe sportul Bihorean. Atata poate primarul nostru drag. In loc se ajute echipa sa faca performanta el ii pune bete in roate ! Frumos !
Postat 20 Ianuarie 2015, 23:29 de bogdanel
"La steaua care-a rasarit/ e-o cale atat de lunga..."
De-aia e Clujul pol de dezvoltare regionala si Bihorul n-o sa ajunga asa ceva in veci. Sigur, si Universitatile de elita din Cluj, si personalul calificat atras acolo de salariile mari, nu indecente ca-n Bihor, si altele si altele. Dar si vajnicii bihoreni, campioni la dat la gioale, pun serios umarul....
Postat 20 Ianuarie 2015, 13:24 de Cenzura
SA DAM LA GIOALE ORICUI E CONTRA NOASTRA
DNA-ul NU SE VA AUTOSESIZA, asa cum nu a facut-o nici in privinta dubioasei TRANZACTII promovate de Bolojan in favoarea dezvoltatorului IMPACT(desi sub aparenta unei sitituatii favorabile municipiului). Atata timp cat TRANZACTIA cu pricina se intemeiaza pe falsuri(contracte fictive de v/c case in Cartierul EUROPA doar pentru a se pune laba pe terenuri; ATENTIE, BOLOJAN a spus-o, EU CONFIRM CA ESTE ASA)este clar DUBIOASA!
Postat 20 Ianuarie 2015, 12:25 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON