URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2014, 13:27

Ziua Maghiarilor: Tokes pledează pentru autonomia întregii Transilvanii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe o vreme prietenoasă, sub un soare cald, ştirbită doar de vântul care a făcut să fâlfâie şi mai falnic drapelele roşu-alb-verzi ale Ungariei, cele albastru cu galben secuieşti şi cele roşu-albe cu dungi orizontale din vremea Regelui Arpad, de acum o mie de ani, aproximativ 200 de orădeni de toate vârstele, dar mai ales din generaţia a treia, au răspuns chemării PPMT de a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

În prezenţa unui singur invitat din Ungaria, consulul Barabas Janos, care a transmis mesajul premierului Viktor Orban, fostul episcop reformat al Oradiei, Laszlo Tokes, a ţinut cel mai lung discurs, după ce întreaga asistenţă a intonat imnul naţional al Ungariei.

Vom dispărea din Oradea

Înainte de începerea festivităţilor, el s-a adresat presei de limba română, pentru a transmite un mesaj de împăcare între maghiarimea şi românii din Ardeal.

"Mesajul sărbătorii pentru prezent şi viitor este să continuăm schimbarea de regim cum a fost şi în 1848, când a fost nevoie de câteva decenii până s-a ajuns la o libertate mai deplină", a îndemnat Tokes pe cei prezenţi, făcând o paralelă între Revoluţia paşoptistă şi cea din 1989, anticomunistă.

"Să nu ne oprim la 1989, să continuăm schimbarea de regim, să ne împăcăm, dar fără să ascundem adevărul", a spus fostul episcop, subliniind că "pentru maghiarii din Transilvania nu este o adevărată împăcare dacă trecem cu vederea realitatea".

"Situaţia noastră, prin starea demografică a maghiarimii, se poate compara cu cea a tătarilor din Crimeea. În urmă cu 20 de ani, aveam un procentaj de 45% (n.r. - din totalul populaţiei Transilvaniei), iar acum am ajuns la 20%. Scăderea este rezultatul unei politici comuniste şoviniste. Este vremea să nu tăcem, să vorbim, cum spune Sfânta Scriptură. Avem toate posibilităţile să vorbim cinstit, fără oportunism. Maghiarii din Oradea au scăzut dintr-o majoritate la o minoritate de 26%. Dacă continuăm aşa, vom dispărea din Oradea, oraş care a fost fondat de Sfântul Rege Ladislau", a spus Tokes.

Întrebat de jurnalişti, cu acest prilej, ce opinie are despre decizia autorităţilor române de a limita accesul reprezentanţilor Jobbik în România, Tokes a ţinut să se delimiteze de partidul considerat extremist în Ungaria, dar şi să critice ceea ce el a numit a fi o reminiscenţă "ceauşistă". "Eu nu am de-a face cu Jobbik, nu îi ador, dar asta îmi aduce aminte de era Ceauşescu, când mulţi unguri au fost persona non-grata în România, şi asta nu este demn de o democraţie adevărată", a spus Tokes.

Autonomie generală

După începerea festivităților propriu-zise, Tokes a susţinut un discurs în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, cerând maghiarilor să „continue războiul pentru autonomie", dar „împreună" cu românii, şi să-şi apere dreptul la identitatea naţională, pentru „a nu ajunge la soarta celorlalte minorităţi care dispar".

De asemenea, Tokes a spus că lupta pentru autonomie nu trebuie să vizeze doar Ţinutul Secuiesc, ci toate regiunile Transilvaniei locuite de maghiari. „Războiul nostru de acum îl putem numi bătălia pentru autonomie. Sunt unii care se gândesc doar la secuime şi uită celelalte zone ale Ardealului. Trebuie să vorbim despre tot Ardealul, despre maghiari, dar şi despre români, pentru că împreună cu conaţionalii români trebuie să luptăm pentru autonomia acestei regiuni, ţinută în frâu de conducerea din Bucureşti prin prefecţii impuşi", a spus Tokes.

Fostul episcop reformat a spus, însă, că maghiarii nu trebuie să lupte pentru autonomie împotriva românilor şi nici invers, ci „împreună". „Se pune şi acum întrebarea, vrem să fim slugi sau liberi? Dar nu înseamnă să luptăm unii împotriva altora, ci împreună. Acesta este mesajul zilei de azi. Un popor subjugat nu va putea niciodată să fie liber. Dacă pe noi, maghiarii, ne subjugă în România, nu doar pentru noi, ci şi pentru români va fi o îngrădire a libertăţilor", a spus Tokes.

Despre lacomul UDMR

Europarlamentarul a condamnat şi „isteria antimaghiară" a autorităţilor române, care interzic accesul în ţară al unor cetăţeni ungari care nu au altă vină, în opinia sa, decât aceea că militează pentru „libertatea" maghiarilor: „A trebuit să vedem isteria antimaghiară de la sărbătoarea secuilor, au scos din nou aceleaşi texte antimaghiare, vor să înăbuşe în faşă dorinţa şi dreptul nostru de a ne păstra tradiţiile şi libertatea de exprimare, decretându-i indezirabili pe cei care nu fac decât să-şi strige dreptul la libertate. (...) Politicieni cu două feţe se strâmbă când aud aceste adevăruri şi vor să ne răpească dreptul la identitate. Vor să introducă metoda veche, de a-i declara indezirabili, persona non grata, pe cei care nu tac şi cer drepturile pentru maghiari".

Tokes, considerat patronul spiritual al PPMT, a criticat şi politica UDMR, care face „spectacole", dar nu apără eficient drepturile maghiarimii, ci vrea doar „să se îngraşe" şi „să se îmbogăţească". „Vom continua războiul. Sunt politicieni care nu îşi văd decât propriile interese, să se îngraşe, să se îmbogăţească. Au nevoie doar de voturile noastre. De aceea au comandat husarii, de aceea fac mare spectacol de 15 martie, folosindu-se de numele sfinte ale lui Petofi şi Szacsvay. Nu au nimic sfânt", a spus Tokes, referindu-se la faptul că, la fel ca în fiecare an, la statuia lui Szacvay liderii UDMR organizează festivităţi aducând tineri în uniforme de husari din perioada Revoluţiei paşoptiste maghiare.

Manifestarea organizată sâmbătă de PPMT a durat aproximativ o oră, desfăşurându-se sub supravegherea mai multor echipaje ale Poliţiei Locale Oradea, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, Jandarmeriei judeţene şi Serviciului de Ambulanţă Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
PT''ORADEAN''
CE VREAQ TOKES ASTA in ungaria nui lasa an prlament pe nici unul din UDMRce dracu mai vrea ....ii bolnav cu capul acest individ....in ungaria nimeni nui baga an seama numa aici face de cap....sa mearga el daracu an ungaria si sa stea acolo pe veci...un zgarcit de om el nu ti-ar da o bucata de paine sau un pahar cu apa rece...eu il cunosc ......un gunoi de om,preot
Postat 17 Martie 2014, 18:00 de TOM KETT
Vreti Ardeal ?
Vreti separatisme ? Bai, nemernice.... Pt Ardeal va trebui sa muriti toti !
Postat 17 Martie 2014, 17:04 de bah, Ciolaneeeee....
Axa Budapesta-Moscova
LARRY WATTS,ISTORIC MILITAR AMERICAN: IN 1989 IN ROMANIA A FOST ORCHESTRATA DE CATRE \"PRIETENII\" VECINI, O LOVITURA DE STAT, CAREIA TREBUIA SA-I URMEZE DEZMEMBRAREA TARII ! .....\"stabilitatea in functii a cadrelor din serviciile maghiare antrenate de KGB SI GRU a fost foarte mare, inclusiv dupa anul 1990 .... Atunci când Ungariei i-a revenit şefia Comitetului NATO de contraspionaj a explodat un scandal internaţional pentru că şeful serviciului de contraspionaj maghiar – Serviciul de securitate naţională (NBH) – petrecuse şase ani şi jumătate la Academia KGB Dzerjinschi din Uniunea Sovietică. În acelaşi timp, directorul general al contraspionajului militar (Serviciul de securitate militară: KBH) şi ofiţeri responsabili cu arhivarea, atât de la KBH cât şi de la serviciul de informaţii externe (Serviciul de Informaţii: IH), erau absolvenţi ai academiei KGB\" ! //\"Ungaria a fost primul stat cu care Rusia a încheiat un tratat bilateral de ţară, în decembrie 1991, pregătit anterior la ambasada Ungariei de la Moscova. Moscova şi Budapesta au stabilit atunci relaţionarea oficială a disputelor etnico-teritoriale cu România, semnând în noiembrie 1992 o declaraţie comună de cooperare pentru Asigurarea Drepturilor Naţionale, Etnice, Religioase şi Lingvistice ale Minorităţilor, document desemnat de ambele părţi drept un punct de cotitură în relaţiile ruso-maghiare. Liderii postcomunişti din Ungaria au susţinut cu insistenţă autonomia teritorială a maghiarilor din Transilvania, reminiscenţă a campaniei revizioniste de decenii, lansată de Budapesta după primul război mondial. Într-adevăr, cei doi care, în 1987, au întemeiat ceea ce urma să devină primul partid conducător al Ungariei post-comuniste – Forumul Democratic Maghiar – au fost Sandor Csoori, preşedinte al Federaţiei Mondiale a Maghiarilor, înfiinţată în 1927 pentru a forţa pretenţii teritoriale, şi un proeminent iredentist, Istvan Czurka\".
Postat 17 Martie 2014, 17:01 de Info
Vreti Ardeal ?
CENZURAT
Postat 17 Martie 2014, 16:18 de bah, Ciolaneeeee...
Carati-va !
Plecati in ungaria cu autonomia ! Acolo o sa aveti invatamant doar in ungureasca !
Postat 17 Martie 2014, 16:16 de 2K14
vreti autonomie ? incercati in Asia !
sa faca autonomie in Asia, daca ii mai primeste cineva si pe acolo. ungurii de aici trebuie sa inteleaga odata si pt totdeauna ca traiesc in Romania. celor care nu le convine sa plece in ungaria. acolo nu va trebui sa vorbeasca romaneste. acolo pot vorbi doar ungureasca. acum au dubla cetatenie si aici nu o sa le duca nimeni dorul. din contra va fi mai liniste si mai placut fara aceste frane retrograde, separatiste, revizioniste.
Postat 17 Martie 2014, 16:09 de In Asia
@ciolanu
CENZURAT
Postat 17 Martie 2014, 15:55 de @ciolanul
Limba oficiala este Limba Romana !
Daca vreti limba oficiala ungureasca, marsh in hu !
Postat 17 Martie 2014, 15:53 de zoom
Traiasca Trianonul !
gunoiaele iredentiste, revizioniste, separatiste afara din TRANSILVANIA ! autonomie sa faceti in ungaria !
Postat 17 Martie 2014, 15:51 de Transilvania=Romania
buda si pesta porcina....
buda si pesta porcina peste iredentismul hunguresc ! iredentismul unguresc se screme din toti rarunchii sa anexeze Transilvania la ungaria. mare problema a revizionismului hunguresc o reprezinta faptul ca sunt minoritari in judetele de frontiera ! ei isi doresc o noua purificare etnica in Transilvania ! Au mai incercat asta de cateva ori ! vor sa-i alunge pe romanii care nu se vor supune iredentismului si revizionismului unguresc, daca autoritatile nu iau masuri impotriva separatistilor, ne indreptam cu pasi mari spre un razboi interetnic in Transilvania ! cei care vor autonomie, sa se care in hungaria ! acolo sa le dea orban pamant si sa-i bage in rezervatii !
Postat 17 Martie 2014, 15:48 de Loaici
baszod
Tokes are dreptate, Afar cu mitici din tara, granita la Carpati si asta basta. Nu vreau Ungaria, dar vreau un Ardeal independent de mafia din Bucuresti. Aredelenii sint romani, maghiari si alte nationalitati care au nascut aici. Sa traiasca Ardealul independent!
Postat 16 Martie 2014, 20:30 de Ciolanu
sa le dam autonomie
Eu propun un referendum de autonomie sub urmatoarea forma. O perioada de migrare a tuturor maghiarilor din ardeal spre regiunile secuiesti.si iesirea romanilor si a altor maghiari care nu doresc autonomie din acea zona. Dupa care sa urmeze inchiderea granitelor si intrarea pe teritoriul Romaniei doar cu Viza consulare(noi UE ei NU) deconectarea de la centralele electrice romanesti, Sa isi instituie system moentar si sa isi bata moneda si alte cateva reguli care tin de administratie publica. Dupa aceasta sa se dea drumul la referendum. Sa vedem apoi cumva trece refendumul.Sa nu uitam ca zonele care cer autonomie sunt printer cele mai sarace din tara(exceptand liderii lor care se imbogatest se seama maghiarilor "autonomi")
Postat 16 Martie 2014, 09:03 de tudor
Eu cand fluier adunarea se ingramadesc nevasta si bunica care mai traieste.
.
Postat 15 Martie 2014, 19:26 de Secui singur cuc
Si eu care sunt majoritar, daca nu vreau autonomie ce o sa faca Tokes?
In prima faza o sa ma pupe direct in fund, acesta din urma neintelegand ce vrea individul sa faca cu fundurile altora! In faza a doua o sa trebuiasca sa se interneze acolo unde fundurile reci sunt mai sus amplasate decat creierele infiebantate!
Postat 15 Martie 2014, 19:24 de Land
Separatismul unguresc în floare!
Peste 10.000 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la manifestările organizate la Sfântu Gheorghe de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, secretarul de stat în Ministerul de Externe ungar Nemeth Zsolt spunând că ungurii se pot baza pe sprijinul Ungariei în obţinerea autonomiei ! Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Antal a subliniat că, indiferent dacă reprezentanţii comunităţii maghiare sunt sau nu la guvernare, ei întotdeauna trebuie să lucreze ca autonomia Ţinutului Secuiesc să se realizeze, ca limba maghiară să devină oficială în Ţinutul Secuiesc... "Acestea sunt ţelurile noastre şi pentru realizarea lor trebuie să muncim, fie că plouă, fie că bate vântul".
Postat 15 Martie 2014, 18:36 de news
Nu mai exista secui !
Secuii au disparut acum 200 de ani, fiind maghiarizati de ungurii navalitori ! Tot la fel au incercat ungulirii navalitori sa faca si in cazul romanilor, respectiv maghiarizarea natiunii romanii din Transilvania incepand cu schimbarea documentelor (numelor din documente) si continuand cu impunerea limbii navalitorilor din pusta, ca limba oficiala, in perioada cand ei, ungurii, au ocupat Transilvania. Nobilul secui Gheorghe Doja, a luptat cu armata secuilor alaturi de romani impotriva ungurilor ! Azi, ungurii se folosesc de denumirea celor pe care i-au asimilat pt a face separatism teritorial pe teritoriul Romaniei !
Postat 15 Martie 2014, 18:20 de Jos separatistii !
Nu mai exista secui !
Doar 500 (cinci sute) s-au declarat secui la recensamant ! Restul sunt ungurii cu dubla cetatenie (romana si ungara). Au semnat juramant de credinta si loialitate statului unguresc vecin si ``prieten``, instigator la separatism pe teritoriul Romaniei !
Postat 15 Martie 2014, 18:03 de Jos separatistii !
Autonomie all inclusive
Tokes baci fii te rog serios si daca tot sunteti "maghiarii de pretutindeni" cere autonomia pretutindeni si nu doar autonomia intregii Transilvanii. Ce conteaza ca nu sunteti majoritari pretutindeni ca nici in Trannsilvania nu sunteti majoritari in nici un judet. Doar secuii sunt majoritari in Covasna si Harghita.
Postat 15 Martie 2014, 17:33 de Ladislau
Trăiască Trianonul !
În cadrul Adunării Naţionale de la Blaj, din 3/5 mai 1848, de pe Câmpia Libertăţii, contrar programului revoluţionar maghiar, românii cer recunoaşterea naţiunii române şi se declară împotriva unirii forţate a Transilvaniei cu Ungaria şi, mai mult, aduc la cunoştiinţa Europei crezul lor politic şi naţional: „Noi vrem să ne unim cu Ţara !”, adică cu celelalte teritorii româneşti. Împotrivirea românilor, la unirea savamolnică a Transilvaniei cu Ungaria, a declanşat din partea Ungariei „revoluţionare” războiul contra românilor din Transilvania. Acest război, purtat de cele mai multe ori mişeleşte de unguri, a fost pierdut de aceştia. Dar preţul plătit de români a fost enorm: peste 40.000 mii de români ucişi, peste 300 de sate locuite de români arse şi şterse de pe faţa pământului, sute de crime odioase şi barbare care nu puteau să-şi aibă locul într-o Europă plecată pe drumul „libertăţii, egalităţii şi fraternităţii”, la care ungurii dar şi maghiarii minoritari din Transilvania s-au dedat şi se vor mai deda şi în secolul următor, XX. După Tratatul de la Trianon, unde s-a facut dreptate, nici un ungur nu a avut de suferit !
Postat 15 Martie 2014, 17:07 de Trăiască Trianonul !
Info
LARRY WATTS,ISTORIC MILITAR AMERICAN: IN 1989 IN ROMANIA A FOST ORCHESTRATA DE CATRE \"PRIETENII\" VECINI, O LOVITURA DE STAT, CAREIA TREBUIA SA-I URMEZE DEZMEMBRAREA TARII ! .....\"stabilitatea in functii a cadrelor din serviciile maghiare antrenate de KGB SI GRU a fost foarte mare, inclusiv dupa anul 1990 .... Atunci când Ungariei i-a revenit şefia Comitetului NATO de contraspionaj a explodat un scandal internaţional pentru că şeful serviciului de contraspionaj maghiar – Serviciul de securitate naţională (NBH) – petrecuse şase ani şi jumătate la Academia KGB Dzerjinschi din Uniunea Sovietică. În acelaşi timp, directorul general al contraspionajului militar (Serviciul de securitate militară: KBH) şi ofiţeri responsabili cu arhivarea, atât de la KBH cât şi de la serviciul de informaţii externe (Serviciul de Informaţii: IH), erau absolvenţi ai academiei KGB\" ! //\"Ungaria a fost primul stat cu care Rusia a încheiat un tratat bilateral de ţară, în decembrie 1991, pregătit anterior la ambasada Ungariei de la Moscova. Moscova şi Budapesta au stabilit atunci relaţionarea oficială a disputelor etnico-teritoriale cu România, semnând în noiembrie 1992 o declaraţie comună de cooperare pentru Asigurarea Drepturilor Naţionale, Etnice, Religioase şi Lingvistice ale Minorităţilor, document desemnat de ambele părţi drept un punct de cotitură în relaţiile ruso-maghiare. Liderii postcomunişti din Ungaria au susţinut cu insistenţă autonomia teritorială a maghiarilor din Transilvania, reminiscenţă a campaniei revizioniste de decenii, lansată de Budapesta după primul război mondial. Într-adevăr, cei doi care, în 1987, au întemeiat ceea ce urma să devină primul partid conducător al Ungariei post-comuniste – Forumul Democratic Maghiar – au fost Sandor Csoori, preşedinte al Federaţiei Mondiale a Maghiarilor, înfiinţată în 1927 pentru a forţa pretenţii teritoriale, şi un proeminent iredentist, Istvan Czurka\".
Postat 15 Martie 2014, 17:01 de 1918
calamity tokes
tokes=o mare canalie... "În urmă cu 20 de ani, aveam un procentaj de 45% (n.r. - din totalul populaţiei Transilvaniei), iar acum am ajuns la 20%. Scăderea este rezultatul unei politici comuniste şoviniste. Este vremea să nu tăcem, să vorbim, cum spune Sfânta Scriptură. Avem toate posibilităţile să vorbim cinstit, fără oportunism. Maghiarii din Oradea au scăzut dintr-o majoritate la o minoritate de 26%. Dacă continuăm aşa, vom dispărea din Oradea, oraş care a fost fondat de Sfântul Rege Ladislau", a spus Tokes. pai, populatiea romanilor nu a scazut ? a scazut populatia intregii Europe ! din cauza romanilor ? ce drepturi nu au ungurii din Romania, cand ei au reprezentatni in Parlamentul Romaniei si in Parlamentul European ? ce drepturi au romanii in plus, cand ungurii au invatamant in limba materna incepand de la gradinita si pana la facultate inclusiv. problema lui tokes e alta. ungurii din Romania nu pot sa faca stat in stat, respectiv o mica ungarie pe teritoriul Romaniei cu parlament si tot ceea ce tine de un stat aparte ! daca ungurii ar fi fost majoritari la margine tarii, am fi avut si aici un scenariu ca si in Kosovo sau Crimeea, situatii pe care le tot invoca tokes.
Postat 15 Martie 2014, 16:53 de com
Maxim 100 cu presa si jandarmi impreuna
Tot mai putini, tot mai batrani, tot degeaba,... :)
Postat 15 Martie 2014, 15:19 de Tell Vilmos
TOKOS e stresat ca va fi urmatoarea persoana non-grata! :)))
TOKOS e stresat ca va fi urmatoarea persoana non-grata! :)))
Postat 15 Martie 2014, 14:11 de Alba Iulia
tupeu de escroc !
pai cel putin unul din cei care au interdictia de a intra in Romania, a fost expulzat din Canada pt acelasi gen de manifestari extremiste! Are interdictie de a intra si acolo. sunt canadienii comunisti ?!? tokes, e un mare escroc, acest popa curvar-politician. a incercat peste tot sa minta (Europa occidentala, peste ocean, Tibet, etc) defaimand Romania pt a obtine sprijin in directia realizarii separatismului ungurimii. politicienii ungurii din ungaria si de aici, spala creierul ungurului de rand, cu lozinci separatiste, antiromanesti si pe urma te acuza tot ei. astia incearca sa te minta in fata ! acesti politicieni nemernici care instiga la separatism, trebuie scosi in afara legii, pt a se evita un conflict interetnic in Romania ! este spre binele tuturor, atat romani cat si unguri !
Postat 15 Martie 2014, 14:01 de screening
4000 ???
400 ??? poate cu fortele de ordine laolalta
Postat 15 Martie 2014, 13:31 de 400 ???
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON