URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2012, 13:24

Campanie cu unguri, pocăiţi şi liberali

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Despre o campanie din punct de vedere etnic, confesional şi ideologic.

Deranj mare la UDMR! La Oradea s-ar putea să nu primească postul de viceprimar. Adevărul nu este, însă, că Bolojan nu vrea să le dea funcţia, ci că udemeriştii nu au fost în stare să o obţină. I-au ajuns blestemele lui Tokes Laszlo, care a spus că mai bine votează un român cinsit decât un ungur corupt!

Aşa se face că mulţi concitadini maghiari au preferat să nu meargă la vot pentru că, deşi candidaţii lor erau persoane onorabile, păpuşarii din spatele acestora erau aceleaşi şulfe uzate ale politicii bihorene.

Neoprotestanţii s-au săturat şi ei să fie minţiţi de coreligionarii care vreme de patru ani s-au limitat să facă doar gargară. Nu-i mai poţi prosti pe oameni cu personaje desprinse din "lumea celor care nu cuvântă", gen Jolţa, sau cu un Ţîrle care doar a blocat judeţul cu certuri.

Cel mai bine par să fi ieşit liberalii. Dar nici aici lucrurile nu sunt extrem de clare, pentru că practic există două organizaţii, cea a bolojenilor şi cea a asfamicştilor. Liberalii au în alianţa USL un călcâi al lui Achile care se numeşte PSD şi sunt dependenţi de primarul Oradiei.

Când Petru Filip negocia cu Antonescu intrarea în PNL, Bolojan a ameninţat că iese din partid. Filip a trebuit să se orienteze spre PSD, iar Bolojan a luat Primăria cu 66%. Dacă ar fi fost nevoit să meargă ca independent, partidul probabil că se oprea pe la 40% la Consiliu, iar el lua 75% la Primărie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
URAAA
Ce bine ca a castigat un betiv!!!!
Postat 22 Iunie 2012, 13:34 de ION
@feliciano57
pt ca pe vremea aceea nu exista udmr !
Postat 21 Iunie 2012, 09:14 de oradean
comment
nu e normal ca in acest oras sa existe divergente intre roamni si unguri!!!!nu destule belele ne fac tiganii...pocaitii s.a.m.d???pe vremea de ,,trista amintire\'\'nu era atata ura.......acuma,de ce oare???
Postat 21 Iunie 2012, 09:08 de feliciano57
tokes
CHIAR **** AIA DE BISERICA SPURCATA DE TOKES VORBESTE DESPRE OAMENI CINSTITI,NICI CHILOTII DE PE EL NU AU FOST AL LUI CE AL BISERICII ,IAR AZI E MARE PATRIOT ARE CASA MASA TERENURI ,DATORII LA STAT DEOBICEI UITA SA ISI PLATEASCA MPOZITELE,CHIAR O PUL...DE OM CA EL VORBESTE,SAI FIE RUSINE.fata e biserica si intra in politica?de ce oare?pt ca numai putea fura de onoriasi?ma uit la cine vorbeste nu despre cine!
Postat 20 Iunie 2012, 22:35 de pip
Gata odata!
Mai termina Chirila odata! Gata, l-ai improscat destul pe Tirle 4 ani la rand la comanda lui Rus. Omul a pierdut alegerile, gaseste-ti pe altul acuma. Asta ii Romania...presa la comanda. Prost sa fii, presa sa ai.
Postat 20 Iunie 2012, 13:48 de .
PNL a facut alianta cu fostii comunisti
Pana la urma se va dovedi ca alianta dintre stanga si dreapta nu merge , ceea ce se intampla acum cu cooptarea UDMR-ului nu va face decat sa grabeasca ruperea aliantei USL la Oradea ( daca Popa si Bolojan au cuvant si sunt adevarati politicieni ) , spargerea ghetii s-a facut deja la Vrancea .PNL trebuie sa stea la dreapta sau centru-dreapta , acolo unde-i este locul .Si la Alesd se fac aceleasi miscari ca si la Oradea ,doar ca aici lucrurile merg pe acelasi fagas de peste 10 ani, aliante , prietenii , familii . Tipter ( PNL ) a ramas in continuare primar la Alesd fara sa se straduiasca sa faca ceva util pentru oamenii Alesdului .Parcul de la Tinaud este un bun exemplu de irosire a resurselor , e departe de Alesd , e tot timpul aproape gol aud ca se mai vrea si un aqua-parc si este prezentat ca un proiect ambitios !! Mai degraba iresponsabil si inutil , oamenii trebuie sa munceasca undeva , cati angajati poate avea un aqua-parc ? .Nu vi se pare ca seamana mult aceste actiuni cu construirea de sali de sport ( pentru cele 400 ale lui Nastase a primit un Mercedes de la Tiriac , zice ca in urma unui pariu , cine poate sa creada asa ceva ? ). Firma Melania ( singura cu ceva angajati in Alesd ) o sa plece probabil datorita crizei , dar de 12 ani ( nici nu mai stiu exact ) Tipter n-a adus nici un investitor in zona , n-a invatat mare lucru de la Bolojan ( jos palaria pt Bolojan ) .Pe Tipter nu-l intereseaza decat sa mai castige un mandat , in zona obor a ajutat tiganii cu cate un camion de balastru in poarta pentru a castiga voturi , a si castigat .O sa scapam de el cand se va pensiona , s-a infipt bine in Alesd impreuna cu Todoca caruia nu-i mai ajunge castigul de la firma sa de confectii metalice din fix centrul orasului unde deranjeaza pe toata lumea cu zgomotul utilajelor ( flex , ghilotine de taiat metal ce produc un zgomot asurzitor si se cutremura pamantul la propriu ) ca i-a trebuit si postul de director la spitalul orasenesc . Pe marele liberal Todoca , care e membru in conducerea PNL Bihor nu-l intereseaza ca deranjeaza vecinii si oamenii care muncesc in cladirile alaturate , isi vede de treaba in continuare .Dupa baronii PSD-ului au venit baronii PNL-ului . Ce urmeaza oare in acest sarac oras neinteresant condus de un grup restrans ? Baronii USL-ului ?
Postat 20 Iunie 2012, 11:56 de Zero
@xyz
,,Pana la urma s-a lamurit si Bolojan ce fel de oameni sunt udemeristii.'' Tu esti sigur ca stii ca azi e 20 iunie 2012 ?! Cred ca traiesti pe alta lume.... Adica la municipiu e PeNaLii buni iar la judet e aia raii... Cata m*ue mai trebuie sa va dea usl-ul, aceasta hidra cu doua capete, pana sa vedeti adevarul ?
Postat 20 Iunie 2012, 10:51 de .
politica " crestina"
pacat de cultul penticostal pe care tirle l-a minjit cu scandaluri si certuri .oricum n-a facut nimic pt. judet
Postat 20 Iunie 2012, 07:45 de politicianul
Da
Pana la urma s-a lamurit si Bolojan ce fel de oameni sunt udemeristii.
Postat 20 Iunie 2012, 07:15 de xyz
sa mori tu... !?
limba asta groasa e pentru noile contracte pe care vi le va da bolojan prin primarie ("proiecte", ca asa se spune mai nou), sau e un rest din campanie ?
Postat 20 Iunie 2012, 01:01 de Grigore
e mai bine
uite ca se poate. mai reuseste si chirila cate un articol bunicel
Postat 20 Iunie 2012, 00:20 de star
slabut
articol scris intr-o pauza de tigara.
Postat 19 Iunie 2012, 22:23 de cozonac
blestemul lui tokes
unii unguri au fost iata, receptivi la indemnul lui tokes. mai bine un roman cinstit decat un ungur corupt. sa vedem cand va face si apelul catre unguri sa renunte la a-si da votul pe considerente etnice. ar insemna un progres de viziune in ceea ce-i priveste pe unguri. ar fi benefic pt toata lumea.
Postat 19 Iunie 2012, 18:18 de observator
Fituica abjecta condusa de fiinte abjecte !
E o oarece tevatura prin parchete, dar nu cred ca nu se gaseste vreun procuror sa va explice cum e cu incitare la ura interetnica, interconfesionala... ! Voi va jucati (si nu de azi, de !) ieri cu focul ! Cititorii stiu la ce fac referire.
Postat 19 Iunie 2012, 14:02 de .
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON