URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2012, 11:03

Candidat la Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul acesta, oferta partidelor pentru fotoliul de primar al Oradiei pare mai bună decât cea pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Sigur, partidele mici încă nu şi-au desemnat candidaţii, dar aceştia oricum nu au alt rol decât să facă ceva rumoare în timpul campaniei. Aşa că la judeţ, cu mici excepţii, se întrezăresc aceleaşi figuri vechi şi, vrei-nu vrei, uzate.

La Primărie, domnii Bolojan, Cseke şi Groza au capacitatea de a genera teme şi proiecte noi pentru viitorul oraşului. Din start se vede că fostul ministru UDMR-ist merge pe o strategie cu bătaie lungă, de a repune Oradea pe harta marilor oraşe ale ţării, în vreme ce Bolojan se axează pe administrarea cu o mână de fier a municipiului. Şi cred că cele două strategii nu se exclud una pe alta.

Din păcate, însă, oamenii noştri politici s-au obişnuit să facă strategii pe maximum patru ani, cât ţine un mandat. Mai mult chiar, bântuiţi de sindromul Meşterului Manole, trei ani se plâng de greaua moştenire şi caută cu orice preţ să distrugă tot ce a făcut predecesorul. E ca atunci când aduci un zugrav în casă, iar primul lucru pe care-l face meseriaşul este să veştejească activitatea colegului de breaslă care a dat cu bidineaua înaintea lui.

Nu avem cum să progresăm dacă ne chinuim să o luăm veşnic de la zero, dacă nu acceptăm să călcăm pe treapta pusă de cei de dinaintea noastră. Poate de aceea n-ar strica să avem un alt tip de abordare. Viitorul primar să-i adune pe toţi contracandidaţii săi şi să încerce să pună în operă ideile acestora care se dovedesc valoroase pentru oraş. Numai aşa vom avea cu adevărat un primar şi nu un simplu zugrav.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
primar
oricum, singurul normal si cu fata de incredere, e cseke! asa ca indiferent de valurile de votanti, tot cseke va iesi! ha, ha, ha!
Postat 20 Aprilie 2012, 15:39 de ada
Romani, la vot!
Romani, nu uitati, alegerea primarului si a presedintelui CJ se face intr-un singur tur de scrutin! Orice vot conteaza. La o prezenta la vot sub 50%, ungurii iau tot. Deci, la vot!
Postat 19 Aprilie 2012, 17:58 de SAFE
MINCIUNI
deci, ''Guvernul nu a alocat nici un leu acestui oras''? Doar cu minciuna nu poti fi de partea electorala. -BANI PT. POD DENSUSIANU -BANI PT. CENTURA -BANI PRIN MIN.MEDIULUI APELE ROMANE PT. MALURILE CRISULUI R/D -BANI PRIN MINISTER PT. CETATE -BANI PT. SPITALUL JUD. s.a.m.d ..... IN 4 ANI DE GUVERNARE numai pt. Oradea In jud. altele... DECI ? cine minte si de ce ????
Postat 19 Aprilie 2012, 14:50 de calin
Bolo inca un mandat!!!
Nu inteleg, Bolojan s-a plans vreo clipa de greaua mostenire? Desi avea de ce, din pacate! Eu unul nu l-am auzit plangandu-se nici de faptul ca guvernul pedisto-securist n-a alocat nici un leu acestui oras! In schimb l-am vazut pe Bolojan cum castiga fonduri europene si cum asfalteaza, canalizeaza, face poduri si curatenie in oras. Asta da, a facut cu asupra de masura! Haide Bolojan, pentru inca un mandat!!!
Postat 19 Aprilie 2012, 11:44 de man
Mai mult decat ma asteptam
Domnul Bolojan a facut mai mult decat ma asteptam. Nu a facut tot cum as fi vrut eu sau voi, dar sa fim sinceri nici noi insine in patratica noastra nu facem tot asa cum vrem. Cat desre domnul Cseke care e un dragut, a venit cu programul domnului Bolojan, dar spus mai cald. Iar "I have a dream" pentru Oradea ... e frumos si nostalgic, e Martin Luther King contemporan, dar toti avem visuri pentru Oradea. Faptul dl Bolojan a continuat proiectele incepute de domnii Filip si Groza cu Cetatea si cele 19 strazi, e pentru prima data cand cineva nou in functie nu demoleaza ce au facut predecesorii. Daca ar fi fost la fel si in ministere, poate eram mai aproape normali astazi.
Postat 19 Aprilie 2012, 09:04 de Daniela
nu doar abrudan-crisz....
si batranul chirilo....bolojan lasat incaodata cu ochii in soare. acum e tot mai clar cu patronii grofii austrounguri, ai dihaniilor.
Postat 18 Aprilie 2012, 19:43 de dihoreii
Omul providenţial al maselor ţărăneşti
Corectă observaţie ... simplu zugrav cu aere de strateg ... gibonul nu este de nivelul oădenilor tradiţionali, care nu provin din migrarea hoardelor rurale către oraş.
Postat 18 Aprilie 2012, 14:26 de Dihoreanul
hmmm
...si nici centura nu a facut-o Bolojan.... tot prin PD-L s-a facut. Si nici banii la Cetate nu s-au castigat pe proiectul lui Bolojan, tot PD-l-ul a castigat primii bani, si tot asa.... Bolojan a facut si lucruri bune.... a taiat multi copaci, si a plantat si mai multi puieti (din care 3 sferturi au murit deja), a facut o super intersectie in centrul civic... care pur si simplu se incapataneaza sa nu isi merite banii, a facut si foarte multe parcuri, e drept urate....dar le-a facut, a facut si cateva strazi, bravo lui... a umplut orasul de sensuri giratorii... multe tampite si inutile, a vandut orasul UDMR-ului.... iarasi bravo lui.... si tot asa....
Postat 18 Aprilie 2012, 14:13 de mircea
CAIAFA
atentie nu a facut poduri Bolo ci doar un pod (bun ce-i drept) Podu Densusanu lo facut GUVERNU nu stiu oradenii, sau nu vor sa spuna adevaru. ASA ca mai lent cu laudele despre ce o facutu
Postat 18 Aprilie 2012, 13:19 de ana
PDL
Acum 4 ani, petrelistii se cazneau ca daca votam Bolojan (pocaituu, legionaru si hitleristu!!) va fi vai de noi pt ca guvernul era PDL. Na, iaca pozna ca amu, daca votam cu timidul Groza, va fi pe dos....ca guvernul nu va mai fi PDL..... Mai ziceau cateva lulele ca ne vor inghiti chemical brothers........Culmea e ca de atunci pana acum, chemical brothers l-au tot sapat pe Bolojan..... Sunt curios, anul asta ce-o sa mai auzim????
Postat 18 Aprilie 2012, 12:35 de Firrezu
pune punctul pe i !
Despre ce vorbim aici ? Ca eu nu l-am auzit pe Bolojan sa vorbeasca de "greaua mostenire" ! Aaaa ! ca a vorbit de tramvaiele Siemens cu care s-au laudat altii si se platesc in mandatul sau si in urmatorii ani ? Azi dimineata povestea un taximetrist ca altii n-au facut in 40 de ani drumuri si poduri cate a facut Bolojan ! Cu toate carcotelile, eu simt pe "benzina mea" cat de folositoare sunt podurile ! De asemenea si drumurile... Daca e ceva ce nu-mi place, astea-s parcarile, dar mai e timp !
Postat 18 Aprilie 2012, 11:47 de maria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON