URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2016, 09:22

Dărăpănăturile de pe Centru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă mergi "pe centru" dai peste atâtea clădiri jerpelite că-ţi piere cheful de a te mai mândri cu vocaţia turistică a oraşului. Clădirea fostei Policlinici mari se va surpa cu siguranţă înainte ca Justiţia să dea un verdict în ce priveşte proprietarul.

Degeaba renovăm patru palate când alte clădiri monument sunt pericol public, nu doar pentru ochiul turistului, ci şi pentru integritatea corporală. Hotelul Parc va fi şi el adunat cu făraşul până să vedem cine trebuie să-l renoveze. Clădirea hotelului şi a băilor Rimanoczy este tot în autodemolare, chit că la parter funcţionează un restaurant ce aduce venituri bune proprietarului.

Dincolo de Criş sunt două fabrici vechi, una de confecţii, alta de încălţăminte, care nu peste mult vor deveni nişte pete pe obrazul Seccesion al oraşului, iar în Piaţa Unirii clădirea farmaciei acoperită cu plase arată jalnic între minunile arhitectonice proaspăt renovate. Dacă Primăria nu aplică rapid hotărârea de a mări impozitul pe dărăpănături cu 500%, rezultatele vor fi catastrofale pentru aceste bijuterii arhitectonice.

Şi mai e un aspect. Odată cu dezvoltarea mall-urilor s-au schimbat şi obiceiurile de consum ale localnicilor. Magazinele de pe Corso au rămas fără muşterii, iar spaţiile libere au fost fie lăsate în paragină de proprietari, fie umplute cu haine second hand. Se impune un studiu pentru reconversia întregii zone pietonale, pentru că în vreme ce adevăratele oraşe turistice momesc muşteriii cu magazine de firmă, noi îi îmbiem cu second-uri şi şaormării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Auăleeu!
Dar să vedeţi în Brăila jale!Şi sunt sigur că acu 100 de ani arătau mai bine ca în Oradea de atunci!
Postat 08 Mai 2016, 09:57 de crisan
Lumea a treia
O tara de nesimtiti, ignoranti, needucati, hoti, minciniosi, cheflii, betivi, curvari, ipocriti, escroci, narcisisti si de desteeeeepti de la primul pana la ultimul. Sa se darame toate pentru un asemenea neam de cocalari nu merita decat cel mult blocuri cu 4 etaje inconjurate de mall-uri unde sa-si etaleze fițele.
Postat 08 Mai 2016, 00:03 de outernational
Strategia PNL.....
Proprietarul unui imobil de pe str. Szigligeti Ede ,- a carei fatada darapanata si neingrijita atrage atentia ,cu atat mai mult cu cat arhitectura acestei cladiri este una cu totul deosebita - nu este altul decat viceprimarul Malan.Daca ar sti Lipoveanu, ce v-ar face ? Nimic ! "Pentru unii muma,pentru altii ciuma"!,sau "corb la corb nu-si scoate ochiul" Bine PNL ! Strategia este OK,cu caracterul stati mai prost.Hai la vot ! Inca-odata....niciodata !
Postat 06 Mai 2016, 01:58 de platona
vremuri noi
S-au schimbat obiceiurile dar si vremurile: oradenii merg la mall pentru ca acolo isi fac cumparaturile si pentru ca acolo au loc de parcare, nu trebuie sa fii economist priceput ca sa realizezi de ce nu merge nimic altceva pe corso, in afara de birturi si terase (si alea pe timp de vara). Sunt curios daca dupa marea unificare, turistii din Felix vor veni cu tramvaiul imoreuna cu navetistii din Nufaru si cu nana Floare din Cordau, ca sa vada centrul renovat.
Postat 05 Mai 2016, 18:55 de User anonimizat
Rechizitii
Da, primaria trebuie sa se grabeasca cu impozitul majorat cu 500%, in citiva ani va putea executa silit proprietarii in vederea confiscarii imobilelor.Pe care le va reabilita apoi cu fonduri europene...E doar o chestiune de timp (mandat)
Postat 05 Mai 2016, 13:05 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON