URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2016, 18:01

Weekend cu accidente multe pe şoselele din Bihor: 14 răniţi, dintre care 4 în stare gravă, au ajuns la spital

Weekend cu accidente multe pe şoselele din Bihor: 14 răniţi, dintre care 4 în stare gravă, au ajuns la spital foto: facebook grupul Info Trafic Bihor - Necsoiu Andrei Stefan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Weekend agitat pe şoselele din Bihor unde, în decurs de 3 zile, nu mai puţin de 14 persoane au fost rănite în 8 accidente rutiere, patru dintre victime fiind în stare gravă.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Bihor, cele mai multe dar şi cele mai grave accidente s-au produs în cursul zilei de sâmbătă.

Neatenţia şi viteza la volan

Unul dintre acestea s-a produs sâmbătă la prânz, pe drumul comunal 45, în localitatea Ineu, unde un localnic de 49 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a intrat pe contrasens, izbindu-se de un alt autoturism. "În urma accidentului, şoferul primului autoturism a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital. De asemenea, un bărbat de 38 de ani, din localitatea bihoreană Ineu, pasager în primul autoturism, a suferit leziuni uşoare", se arată în informare.

Un alt accident grav s-a produs pe drumul judeţean 764/H, lângă Nimăieşti (foto). O şoferiţă de 19 ani nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed, iar într-o curbă spre dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei, autoturismul a pătruns pe contrasens unde s-a lovit de o autoutilitară cu remorcă condusă din sens opus de un bărbat de 38 de ani, din comuna bihoreană Bunteşti.

Şoferiţa de 19 ani şi un bărbat de 47 de ani din Nimăieşti, pasager în primul autoturism, au suferit multiple răni, pentru îngrijirea cărora au fost internaţi în spital. Leziuni mai uşoare au suferit o femeie de 52 de ani şi o femeie de 35 de ani, ambele din Nimăieşti, pasagere în primul autoturism.

Urmări grave a avut şi un eveniment rutier produs duminică după-amiază, pe DN19/E, la intrarea în localitatea Cauaceu. "Un şofer de 20 de ani, din comuna Derna, nu a păstrat o distanţă regulamentară în timpul deplasării faţă de maşina din faţa sa. Astfel, a  acroşat din spate autoturismul condus de un orădean de 32 de ani, care a fost proiectat în afara părţii carosabile, într-un copac. În urma impactului, o tânără de 20 de ani, din comuna Popeşti,  pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital", mai arată comunicatul.

În toate cazurile, cercetările poliţiştilor rutieri au arătat că accidentele s-au produs din cauza neatenţiei în conducere, a şofatului cu viteză ori a unor manevre riscante în trafic.

Cifre în scădere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, că, deşi în aparenţă numărul accidentelor rutiere grave este mare, datele furnizate de Serviciul Poliţiei Rutiere Bihor arată că în acest an numărul acestor evenimente rutiere a scăzut faţă de 2015. "Pe primele 9 luni ale anului acesta, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut la 141 de la 154, câte au fost anul trecut. Şi numărul persoanelor decedate este în scădere, de la 33 la 28, iar a răniţilor grav de la 146 la 132", a arătat Alina Dinu.

Poliţiştii au analizat şi cauzele generatoare de accidente, arătând că 39% dintre aestea sunt produse din pricina neacordării priorităţii de trecere pietoni, iar 15% din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum.

"Cele mai multe accidente rutiere grave se petrec vinerea şi sâmbăta, iar cele mai puţine în zilele de joi. S-a făcut o analiză şi pe ore. La orele 20.00 şi 17.00 se produc cele mai multe accidente, iar cele mai puţine la orele 1.00 şi 2.00 noaptea respectiv la 5.00 dimineaţa", a mai arătat comisarul Alina Dinu. 

(Sursa foto: Facebook, grupul Info Trafic Bihor - Necsoiu Andrei Stefan)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON