URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2013, 08:08

"Pucistul" Blaga

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De Valentine's Day, Băsescu i-a făcut Elenei Udrea un cadou special, retrăgând toate declaraţiile de amor făcute de-a lungul anilor "câinelui Vasile". Precum Stalin pe vremuri, Comandantul Suprem al U.M. PDL a decretat, trimiţându-l pe fostul secretar general al partidului în dizgraţie, un ordin limpede: "Pentru meritele din trecut i-am ridicat statuie. Pentru păcatele din prezent îi luăm capul!".

Ca trezit din beţie mulţumită unui borcan în care gogonelele coabitează regulamentar cu cele două nelipsite cuburi de gheaţă, Băsescu l-a reevaluat pe bihorean ca fiind inamicul nr. 1 al partidului, responsabil de toate relele: Blaga e vinovat pentru căderea Guvernului MRU, pentru "pesedizarea" PDL, pentru pierderea scrutinului local şi a celui parlamentar de anul trecut, pentru politica "de cârciumă" (look who's talking! - cum ar zice Licuriciul cel Mare), pentru "blatul" cu USL, pentru "aranjarea" alegerilor interne programate la primăvară...

Deci nu Boc şi miniştrii lui (pe care i-a şi lăudat la scenă deschisă) au dus PDL la "mediocritate" - a decretat Zeus. Nu servilismul fostului premier, nu opulenţa Elenei Udrea, nu hoţia Robertei, nu prostia Andreei Vass sau a lui Traian Igaş, nu aroganţele ineptului Baconski, nu găinăriile lui Botiş, nu agramatismul lui Ialomiţianu şi nu găunoşenia lui MRU i-au enervat pe "rrromâni"! Ci Blaga, care conduce partidul abia după ce acesta intrase în picaj.

Toată floarea cea vestită a "intelectualilor" preşedintelui şi a "incoruptibililor" puri şi duri, dar prinşi de atâtea ori cu raţa-n gură, spune despre Blaga că este un primitiv lipsit de carismă. Mie însă mi-a plăcut teribil când bihoreanul i-a dat replica Tiranului: "partidul ăsta, cu conducerea asta" e cel care l-a salvat la Referendum! Nu Udrea, pusă să-şi ascundă decolteele toată vara trecută, ca nu cumva cetăţenii să iasă la vot aşa masiv încât să facă cvorum. Şi câte altele ar mai putea povesti Blaga, despre cum a procurat bani de campanie, dar şi voturi, pentru al doilea mandat al preşedintelui, ori pentru ca agramata lui mezină să fie transformată dintr-o manechină oarecare în ditamai Euro-Eba.

Pe principiul "eu v-am făcut, eu vă omor", Băsescu a avut tupeul să urecheze un partid care, deşi s-a gonflat datorită lui, tot din pricina sa s-a dezumflat. Căci, la fel cum îi datorează USL propria-i ascensiune, tot lui trebuie să-i mulţumească şi activiştii portocalii pentru dezastrul în care au ajuns.

Numai PDL-ist să nu fii primăvara asta, când în haită se anunţă o bătălie pe viaţă şi pe moarte! Nu ştiu dacă o va câştiga Blaga sau pupila lui Băsescu, dar altceva îmi stârneşte mai mult curiozitatea. Cât de iute se va năpusti DNA asupra fostului vameş bihorean? Şi câte PD-uri sau PDL-uri vom avea după ce preşedintele va părăsi Cotrocenii?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
ai grija ma kiss... la astialalti... obsedatule
Aveti grija de va doriti ca vi s-ar putea intampla. Au PD-L pacatele lor. Si cei care au plecat din PD-L (FILIP, fostu vostru primar)... de aia nu mai vorbiti? Vedeti ca s-ar putea sa fa impiedicati de numele PD-L si nu de multi care au sarit de la ciolan tot la ciolan. V-ati umplut de o ura lipsita de judecata de multe ori... Cred ca deja de un an PD-L e prin opozitie. Cred ca si voi cand n-aveti bani acasa luati imprumut ba pentru un televizor ba pentru un frigider ba pentru altceva. Si apoi taiati de la distractie. Singurii care nu se bat pe strada in aceste vremuri sunt romanii... poate totusi Base cu Boc au salvat ei ceva. Da, i-au sabotat tocurile udrei(ce chestie importanta ca sa vorbiti despre asta), voturile Robertei sau bordurile lui Videanu(de parca 1000de borduri strica economia unei tari). Eu zic ca e timpul sa vorbiti doar de ilustrii ce ne conduc acum, pentru ca obsedati de greselile PD-L s-ar putea sa nu observati greselile astorlalti. Despre Blaga... cat o vad pe vaca aia de Bruchental candidand... sa se duca amandoi pe Cris sau pe Bega in jos...
Postat 26 Februarie 2013, 16:13 de Anti Kiss
Pentru UDREA suni pe ILE pentru ....
In PDL - BIHOR (ce a mai ramas din el ) pentru UDREA suni pe ILE pentru BLAGA , altadata.
Postat 23 Februarie 2013, 15:01 de politicos
PDL urban şi rural totodată nu merge !?!
În sfârşit se rupe în două, după un principiu viabil corect ... ţăranii cu Blaga şi asfaltagii cu Udrea ... sau vameşii cu Blaga şi cei care locuiesc la bloc cu Udrea.
Postat 19 Februarie 2013, 19:13 de Carp III
Replica de prost
Replica "partidul asta,cu conducerea asta...e cel care l-a salvat la referendum" e o replica puerila,de cofarita.Si e cat se poate de falsa.Populatia cu drept de vot nu prea asculta-de-o buna bucata de vreme-de strigatele de lupta ale "acestei" conduceri.Cu asta inca nu-i cazul sa refuzam placerea estetica a editorialistului.Daca asta-i partea care i-a placut cel mai mult...! Inainte de referendumul cu pricina,in ziua-n care urnele n-au fost prea vizitate, cu ocazia numaratorilor si dupa s-au auzit cateva voci externe care au contat incomparabil mai mult in economia "jocului (strategic) de forte" decat vitejiile lui Vasile Blaga...Dincolo de asta:in povestirea cu pricina nu una bucata persoana e importanta-chiar daca-i vorba despre Presedinte.Miza e mult mai mare,dar exista capete care nu o pot cuprinde.
Postat 19 Februarie 2013, 13:24 de gyorgy tozser
iuDeLe
Udrea, sarutand asemeni lui Iuda. Nici vorba sa-l compar pe Blaga cu Isus...
Postat 19 Februarie 2013, 12:50 de kbm
....
donul Blaga si-a facut bine doar lui...si familiei lui, prietenii stiu de ce, si cum.Nu am nicio treaba cu el, daca este sau nu politician, dar la reorganizarile M.A.I.-ului din Bihor au fost cei mai multi disponibilizati,la fel din vama si garda financiara...De ce?...De ce don Blaga a fost pe listele din jud.Timis, doar este din Petrileni, nu? Bihorul este de ra.hat? Intreb si eu...
Postat 19 Februarie 2013, 10:20 de gabi
Ice&water
@Cristi: Doamne fereşte! Sper ca în 2014 să se termine cu cuburile de gheaţă vârâte în "apa plată" la Cotroceni! În rest, tu ai tot dreptul să-l susţii, e problema ta! Cât bine a făcut angajaţilor MAI habar nu am pentru că eu nu sunt!
Postat 19 Februarie 2013, 09:33 de TDS
Un bun bihorean!!!
Sa-l sustinem pe dl Blaga, macar in suflet, este totusi bihorean si nu consider ca a facut gafe in politica la nivel inalt...Daca ne uitam doar la MAI cat bine a facut angajatilor....Cred cu tarie ca va fi un prezidentiabil de onoare, de ce nu?
Postat 19 Februarie 2013, 09:17 de Cristi
Buldogul
A flămânzit Buldogul fraţilor...păzea că e belea .După cât a furat nu ştiu dacă merită să fie nici măcar portar la partid.Câţi au fost mătrăşiţi de blaga doar pentru că el nu s-a implicat dar le-a cerut şpaga.Vă aminţişi de fostul prefect Sârb, fostul şef al vămilor Mărginean, Fost şef vamă Halmeu Ţârle,şi mulţi alţii care au strâns biruri pentru Blaga şi aşteaptă să le elibereze locul A. Năstase. Dar lui Blaga când îi vine rândul ?????????
Postat 19 Februarie 2013, 09:00 de Vămaşul
PDL este mort nu merita discutat
PDL este MORT oricum :)))))) oricat se zbat nu au nici o sansa nu ca vezi Domane ar fi USL mai VIU :))))) si asia incep sa moara zi de zi , toata politica este BLESTEMATA si au un iz de SINUCIGASI, curand vom renunta la acest GENOCID masiv national de suicid.Noi trebuie sa ne preocupoam de adaptarea legilor la PREZENT , nu sa sutinem incalcarea grava a CONSTITUTIEI prin legi care refuza sa ne ofere un nivel de trai NORMAL !!!! NU ma intereseaza nici PONTA, NICI UDREA pentru ca nu DEPINDEM DE EI ci de noi:)))).
Postat 19 Februarie 2013, 08:48 de M O R T
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON