URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2015, 14:37

Bani pentru profesori?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când e cu un picior în puşcărie, premierul Victor Ponta aplică tactica pământului pârjolit. Dă pomeni la tot poporul fără a se gândi că, după o vreme, când el va avea traiul asigurat la Rahova, Statul s-ar putea prăbuşi.

Ultima găselniţă e să crească salariile dascălilor cu 15%. Dar aveţi cumva impresia că a crescut calitatea învăţământului cu 15%? Credeţi că prin această mărire se vor reduce taxele la meditaţii cu acelaşi procent? Oare vor fi cu 15% mai puţini plagiatori?

Eu sunt de acord că ar trebui umblat la salariile dascălilor, dar cu cap. În primul rând, trebuiau mărite salariile debutanţilor. Apoi, mărirea de salarii trebuia făcută în funcţie de rezultate. Nu e normal să măreşti şi salariile profesorilor care de ani de zile nu pot şcoli o loază aşa încât să treacă de Bacalaureat. Infractorii de la Ştei care au nenorocit atâţi copii vor primi şi ei lefuri majorate. Nesimţiţii de inspectori care au mânărit transferurile la liceele orădene vor fi şi ei gratulaţi de Guvernul inconştient.

Degeaba scărpinăm în ansamblu categoria dascălilor, căci şi printre ei există destui plagiatori, şperţari şi indivizi care n-au nicio vocaţie pentru această meserie. Prin mărirea salariilor se premiază întregul sistem educaţional din România. Numai că noi nu avem un sistem de învăţământ. Rezultatele, atâtea câte sunt, se datorează în special strădaniilor părinţilor, eforturilor elevilor şi sacrificiului unor dascăli care încă mai au naivitatea să creadă că educaţia poate salva naţiunea.

Mă uit la politicienii care ne conduc şi constat că în mare parte sunt produsele rebutate ale unui învăţământ debil. Păi dascălii care i-au şcolit de ce să merite mărire de salarii?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
umilire putin spus!
Nu cred ca,dl jurnalist,nu s-ar simti umilit cand stai in clasa cu 2 rromi,flamanzi ,pisati pe ei si incerci sa ii mai tii o ora...cand scrii la tabla si ei se uita,adica doar asista pt ca e discriminare ca si ei sa faca un mic efort....si colac peste pupaza sa vina de la ISJ(un bou care a stat toata viata in birou)sa-mi spuna ca nu stiu "sa-i atrag"...de parca era vorba de o casatorie cu micutul acela de clasa a V-a(desi daca ma gandesc ,la varsta aceea pt ei e chiar asa).
Postat 25 Octombrie 2015, 09:48 de tudor25
...
Foarte multi profesori din Bihor, in special cei din gimnaziu, isi fac de cap predand din culegeri in loc sa foloseasca manualul, motiv pentru care foarte multi copii nu pricep materia si se lasa pagubasi. Profesorii sa faca bine sa respecte programa si apoi sa primeasca bani cat incape. De fapt, unul dintre motivele pentru care nu respecte programa e ca-si inchipuie ca ridincand standardul, vor avea copii la olimpiade si vor primi bani pentru realizari deosebite. Nimic mai fals: cei mai multe copii nu vor intelege, vor uri scoala iar calitatea invatamantului se duce pe apa sambetei.
Postat 25 Octombrie 2015, 01:15 de Shogun
rupt in coate
stimabile! sunt doar un sofer , un sofer al unui profesor amarat! defapt un sot care isi sustine sotia profesoara , o semianalfabeta cu nota de peste 9 la examenul national de titularizare(note de peste 8,5 constant de 3 ani incoace ). aceasta profesoara pe care eu zilnic o transport cu masina de familie la scolile din partea de nord a Bihorului , nu mai putin decat la un oras , si inca vre o 4 sate , care cumulate formeaza norma ei de profesor ....adica cateva sute de km,doar pt ca nu exista ruta de transport in comun (traversez judetul transversal de la Sacuieni la Derna ). Asadar un individ ca dumitale te intrebi daca un profesor isi merita banii?? raspunsul ti l dau acum : sa te ajunga rugaciunile profesorilor navetisti ale caror deplasari nu sunt decontate din varii motive !Sa te ajunga lacrimile profesorilor capabili din tara asta, care si au sacrificat familiile(cel putin cum sotia mea o face) de dragul copiiilor pe care cu multa pasiune ii indruma ! Tovarase, sa stii ca nu toti profesorii sunt apatici si plafonati, uni chiar pun suflet , chiar fac sacrificii materiale cu un singur scop : calitatea invatamantului la catedra. Eu ca sot , sofer al profesoarei am un singur argument care ma determina sa imi sustin sotia in activitatea ei : imbratisarea copiiilor de care a avut sotia parte, pe care le am vazut de nenumarate ori la inceputul orelor de studiu ! iar asta nimeni nu o regizeaza , nu o pregateste si nici nu face un selfee pentru Facebook.... Totul e din inima ! Daca dumitale ai avut nesansa de a fi invatat de un profesor retard e ghinionul dumitale , astazi cei mai multi profesori isi merita plata pentru munca efectuata!
Postat 21 Octombrie 2015, 21:29 de ciribiridepoplaca
Articol
Acest articol e o jignire la adresa profesorilor . Daca era facut articolul CU CAP sigur se ajunhea aici . Vreau sa-l vad pe autor predand o materie de bac la un liceu tehnic facand ore de pregatire suplimentara fara sa fie platite si venind doar o mana de elevi din toate clasele a XII a
Postat 20 Octombrie 2015, 19:54 de utilizator1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON