URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2012, 18:03

Ziua şi plângerea: PDL acuză din nou că oamenii săi sunt victimele candidaţilor USL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Printr-un nou comunicat semnat de preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, democrat-liberalii se plâng că au căzut din nou victime USL-ului, de data aceasta la Nojorid.

Victime non-stop

"PDL Bihor semnalează un nou incident electoral petrecut, luni, 4 iunie, în localitatea Apateu, aparţinând de comuna Nojorid. Primarul în exerciţiu, Mircea Crainic, candidat pentru un nou mandat din partea USL, a proferat ameninţări la adresa doamnei Floare Bogdan, candidatul PDL pentru funcţia de primar al comunei Nojorid", arată comunicatul dat publicităţii marţi de Biroul de Presă al PDL Bihor.

Potrivit semnatarului, "deşi iniţial a fost anunţată festivitatea de inaugurare a drumului Apateu-Nojorid, modernizat în cadrul unui proiect transfrontalier în care edilul comunei nu a avut nici o contribuţie, acesta a deturnat scopul manifestării publice, transformând-o într-un miting electoral sub egida USL".

Mai mult, spune comunicatul, "iritat de prezenţa la faţa locului a unui grup de membri şi simpatizanţi PDL, din care făceau parte candidatul Floare Bogdan şi preşedintele organizaţiei locale PDL, Gheorghe Pop, primarul în exerciţiu, Mircea Crainic, a reacţionat violent, ameninţând-o pe doamna Bogdan cu bătaia şi cu faptul că "va avea grijă după alegeri să-i distrugă afacerea"".

Nervii de sfârşit de campanie ai lui Mircea Crainic ar fi fost surescitaţi din cauza faptului că, în prima zi de Rusalii, cu prilejul inaugurării sediului renovat al Căminului cultural din centrul de comună, a fost făcută publică valoarea imensă a contractului de reparaţii, care s-a ridicat la circa 4 miliarde lei vechi, mai susţine preşedintele interimar al PDL Bihor.

Comunicatul are un final apoteotic: "În aceste condiţii, PDL Bihor invită, încă o dată, competitorii politici la o confruntare civilizată pe idei şi proiecte, orice agresiune fizică sau verbală însemnând părăsirea spaţiului politicii în favoarea huliganismului. Comportamentului domnului Mircea Crainic este cu atât mai grav cu cât gesturile sale agresau o femeie. Cerem organelor în drept să investigheze cazul şi să ia măsurile legale care se impun".

"N-am agresat, ci am fost agresat!"

Contactat de BIHOREANUL, acuzatul afirmă, cum era de aşteptat, că situaţia reală a fost tocmai pe dos decât cea descrisă de preşedintele PDL. "Domnule, eu candidez pentru a cincea oară. Mă alegeau oamenii din comună deja de patru ori până acum dacă eram un derbedeu?", a spus candidatul USL, Mircea Crainic.

Acesta susţine că nu a dorit să inaugureze niciun drum, ci doar a avut o întâlnire electorală în satul Apateu, la care au participat circa 300 de persoane.

"La un moment dat, lângă locul unde eram noi a ajuns o coloană de maşini cu PDL-işti, din care a coborât şi doamna Bogdan, care în trecut a fost la PRM, şi care acum este candidata PDL, fiind totodată şi consilier local. Dintr-o dată, a început să strige şi ea, şi cei cu care a venit, că-s hoţ, că îmi arată ea, că o să dezvăluie ce-am făcut şi ce-am dres, că n-am niciun merit că am făcut drumul pe fonduri europene, că l-au făcut ungurii. Cu vorba bună, am rugat-o şi pe doamna Bogdan, şi pe ceilalţi PDL-işti cu care era, să nu ne tulbure adunarea electorală, că noi n-am deranjat niciodată alte partide când au avut adunări. Dar era pusă pe scandal. Am încercat să-i amintesc că proiectul pentru drum nu l-au făcut ungurii, cum a zis ea, şi că lucrarea este cofinanţară de Primărie, dar n-am avut cu cine vorbi", spune primarul comunei Nojorid, Mircea Crainic.

Edilul afirmă că reprezentanţii PDL i-au reproşat, de asemenea, că ar fi "spart" banii comunei pe căminul cultural, dar tot fără motiv. "Am făcut proiect pentru extinderea şi reabilitarea căminului şi, mai mult, doamna Bogdan a fost în comisia de licitaţie. Ştie foarte bine că n-a fost niciun aranjament, că s-au prezentat 9 firme şi că lucrarea a fost câştigată de firma care a cerut suma cea mai mică. Cât a fost consilier, nu a avut de făcut nicio obiecţie, ştie şi că a fost Curtea de Conturi acum două luni şi n-au găsit nici ei vreun bai, da' probabil că aşa-i învaţă PDL-ul pe ei, să facă scandal în campanie, cu speranţa că măcar prin scandal o să se remarce. Da' oamenii nu-s proşti, nu votează după cum sunt manipulaţi!", a spus Crainic.

Pe de altă parte, candidatul USL a adăugat că la Apateu au fost de faţă şi reprezentanţi ai Poliţiei din comună, care pot confirma că nu a ameninţat pe nimeni, şi cu atât mai puţin pe candidata PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Pdl pentru Oradea
Vrem fapte nu vorbe!!!! PDL PENTRU ORADEA
Postat 06 Iunie 2012, 20:53 de George Marin
Jos USL!!
ne-am saturat de oameni incapabili sa ne conduca! vrem oameni care sa si faca ceea ce ne promit, pana in momentul de fata domnul radu tirle e cel mai de calitate
Postat 06 Iunie 2012, 20:51 de ANca
Mihaela
Jos mircea crainic ,in 16 ani nu a facut nimic in Comuna Nojorid .!!! se ocupa doar cu smecherii si ilegalitati.
Postat 06 Iunie 2012, 16:43 de ghitea
:(
MIzerii de genul asta sunt peste tot , nu stiti sa jucati fair play . Hai Groza !!!
Postat 06 Iunie 2012, 09:35 de serban
Rusine usl
Numai daca fac si ceva necurat se poate domnilor din Usl???
Postat 06 Iunie 2012, 09:32 de vikingul
jos...., sus........
Jos ai lor, sus ai noştri, jos ăia, sus ceilalţi, moarte ideologiei lor, trăiască doctrina noastră. Câştigăm noi şi vă băgăm pumnul în gură. Să tacă ceilalţi, mai mult, vrem să moară. Ar fi bine să dispară şi ultima fărâmă din partidul lor. Noi suntem cei buni, noi suntem cei drepţi, noi suntem cei cinstiţi. Ei sunt hoţii, ei sunt depravaţi, ei sunt cei care nu au făcut nimic bun. Cred că toată lumea conştientizează că ei sunt de porc, şi dacă nu conştientizează o să-i convingem noi, dacă nu vor înţelege înseamnă că, e clar, sunt de-ai lor şi atunci trebuie şi ei să moară. Ce mai, toată lumea ar trebui să gândească la fel ca noi, altfel trebuie să moară. Cine suntem noi şi cine sunt ei? Habar n-am, de fapt nici nu contează. Suntem actuali şi suntem români. Nu am înţeles nimic din democraţie şi chiar dacă uneori invocăm dreptul la propria opinie considerăm că avem de-a face cu nesimţire când ceilalţi invocă acelaşi lucru. Mi-am amintit în această diminează ce spunea Ion Raţiu: \"Am să lupt până la ultima picătură de sânge ca să ai tu dreptul să mă contrazici pe mine\". Ce mai poţi spune?
Postat 06 Iunie 2012, 08:06 de românul complex
agresori de doi lei
agreseaza si puscatii astia oameni trecuti de prima tinerete dar se intoarce roata ba pionierilor!!!
Postat 06 Iunie 2012, 00:49 de ivan2
iesim noi la vanatoare in curand
comunisti borati iesim noi la vanatoare de spurcati!!! cacat de alianta!!
Postat 06 Iunie 2012, 00:48 de ivan
........................
daca nu atata pot ce ne mai miram?
Postat 06 Iunie 2012, 00:07 de nicolae
niste gunoaie
se pare ca membri usl-ului incep o campanie de full contact ca doar nu au nimic concret cu ce sa iasa in presa
Postat 05 Iunie 2012, 23:12 de radu
Vae victis !
Pdl-ul n-are de ce sa se planga ! A fost la putere si a lasat-o jos, i-a fost ,,greu''.... ce au crezut, ca usl-istii sunt Maica Tereza ? Macar daca i-ar tine minte pe uslasi si cand vor (re)veni la putere sa-i puna pe stalpi, atarnati precum felinarele !
Postat 05 Iunie 2012, 21:26 de .
Si dai,si lupta!
Furtuna-ntr-un pahar cu apa.Anosta campanie.
Postat 05 Iunie 2012, 19:38 de gyorgy tozser
IAR USL !
DUPA REALIZARILE FACUTE IN COMUNA SI CHEFURILE DATE IN LIVADA NU CRED CA MAI APUCI AL CINCILEA MANDAT, IN PATRU ANI DE MANDAT CE POTI S-A ARATI CELOR DIN COMUNA CA REALIZARI ,AZI IARNA CAND ERA INZAPEZITE DRUMURILE NU A VAZUT NIMENI PRIMARUL ATAT DE ACTIV CA SI ACUM IN CAMPANIE DE ALTFEL NICI PRIMARUL USL DIN ORADEA BOLOJAN NU A VENIT IN URBE NUMAI MARTEA IAR ORADENI PLATESC SI ACUM FACTURI LA ZAPADA BRAVO USL PROMOVATI TRANTORI SI PUPINCURISTI LUI POPA SI PORUMBACU .CE LECTII DE ETICA NE TINEA PORUMBACU -GRIVCO SI POANTA FARA CREIER DESPRE CUM VA FURA ALEGERILE PEDELACII, DAR VAD COMUNISTI, ADICA USL O FURA PE FATA ASA O SA-I VOTEZE SI BIHORENII CHIAR CRETIN S-A FII SI CU MINTEA SPALATA LA GRIVCO SI IN HAZNALELE LUI FELIX POTI SA-TI DAI SEAMA CE CAPABILI SANT CEI CARE DORESC VOTUL ACUM CA PATRU ANI SA-SI BATA JOC DE OAMENI SI NICI MACAR SA-I MAI SALUTE PE STRADA ,DUPA ALEGERI, ASA ESTE DL CRAINIC ?
Postat 05 Iunie 2012, 19:22 de CHIVARI
JOS USL!!!!
intotdeauna cei din usl merg numai pe manevre necurate...JOS USL
Postat 05 Iunie 2012, 18:50 de CARINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON