URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2014, 11:26

Aceeaşi mizerie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eu cred că în 2016 PSD va avea soarta PNŢCD. Când i-am spus-o, un amic pesedist s-a şocat. I-am repetat: fără să fi avut istoria şi martirii ţărăniştilor (Năstase, Voiculescu şi baronii sunt infractori de drept comun, nu deţinuţi politici), va sfârşi la fel de spectaculos.

Ponta, în opinia mea, nu are cum să nu ajungă preşedinte. Maşinăria PSD este strivitoare (pomeni şi propagandă non-stop), iar opoziţia e mai slabă ca oricând. De o parte avem un candidat al stângii PSD-iste (şi al UDMR în turul II, când "demisionarul" vicepremier Kelemen Hunor va trage, intraductibil, tot pentru Ponta). De cealaltă - un candidat cert, dar neconvingător al dreptei (Iohannis), un "iepure" (Tăriceanu, al cărui PLR e bun doar de prostit liberali slabi de înger), o inutilă (Monica Macovei) şi o păpuşă a preşedintelui în funcţie (Udrea), care doar "fură" reflectoarele de pe singurul contracandidat cu şanse al lui Ponta.

Problemele PSD vor începe, însă, după ce Ponta va deveni preşedinte. Până atunci va mânca popcorn alimentând alegătorii cu "Jos Băsescu", fără a-şi prezenta măcar bilanţul de premier (în ce hal a preluat şi în ce hal a predat economia, sănătatea, educaţia, administraţia, democraţia) ori a-şi anunţa intenţiile (cu Orientul ori cu Occidentul?), iar apoi, odată ajuns la Cotroceni, îl va pune premier pe Dragnea, liderul de facto al aparatului de partid. Ce se va întâmpla cu Bihorul după ce acesta deja ne-a ameninţat explicit "din cauza lui Bolojan" nu-i greu de ghicit. Cum făceau naziştii: pentru un soldat pierdut va executa un oraş întreg.

Până în noiembrie 2016, la următorul scrutin parlamentar, PSD nu va mai avea nimic în plus de oferit românilor. Băsescu va fi mort şi îngropat, iar românii cu nimic mai câştigaţi. Economia va cădea mai abitir decât până acum, şomajul va urca (vă mai amintiţi povestea cu un milion de locuri de muncă?), iar singura şansă de dezvoltare, fondurile europene, va rămâne o iluzie. Deşi exerciţiul bugetar 2014-2020 al UE a început de mult, miniştrii lui Ponta nu au întocmit nici acum "regulamentele" în baza cărora instituţiile, firmele, ONG-urile şi persoanele fizice ar trebui să ajungă la banii europeni. N-o vor face nici până la finele anului, că-s ocupaţi cu alegerea lui Ponta. Ar putea (dar nu-i sigur) la anul, dar abia în 2016 vor veni primii euro. Pentru PSD va fi târziu: lozinca anti-Băsescu, acum singura valută electorală, nu va mai valora nici cât o ceapă degerată.

PSD se străduieşte, totuşi, să-şi grăbească sfârşitul. De parcă nu i-ar fi de ajuns sateliţii (PC, UNPR, PLR), adună trădători de la unii şi de la alţii (mai ales "băsişti" din PDL), ca să se "întărească", motivând că aşa au făcut, înaintea sa, şi portocaliii. Cu ce folos, s-a văzut. Aşa cum a făcut PDL pentru un singur om, Băsescu, PSD repetă aceeaşi mizerie pentru un singur om, Ponta.

N-a învăţat nimic din lecţie, ci o repetă. Baiu-i că pe spinarea unei ţări sleite, ai cărei locatari n-au învăţat nici ei mare lucru...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
REPLICA II
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate!Vorba lui Eminescu ` De o fi una (cat cu unu ), de o fi alta ( cat cu altu ) ce este scris si pentru NOI poporul roman simplu bihorean ... le-om duce toate ,dar NU bucurosi !:))=)).Foarte TRIST da ADEVARAT si DREPT. In ignoranta lor ignorand total poporul roman simplu bihorean , clasa politica locala bihoreana indiferent de spectrul politic cauta ca sa-si conserve si sa perpetueze privilegiile pe care le au ,laptop , masina la scara , diurna ,retributie 20% din retributia primarului , indemnizatie de sedinta si se voteaza asa cum vrea partidul de la centru contrar intereselor locuitorilor acelor locuri, zicese artificii politicemenite sau sa-i mentina la putere politica locala sau sa-i aduca la puterea politica locala Fiecare popor( asa si poporul roman simplu bihorean) are clasa politica pe care o merita si ne m,eritam soarta asta daca nu protestam si reprosam alesilor locali parlamentari prezidentiali toate defectele si faptele ilegale pe care le fac!:))=)) Va meritati soarta oradenilor asta fara suparare spus in fata ADEVARUL si DREPTATEA sa-l cunoasteti si idem locuitoirilor judetyui:))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Septembrie 2014, 14:16 de Romanul Simplu
Si ce daca...
Si acum ce trebuie sa fac? Sa plang dupa Bolojan si Carp? Ei, na! Chiar am altceva de facut.
Postat 27 Septembrie 2014, 20:35 de Oradean
BOLO sau ORASUL? Propun Oradea!
Nu e mare afacere cu PSD si POnta dar...<< Ce se va întâmpla cu Bihorul după ce acesta deja ne-a ameninţat explicit "din cauza lui Bolojan" nu-i greu de ghicit. Cum făceau naziştii: pentru un soldat pierdut va executa un oraş întreg.>> DL> CRIS DACA VA ROG NU SE POATE "SA EXECUTATI" UN OM SI SA SCAPE ORASUL? Oricum nu e din Oradea asa ca...
Postat 26 Septembrie 2014, 16:59 de Adi Oradeanul
prostitii
Din articol retin o chestie tare : PLR-ul lui Tariceanu prosteste liberalii ! Ok , bine ca Blaga , Flutur , Boc si ceilalti pdl-isti le spun adevarul .....
Postat 26 Septembrie 2014, 08:13 de cartita
falsuri
Comentariul MSONII MANG si PAVEL NU L-AM SCRIS EU! Cineva s-a folosit de nick! Am mai patit asa ceva!
Postat 26 Septembrie 2014, 07:56 de TDS
varza
Sunt unii care gandesc cu Dos-ul,
Postat 25 Septembrie 2014, 20:12 de Gh.m-i se Flutur
Amic PSD-ist spui?
De acord, dar ce va fi în locul socialiştilor, măi Criş? Tu, ca jurnalist, probabil că nu le ai cu teoriile matematice! Ia şi tu o carte şi citeşte despre teorema lui Arhimede, ca să înţelegi că de unde iei ceva trebuie să şi pui în loc altceva! Să nu spui că vrei să intri în politică, că mă arunc de la etaj !!!
Postat 25 Septembrie 2014, 19:55 de WinDos
degeaba
Jurnaliștii au date exacte în momentul în care fac presupuneri? Tot stau și mă întreb de unde va vin ideile acestea geniale.
Postat 25 Septembrie 2014, 19:53 de alex
vrajeli
Niciodată PSD nu va ajunge asemenea PNTCD-ULUI, acesta elare oameni capabili cu educați și capabili. Bihor-ul nu va avea de suferit din cauza lui Bolovan, chiar dacă nu e PsD-istorie?. PSD-UL are grija de toate județele.
Postat 25 Septembrie 2014, 19:43 de adina
MASONII MANG SI PAVEL SA IA MAINILE MURDARE DE PE BIHOR !
Petru Filip, superior pe linie masonica a lui Mang si a tanarului ucenic Pavel vrea sa subjuge toata Oradea la Ordinul Masoneriei Bucurestene conduse de Liderii PSD din Bucuresti! MASONI ORDINARI - FILIP, MANG, PAVEL - O SA VA CAUTAM CU FURCILE IN MANA !!!
Postat 25 Septembrie 2014, 18:24 de TDS
REPLICA la redactia Bihoreanul de deconspirarea comentatorilor
Redactia Ebihoreanul ce faceti? Deconspirati sursele si comentatori pe forum ? ALOOOOOO CENZURA spuneti-ne atunci bah nu mai scrtieti ca degeaba scrieti ca va vad toti adresa de e-mail si va deconspirati singuri ! |JOS CENMZURA DE PE FORUMUL EBIHOREANUL!Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Septembrie 2014, 18:12 de Romanul Simplu
REPLICA
Citat Ion Iliescu`Puterea unui partid PSD este increderea pe care o are in el si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant , iar puterea se pierde cand lideri se cearta pentru mai multa putere interna in partidul PSD si au uitat de ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant ` TRIST da foarte TRIST dar acesta este ADEVARUL si DREPTATEA situatiei actuale .Liderii de paie ai PSD si in PSD Bihor au uitat de ultimul membru simplu si simpatizant si se cearta pentru putere si functie sunt aceeasi oameni de 20 de ani , NU se mai schimba decat intre ei , si ca simplu membru PSD NU mai poti inainta in ierarhia partidului , numai EI si EI acestia sunt aristocratia socialista PSD , si vorba lui Iosif Isarionoici stalin `Feriti-va de aristocratia socialista care este mai necrutatoare decat cea capitalista` pentru ca provine din randurile proletariatului si stie cum sa manipuleze ordinar clasa muncitoare !:))=))Sa se distruga PSD ca si asa nu ne reprezinta interesele celor multi si saraci ,reprezinta pe cei bogati aristocrati socialisti , care tin de puterea politica si de privilegiile functiei saa se voteze intre ei !:))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Septembrie 2014, 18:08 de Romanul Simplu
deranj mare
In acest moment la Munchen se duc lupte grele in redactia HuffingtonPost! Articolul despre Justitia din Romania a fost suspendat! Se pare ca A DERANJAT FOARTE TARE! Totusi il gasiti pe Huffpost Blog sau in Der Freitag tot cu titlul JUSTIZ MAFIA
Postat 25 Septembrie 2014, 18:00 de TDS
vorbe, vorbe, vorbe...
vorbe, vorbe si iar vorbe ... cred ca ar fi cazul sa se inceteze cu manipulari de genul si sa isi vada fiecare de treaba lui!
Postat 25 Septembrie 2014, 17:34 de EVA
Toata lumea isi da cu parerea
Brusc toti ati devenit mari analisti in materie de politica. Ia sa nu ne mai dam atata cu parerea si sa asteptam sa vedem ce se intampla - sa tragem concluzii nu sa preconizam. Poate veti fi dezamagiti.
Postat 25 Septembrie 2014, 17:24 de Anita
Locuri de munca
Despre locurile de munca, de exemplu în Bihor sunt 917 locuri de munca libere, din care 763 pentru cei cu studii medii şi 153 pentru cei cu studii superioare. Maine se organizeaza la nivel national bursa locurilor de munca, iar la Oradea va avea loc la Casa de cultura a sindicatelor.
Postat 25 Septembrie 2014, 17:19 de Adriean
Mizerie
Că guvernarea pd-l a fost una de mizerie, este de netăgăduit, însă actuala guvernare este cu totul altceva...
Postat 25 Septembrie 2014, 17:11 de Adrian
Aceleasi mizerii de pnlisti
Din 2008, aceleasi mizerii de pnlisti conduc judetul Bihor. Ce au realizat? Un mare nimic. Pe Tarle l-au faultat. Popa Prostul nu se intelege cu Bolovanul. Daca ei intre ei nu sunt pe felie, mai bine pleaca acasa. Si vor pleca, dupa alegeri, cand UDMR se aliaza pe fata cu PSD si incep executiile in institutiile publice. LA REVEDERE
Postat 25 Septembrie 2014, 16:23 de Diviu Lragnea
SOLUTIA
Solutia este ca BOLOVAN sa isi de-a DEMISIA. Primar PSDist si totul va fi rosu frumos, placut ochilor. MARS PeNaLilor
Postat 25 Septembrie 2014, 16:19 de Pictor Vonta
sal
wooww....ce le mai stie:)))
Postat 25 Septembrie 2014, 15:37 de salut
coincidente
Ponta va câștiga sigur, mai ales acum că probabil .și-a luat și green-card-ul! Din păcate problema corupției generalizate persistă! Și este vorba despre toate partidele. Celor interesați le recomand articolul apărut în HuffingtonPost.de intitulat "Rumänien: Korrupte Justiz als Sprungbrett für den Islamischen Staat?" Veți găsi acolo nume de judecători, avocați, politicieni, oameni de afaceri și....ciudată coincidență, cel mai bun prieten al meu, dezvoltatorul IMPACT DEVELOPER&CONTRACTOR!
Postat 25 Septembrie 2014, 13:11 de TDS
Mang - Doar un executant (informatii din interior)
PETRU FILIP un MASON de bucuresti superior ierarhic lui IOAN MANG. Dupa ce l-a obligat pe Mang sa il primeasca la PSD Bihor acum i-a dat un Ordin Masonic sa ii cedeze functia de Presedinte Executiv al PSD Bihor ! VETI VEDEA CA IN MAXIM 12 LUNI MANG VA CEDA ACEASTA FUNCTIE LUI PETRU FILIP! PSD Bihor e Condus de Masoni care urmaresc doar saracirea populatiei pentru propria lor imbogatie! DOVADA VA FI CEDAREA POSTULUI DE PRESEDINTE EXECUTIV PENTRU PETRU FILIP !
Postat 25 Septembrie 2014, 12:46 de :.
Ponta si Dragnea vor avea soarta lui Nastase !!!
Puscaria va mananca! Sper sa le fie colegi de camera Petru Filip si Ioan Mang!
Postat 25 Septembrie 2014, 12:38 de manglitorul
DOI HOTI SI UN CIORDITOR - ASTA E CONDUCEREA PSD BIHOR!
DOI HOTI SI UN CIORDITOR - MANG, POP SI PAVEL !
Postat 25 Septembrie 2014, 12:33 de Cris
Dragnea premier la puscarie la Jilava!
Dragnea premier la puscarie la Jilava! Baron Local Nesatul !
Postat 25 Septembrie 2014, 12:29 de mitea de urma
LIDERII PSD DIN BUCURESTI SI LIDERII PSD DIN BIHOR SA INTRE IN PUSCARIE !!!
Pentru toate ilegalitatile facute de PSD, Contracte oferite cu lictiatii trucate catre firmele PSD, Pentru spalarile de bani facute de liderii PSD Bihor pentru finaintatorii lor din PSD Bucuresti, evaziunile fiscale facute de liderii PSD Bihor si firmele lor de casa, pentru finantarile ilegale de campanii facute de PSD SA II VEDEM PE TOTI LA PUSCARIE !!! PSD BIHOR LA PUSCARIE !!! UN PARTID DE ESCROCI, INFRACTORI SI HOTI !!! ASTA E PSD !!! LA PUSCARIE CU TOTI DIN PSD BIHOR!!!
Postat 25 Septembrie 2014, 12:28 de PEDESEREU
Felicitari pentru articol!
Foarte bun articolul. Trist dar adevarat. Va fi vai de noi daca Dragnea va ajunge premier.
Postat 25 Septembrie 2014, 12:22 de Ana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON