URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2013, 15:44

Cinstiţii de la OPC

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

E clar că angajaţii de la Protecţia Consumatorului au o problemă. La câte flagrante s-au făcut în instituţie, de la şef până la slujbaşul de rând, s-a creat impresia că arestarea restului personalului este doar o chestiune de timp. Aşa că oamenii riscă să intre în folclor iar termenul de hoţ să fie înlocuit cu cel de opecist.

Dacă acest fenomen de la OPC ar fi unul izolat, azi România era o Elveţie a Balcanilor. Dar înmulţiţi fenomenele de luare de şpagă de la OPC cu 10 sau 20, cam câte instituţii au dreptul să amendeze agenţii economici, şi veţi realiza de ce în ţara asa nu avem nicio şansă ca lucrurile să meargă bine.

Cei un milion de bugetari care taie frunze la câini nu sunt atât de nocivi pentru că iau salarii de la stat, ci pentru că mai şi cer şpăgi şi fac abuzuri. S-a ajuns până acolo încât şi cei de la Direcţia Sanitar Veterinară pot controla localuri şi da amenzi. Ba mai mult, taie şi facturi pentru efectuarea controalelor de parcă birtaşii, masochişti, ar vrea să le vadă mutrele trimestrial. Cunosc un caz în care un nea Caisă din ăsta, încă nearestat, a cerut aviz că apa este potabilă, deşi localul era branşat la reţeaua oraşului.

Nu demult scriam despre jaful de la ITM, unde soţia era directoare şi soţul avea firmă de consultanţă în domeniu. Angajatorii erau strânşi cu uşa şi, ca să scape de amenzi, îl luau pe soţul madamei drept consilier pe probleme de muncă. Cât despre ce se întâmplă la nivel naţional, ar mai fi de povestit 100 de ani...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
generalizări tip ghirilă
Pircea Ghirilă exagerează şi generalizează în cunoscutul de acum stil bihorel ,şi îi bagă în aceiaşi oală pe toţi bugetarii. Deşi nu lucrez şi nu am lucrat vreodată la STAT, am avut norocul să dau şi peste oameni binecrescuţi, binepregătiţi şi bineinteţionaţi printre slujbaşii Statului Român. La fel cum am dat şi de hahalere ordinare. Şi la "privat" poţi să nimereşti peste tâmpiţi nepricepuţi şi dizgraţioşi. Acuma hai să generalizăm şi noi, şi să spunem că ziariştii sînt nişte textieri ieftini, care n-au nici un fel de calificare reală, şi sînt cea mai coruptă şi îndobitocită "profesie"
Postat 10 August 2013, 11:21 de regele Radu Dudă
si ce-i de facut?
daca mai vreti informatii despre onestitatea acestor lichele cereti informatii in PIATA ROGERIUS
Postat 09 August 2013, 15:57 de geo
si ce-i de facut?
cea mai buna solutie este de a desfiinta OPC-ul pentru ca oricum se suprapun cu controalele peste alte organe cu aceleasi competente
Postat 09 August 2013, 15:56 de geo
trofeul calitatii a demonstrat ca mafia functioneaza
Guvernul pune taxe peste taxe, da ordonante prin care face imposibil de respectat Legea (o colectie de texte facute de imbecili!) si la sfarsit isi trimite cohortele de functionari la taiat amenzi si colectat spaga! Asta-i sistemul in care traim! Se pot plati toate taxele de catre o unitate oricare ar fi activitatea ei? Raspuns: Nu! Nu are cum incasa atata din orice activitate legala! Se pot respecta Legile cu toate modificarile si normele lor idioate? raspuns: Nu! Pentru ca nici macar guvernul, nici Parlamentul, nici functionarii veniti in control nu cunosc legea! Se poate colecta Spaga destula de catre functionari si se poate satura lacomia Mafiei de la guvernare? Raspuns: Nu! Deoarece lacomia acestor paraziti nu are limita!
Postat 07 August 2013, 10:09 de adi bombo nastase
Like
De ce nu faceti o ancheta pe bune si sa vedeti cat ar castiga orasul Oradea din taxele si impozitele suplimetare incasate de la comercianti daca ar fi acestia in regula? De ce nu faceti o ancheta in care sa prezentati cat de nocive sunt aceste spagi luate de catre spagarii de la garda finaciara / mediu / vama, OPC, ITM, in momentul in care continua sa lase nerezolvate cazurile de evaziune? O ancheta pe 4 pagini cu marturii de la comercianti, patroni din domeniul HORECA si altii, si sa puneti astfel presiune pe aceste institutii ca sa isi faca munca cinstit si onest.
Postat 06 August 2013, 17:57 de Like
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON