URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2012, 09:02

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Oradie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acum, că tot vin alegerile, mi-ar plăcea să avem un primar care să ţină cont şi de micile mele dorinţe.

Pentru sufletul meu. Aş vrea ca splendidele palate din Centru să fie renovate şi iluminate a giorno. Orice cărămidă spartă, orice ţiglă găurită, orice stucatură prăbuşită însemnă o pagină din istoria oraşului aruncată pe foc. Dacă ne dorim un oraş turistic, nu putem oferi vizitatorilor doar ruine.

Pentru sănătatea mea. Dacă tot e să facem o parcare din stadionul Voinţa, ce ar fi ca peste ea să construim un patinoar? Sala ar putea fi multifuncţională, iar amplasamentul central ar face-o deosebit de atractivă. În plus, tinerii ar avea în sfârşit ocazia să vadă gheaţă şi în alte locuri decât în paharele cu whisky.

Pentru buzunarul meu. Indiferent cu ce va fi alimentat CET-ul, cu gaz, cărbune sau lapte de pasăre, buzunarele noastre vor rămâne tot goale dacă nu termoizolăm blocurile. Asta ar avea şi avantajul că ar mai pune o pată de culoare peste cenuşiul comunist al cartierelor muncitoreşti.

Pentru liniştea mea. Dacă tot s-au făcut ţarcuri în parcuri, pentru desfătarea câinilor, ar trebui imaginat ceva similar pentru băieţii care se conduc în viaţă după ideea "pumnii mei minte nu are". Decât să facă praf mobilierul urban în tot oraşul, hai să le amenajăm locuri speciale. Ar fi ideal să beneficieze de nişte stâlpi de iluminat neizolaţi, racordaţi direct la curent trifazic, de bănci electrice şi coşuri de gunoi care la cea mai mică atingere explodează.

Oradea... Ce-mi doresc eu mie îţi doresc şi ţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
vise
.gandim(pardon!)..dorim aceleasi lucru!! felicitari pt. articol!!
Postat 04 Aprilie 2012, 13:43 de Dodo
Sugestie gratuita.
Domnule Chirila, se cauta candidati pentru PRIMARIA MUNICIPIULUI ORADEA! Decat sa dati sugestii, mai bine treceti la treaba!
Postat 30 Martie 2012, 16:51 de SAFE
Eduard
@Eduard: ce sa multumeasca @transportinoradea ca castiga 700 lei/ luna ca muncitor calificat si un tigan primeste 680 lei ajutor social de la stat pt ca e "defavorizat" mai bine ai pleca tu sa fie cu un oligofren mai putin in tara!
Postat 30 Martie 2012, 10:19 de Emil
@transportinoradea
@transportinoradea: 700 de ron? zi merci ca e de lucru. Daca nu iti convine pleci. Asta e capitalismul. Sau tu esti genu de om care sta pe ajutoare de stat pt ca nu isi gaseste salar de 1000 de EUR pe luna. Saracu'..
Postat 28 Martie 2012, 11:59 de Eduard
hahha
foarte tare articol, mai da si o lista cu strazi pentru asfaltare, eu dau una cu strazi pe unde sa faca piste pentru biciclete, ce altceva? locuri de munca..ah da...unde se da 700 de lei salariu...sau e mai putin cumva?
Postat 28 Martie 2012, 11:34 de transportinoradea.ro
bun!
Si eu ma gandeam la camuflarea cosurilor de gunoi din beton in plastic, astfel incat sa-si rupa picioarele tiganii de cate ori lovesc unul. Cat priveste cladirile de patrimoniu, sa nu uitam sa-i multumim taranoiului de prefect care l-a dat in contencios pe primar cand pentru prima oara dupa 20 de ani un primar a pus problema refacerii fatadelor. Insa analfabetul de ghilea a castigat impotriva noastra, a oradenilor!
Postat 28 Martie 2012, 11:30 de sever
tocana
TOCANĂ CU CIOLAN !!! Ingrediente : Un popor mare, necopt, fara miez; Mult ciolan; Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori; O blonda de Plescoi; Un varf de boc; O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine; O curte constitutionala moale si bine fragezita; Cateva cozi de procurori; Doua trei sindicate stafidite; Condimente : Apa de ploaie; Praf in ochi; Gargara macinata; zeama de baliverne; Tupeu varsat; Mod de preparare: Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea. Apoi fiecare bucata se taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura. Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti, grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda. Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putine apa de ploaie. Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta. Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura,si se lasa la dospit. Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la racoare. Din cand in cand se gusta si se reevalueaza. Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere. Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa gust. Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata. Se aseaza totul peste poporul deja bine dinstuit si se da la copt. Din cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se ung bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat. Se serveste rece, pe stomacul gol de preferinta in piata sau la tv...
Postat 28 Martie 2012, 10:37 de tocana
restaurare
subscriu, cu observatia ca palatele ar trebui RESTAURATE, nu renovate!
Postat 28 Martie 2012, 09:47 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON