URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2012, 10:25

Bot, "ras" de tot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 2008 îi făcea pe liberali "ciumeţi", iar în 2012 "papagali" pe democrat-liberali. Asta după ce a trecut cu porecla "Bot rade tot" printr-o mulţime de partide fără să prindă rădăcini nicăieri şi fără să-i ducă nimeni dorul la plecare. Peste tot pe unde a poposit a invocat acelaşi motiv, şi anume că toate grupările erau "de dreapta", ca şi cum asta ar fi o virtute în sine. Şi de peste tot a plecat spurcându-şi foştii colegi.

Din PDL pentru că alde Seremi, Filip şi el trebuia să repete "ca papagalii ce spun Băsescu şi Boc", iar înainte din PNL pentru că "Popa Cornel are în comun cu liberalismul cât am eu cu tribul Bimbu-Bambu din Africa". În urmă cu patru ani, însă, tot un fost coleg, doctorul Valeriu Boeriu, pe atunci deputat, îl descria mai bine decât oricine, zicând că nu e altceva decât "un aruncător de căcat". Pe româneşte spus, PDL-ul îl primise de teamă că în caz contrar omul i-ar fi înjurat pe alde Filip şi Blaga cum făcuse şi înainte, când declama că "PD nu-i partid, ci cameră de comerţ unde totul se vinde şi totul se cumpără".

În PDL a stat cât i-a fost bine, apoi şi-a luat tălpăşiţa. Mirosind că viitorul aparţine USL, intransigentul "de dreapta" a recidivat în trădare pentru promisiunea unui nou mandat la PNL. Iată, însă, că acum i s-a înfundat, liberalii orădeni refuzându-i candidatura, aşa cum vor să facă şi colegii din restul judeţului. Şi pe bună dreptate, că n-au suportat ei patru ani obida PDL ca un traseist ex-pedelist să li se aşeze la masa pusă. Ca de obicei în asemenea situaţii, omul nostru a început ameninţările, deocamdată scrâşnind că el a inventat PNL-ul în Bihor, ba chiar şi pe Bolojan însuşi. Nu mă îndoiesc, însă, că dacă liberalii se vor ţine tare şi nu-i vor da nimic, eternul deputat îi va umple din plin cu lături.

Oricine îi cercetează lunga carieră va descoperi că, inginer de profesie (dar fără să fi profesat), politicianul nostru şi-a găsit mereu culcuş călduţ, învârtindu-se de trei mandate parlamentare. În ultimul a fost membru în comisia de politică externă (ce l-o fi calificat, mister!) şi în grupurile de prietenie cu Belgia, Maroc şi Franţa (probabil pentru că ştie să mănânce cu "furculisionul" ţinut ferm în mâna stângă). Mai demult se remarca şi prin protecţia dată altor sinecurişti cărora le procura slujbe (Marcel Tarţa e un exemplu), iar mai nou i-a rostuit propriului ginere o funcţie de adjunct pe ţară la o regie bănoasă. Dar o idee, un proiect, o lege a lăsat în urma sa?

Într-un interviu acordat BIHOREANULUI, Octavian Bot spunea astă-primăvară că va sta în PNL atât timp cât partidul "îşi va păstra orientarea de dreapta". Tare-s curios, de pe acum, să-i aud cele mai proaspete sudalme slobozite asupra liberalilor de îndată ce-i va fi clar totuşi că a rămas "pe dinafară". Cred că, din fericire, de data asta definitiv. Dacă nu de alta, măcar că e prea târziu să mai facă autostopul la alt partid şi prea bătrân să mai încerce şi peste patru ani aceeaşi figură pe care a făcut-o totdeauna.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Cred ca vor fi surprize
In principiu, ai dreptate. Nu cred insa ca Bot a venit in USL fara ceva asigurari de la Bucuresti (se zvonea chiar ca marele Crin ii garantase un colegiu). Prin urmare, s-ar putea sa vedem ceva coloane vertebrale indoite prin Bihor si pe Bot renascand din propria cenusa.
Postat 30 Septembrie 2012, 21:18 de VI
@kaboou
bot IV.....
Postat 28 Septembrie 2012, 07:18 de alegeri
@kaboou
nu zice de doua ori......bot pregateste episodul nr. patru.... umbla vorba ca ar incerca si pe cont propriu....... independentul de dreapta !
Postat 28 Septembrie 2012, 07:07 de alegeri
na.....
Si te-ai dus dulce minune :))))))
Postat 27 Septembrie 2012, 13:26 de kaboom
Anunt la Kriss
Stai numai sa vezi cum o sa-ti rad una peste bot, pupator in fund de giboni, ca iar ai sarit calul.
Postat 27 Septembrie 2012, 10:33 de Dihoreanul
La udemeristi cu el....
Sa incerece la udemeristi. Astia sunt traseistii traseistilor din viata politica din Romania. Ori poate vreun redactor la..... ati ghicit, DIHOREANUL !
Postat 27 Septembrie 2012, 08:44 de harry potter
Barbierul din Sevilla
Figaro-n sus,Figaro-n jos...Bot in recycle bin.
Postat 26 Septembrie 2012, 18:50 de gyorgy tozser
muriiiiiiiiiti de ciuda
Decat bolovan si taranii lui...totiiiiii mai bine Bot.,.mai stie ce-i o baie si-un parfum.. gibonule degeba slabesti daca la prinz puti a transpiratie si te mai si lauuzi cu asta ...SPALA MAIMUTA...
Postat 25 Septembrie 2012, 20:10 de didina
Bot a luat-o in bot.
Bot trebuia, mai devreme sau mai tarziu sa-si gaseasca nasul. Prostitutia politica ramane, in continuare, o practica de succes in viata politica romaneasca.
Postat 25 Septembrie 2012, 18:57 de Apolitic.
Bot,liberalii si noi
Nu-mi place subiectul , nu-i tin parte lui Bot , un singur lucru insa trebuie spus visavis de ,,personaj" : a facut si desfacut multe in politica si intre politicieni e drept , dar nu s-a ocupat de ,,smecherii" cu tot felul de aranjamente pentru posturi si alte afaceri spre deosebire de altii, care au grija de neamuri,prieteni,etc. O informatie : junerele lui e prieten vechi cu Helvig , asa a fost dus acolo.
Postat 25 Septembrie 2012, 18:32 de cartita
Spălaţi-vă vajnici apărători ai adevărului !!!
Privind problema din altă perspectivă, Bot a avut dreptate. Cornel Popa nu are nici în clin nici în mânecă cu liberalismul, iar PDL-ul a fost şi a rămas o gaşcă de afacerişti fără morală. Păcat că Criş nu reproduce ce a spus Bot despre Bihoreanul şi ai săi mercenari care scuipă când nu le iese banul şi înjură pe unii sau pe alţii atunci când nu sunt luaţi în seamă. În ceea ce priveşte aruncatul cu caca, cel mai mare specialist e chiar autorul articolului de mai sus.
Postat 25 Septembrie 2012, 11:59 de Măria Pri
Ce a lasat in urma sa !?
Ce poate lasa in urma sa ,,un aruncator de c...t , decat c...t .
Postat 25 Septembrie 2012, 11:01 de politicos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON