URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2010, 09:48

Cine scoate gunoiul din Primărie?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un prieten din Sibiu îmi povestea cu amărăciune că în fosta capitală culturală europeană, în loc de germană se vorbeşte mai mult olteneasca cu accent de Vâlcea. Locul saşilor a fost luat, tiptil, de olteni, iar localnicii n-au avut nicio reacţie. Nici nu-i de mirare, că veneticii erau desculţi.

Până când a fost numit directorul Casei de Cultură a Municipiului, nici eu n-am auzit când Flavius Bunoiu a venit din Oltenia la Oradea. Omul a fost răsplătit pentru că în campania electorală a lipit, cu talent, afişe cu liberali. Odată ajuns stăpân pe banii publici şi-a adus gaşca să se aboneze la fondurile Primăriei.

La o conferinţă de presă pe această temă, la nervi sau din prostie, ne-a explicat că el a avut o înţelegere cu primarul Bolojan, prin care, pe lângă funcţia de director, mai lucrează la ziarul propriu, ba mai mult, prestează şi la un post de televiziune, pentru că nu-i ajung banii din salariu. Cum s-ar spune: "Tot el e cu foamea-n gât / Şi tot el face urât".

Dacă înţelegerea cu primarul s-ar fi referit la cărat de lăzi în SRL-ul acestuia de la Aleşd, nimic de comentat. Dar oare chiar aşa mare om de cultură e junele Bunoiu încât municipalitatea trebuie să-i facă toate hatârurile?

Am mai avut un exemplu, tot cu un om de-al lui Bolojan, care a procedat însă altfel decât Bunoiu. Domnul Florin Morar a fost numit director la Regia Apă-Canal, dar după câteva luni şi-a dat demisia şi a preferat să lucreze în privat, unde câştiga mai bine.

Directorul de la Casa de Cultură, însă, vrea şi la privat şi la stat. Că deh, el centrează, el dă cu capul. Sunt curios cât timp edilii vor mai ascunde Bunoiul sub preş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
bunoiu
multtumim frumos primarului bolojan si cultivatului bunoiu pt.atmosfera si invitatii de la ultimele sarbatori ale oradei ( din ultimii 2 ani , inclusiv toamna oradeana ) aici nu-i vorba numai de buget : ati reusit sa faceti sa ne credem pe la alejd sau dobresti sau tinca cu clasa ridicata a invitatilor , aceiasi de ani si ani ( parteneri de afaceri ? ) anul asta noroc cu ,,particularul" oktober fest....ce sa mai zicem ? la un oras care se vrea european asa cultura...
Postat 13 Octombrie 2010, 08:26 de suparatul
nesimtit
pana acum credeam ca adrian cris este culmea tupeului si nesimtirii. dar se pare ca autorul asa zisului articol il intrece. cata obraznicie poate exista intr-un om care sa incite la ura pe romani contra romani. unde s-a mai vazut una ca asta? din acest motiv suntem in halul asta. chirila, cris va recomand ca lectura obligatorie la cafeaua de dimineata HOTNEWS. URMARITI SI DECENTA COMENTARIILOR. voi nu sunteti capabili sa creeati o platforma civilizata de discutii. nu sunteti capabili sa construiti ceva frumos. voi nu puteti depasi nivelul unor politruci platiti din cand in cand de carp si bolojan. mare pacat pentru cititorii oradeni.
Postat 12 Octombrie 2010, 23:06 de oradean
dd
chirila, asta e articol?esti penibil!
Postat 12 Octombrie 2010, 15:11 de filip
ADEVARUL DESPRE GHEORGHE CARP!!!CAUTATI SI DVS. SI CONVINGETI-VA!
SUNT PERFECT DE ACORD cu ce spunea aici un alt utilizator. Am apucat sa ma uit peste unele dintre linkurile postate aici de catre un alt utilizator inainte ca administratorii sa le stearga si sunt de parere ca oradenii ar trebui sa afle cine este cu adevarat GHEORGHE CARP si cat rau face acest mizerabil Oradiei si primarului Bolojan. De asemenea, doresc ca oradenii sa se mai intrebe ceva: DE CE OBLIGA GHEORGHE CARP CET-UL SA SCHIMBE TEVILE DE INCALZIRE IN FATA CASEI PRIETENULUI SAU DR. BUMBU? OARE CAT A COSTAT TOATA SURPRIZA ASTA CET-UL FALIMENTAR? CARP ESTI UN HOT SI UN BANDIT!!!
Postat 11 Octombrie 2010, 14:34 de oradeanul
@gheri
simti chemare salbatica a indepartatelor stepe asiatice ?
Postat 09 Octombrie 2010, 17:21 de ger
radio sonvest
mare specialist bunoiu asta! se prcepe la toate. inchide de la sine putere orasul vinerea dimineata la ora 7, se pricepe la televiziune ,la radio,el centreaza el da cu capul. bravo Chirila, in cazul asta ai avut dreptate. papagalii de olteni cum trec carpatii se pierd, se cred deja in Viena.
Postat 09 Octombrie 2010, 08:31 de gheri
Gunoi pe mandat
Voi de la Bihoreanul a-ti bagat "cel mai mare gunoi" in primarie, oricum sunteti partasi. Asa ca nu va mai plingeti ca niste babe "neonorate". Toti, dupa chipul si asemanarea lui Bolo.
Postat 08 Octombrie 2010, 17:33 de NairdaSirc
Rusine!
Mai justitiarilor rasisti, xenofobi si paranoizi, de ce nu analizati strict faptele lui Bunoiu, ci va luati de locul nasterii lui? Ce relevanta are? Mai mare tampenie ca asta nu exista. Va credeti o rasa superioara fiindca v-ati nascut aici. Asa credeau si unii ca Hitler, Himmler etc. Va place sa vorbiti de toleranta si civilizatie europeana, dar sunteti niste parveniti care cred ca li se cuvine totul numai lor fiindca s-au nascut mai la vest, dar i-ati elimina pe "inferiori" (olteni, moldoveni, balcanici, ca de tigani si de evrei nu e cool sa va luati). Vai de voi, ce jurnalisti si "formatori de opinie" cu mentalitate de cocalari...
Postat 08 Octombrie 2010, 14:29 de Martin Luther King
@bondor
intra si aici cu comentariile tale... hai ma, mai /lumineaza-ne/, cu prostia ta... hai si mai /da lectii/, tu care nici sa scrii, nu stii bine... ai vrea si tu sa pari cineva important, penibilule !
Postat 07 Octombrie 2010, 22:26 de next
bunoi oltean
mai, cum va puteti inchipui ca don bunoiu isi face treaba la casa de cultura cand dimineata de dimineata face pe prezentatorul tv 2 ceasuri, apoi o mai freaca 2 ore in cafele? iar restul timpului imparte banu public cu amicul dacin, neverificati de nimeni. mars la teve, nene!
Postat 07 Octombrie 2010, 00:50 de observator
Pro Bunoiu
Nu inteleg de ce tot va legati de Flavius Bunoiu. In particular, este treaba lui ce face, insa daca isi face treaba bine, are idei, este un tip destept si chiar a facut treaba buna la Toamna Oradeana, in ciuda bugetului restrans, de ce tot ii cautam nod in papura?
Postat 06 Octombrie 2010, 19:20 de Pro Bunoiu
@ sensei
ma sensei, esti dus cu capul ! gunoi mai mare ca tine, nici ca exista ! huuu.......... poate chirila sa......
Postat 06 Octombrie 2010, 16:41 de rer
pariu
Dom' chirila, punem pariu ca exista in redactia dumitale cel putin o persoana care s-a infruptat din bani publici in timp ce lucra in paralel la ziar. Tii ramasagul? Las deoparte, deocamdata, modalitatea in care s-a facut angajarea...
Postat 06 Octombrie 2010, 16:35 de ghicitor
bebelusul
bunoiu asta de cand il stiu numa de bani s-a plans...acum isi arata slabiciunea, fatala dupa parerea mea, in fata presei...nu stiu cine nu s-ar descurca in pozitia lui de director....s-a cam obisnuit sa-i bage bolo in gura....el se plange zi de zi ca si bebelusul...maturizeazate mai bunoiule ca dehhh ai o varsta....daca nu....DEMISIA.....
Postat 06 Octombrie 2010, 15:41 de maria
huooooo
da, ma, chiar asa: bine ii faci chirila, e un gunoi...bunoiu asta!auzi tu, tupeu la el: sa nu se bazeze doar pe munca la stat ca sa faca un ban, sa mai munnceasca si in privat.ba, da ce nesimtit poate fi!!!al dracu el cu familia lui cu tot.si mai e si oltean, culmea nesimtirii!!!huooooooo.zi-i chirila, nu il lasa sa scape!
Postat 06 Octombrie 2010, 15:25 de sensei
Fotbal
S-a reprofilat bondor. Daca nu mai organizeaza expozitii s-a transformat in arbitru. Unul slab. La concluziile pe care le trage, ar trebui cercetat de comisia de disciplina.
Postat 06 Octombrie 2010, 12:10 de Mircea Sandu
Fault si cartonsae
Aveti o imagine distorsionata asupra realitatii. Manipulati evenimentele incercand sa simulati ca Bondor si Bihoreanul sunt generatorul acestui conflict de imagine a lui Bunoiu si Dacin. Propun sa analizati momentele care au generat ( autogenerat) acest asediu de imagine. 1. Deschiderea Toamnei Oradene compromisa organizatoric. Un fapt real demonstrat. 2. O atitudine agresiva fata de presa si comunitate prin luare de pozitie ofensiva  la conferinta de presa. 3. Declaratiile hazardate a lui Bunoiu legate de pozitia sa privilegiata si sustinerea sa de catre primar. 4. Abuzul de putere prin care au creat un monopol pentru un grup de prieteni in organizarea evenimentelor din banul public. Focusati pe faptele relatate de Bihoreanul si incercati sa intelegeti fenomenul. Cartonasele galbene se obtin din fault , si se pare ca Bunoiu a faultat multi oradeni.  
Postat 06 Octombrie 2010, 11:17 de Arbitru
jalnici puteti fi
andrei bondor, motivul pentru care faceti scandalul asta desantat, n-a platit spatiul, spre deosebire de dacin care a facut-o. ce-i asa greu de inteles? cu cat va plateste acest bondor ca sa faceti circ? si mai ales cand veti inceta cu scandalul? Vi s-au pus la dispozitie toate documentele care va infirma acuzele. sinistra poate fi presa la romani...
Postat 06 Octombrie 2010, 10:10 de marian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON