URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Decembrie 2017, 17:31

Anul Marilor Paşi Înapoi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când Majestatea Sa Regele Hagi nu mai joacă fotbal, naţionala a respectat tradiţia de a nu se califica nicăieri şi a ratat Cupa Mondială din Rusia. Alteţa Sa Regală Cristina Neagu, Regina handbalului feminin, a abdicat în optimile Campionatului Mondial şi a fugit din Germania fără tablouri, fără aur, argint sau bronz.

În contradicţie cu fotbalul şi handbalul, Simona Halep s-a auto-înscăunat în poziţia de Regină a WTA, dar o bună parte dintre ai noştri tot au înjurat-o. C-aşa e-n tenis! Spre final de an a dispărut pe neaşteptate Alteţa Sa Regală Stela, Regina Catenei. Şi, când credeam că mai rău nu se poate, Regele Mihai, singura faţă cu adevărat regală din acest paragraf, şi-a schimbat numele în Majestatea Sa Defunctă.

În zodiacul chinezesc, 2017 a fost Anul Cocoşului de Foc, iar România l-a respectat întocmai. La comanda Majestăţii Sale Liviu Dragnea, cocoşul roşu ca focul a executat un cucurigu de cenzură împotriva propriului prim-ministru şi l-a înlocuit cu altul. Apoi s-a cocoţat pe legile justiţiei, le-a pârlit în public şi le-a pus în farfuria celor care abia aşteptau să le hăpăie în sânge. 

Salariile au crescut, dar cică s-au micşorat, curentul s-a scumpit, benzina, la fel, datoria externă a crescut ca fătul din poveste. Mii de infractori au ieşit din puşcării înainte de termen. Alte zeci de mii de români din toată ţara au scandat în stradă sperând că cineva îi va lua în seamă. I-a luat doar presa şi, ocazional, jandarmeria, principalul organ de represiune a statului.

2017 n-a fost un an bun pentru România. A fost chiar rău. In zodiacul românesc i s-ar fi putut spune Anul Ghinioanelor, Anul Dezintegrării sau Anul Marilor Paşi Înapoi. Un an în care societatea s-a divizat şi s-a radicalizat, un an în care ne-am îndepărtat de Europa şi lumea bună a democraţiei.

Nici pe plan extern n-a fost grozav. Majestatea Sa Republicană Donald Trump s-a înscăunat la Casa Albă, semn clar că nici americanii nu mai fac distincţia între politică şi divertisment, apoi s-a înjurat tot anul cu Majestatea Sa Supremă Kim-Jong Un. Câţiva cretini mai pasionali în relaţia cu religia au intrat cu maşinile în mulţime, în semn de omagiu pentru prietenii lor imaginari. Alţii au ieşit la seceriş cu armele automate. S-a murit bine şi anul acesta din cauze ne-naturale.

Nu ne vom aduce aminte cu plăcere de 2017. Iar din cum se arată, nici următorul nu o să fie un an al fericirii româneşti. Tot mai mulţi oameni cred că pământul este plat, că usturoiul vindecă toate bolile, că pisica neagră aduce ghinion şi că Majestatea Sa Defunctă trecuse la cele sfinte cu câteva luni înainte de înmormântare, dar a fost ţinut la secret din motive ascunse. Evul Mediu de rit nou care se instalează în jurul nostru nu e întunecat ca originalul, ci frumos colorat, strălucitor şi plin de reclame. Drepturile şi libertăţile cad una după alta, însă poporul e prea ocupat cu shoppingul pentru a observa.

În tot acest timp, Majestatea Sa Eternă Dumnezeu se scarpină în cap şi încearcă să ne înţeleagă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Comentarii abuzive??????????????
Eu cred ca vreti sa furati iapa cuiva si ala saracul n-are nici grajd,nici caruta...!
Postat 03 Ianuarie 2018, 11:09 de grigore
?
Cred ca trebuie un traducator aici...Inclusiv majetatea sa ...Cioaba ori altul nu pricepe nimic!Cum?Sifonul a fost lipsa draghe Lulu????
Postat 03 Ianuarie 2018, 11:06 de grigore
Protectia anonimilor
@Modelatori: se pare ca una zicem alta facem! Dupa ce v-ati scandalizat, printre altele, ca alde Toader&Iordache isi baga picioarele in legi(nu ca nu ar fi asa)si prin faptul ca propune ca o victima sa fie interogată în faţa agresorului ei, acum veniti si spuneti ca: "niciodată un comentator anonim nu va fi "pe picior de egalitate" cu un om cu identitate asumată". Daca in asta credeti dvs. ar trebui sa sprijiniti demersurile PSD de mutilare a justitiei si sa cereti eliminarea denunturilor si reclamatiilor anonime, precum si abrogarea legii privind protectia martorilor. La anul si la multi ani! Cu stima, al vostru inegal anonim Do Re Mi Fa Sol La Si BULA.
Postat 31 Decembrie 2017, 21:34 de User anonimizat
In atentia lui TDS
Un fragment dintr-un comunicat al Casei Regale: "[...] Dubaşii nu vor cânta urările strămoşeşti, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I, în prezenţa Familiei Regale", menţionează Casa Regală. Sursa> antena3.ro... expresia Majestatea Sa Defuncta s-a folosit adesea in perioada premergatoare inmormantarii... daca ai tv si ai urmarit ceremoniile s-a pronuntat foarte des... da o cautare pe google daca stii cum se face si o sa vezi ca te agiti degeaba... eu nu cred ca esti o rozatoare.... alea nu cauta atentia in orice chip... mai degraba cred ca esti doar frustrat si cu iq mic... un soi de idiotul satului cum zicea un scriitor de care n ai auzit tu :)
Postat 31 Decembrie 2017, 15:42 de TanarSiNelinistit
ADEVARUL DOARE
@Moderator: Obositor sau nu, comentariul cu pleonasmul lu' LULU a dispărut! LULU nu stăpânește perfect limba română! Acu' ca spuse-i adevăurl, BANATI-MĂ! Ca sunt obositor!
Postat 29 Decembrie 2017, 13:30 de TDS
OBOSITORUL
@Moderator: Care este ideea obositoare? Ca poate în trecut era una! Am scris doar ca exprimarea LULU-lui este inadecvata vis-a-vis de M.S. Regele Mihai! Atât! Și a sărit LULU ca ars! Răcnind de-a dreptul! Amenințând! Făcându-ne " rozatoare "! Un " jurnalist " de la Bihoreanul! Care ne descria excursia nu știu cui pe nu știu unde! Totuși exista limite! Nu am înjurat pe nimeni dar alții o fac fara jenă! Și-atunci?
Postat 29 Decembrie 2017, 13:22 de TDS
?
@LucianCremeneanu: Și totuși eu semnez TDS! Nicidecum cum ai scris Dvs. Ma gândesc că poate cunoastem literele? Sau nervii sunt întinși la maximum? Da' dă ce?
Postat 28 Decembrie 2017, 16:53 de TDS
comentarii abuzive
TDS, devii obositor. Scrii comentariu după comentariu, fără legătură cu tema, expui o singură idee într-o serie de comentarii. Comportamentul tău e inadecvat. Rolul acestei zone e de a găzdui comentarii cu privire la tema articolului. Or, tu şi cu alţi câţiva o transformaţi în zonă de răfuieli mai mult sau mai puţin personale. Luaţi-o ca pe un avertisment!
Postat 28 Decembrie 2017, 18:45 de Moderator
PARTIAL
@Florin Ciucaș: Nu, nu depinde! Dar...de câte ori se deschide o pagină e de bine! Așa că_curioșii poate deschid să mai citească un comentariu sau altul! Ce naiba! Știu de la L. cum funcționează! Dar grosul vine într-adevăr din altă parte!
Postat 28 Decembrie 2017, 16:50 de TDS
OK
@LucianCremeneanu: Si eu voi face la fel în privința alor tale! Să zic că aș fi apărat "ciuma roșie"! L-am apărat pe Rege! Și tot nu a fost bine!
Postat 28 Decembrie 2017, 16:46 de TDS
TSD (Tembelus Stupidus Dementus)
... E ultima data cand mai raspund la ineptiile tale idioate!
Postat 28 Decembrie 2017, 15:53 de LucianCremeneanu
HAI
Sfat! Introduceți comentariile numai pe identitate cunoscută! Să vedem...doar ca se va cam duce naibii publicitatea! Zic...poate mă înșel, poate nu!
Postat 28 Decembrie 2017, 13:49 de TDS
RE: HAI
TDS, dacă existenţa noastră ar depinde de grupul de comentatori anonimi, cred că am închide "boldul" şi am merge acasă. În ce priveşte problema de fond ridicată de Lulu Cremeneanu, degeaba te agiţi ca un pepsi cola, are dreptate: niciodată un comentator anonim nu va fi "pe picior de egalitate" cu un om cu identitate asumată.
Postat 28 Decembrie 2017, 16:11 de Florin Ciucas
!!!
@unnimeni: Vai ca ascunsă îmi este identitatea! Cand îmi este dezvăluita cu regularitate! Iar Bihoreanul acceptă! Bine că suporterii, elevii, sandeii pot arunca cu noroi! Sa-ti fie rușine! Nu față de mine! Față de marele personaj istoric! MS REGELE MIHAI I!
Postat 28 Decembrie 2017, 13:38 de TDS
Majestatea Sa Defunctă
”Majestatea Sa Defunctă” a fost formula de referire la Regele Mihai de la anunțul morții sale până la înhumare. TSD, ai ratat o nouă ocazie de a nu fi prost cu spume. Poate vei avea mai mult noroc data viitoare. Dar știu că nu se va schimba nimic nici cu tine, nici cu ceilalți *** care se exprimă sub pseudonime. De ce? Pentru că atunci când adevărata identitate îți este ascunsă, nu ai nicio motivație să fii mai grijuliu cu ce spui, mai politicos, mai cult, mai inteligent. Gradul de responsabilitate este zero!!! Imaginea ta nu are de suferit, așa că poți fi cât mai urât, mai găunos, mai toxic, mai cretin și mai lipsit de coloană vertebrală. Credeți că *** ionel82, spre exemplu, ar avea curajul să îmi spună în față ce a scris aici, mai jos? Nici vorbă. Trebuie să înțelegeți ceva. Până nu vă veți asuma identitatea, comentariile voastre nu au nicio valoare, sunt nule! Vă pierdeți timpul. Mai bine *** vă descărcați și vă întoarceți în mocirla în care trăiți fără să-i mai împroșcați și pe alții cu rahatul minții voastre. De acum înainte, voi raporta toate comentariile care vin de la șobolanii ca voi. Chiar dacă voi pierde o oră pe zi de acum înainte, am să vă scot pe toți de pe forumuri. O să vă doară mâna de la făcut conturi și identități noi, dar am să le raportez și pe alea, până o să vă trimit înapoi în lumea celor care nu cuvântă. Iar când veți avea conturi reale, cu numele voastre adevărate, atunci vom sta de vorbă ca oamenii, de la egal la egal.
Postat 28 Decembrie 2017, 10:34 de LucianCremeneanu
O greșală doar...
Adresarea la adresa personajului regal e greșită. Dar e dreptul autorului la opinie, una greșită sub acest aspect, după părerea mea. Dar toate celelalte sunt adevărate. Lucian, vizionează ( poate din nou, la mine a fost de 5 ori ) Idiocracy so veeezi cu Trump de fapt e Camacho si ca prosti ajung la conducere. In Romania, până acuma cu mult in urma altor tari, privind filmul menționat, se pare că suntem in fata lor: gunoaiele ne năpădesc, prostia e artă iar prostii sunt la conducere. Și alții mai prosti comentează aici pentru 5 lei roșii. Ionel ala e postac de la bihon. Lucian, felicitări!
Postat 27 Decembrie 2017, 21:40 de poiu
??????
Majestatea să defuncta? Oribil! Cum să-l numești așa pe M.S. Regele Mihai I?
Postat 27 Decembrie 2017, 17:58 de TDS
Ionel, Ionelule, nu mai bea baiatule!
Nu stiu ce laturi se dau pe sub mesele de birt, daca matale te poti pronunta presupun ca iti faci veacul pe acolo. Asa ca lasa ziaristul sa isi faca meseria, ca si el te lasa sa iti faci hatarul. Pofta buna la laturile tale preferate!
Postat 26 Decembrie 2017, 23:20 de User anonimizat
Ionel, Ionelule
Unde lucrezi, Ionele? La Jandarmerie sau la PSD? Sau la amândouă?
Postat 26 Decembrie 2017, 23:08 de LucianCremeneanu
cam negativist
O perspectivă cam negativista asupra anului 2017 dar cam adevarata din pacate.. s-a mers inapoi in galop anu asta
Postat 26 Decembrie 2017, 20:45 de TanarSiNelinistit
Mai usor...
stimate ziarist. Nu sunt adeptul cenzurii dar laturile astea de nivel sub masa de birt nu au ce cauta intr-un ziar.
Postat 26 Decembrie 2017, 18:03 de ionel82
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON