URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2014, 10:09

Cornele, lasă-ne!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cornel Popa a fost un deputat care şi-a făcut treaba. Umbla pe la ministere, mai ciupea ceva bani pentru primăriile de la ţară, mai rezolva fonduri pentru biserici, se mai agita pentru Autostradă... Mă rog, cam ce poate face un ales al neamului în zilele noastre.

Din păcate pentru el, şi mai ales pentru noi, de cum a intrat în administraţie, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, a demonstrat că e pe lângă fenomen şi nu mai are nici energia, nici dorinţa să înveţe noua meserie. Şi uite aşa am intrat într-o perioadă de stagnare, ca pe vremea lui Brejnev. Degeaba se supără domnia sa că scriem că instituţia pe care o conduce a devenit staţiune balneară: vina îi aparţine.

Acum trei săptămâni, intrat în panică din cauza noilor alianţe, a ieşit la bătaie alături de primarul Ilie Bolojan. A fost un gest isteţ, aliindu-se nu doar cu colegul său de partid, dar şi cu unul dintre cei mai puternici oameni din judeţ. La numai două saptămâni, însă, o dă la întors şi bate palma cu Alexandru Kiss, sfidând propriul partid şi totodată bunul-simţ. Mă întreb când a fost treaz domnul Popa? Când a pornit la drum cu Bolojan sau când l-a lăsat baltă pentru fostul depanator?

Cred că înţelept ar fi ca domnul preşedinte să cruţe şi propriile suferinţe, şi pe cele ale bihorenilor, şi să iasă discret de pe scena politică. E prea uzat să mai aducă ceva bun liberalilor şi electoratului pe care-l reprezintă. Prin jocurile politice, de care e complet străin, se va trezi în curând fără sprijin în propriul partid şi va deveni o jalnică anexă a UDMR-ului. Păcat!

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Marile manevre: Cum îi duce de nas liderul UDMR Bihor pe ceilalţi şefi de partide"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Ion
pentru @carp, Cornel a venit in PNL nefiind primit ca presedinte la PDSR, fiind portdrapelul si port-portmoneul verilor sai pe care ulterior ....
Postat 01 Aprilie 2014, 07:48 de Liberu
Re: Gheorghe
Îţi mulţumesc pentru detaliile din nota ta infomativă privind liberalismul în Bihor !?! Mi-ai deschis ochii astfel !?! Nu de alta dar îl cunoşteam pe Popa de vreo 20 de ani, adică de pe vremea când se pregătea să renunţe la fizica cuantică predată prin curtea unor şcoli şi să devină mare om de afaceri !?! Dacă tot nu a reuşit s-a dedicat politicii de cadre, nereuşind nici de această dată, dar cel mai important este faptul că e unul dintre fondatorii liberalismului local !?! Dar, oricum ai lua-o, <c ristinelll> are dreptate !?!
Postat 31 Martie 2014, 20:05 de Carp III
ADIO P.N.L.
povesti a la POPA CORNEL , NU STIU CUM AU REUSIT S-A SE alinieze in spatele sau numai LICHELE ,hoti SI SPAGARI IN SPECIAL CEI DIN ZONA FOLCLORICA A BEIUSULUI . ASTA ESTE CORNELE ,SA MAI ASTEPTATI VOTURIL................MULT SI BINE!!!!!!!!!
Postat 31 Martie 2014, 05:58 de un fost votant
@c ristinel
O fi facut el politica la el acasa .dar eu n-am auzit de el pina l-a pus Popa prefect, dupa o lupta dura cu Blaga care voia pt Bihor un prefect PD-ist in 2004.
Postat 27 Martie 2014, 18:53 de C ristina
HOTII
asa se intampla cand nu stii sa-ti selectezi colegii de partid ,ai indepartat oameni de omenie si te-ai inconjurat de hoti si spagari gen PETI SI CORAS si lista ar putea continua .............. ,domocos e.t.c.
Postat 27 Martie 2014, 13:11 de psd BEIUS
liber
te poti lega de tirle ca amindoi ati facut la fel nde mult pt. judet.drum bun
Postat 27 Martie 2014, 11:19 de aron
popa sau prostu....
Gheorghe...ori esti prost , ori esti prostttttttttttttttttt , Bolojan facea politica inca de pe vremea când Cornel popa prostu facea pisu caca in curte.......mars bei d-aici.......nu sant admirator al lui bolovan da nici chiar asa.......
Postat 27 Martie 2014, 09:22 de c ristinelll
@Carp
Pina la Cornel Popa, PNL in Bihor nu insemna mai nimic.Lui i se datoreaza faptul ca de cativa ani(vreo 2-3 legislaturi) PNL Bihor este primul partid al judetului si una din filialele PNL cele mai bune din tara.Cornel Popa n-a venit la PNL pt ca nu avea ce face(ca multi altii) el avand o situatie financiara solida si inainte de a intra in politica, el a venit la PNL provenind dintr-o familie care a luptat cu comunistii, bunicul lui matern fiind detinut politic, crezand in liberalism si pluralism politic.Toti liderii liberali locali de azi ,de la Bodea pina la Bolojan au fost descoperiti si promovati de el, banii pe care i-a adus el in judet in timpul mandatelor sale de parlamentar,departe de a fi simple ciupeli, nu cred ca vor fi egalate vreodata de nimeni.
Postat 26 Martie 2014, 21:50 de Gheorghe
Nu degeaba i se mai spune "Popa Prostu" !?!
Nu pentru că îi place să "bată cartea", de dimineaţa până seara sau invers !?! Ci din cauza intelectului, profesionalismului şi atitudinii !?!
Postat 26 Martie 2014, 21:25 de Carp III
POPA cu UDME-REUL
Mare partid mare si PNL-UL in BIHOR . Trage la o caruta toti doar ca nu in aceiasi sens ,unii inainte alti inapoi . POPA e cu SANY de la UDMR iar BOLOJAN e cu BOLOJAN .Super . Pe langa ca sunt putini si toti INTERLOPI ! bineinteles in frunte cu PETI si CORAS va mai si certati intre voi !! La BUCURESTI va inparte TARICEANU la BIHOR ,BOLOJAN !!
Postat 26 Martie 2014, 15:55 de politicos
ATENTIE
CU ALTE CUVINTE, VOI bihoreanul , RECUNOASTETI CA primarul vostru nu este PNL-IST.....ci pd-ist
Postat 26 Martie 2014, 14:48 de eu
mai aveti rabdare inca putin
mai lasati-l acolo umpic :) nu-l atacati prea tare, ca e firav, mai aveti si voi putina rabdare, pana dupa evrosparlamentare, dupa care va reveni peneleu' in vechiul usele, dupa 25 mai, parca
Postat 26 Martie 2014, 13:03 de veghe
Ieftin ca tarffele de pe centura ...
Cornel Popa deja e ca tarffa de pe centura trag toti de ea, ca el nu mai are o directie precisa, daca intre alianta cu Bolojan ( care oricat la uri) e un om hotarat si de valoare infinit mai mare decat a lui Sany Kiss sau Mang Copy dar asta e valoarea lui Popa toata viata a fost sluga Miculestilor no sa ii creasca la batranete coloana si ko@ie daca nu lea avut pana acum ... e jalnic pentru judetul Bihor ca nu au un conducator de calibru de 24 de ani si se vede cum iesi din Oradea 20 de km evul mediu ... sa se roage de Bolojan ca dupa ce se satura de Oradea city sa se ocupe si de satele din Bihor cred ca e singura sansa ...
Postat 26 Martie 2014, 12:18 de Johny B
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON