URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2018, 14:51

Aici sunt banii dumneavoastră!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La puţin timp după instalarea actualei conduceri a Consiliului Judeţean, BIHOREANUL arăta că, mânaţi de o insaţiabilă foame de imagine, cei trei şefi au angajat jurnalişti (mai vrednici sau nu) care să le laude "succesurile". Unii au fost reciclaţi la aşa-zisul Compartiment de Comunicare, alţii încartiruiţi în fantomatica agenţie de ştiri News Bihor, finanţată prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare a Proiectelor.

După un an şi jumătate, puţini bihoreni ştiu că marele "proiect" al DDIP a fost să împartă pe criterii etnice şi partinice peste 700.000 euro din banii publici, grosul fiind dat unor ONG-uri de casă precum Asociaţia Pro Rev Egyesulet, Clubul Red Point şi Asociaţia Artiştilor Naivi (controlate de un ex-jurnalist apropiat PSD Bihor), Asociaţia Margittai Oskoalert Tarsasag, Asociaţia Lupi din Pustă - Clanul Ordas etc.

La fel de puţini ştiu şi cu ce se ocupă, în realitate, News Bihor. Cum "succesurile" Triadei din fruntea Judeţului au rămas pe hârtie, funcţionarii "agenturii" şi-au canalizat vigilenţa spre alte direcţii: ce (nu) face Primăria Oradea şi ce (nu) face opoziţia din "parlamentul" judeţean. Niciodată ce (nu) face Judeţul.

Câteva exemple recente sunt de pomină. News Bihor a denunţat Primăria că deţine o clădire neîngrijită în incinta fostului spital de psihiatrie, ignorând că înşişi şefii CJ ţin în ruină fosta Policlinică Mare. Nu pe dealuri, ci în buricul târgului! Tot trompetele CJ au găzduit (poate şi redactat) mesajul politic al unui şefuţ UDMR-ist (plătit la pătrat, atât ca administrator public al judeţului, cât şi ca director al Agenţiei pentru Managementul Destinaţiei), omiţând să-l asculte pe cel atacat, întâmplător un consilier PNL-ist. În schimb, săptămâna trecută, când cu scandalul Ryanair, n-au zis nici pâs. Nici despre suspendarea curselor aeriene externe, nici despre reacţia jenantă a conducerii CJ.

Aşa-zisa "agenţie de presă" este un fel de Scânteia online, dar asta, totuşi, nu doar din cauza ordinelor primite, ci şi a deficitului profesional al "jurnaliştilor" care le execută. Apropo de meserie: s-a ostenit vreunul pe coclauri ca să relateze despre deszăpezirea ori asfaltarea drumurilor judeţene ori comunale? A făcut careva un interviu memorabil prin altceva decât prin servilism (deci nu cu şefii), cu o personalitate sau cu un personaj local? Ori un reportaj despre, să zicem, casele memoriale din Bihor? Dar o analiză economică ori socială? Sau, de ce nu, o investigaţie?

Orice publicaţie îşi poate alege şi angajaţii, şi temele, şi abordările, dar cu o condiţie: să nu fie finanţată din fonduri publice. Or, tocmai bani publici toacă News Bihor, din taxele şi impozitele tuturor bihorenilor. Inclusiv ai celor care nu sunt fani PSD şi UDMR, inclusiv ai cetăţenilor neinteresaţi de politică, dar care au dreptul măcar să nu fie minţiţi pe banii lor. Şi ce altceva decât furt se numeşte deturnarea acestor bani de la rostul lor corect pentru a furaja vuvuzele?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Mai puteți sifona mult???
Nu vă crapă obrazul de rușine? Și așa județul Bihor este unul sărac. Cum să aruncați 700.000 euro pe apa sâmbetei??? Și mai și finanțați 'presă' din bani publici? Cum să fie ei obiectivi când îi plătiți cu dedicație? Am mai citit aici că ați plătit o grămadă de bani pentru servicii foto. Un consilier angajat deja pe cabinet nu vă putea face poze??? Trebuia neapărat un fotograf extern??? Aș fi curioasă să văd ce legături aveți fiecare sau firmele voastre cu organizațiile finanțate. Ca să vedem cum circulă totuși banii și cum ajung în buzunarele voastre. De aproape doi ani nu ați făcut nimic decât ați tăiat panglici pe proiectele celor de dinaintea voastră: aeroport, muzeu, parcuri industriale, deșeuri, tot. Ba acum ați mai și reușit să pierdeți cursele de pe aeroport. Chiar nu vă crapă obrazul de rușine?!?
Postat 22 Martie 2018, 11:06 de Clauditza
rusine sa va fie
parca neam intors in epoca lui Ceusescu doar atunci mai vedeam asemenea apucaturi cum sa faci politie si propaganda politica pe banii cetatenilor??? rusine!!! ar trebui sa isi dea demisia Jozsi asta daca ar avea putina onoare in el. dar probabil e prea adanc cu nasul in fundul triadei de la conducere ca sa mai simta ca ar fi cazul sa plece... oricum, rusine tuturor. nu faci asa ceva in 2018! si cu atat mai mult nu pe banii contribuabilor!
Postat 22 Martie 2018, 10:49 de Smiley
agentie de stiri sau agentie de propaganda
Din cate stiu eu, presa trebuie sa fie independenta. Cum poate fi agentia bihor news independenta cand sunt pe statul de plata al unei institutie? Normal ca in acest caz scrie doar ce vor sefii. Nci nu ma mir ca neam intors in comunism si tovarasii isi raspndesc propaganda nesimtita. Rusine PSD-UDMR!!! Sa nu mai vorbim ca pana acum ddip avea maxim 200 de mii euro la dispozitie. Deci s-au sifonat acum cam jumate de milion de euro catre entitati intereante.
Postat 20 Martie 2018, 13:18 de crzy
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON