URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2010, 10:34

"6! Pleacă presa!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De fix 500 de săptămâni, BIHOREANUL vă aşteaptă în fiecare dimineaţă de luni pe standuri. Iar de exact un an de zile, BIHOREANUL a devenit numai al bihorenilor, rupându-se de patronatul de la Bucureşti.

La ceas aniversar, nu pot să nu remarc strălucitele decizii luate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Adevărate "teze din iunie", hotărârile conducerii de partid şi de stat, ale domnului preşedinte Traian Băsescu personal, arată că presa, alături de activităţile mafiote şi de terorism, poate crea vulnerabilităţi în sistemul de siguranţă naţională.

În numele colegilor din presă, aş vrea să-mi fac o aspră autocritică pentru că au fost momente în care am pus la îndoială cuceririle revoluţionare ale poporului îndrumat de farul călăuzitor de la Cotroceni. De aceea, ne angajăm plenar să oglindim conform indicaţiilor de partid munca energică susţinută de muncitorimea şomeră, în alianţă cu ţărănimea inexistentă şi cu intelectualitatea emigrantă, pentru propăşirea neamului şi înaintarea ţării spre democrat-liberalism.

Pentru minunatele condiţii de muncă şi viaţă, aş vrea să mulţumesc personal domnului Traian Băsescu, cârmaci neînfricat (vii aplauze, se scandează "Băsescu, Poporul, România!"), doamnei Elena Udrea, savant de renume comunal (aplauze puternice, se scandează "Nuţi Udrea pentru noi / Este Zeus din Pleşcoi"), tuturor celor care-şi pun viaţa în slujba poporului.

Şi, pentru că CSAT-ul ne-a cerut vigilenţă revoluţionară, aş vrea să demasc public atitudinea contrarevoluţionară a unor colegi de breaslă. Cer pedepsirea de urgenţă a ziariştilor de la B1 TV, care atentează la siguranţa naţională, mai exact la siguranţa alimentară a ţării. Asta pentru că la cât căcat mănâncă respectivii zi de zi, există riscul ca agricultura ecologică românească să dea faliment, iar ţăranii să folosească exclusiv îngrăşăminte chimice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Traiasca
Sa ramana presa cinstita nu voi care va bazati pe barfe! Voi sunteti niste pseudopresari!!!!! F......
Postat 02 Iulie 2010, 11:41 de petre pop
Traiasca
CE FACEM CU CEI CARE S-AU IMPROPRIETARIT........FOLOSINDU-SE DE ACTE FALSE! CERCETATI LISTA.......NE-AU SCOS IN STRADA....AU AVUT SAU NU UN BUNIC BOGAT! CUM S-A IMBOGATIT? PRIN MUNCA CINSTITA? CUM A DEVENIT BOGAT STRAMOSUL.....A MUNCIT CA NOI?
Postat 02 Iulie 2010, 11:38 de petre pop
ZAU?
Si ma intreb dl. Chirila, oare de ce CSAT a adus aceste hotarari? "Impartiali" ca voi, majoritatea ziaristilor?
Postat 01 Iulie 2010, 11:27 de al cititor
articol la obiect
Articol foarte bine ancorat în realitate.Vocabularul este pe măsura celor care ne conduc ţara.Chiar dacă se mai supără unii !
Postat 30 Iunie 2010, 16:26 de cititor
Articol de toata jena.
Nu va e rusine domnule Chirila ? Cand toata lumea stie foarte bine ca sunteti ziarul Liberalilor si ca sotia dvs. a ajuns directoare sustinuta de PSD? Cum puteti sa spuneti ca sunteti obiectiv ? VOcabularul folosit in acest articol va scoate in evidenta caracterul dumneavoastra. Rusine Mircea Chirila! Rusine eBihoreanul.
Postat 30 Iunie 2010, 15:23 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON