URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2010, 15:00

10 ani cu BIHOREANUL

10 ani cu BIHOREANUL Aşa arăta primul număr al săptămânalului BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

3.650 de zile, 520 de săptămâni, 120 de luni, 10 ani şi 518 apariţii. Acum 10 ani, sub ochii atenţi ai magiştrilor Cătălin Tolontan şi Dragoş Stanca, se lansa săptămânalul BIHOREANUL. Într-un tiraj de vis, de 12.000 de exemplare, la care s-a mai făcut o suplimentare de 4.000, a izbucnit în presa locală ceva ce nu s-a mai văzut.

Făcut pe osatura trupei care făcuse din Jurnal bihorean lider de piaţă, BIHOREANUL a intrat într-un trust unde regulile erau mult mai stricte, dar munca în reţea şi-a dovedit avantajele. Se trecuse de la faza jurnalismului instinctual, sau a celui în care se consuma mai mult alcool decât cerneală, la un stil profesionist de a face presă.

Ce subiecte frumoase! Am fost primii care am arătat cum judecătorul Pălcuţ vine de la Marghita la Oradea în patru labe, dintre care două la prânz. La noi, şi nu la Poliţie, s-a predat un criminal care îşi ucisese soţia şi soacra. Tot noi l-am lămurit şi pe un urmărit general să se predea mai repede, ca să putem prinde evenimentul în exclusivitate.

Ce oameni valoroşi şi pitoreşti! Olivia Steer, care a ales televiziunea, Simona Iacob, care a ales Franţa, "Moşul" Ovi Pascu, caricaturist şi fotograf de marcă, controversata Liliana Sime, bolundul Cătălin Sărmăşan, harnicul Vasile Boitoş, "traseistul" Sorin Sotoc, neînţelesul Florin Budea şi, evident, cei de acum, au dat şi dau strălucire unui produs ajuns, iată, la 10 ani. Astfel, la viteza cu care dispar publicaţiile, înainte ca cititorul să prindă de veste că au apărut, noi am devenit de-a dreptul venerabili.

Cel mai nou copil al nostru e site-ul www.eBihoreanul.ro. Aşa că dacă până acum cei care doreau discreţie cumpărau întreg tirajul, de acum înainte vor trebui să confişte şi eterul.

Închei cu nemuritorul slogan: Viaţă ca-n Bihor nu găseşti niciunde / De BIHOREANUL poţi fugi, dar nu te poţi ascunde. Hai să trăim!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
asa, zi-i cu tupeu...
chirila... la vremuri noi, tot noi...
Postat 10 Noiembrie 2010, 00:14 de kalo
tat ciufu'ciufuleste
@alex. tu esti procurorul ala care duce in spinare ca pe o cocoasa putreda o lista intreaga de infractiuni, scapat, prin bunavointa fostilor colegi, de zeghe? asa e cum zici tu! ce mai subiecte, ce mai jurnalisti "patati" sau nepriceputi!! ce bine ca exista oameni ca tine, verticali ca lumina si atat, atat de priceputi!
Postat 09 Noiembrie 2010, 00:06 de mafalda
la (multi ani) ba!
Frumoase subiecte ati avut! Judecator prins facand laba in public... Si ce jurnalisti! Olivia Steer - jurnalista de poveste, Simona Iacob - inventatoarea de stiri, Liliana Sime - spagara notorie, Florin Budea - care si-a vandut onoarea de jurnalist... La multi ani si la mai mare!
Postat 05 Noiembrie 2010, 19:38 de ALex
aniversare
SANTETI CEI MAI BUNI,FELICITARI PT TOATA ACTIVITATEA DIN ACESTI 10 ANI,SA TRAITI BINE,SANATOSI,PROSPERI,SUCCES IN CONTINUARE PT TOATA REDACTIA,SINTETI TINERI,FRUMOSI,DESTEPTI.
Postat 04 Noiembrie 2010, 19:54 de trifa.vali
Aniversare
Ma bucur ca santeti cei mai buni jurnalisti din Oradea si nu numai.Va doresc mult succes in continuare si doresc sa va citim cu acelasi interes si peste 20 de ani.As dori sa citesc intr-un viitor nu prea indepartat ca a-ti avut o contributie de seama la trezirea din letargie a populatiei care nu mai suporta oranduiala cea cruda si nedreapta,ce lumea o imparte in mizeri si bogati. La multi ani si sa auzim numai de bine! Un prieten din Dk.
Postat 04 Noiembrie 2010, 16:52 de I.Cristioreanu
prieten
Bravos Monser ! Frumoasa aniversare, strasnica echipa, aprig Folcloristul de Bihor ! Sa aveti zile faine, foc in condei, tiraj maxim, cititori avizi, ca de subiecte nu duceti lipsa. La Multi Ani intregii inimoase si curajoase redactii !
Postat 04 Noiembrie 2010, 14:51 de Sancho
hai Bihoreanu', hai Romania
Sa traiasca...... La Multi Ani !!!!!!!
Postat 04 Noiembrie 2010, 11:46 de ioan
calin
Valabil baietzash/Daca n-ai stiut, stii.
Postat 04 Noiembrie 2010, 11:04 de calin
La multi ani ! :)
Sa ne vedem la douaj' de ani cu mogulul Mircea calare pe situatie :D Salutari de la Cluj.
Postat 02 Noiembrie 2010, 14:28 de cosmin
La multi ani!
La multi ani si la treaba, ca acusi e vineri si se trezeste fiara... Domnu' Ursu, n-ati venit cu banii...Bineeee, o sa va para rau!
Postat 02 Noiembrie 2010, 09:42 de parerea mea
La multi ani!
... si sa faceti majoratul! :))))
Postat 02 Noiembrie 2010, 08:59 de shadow
la multi ani!
La multi ani peseverentilor, harnicilor si intransigentilor fosti colegi, ramasi pe baricade la Oradea!
Postat 02 Noiembrie 2010, 03:58 de simona iacob
La Muuuuuuuuuuulti Ani Dragii Mei!
La Multi Ani cu fericire si sanatate si cat mai putin stres vinerea si sambata : )
Postat 01 Noiembrie 2010, 21:48 de Montesquieu
Ura re'!
La multi ani!
Postat 01 Noiembrie 2010, 15:18 de kbm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON