URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2010, 08:53

Zeci de clienţi ai Volksbank stau cu orele la coadă pentru a-şi semna noile contracte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de orădeni au aşteptat, joi, ore în şir, în faţa sediului Volksbank din centrul Oradiei, aşteptând să primească noua variantă a contractului de credit reactualizat conform Ordonanţei de Urgenţă 50/2010, oamenii fiind nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii instituţiei i-au anunţat abia pe 10 septembrie că trebuie să semneze noile documente.

"Ordonanţa de Urgenţă 50/2010 a intrat în vigoare pe 21 iunie, iar actul normativ prevedea că instituţiile financiare au la dispoziţie 90 de zile pentru a reactualiza contractele. Au făcut-o pe ultima sută de metri, i-au chemat în ultima săptămână şi, dacă oamenii nu au nervi să stea, în adresă se specifică faptul că neprezentarea reprezintă o acceptare tacită a noilor prevederi care s-ar putea să fie o surpriză neplăcută", a declarat pentru BIHOREANUL Bogdan Vîntu, avocatul unuia dintre clienţii nemulţumiţi.

Potrivit acestuia, oamenii sunt revoltaţi şi din cauza unor comisioane şi clauze ambigue introduse în noile contracte, care încalcă prevederile Ordonanţei amintite. Printre acestea este şi noul comision prevăzut în contracte, cel de administrare a riscului. "Acest comision este comisionul de risc, perceput sub o altă denumire. Or redenumirea comisioanelor este interzisă atât conform ordonanţei, cât şi punctului de vedere al ANPC", a mai spus avocatul.

Interpelaţi pe marginea nemulţumirilor manifestate de clienţi, reprezentanţii sucursalei Volksbank susţin, însă, că noile contracte respectă legea. "Contractele sunt conforme cu actele normative în vigoare. Clienţii noştri sunt consiliaţi şi li se răspund tuturor întrebărilor, iar nemulţumirile lor vor fi luate în discuţie şi rezolvate, în limita posibilităţilor. Acesta este şi motivul pentru care oamenii sunt obligaţi să aştepte puţin mai mult, deoarece discuţiile durează", a declarat directoarea Volksbank, Mariana Surducan.

Ordonanţa 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori a intrat în vigoare pe 21 iunie şi a acordat un termen de 90 de zile, adică până cel târziu pe 19 septembrie băncilor, firmelor de leasing şi IFN pentru a elimina clauzele abuzive din contracte.

Principalele modificări aduse de Ordonanţa 50/2010 contractelor de creditare sunt legarea dobânzii variabile de un indice fix, stabilit independent de politica financiară a fiecărei bănci în parte, stabilirea comisionului de rambursare anticipată la maxim 1% pentru contractele de credit cu dobândă fixă şi a căror scadenţă este mai mare de un an, 0,5% la creditele cu dobândă fixă a căror scadenţă este sub un an şi 0% pentru creditele cu dobândă variabilă. Totodată, ordonanţa limitează la patru comisioanele pe care băncile le pot percepe şi elimină comisionul de risc.

Citeşte cum a câştigat un orădean războiul cu banca în articolul: "Războiul cu banca"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
TEAPA
VOLKSBANK = TEAPA
Postat 17 Septembrie 2010, 11:58 de PISTI
Una dintre cele mai slabe banci din pct de vedere managerial
Intr-adevar se sta mult la coada , personal am ajuns la banca chiar dupa ce in prealabil am trecut si pe la alte doua banci unde am credite ,pentru a semna actul aditional insa doar la volksbank stai ca la brutarie dupa paine ,pe un coridor de 1 m latime ca si oile. Pic de respect nu au fata de clienti , din 4 persoane de la credite erau doar doua prezente , iar doua dintre ele au aparut dupa 20 de minute linistite cu cafeluta in mana , iar restul doamnelor de la ghisee isi vedeau linistite de pierdutul vremii fiindca clienti nu erau. Pacat, de lipsa bunului simt....si nicidecum sucursala oradea nu seamana nu seamana cu o banca germana .Rusine sa va fie.
Postat 17 Septembrie 2010, 09:28 de 0radean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON